Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Αδελφότητα Ιερομνημιτών Ιωαννίνων: Συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Δ.Σ.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
«Συγκρότηση Προεδρείου της Αδελφότητας»
Μετά τις αρχαιρεσίες της 17ης Μαρτίου 2018 και χωρίς την διαδικασία της ψηφοφορίας, αποφασίστηκε ομοφώνα η συγκρότηση του νέου Διοικητικού Συμβούλιου.
Η σύνθεση είναι:
Πρόεδρος: ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Αντιπρόεδρος: ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ
Γραμματέας: ΚΑΡΑΜΗΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Ταμίας: ΚΑΤΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Μέλη:
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΑΓΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΛΑΖΑΡΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Δήμος Πωγωνίου: Μια όμορφη γιορτή για τα μέλη του ΚΗΦΗ στην Τ.Κ. Κουκλιών



Μία όμορφη έκπληξη περίμενε τα μέλη του ΚΗΦΗ Δήμου Πωγωνίου, που λειτουργεί στην Τ.Κ. Κουκλιών, λίγες ημέρες πριν το Πάσχα.
Οι εργαζόμενοι του ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης Μέριμνας και Παιδείας Δήμου Πωγωνίου έφτιαξαν όμορφες λαμπάδες και νόστιμα κουλούρια και τα μοίρασαν στους ηλικιωμένους κατά τη διάρκεια γιορτής στον  φιλόξενο χώρο του ΚΗΦΗ. Όλοι έγιναν όλοι μία μεγάλη παρέα δοκιμάζοντας τα υπέροχα φαγητά που με πολλή αγάπη ετοίμασε το προσωπικό του ΚΗΦΗ.
Συγχαρητήρια στο προσωπικό του Νομικού Προσώπου που σε κάθε εκδήλωση βάζει το «προσωπικό του στίγμα» και χαρίζει όμορφες και ιδιαίτερες στιγμές σε όλους.

Περιφέρεια Ηπείρου: Σε προτεραιότητα η αποκατάσταση ζημιών από τις έντονες βροχοπτώσεις


«Μάχη» με το χρόνο δίνει η Περιφέρεια Ηπείρου για την άμεση αποκατάσταση ζημιών που έχουν προκληθεί από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα.
Όπως ανέφερε στη  συνεδρίαση της Πέμπτης 29 Μαρτίου της Οικονομικής Επιτροπής ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, εντοπίζονται σοβαρά προβλήματα σε τμήματα του οδικού δικτύου, ενώ ήδη ξεκίνησαν εργασίες για την αποκατάσταση οδοστρωμάτων στα οποία υπάρχουν λακκούβες, συνέπεια των έντονων και συνεχών βροχοπτώσεων.
 Η  Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε αποφάσεις για τα παρακάτω έργα άμεσης παρέμβασης:
Αποκατάσταση Οδοστρώματος στη θέση «Παλιουρή» της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Ηγουμενίτσας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ, για την οποία αναδείχτηκε ανάδοχος η RVR  Κατασκευαστική.
Αποκατάσταση επαρχιακής οδού Δραγοψά-Πολύλοφος, προϋπολογισμού 60.000 ευρώ.
Αποκατάσταση ζημιών στην επαρχιακή οδό Άγιος Χριστόφορος- Κούρεντα-Γρανίτσα-Ραδοβίζι-Διχούνι, προϋπολογισμού 226.οοο ευρώ.
Προμήθεια αντλητικών συγκροτημάτων και αποκατάσταση βλαβών από πλημμύρες στο αντλιοστάσιο του ΤΟΕΒ Κερασώνα – Παναγιάς, προϋπολογισμού 24.800 ευρώ.
Αποκατάσταση ζημιών κεντρικής υδροληψίας αρδευτικών έργων στη Γλυκή και Αναχωμάτων στην Ποταμιά Π.Ε. Θεσπρωτίας, προϋπολογισμού 70.700 ευρώ.
Κατασκευή πλακοσκεπούς οχετού για προστασία γέφυρας στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας- Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Άρση προσχώσεων και καθαρισμός κοίτης Αχέροντα από φερτά υλικά, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ.
Άρση προσχώσεων και καθαρισμός κοίτης Κοκκυτού από φερτά υλικά, προϋπολογισμού  62.000 ευρώ.
Εκτός αυτών η Ο.Ε.:
Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου «Βελτίωση- διαγράμμιση της Ε.Ο. Φιλιάτες- Ασπροκκλήσι», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
Ανέδειξε τον ανάδοχο (Κωνσταντινίδης Κατασκευαστική) του έργου «βελτίωση της Επ. οδού Ασπροχώρι- Λίππα- Πλατανιά», προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
Ανέδειξε τον ανάδοχο (Ντάφλης Γεώργιος) του έργου «Αποκατάσταση 42ης επαρχιακής οδού Δίκορφο – Μανασσής - Μηλιωτάδες», προϋπολογισμού € 160.000.
Ανέδειξε τον ανάδοχο (Ηλίας Κατσιμπόκης) του έργου «ασφαλτόστρωση οδικών τμημάτων στο Δ.Δ. Φιλιππιάδος- αντιπλημμυρικά έργα στο Δ..Δ. Τύριας», προϋπολογισμού 96.000 ευρώ.
Ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου, «Συντήρηση- βελτίωση της 12ης επ. οδού (Άρτα- όρια Καρδίτσας), προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
Ανάδοχοι για ΣΜΑ Άρτας, Πωγωνίου, Ζίτσας
Στη σημερινή της συνεδρίαση η Ο.Ε. ανέδειξε τους αναδόχους για τρεις Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων και συγκεκριμένα:
Για το ΣΜΑ Άρτας, προϋπολογισμού 531.500 ευρώ,  ανάδοχος αναδείχτηκε η Κ/Ξ ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ- ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ.
Για το ΣΜΑ Πωγωνίου, προϋπολογισμού 718.000 ευρώ,  ανάδοχος η Κ/Ξ ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΧΡ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ- ΤΖΗΚΑΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ Ο.Ε..

