Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

Θετικοί οι δείκτες από την υλοποίηση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό της Περιφέρειας Ηπείρου

Συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, αλλά και στοχευμένες - συνδυασμένες παρουσιάσεις του τουριστικού προϊόντος, της γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων σε πρωτεύουσες ξένων χωρών -"στόχων", περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, το πρόγραμμα τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για το 2017, το οποίο εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο και θα υποβληθεί στον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού.
Στα θετικά αποτελέσματα που έχουν προκύψει για τον τουρισμό και την οικονομία της Ηπείρου, από τις δράσεις που αναπτύσσει η Περιφέρεια,  αναφέρθηκαν στις τοποθετήσεις τους ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για θέματα Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Στράτος Ιωάννου.                                                                        
"Από την αρχή έχουμε πει ότι για μας δεν είναι αυτοσκοπός ο τουρισμός στην Ήπειρο, αλλά αυτός πρέπει να συνδυάζεται και με τα τοπικά προϊόντα. Και αυτό το κάναμε πράξη. Το παράδειγμά μας, το επικρότησε και το ακολούθησε και η Υπουργός Τουρισμού", τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσθέτοντας ότι για την καλύτερη προβολή της Ηπείρου, η Περιφέρεια είναι ανοικτή σε συνεργασία με όλους τους φορείς και τους Δήμους.
Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε στην προώθηση από την Περιφέρεια σημαντικών έργων υποδομής, όπως οι βιολογικοί καθαρισμοί στα παράλια με τους οποίους θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν. Πρόσθεσε ότι σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν και οι μελέτες για την αδειοδότηση των λιμανιών και των μαρίνων, η τοποθέτηση ειδικών κατασκευών για την πρόσβαση των ατόμων με κινητικά προβλήματα στη θάλασσα κ.α. "Έγινε πολύ δουλειά από όλους για να έχουμε τα σημερινά θετικά αποτελέσματα", συμπλήρωσε ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο άτομα με κλεμμένα - πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα

Συνελήφθησαν, χθες (24.12.2016) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας και του Α’ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Τουρκίας, ηλικίας 21 ετών, για κατοχή πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, που είχαν σκοπό να ταξιδέψουν στο εξωτερικό μέσω του Λιμανιού της Ηγουμενίτσας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν πλαστά - κλεμμένα.

Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο πλαστές γερμανικές ταυτότητες ενώ η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, διενεργούνται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Πρέβεζα: Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών

Κατασχέθηκαν (50) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης

Συνελήφθη, χθες (24-12-2016) το βράδυ, στα διόδια Ακτίου Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, 37χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του δράστη, εντόπισαν και κατέσχεσαν μια συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (50) γραμμαρίων και μία συσκευασία με μικροποσότητα ηρωίνης.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος

Ευχές για τα Χριστούγεννα και το Νέο Έτος από τη διοίκηση του Αγροτικού Αστέρα Άνω Καλαμά.


«Η διοίκηση, οι παίκτες και ο προπονητής του Αγροτικού Αστέρα εύχονται Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές με αγάπη υγεία ευημερία, και καλή χρονιά».

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση εξαπάτησης πολιτών μέσω του διαδικτύου, στην Άρτα και την Αμφιλοχία

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 28χρονος ημεδαπός, ο οποίος μέσω πλαστών προφίλ σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, εξαπατούσε πολίτες και αποσπούσε χρηματικά ποσά

Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα, των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, υπόθεση απάτης μέσω του διαδικτύου, που έλαβε χώρα σε βάρος πολιτών, σε περιοχές της Άρτας και της Αμφιλοχίας.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, για απάτη μέσω του διαδικτύου, σε βάρος ενός 28χρονου ημεδαπού, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί.
Σημειώνεται ως προς τον τρόπο δράσης, ότι ο 28χρονος δημιουργώντας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης πλαστά προφίλ, που υποτίθεται ότι ανήκαν σε φιλικά πρόσωπα των παθόντων, στη συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους και με το πρόσχημα της οικονομικής ανάγκης, τους έπειθε να του καταβάλλουν διάφορα χρηματικά ποσά (που κυμαίνονταν από 25 έως 50 ευρώ), με τη χρήση κωδικών προπληρωμένων καρτών.
Ειδικότερα, από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο δράστης ενεργώντας με την παραπάνω μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από 20 έως 24-11-2016, εξαπάτησε οκτώ πολίτες ενώ αποπειράθηκε να εξαπατήσει τουλάχιστον άλλους δύο, από τους οποίους απέσπασε συνολικά το χρηματικό ποσό των (350) ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του 28χρονου θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ συνεχίζεται η προανάκριση από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Πωγωνιανή Πωγωνίου: Χριστουγεννιάτικη Γιορτή από τη Κιβωτό του Κόσμου-Ηπείρου, την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, ώρα 6:00 μ.μ.


