Κυριακή 14 Ιουλίου 2013

Γρεβενίτι: 70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα Ζαγορίου

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τα "70 χρόνια από το Ολοκαύτωμα Ζαγορίου", στο Γρεβενίτι, παραβρέθηκε το πρωί της Κυριακής ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των Πεσόντων.

Επιχείρηση-φιάσκο αξίας 1.000.000 ευρώ

Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων, τους κυνηγούν δύο ελικόπτερα, έξι σκάφη του Λιμενικού, δεκάδες ΕΚΑΜίτες, δύο διμοιρίες βατραχανθρώπων, ιχνηλάτες του στρατού και εκατοντάδες αστυνομικοί από τους γύρω νομούς
Την ώρα που οι Αλβανοί δραπέτες διασχίζουν τη μισή Ελλάδα και είναι μια ανάσα πριν τη μεγάλη απόδραση στη χώρα τους, η ΕΛ.ΑΣ δαπανά εκατομμύρια ευρώ στο κυνήγι τους. Από τις 22 Μαρτίου που απέδρασαν από τις φυλακές Τρικάλων και ειδικά τον τελευταίο μήνα μετά το αιματηρό τετ-  τετ στο Δίστομο Βοιωτίας το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει δαπανήσει περισσότερα από 1.000.000 ευρώ στη γιγαντιαία επιχείρηση που έχει στήσει από άκρη σε άκρη της χώρας. Και αυτό γιατί, η επιστράτευση δύο ελικοπτέρων, έξι σκαφών του Λιμενικού, δεκάδων ΕΚΑΜιτών, δύο διμοιριών βατραχανθρώπων, ιχνηλατών του στρατού, εκατοντάδων αστυνομικών από τους όμορους νομούς, αποδεικνύεται εξαιρετικά δαπανηρή.
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, το ακριβές ποσό των χρημάτων που έχει δαπανηθεί μέχρι στιγμής είναι δύσκολο να προσδιοριστεί καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες όμως οι άνθρωποι που γνωρίζουν το μέγεθος μιλούν για πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ξένα funds αγοράζουν φτηνά τα δάνεια των Ελλήνων για να τα εισπράξουν ολόκληρα

Με την Ελλάδα σε καθεστώς συνεχούς οικονομικής ύφεσης και αρκετά νοικοκυριά να αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις, τα ξένα distress funds έρχονται στη χώρα μας για να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία και να κάνουν μπίζνες αγοράζοντας τα «κόκκινα» δάνεια από τις τράπεζες.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αγοράς αυτή τη στιγμή ένα στα τέσσερα δάνεια βρίσκονται στο «κόκκινο» και σύντομα το ποσοστό των υποχρεώσεων που δεν θα εξυπηρετούνται θα ξεπεράσει το 30%.
Εκεί μπαίνουν στο... κάδρο τα distress funds. Πληροφορίες της εφημερίδας «Εθνος» αναφέρουν ότι πρόσφατα μεγάλο fund του εξωτερικού κατάθεσε πρόταση σε μία από τις σημαντικότερες ελληνικές τράπεζες για να εξαγοράσει ένα μεγάλο μέρος των στεγαστικών της δανείων στο 30% της αξίας τους. Δηλαδή, για κάθε 100 ευρώ δανείου, να δώσει 30 ευρώ και να αναλάβει το δανειακό χαρτοφυλάκιο.

Εκατό εκατομμύρια ευρώ σε νέους αγρότες

Πρόγραμμα 100 εκ ευρώ για νέους αγρότες έχει προωθήσει στην ΕΕ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και αναμένει την έγκριση του, όπως δηλώνει στον "Τύπο της Κυριακής" ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.
Τα κονδύλια θα προκύψουν από την αναθεώρηση του προγράμματος "Αλέξανδρος Μπαλτατζής" και αφορούν στην πρώτη εγκατάσταση νέων γεωργών.
"Το μέλλον της πρωτογενούς μας παραγωγής ταυτίζεται με το μέλλον των νέων ανθρώπων που στρέφονται σε αυτή", σημειώνει ο κ. Χαρακόπουλος.
Τονίζει πως είναι αδιανόητη η συνέχιση της χρηματοδότησης του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού με αφορμή προτάσεις για να συνεχίσουν να χρηματοδοτούνται ΠΑΣΕΓΕΣ και ΓΕΣΑΣΕ.
Σημειώνει με νόημα πως ελπίζει να μην κρύβονται πίσω από τις καθυστερήσεις για αλλαγή του νόμου Σκανδαλίδη για τους συνεταιρισμούς σκοπιμότητες, όταν μάλιστα ο ίδιος ο κ Σαμαράς έχει δηλώσει ότι τα χρήματα θα δίνονται ως επίδομα οικογενειών πολυτέκνων αγροτών και κτηνοτρόφων.