Κώστας Κωνής: Aναστάσιμες ευχές


Συνελήφθη ανδρόγυνο αλλοδαπών στην περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας, για παράνομη κατοχή αρχαιοτήτων


Σε οικίες τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός αντικειμένων, που εμπίπτουν στη Νομοθεσία περί Αρχαιοτήτων και παράνομος οπλισμός
Επίσης, εντοπίσθηκε παράνομο εργαστήριο κατασκευής εκμαγείων αρχαίων αντικειμένων

Συνελήφθησαν, χθες (02 Απριλίου 2018) το πρωί, κατά τη διάρκεια συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων στην ευρύτερη περιοχή της Πέρδικας Θεσπρωτίας, δύο υπήκοοι Γερμανίας (74χρονος άνδρας και 71χρονη γυναίκα), οι όποιοι εμπλέκονται σε υπόθεση αρχαιοκαπηλίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και περί Ραδιοσταθμών.
Ειδικότερα μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων πραγματοποίησαν χθες το πρωί έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων, παρουσία δικαστικού λειτουργού.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

άνω τμήμα αμφορέα, το οποίο χρονολογείται μεταξύ των ετών 200 π.Χ. έως 100 μ.Χ.,
χοντροειδές αγγείο, το οποίο χρονολογείται μεταξύ των ετών 500 π.Χ. έως 200 π.Χ.,
ολόκληρος ακέραιος αμφορέας, ο οποίος χρονολογείται μεταξύ των ετών 200 π.Χ. έως 100 μ.Χ.,
ακέραιος αμφορέας με τις λαβές του εκ των οποίων η μία (1) είναι σπασμένη, ο οποίος χρονολογείται μεταξύ των ετών 400 π.Χ. έως 200 π.Χ.,
λαβή αμφορέα και τμήμα από λαιμό και λαβές μικρού αμφορέα,
βάση ανοικτού αγγείου,
θραύσμα λαιμού Πυθοαμφορέα, το οποίο χρονολογείται περίπου στο έτος 1000 μ.Χ.,
δύο ασημένια νομίσματα Μακεδονικής Ελληνιστικής εποχής, τα οποία χρονολογούνται περίπου το έτος 400 π.Χ.,
δερμάτινη ζώνη με ένθετα μεταλλικά διακοσμητικά στοιχεία, η οποία χρονολογείται μεταξύ των ετών 1800 έως 1900 μ.Χ.,
μικρή μεταλλική κυλινδρική θήκη-μενταγιόν, η οποία χρονολογείται περίπου το έτος 1800 μ.Χ.,
δύο εξαρτήματα παραδοσιακής φορεσιάς, η οποία χρονολογείται περίπου το έτος 1800 μ.Χ.,
δύο βραχιόλια, τα οποία χρονολογούνται περίπου το έτος 1800 μ.Χ.,
μεταλλικό δαχτυλίδι, το οποίο χρονολογείται περίπου το έτος 1800 μ.Χ.,
δίκαννο λειόκαννο κυνηγετικό όπλο με προσαρμοσμένο φακό,
πιστόλι beretta, διαμετρήματος 7,65 mm και δύο γεμιστήρες με (15) φυσίγγια,
ραβδωτό τυφέκιο μάρκας erma-werke, διαμετρήματος 0,22΄’ long, με γεμιστήρα με τέσσερα φυσίγγια καθώς και σιγαστήρα και διόπτρα,
εξήντα τρία (63) φυσίγγια, διαμετρήματος 7,65 mm,
επτακόσια ενενήντα πέντε (795) φυσίγγια, διαμετρήματος 0,22 ιντσών, και
φορητός ασύρματος-πομποδέκτης.