Πρόσκληση Χριστουγεννιάτικης Γιορτής
Αγαπητοί φίλοι και συμπαραστάτες,
με μεγάλη χαρά σας προσκαλούμε στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή που έχουν ετοιμάσει τα παιδιά μας για εσάς και θα πραγματοποιηθεί στις 28 Δεκεμβρίου 2016 και ώρα 6:00 μ.μ. στο Σπίτι της Κιβωτού του Κόσμου Ηπείρου, στην ορεινή και ακριτική Πωγωνιανή Ιωαννίνων.
Θα είναι μεγάλη χαρά και τιμή για εμάς να παρευρεθείτε!!!

Με τιμή,

Κιβωτός του Κόσμου-Ηπείρου

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Ιωαννίνων, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθούν οι Κινητές Αστυνομικές Μονάδες στο Νομό Ιωαννίνων, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
1η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Θεριακήσι – Κοπάνη – Βαρυάδες – Δερβίζιανα –Αλεποχώρι – Παλαιοχώρι – Σιστρούνι – Ρωμανός – Μπεστιά – Ζωτικό – Καταμάχη – Παρδαλίτσα - Αρτοπούλα.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελάτη – Δίλοφο – Κουκούλι – Καπέσοβο – Τσεπέλοβο – Σκαμνέλι – Ηλιοχώρι – Βρυσοχώρι.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νεγάδες – Φραγκάδες – Λεπτοκαρυά – Δόλιανη – Καστανώνας – Μακρίνο – Ελατοχώρι – Βοβούσα – Φλαμπουράρι – Γρεβενίτι – Τρίστενο - Μηλιωτάδες.
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πλατανιά – Δροσοχώρι – Κράψη – Μεγ. Γότιστα – Μικρή Γότιστα – Μεγ. Περιστέρι – Μικρό Περιστέρι – Ανθοχώρι.
Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεταμόρφωση – Ασπράγγελοι – Βίτσα - Άνω Πεδινά - Κάτω Πεδινά – Ελαφότοπος – Αρίστη – Πάπιγκο – Μεσοβούνι - Καλπάκι.
2η ΚΙΝΗΤΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζάβροχο – Τεριάχι – Σταυροδρόμι – Μαυρόπουλο – Χρυσοδούλη – Αργυροχώρι – Ξηρόβαλτος – Ορεινό – Ποντικάτες – Πωγωνιανή – Σταυροσκιάδι - Δρυμάδες.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ελληνικό – Λάζαινα – Αετοράχη – Κωστήτσι – Φορτόσι - Πάτερο - Καλέντζι – Πηγάδια – Πλαίσια - Κορύτιανη.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κεράσοβο – Περιστέρι - Στρατινίστα - Ψηλόκαστρο – Διμόκορη – Λάβδανη - Κάτω Λάβδανη - Αγία Μαρίνα - Καστανή – Χαραυγή – Κτίσματα - Νεοχώρι.
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κέδρος – Πετροβούνι – Ποτιστικά – Παλαιοχώρι Συρράκου – Μιχαλίτσι – Βαπτιστή – Χουλιαράδες.
Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 13.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κερασέα – Λωζανά – Διχούνι - Ραδοβίζι - Μικροχώρι - Δομολεσσά -Σενίκο.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Άρτας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Άρτας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Τρίτη (27-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Κάτω Καλεντίνη – Δίστρατο – Ανεμορράχη – Καλλονή – Κυψέλη – Ράμια – Λεπιανά – Μικροσπηλιά – Άνω Γραικικό – Κάτω Γραικικό – Ροδαυγή – Πιστιανά.
Τετάρτη (28-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μελάτες – Κάτω Αθαμάνιο – Αθαμάνιο – Τετράκωμο - Μεσούντα.
Πέμπτη (29-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Μεγαλόχαρη – Μεσόπυργος – Μηλιανά – Γρέβια - Πηγές.
Παρασκευή (30-12-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ζυγός – Μαρκινιάδα – Διάσελλο- -Άνω Πέτρα – Δημαριό – Κλειδί – Περδικορράχη – Πέτρα - Γιαννιώτι – Σκουληκαριά.
Σάββατο (31-12-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00

ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πέρα Καλεντίνη – Διχομοίρι – Ρετσιανά – Καστανιά - Ελάτη – Αστροχώρι – Ξηρόκαμπος – Βελεντζικό – Άνω Καλεντίνη.