ΠΗΓΗ: www.news247.gr

Συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου στην Πάργα, αφιέρωμα στον Άλκη Αλκαίο, την Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Θάνος Μικρούτσικος
«Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι...»
Περιοδεία Καλοκαίρι 2013 

                                                                                 Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει φέτος το καλοκαίρι ένα πρόγραμμα που συνταράσσει, τόσο με την διαχρονικότητά του όσο και με την επικαιρότητά του. Η πρώτη συναυλία δόθηκε στο κατάμεστο Ηρώδειο στις 18 Ιουνίου και απέσπασε εξαιρετικές κριτικές.
Ο Θάνος Μικρούτσικος δημιουργεί ένα πολύμορφο πρόγραμμα και επιλέγει αγαπημένα τραγούδια από το έργο του (Σταυρός του Νότου κ.ά.), γνωστές επιτυχίες άλλων συνθετών, αλλά κυρίως εκείνα τα ιδιαίτερα τραγούδια του, τα λαϊκά του αλλά και αυτά που ο ίδιος ονομάζει πολιτικά τραγούδια λαϊκού αισθήματος.
«Άννα μην κλαις», «Ατομική μου ενέργεια», «Ρόζα», «Πάντα Γελαστοί και Γελασμένοι».
Οργάνωση Παραγωγής: CRICOS PRODUCTIONS -
Τηλ. : 210 6109513 - email: info@cricos.gr

 Το πρόγραμμα της περιοδείας όπως έχει διαμορφωθεί έως τώρα:
2/7 ΝΑΥΠΛΙΟ (με τους ΚΩΣΤΑ ΘΩΜΑΪΔΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)15/7 ΗΡΑΚΛΕΙΟ (με τους ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
19/7 ΠΑΡΓΑ (με τους ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ // Αφιέρωμα στον ΑΛΚΗ ΑΛΚΑΙΟ)
21/7 ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ (με τη ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
02/8 ΚΥΜΗ (με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
03/8 ΣΤΑΒΙΕΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
05/8 ΧΑΝΙΑ (με τη ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
11/8 ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ (με τους ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ, ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ & ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ)
16/8 ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ (με τους ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΤΣΙΡΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
19/8 ΚΑΛΑΜΑΤΑ (με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
30/8 ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ (με τους ΜΑΝΩΛΗ ΜΗΤΣΙΑ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
06/9 ΣΠΕΤΣΕΣ (με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
07/9 ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ (με τους ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΗ & ΡΙΤΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ)
Σύντομα θα ανακοινωθούν κι άλλες ημερομηνίες.
Χορηγοί Επικοινωνίας περιοδείας:
ALPHA, MUSICPAPER.GR, CLICKATLIFE.GR, CULTURENOW.GR, E-GO.GR, MUSICITY.GR, MUSICCORNER.GR, TOSPIRTO.NET.

ΠΗΓΗ: www.musicity.gr

Μια ιδιαίτερη εκδήλωση τιμής για τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη, από τον Δήμο Πρέβεζας, την Κυριακή 21 Ιουλίου, 85 χρόνια ακριβώς, από την ημέρα αυτοκτονίας του