Επίσης, κατασχέθηκαν τα παρακάτω αρχαία αντικείμενα, τα οποία έφεραν ανηρτημένες πλαστικοποιημένες ταμπέλες αναλυτικής περιγραφής τους, και συγκεκριμένα:
θραύσμα λαιμού Πυθοαμφορέα τύπου Α, το οποίο χρονολογείται περίπου το έτος 400 π.Χ.,
θραύσμα βάσης οξυπύθμενου Αμφορέα, το οποίο χρονολογείται περίπου το έτος 400 π.Χ.,
αμφορέας τύπου «Μένδης», ο οποίος χρονολογείται μεταξύ των ετών 800 π.Χ. έως 400 π.Χ.,
τμήμα αμφορέα Βυζαντινής εποχής, αποτελούμενο από το σώμα και τη βάση, ο οποίος χρονολογείται περίπου το έτος 800 π.Χ., και τμήμα γλυπτού πιθανόν γυναικείας μορφής, το οποίο χρονολογείται μεταξύ των ετών 400 π.Χ. έως 300 π.Χ.
Επιπλέον, στους παραπάνω χώρους, εντοπίσθηκε παράνομο εργαστήριο κατασκευής εκμαγείων αρχαίων αντικειμένων, στο οποίο βρέθηκαν (12) εκμαγεία αρχαίων αντικειμένων, απεικονίζοντα ανδρική μορφή και μήτρα κατασκευής τους καθώς και πλάκα με ανθεμωτή ανάγλυφη διακόσμηση φτιαγμένη από εκμαγείο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο χρόνος απόκτησης των κατασχεθέντων αντικειμένων, τα οποία σύμφωνα με γνωμάτευση αρχαιολόγου της Εφορίας Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας, εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Τα αρχαία αντικείμενα θα παραδοθούν στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας ενώ τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

«Πράσινο» για 2,25 εκατ. ευρώ του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»


Με απόφαση της υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου, εγκρίθηκε δαπάνη, ύψους 2.250.000,00 ευρώ, σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, καθώς και η μεταφορά στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης ΑΕΕ, για την κάλυψη της α’ δόσης που αφορά στο 45% του συνολικού ποσού των 5 εκατ. ευρώ για τις υπηρεσίες του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», από 1.1.2018 έως 31.12.2018.

Κάπα Research: Προβάδισμα 4,4% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση της Κάπα Research για την εφημερίδα «Έθνος» δίνει προβάδισμα 4,4% στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Συγκεκριμένα:
ΝΔ: 21,6%
ΣΥΡΙΖΑ: 17,2%
Κίνημα Αλλαγής: 7,8%
Χρυσή Αυγή: 7,8%
ΚΚΕ: 6,3%
ΑΝΕΛ: 2,5%
Ένωση Κεντρώων: 2,3%
Λαϊκή Ενότητα: 1,5%
Ελληνική Λύση: 1,7%
Πλεύση Ελευθερίας : 1,4%
ΛΑΟΣ: 1,4%
ΜεΡΑ25:  1,2%
ΑΝΤΑΡΣΥΑ: 1,2%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός ο «κανένας από τους δύο» (47,5%), ο Κυριάκος Μητσοτάκης (28,5%) και ο Αλέξης Τσίπρας (22,5%).

Εντατικοποιούνται οι δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας κατά την εορταστική περίοδο του Πάσχα


Εντατικοποιούνται οι δράσεις των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την επικράτεια, με την εφαρμογή αυξημένων μέτρων ασφάλειας, αστυνόμευσης και τροχαίας, που αναπτύσσονται σταδιακά και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες μέρες, εν όψει των εορτών του Πάσχα.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού, έχουν απευθυνθεί σε όλες τις αστυνομικές Υπηρεσίες ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις, με απώτερο στόχο τη διασφάλιση υψηλού επιπέδου επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης στις αυξημένες απαιτήσεις της εορταστικής περιόδου.
Ο συνολικός σχεδιασμός, που αφορά σε όλη την επικράτεια, καθώς και τα επιμέρους σχέδια, σύμφωνα με τις ιδιαιτερότητες κάθε γεωγραφικής περιοχής, έχουν ως στόχο την προληπτική και αποτρεπτική παρουσία και δράση της Αστυνομίας, καθώς και την αποτελεσματική παρέμβασή της, όπου απαιτείται ή όποτε κρίνεται αναγκαίο.
Το σύνολο του διαθέσιμου προσωπικού των Υπηρεσιών, με τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και μέσα, ήδη δραστηριοποιείται για την υλοποίηση του σχεδιασμού, κυρίως σε περιοχές ή προορισμούς, όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση οχημάτων και πολιτών.
Ενδεικτικά, όλο το επίμαχο χρονικό διάστημα, μέχρι και την ολοκλήρωση της εορταστικής περιόδου, έχει προγραμματιστεί η εντατικοποίηση των πεζών και εποχούμενων περιπολιών τάξης και ασφάλειας για την πρόληψη και καταστολή εγκληματικών ενεργειών, ιδίως ληστειών και κλοπών - διαρρήξεων.
Η δραστηριοποίηση των περιπολιών επικεντρώνεται κυρίως:
• στις κατοικημένες περιοχές, με σκοπό την αποτροπή κλοπών - διαρρήξεων σε οικίες, οι ένοικοι των οποίων έχουν μεταβεί στις ιδιαίτερες πατρίδες τους αλλά και σε τουριστικούς προορισμούς όπου μεταβαίνουν οι πολίτες κατά την εορταστική περίοδο,
• σε επιβατικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε εμπορικά κέντρα και καταστήματα, σε κεντρικούς εμπορικούς δρόμους, σε υπαίθριες αγορές και στους λοιπούς χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση ατόμων,

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, την Κυριακή 1 Απριλίου


Ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος την Κυριακή 1 Απριλίου 2018.
Υπερψηφίστηκε ο απολογισμός (διοικητικός και οικονομικός) και ο προγραμματισμός δράσης του Δ.Σ. της ΠΣΕ.
Παρουσία 200 περίπου αντιπροσώπων των Ομοσπονδιών, Αδελφοτήτων, Συλλόγων και Ενώσεων, μελών της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, διεξήχθει σήμερα Κυριακή 1 Απριλίου 2018, η ετήσια απολογιστική γενική συνέλευση.
Μιά διαδικασία που διήρκησε αρκετές ώρες, όπου κατατέθηκαν οι απόψεις και οι προτάσεις των αντιπροσώπων των οργανώσεων, μελών της ΠΣΕ.
Ο οικονομικός απολογισμός ψηφίστηκε ομόφωνα, ο διοικητικός απολογισμός και ο προγραμματισμός δράσεων της κορυφαίας οργάνωσης των αποδήμων Ηπειρωτών κατά πλειοψηφία,
Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει αποτυπωθούν περισσότερα για το τι διημείφθη στη γενική συνέλευση, ως και τα ψηφίσματα που εγκρίθηκαν.
Γεγονός είναι ότι το υφιστάμενο Προεδρείο που έχει και την ευθύνη λειτουργίας του φορέα, έλαβε ''ψήφο εμπιστοσύνης'', να συνεχίσει και ολοκληρώσει το πρόγραμμα και το έργο του.

Περιφέρεια Ηπείρου: Νομική Υπηρεσία


Η Νομική Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου είναι αρμόδια ιδίως για τη νομική υποστήριξη της Περιφέρειας στις κάθε μορφής υποθέσεις της, δικαστικές ή εξώδικες και για τη νομική καθοδήγηση των οργάνων και υπηρεσιών αυτής με γνωμοδοτήσεις και συμβουλές. Ειδικότερα στη Νομική Υπηρεσία υπάγονται οι εξής αρμοδιότητες:
α. Η παράσταση ενώπιον των δικαστηρίων για τη νομική υποστήριξη της Περιφέρειας.
β. Η διατύπωση προτάσεων επί νομικών θεμάτων σχετικά με τη λειτουργία της Περιφέρειας.
γ. Η γνωμοδότηση επί θεμάτων που παραπέμπονται σε αυτή από τον περιφερειάρχη, τους αντιπεριφερειάρχες ή τους γενικούς διευθυντές, στο πλαίσιο των αποφασιστικών αρμοδιοτήτων τους.
Γραφείο της Νομικής Υπηρεσίας συστήνεται στις Περιφερειακές Ενότητες Άρτας, Θεσπρωτίας και Πρέβεζας, προκειμένου να εκπροσωπούνται οι αντίστοιχες περιφερειακές ενότητες ενώπιον των δικαστικών και των διοικητικών αρχών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 255, παρ. 4 του ν. 3852/2010, κατά τις ειδικότερες προβλέψεις της προηγούμενης παραγράφου.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Ρινοπλαστική: Μήπως δεν φταίει μόνο η μύτη σας;


Σημαντικό είναι το ποσοστό ανθρώπων που για να αποκτήσουν ένα αρμονικό και συμμετρικό προφίλ πρέπει να υποβληθούν σε γενειοπλαστική, δηλαδή σε επέμβαση αναμόρφωσης του μεγέθους του πηγουνιού τους, παράλληλα με ρινοπλαστική. Οι περισσότεροι μάλιστα και κυρίως όσοι παρατηρούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη μόνο ανφάς αγνοούν το μέγεθος του πηγουνιού τους και την επίδραση που έχει στην εμφάνιση της μύτης και γενικά του προσώπου. Συχνά το μικρό πηγούνι είναι και η βασική αιτία που η μύτη φαίνεται ιδιαίτερα μεγάλη ή να πέφτει πολύ.
«Η συμμετρία και η αρμονία των αναλογιών συντελούν στη διαμόρφωση ενός όμορφου προσώπου, χαρακτηρισμός που ανάλογα με το φύλο έχει διαφορετικά κριτήρια προσδιορισμού. Το μέγεθος και το σχήμα του πηγουνιού των ανδρών θεωρούνται, στις περισσότερες κοινωνίες, χαρακτηριστικά ανδρισμού και δυναμισμού και ως εκ τούτου βοηθούν, όσους τα διαθέτουν, στην κατάκτηση υψηλότερων θέσεων τόσο σε κατ’ εξοχήν ανδρικά επαγγέλματα, όσο και… στις γυναικείες καρδιές. Αντιθέτως, λιγότερο ελκυστικά θεωρούνται τα μικρά και στενά πηγούνια, καθώς συνδέονται με πιο θηλυκή εμφάνιση. Και στα δύο φύλα, όμως, όταν το πηγούνι δεν βρίσκεται σε ευθεία κάθετη γραμμή με το άνω και το κάτω χείλος αλλά πιο μέσα η εικόνα του προσώπου ασχημαίνει, ιδιαίτερα όταν συνυπάρχει προεξέχουσα μύτη», σημειώνει ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
«Όσο μικρότερο είναι το πηγούνι τόσο μεγαλύτερη φαίνεται η μύτη και αντίθετα όσο μεγαλύτερο είναι το πηγούνι τόσο μικρότερη φαίνεται η μύτη ιδίως στο προφίλ. Η πλαστική του πηγουνιού -πωγωνοπλαστική ή αλλιώς γενειοπλαστική- είναι μια επέμβαση που συχνά εκτελείται ταυτόχρονα με άλλες αισθητικές επεμβάσεις προσώπου, όπως ρινοπλαστική, facelift και λιποαναρρόφηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί και ανεξάρτητα. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να βελτιώσουν το γενικότερο προφίλ τους, αλλάζοντας το πηγούνι τους ταυτόχρονα με τη μύτη τους, υποβάλλονται σε προφιλοπλαστική. Ο συνηθέστερος συνδυασμός είναι η αύξηση του μεγέθους του πηγουνιού με ταυτόχρονη σμίκρυνση του μεγέθους της μύτης», συμπληρώνει. Δεδομένου δε ότι σε ορισμένους ανθρώπους με προεξέχουσα μύτη μπορεί να υπάρχουν περιορισμοί στο ποσοστό μείωσης του μήκους της, μια αύξηση στο πηγούνι θα μπορούσε να δείξει τη μύτη μικρότερη, χαρίζοντας ένα πιο συμμετρικό προφίλ.