Μια ξεχωριστή  εκδήλωση, για πρώτη φορά  με φόντο  το σημείο που αυτοκτόνησε ο ποιητής  Κώστας Καρυωτάκης ,  διοργανώνει  την Κυριακή   21 Ιουλίου 2013 ο  Δήμος της Πρέβεζας.
Με τον τρόπο  αυτό  θα γίνει απόδοση τιμής στον ποιητή ο οποίος πέρασε τις τελευταίες 32 μέρες της ζωής του στην Πρέβεζα και έβαλε τέλος στην ζωή του στις 21 Ιουλίου του 1928.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  στις 9 το βράδυ  στην προβλήτα απέναντι από τον Αγιο Σπυρίδωνα   στο Βαθύ Πρέβεζας, στο χώρο που αυτοκτόνησε ο ποιητής και έχει κληθεί να παραστεί ο Γιάννης Σμυρνιώτης  Δήμαρχος Τρίπολης, της πολης όπου γεννηθηκε ο Κώστας Καρυωτάκης.
Το πρόγραμμα  περιλαμβάνει εκτός από τους χαιρετισμούς των  δύο Δημοτικών Αρχών ομιλία από τον Πρεβεζάνο  ποιητή Στέλιο Μαμφρέδα και μουσικό πρόγραμμα  από το Δημοτικό Ωδείο.
Όπως αναφέρει ο εντεταλμένος σύμβουλος για  θέματα πολιτισμού του Δήμου Κοσμάς Κορωναίος θα είναι μια λιτή εκδήλωση  η οποία συμπίπτει με την επέτειο  του θανάτου του ποιητή όμως δεν  θα έχει την μορφή ενός «μνημοσύνου».
«Στόχος μας  είναι  να  αναδείξουμε το έργο του και τον ιδιαίτερο δεσμό που αυτός απέκτησε μοιραία με την Πρέβεζα» αναφέρει ο κ.Κορωναίος υπογραμμίζοντας ότι η επιλογή του Αγίου Σπυρίδωνα στο Βαθύ, έγινε προκειμένου να υπάρχει άμεση επαφή με τον χώρο όπου ο Κώστας Καρυωτάκης πέρασε τις τελευταίες στιγμές της  σύντομης ζωής του.
«Ελπίζουμε  η εκδήλωση να αποτελέσει το έναυσμα  προκειμένου να προχωρήσουμε στην διαδικασία κατασκευής ενός νέου μνημείου» καταλήγει  ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτισμού του Δήμου εκφράζοντας την  πεποίθηση ότι θα είναι μια  ξεχωριστή βραδιά  για την Πρέβεζα και για όλους όσοι έως και σήμερα  ερχόμενοι στην πόλη αναζητούν τα ανεξίτηλα «ίχνη» που άφησε  ο Κώστας Καρυωτάκης στο πέρασμά του .

 Δείτε το βίντεο με το τραγούδι ''Πρέβεζα''
http://youtu.be/p5sy_qlh2wE

Τρία ενοίκια το χρόνο θα πληρώνουμε στο κράτος για το σπίτι μας

Ο παραλογισμός στη φορολόγηση των ακινήτων

Την ώρα που η αγορά των ακινήτων πραγματικά καταρρέει, τη χαριστική βολή δίνουν οι απανωτοί φόροι και τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων.
Η υπέρμετρη φορολόγηση ακόμη και των εισοδημάτων από ενοίκια είναι δεδομένο πως καθιστά πλέον ασύμφορη την ιδιοκτησία στην Ελλάδα αφού ο ιδιοκτήτης ενός διαμερίσματος, είτε διαμένει σε αυτό είτε το μισθώνει καλείται να πληρώσει σε φόρους από 2 έως και 6 ενοίκια από τα 12 που συνολικά θα εισπράξει κατά τη διάρκεια ενός έτους.
Ο παραλογισμός στη φορολόγηση των ακινήτων
Παράδειγμα
Με τον ενιαίο φόρο που θα ισχύσει από το 2014, ο παραλογισμός της φορολόγησης των ακινήτων παγιώνεται σε όλο του το μεγαλείο! Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΗΜΕΡΗΣΙΑ”, με δεδομένο ότι ο φόρος ακινήτων θα έχει 33 συνετελεστές και θα κυμαίνεται από 2 έως 23 ευρώ/τ.μ, για ένα διαμέρισμα 75 τ.μ με μηνιαίο ενοίκιο 5 ευρώ ανά τ.μ, ο ιδιοκτήτης θα εισπράττει 375 ευρώ ή 4.500 ετησίως.
Αν υποθέσουμε ότι ο συντελεστής του ενιαίου φόρου είναι 10 ευρώ/τ.μ, στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκατοικεί θα πληρώσει στο κράτος 10 ευρώ/τ.μ x 75 τ.μ = 750 ευρώ, δηλαδή θα πληρώσει 2 μήνες ενοίκια στο κράτος.
Στην άλλη περίπτωση που ο ιδιοκτήτης μισθώνει το ακίνητό του, το ενοίκιο φορολογείται ως εισόδημα με συντελεστή 10% (για ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ το μήνα). Δηλαδή ο ιδιοκτήτης θα πληρώσει άλλα 450 ευρώ και μαζί με τα 750 ευρώ φτάνει τα 1.200 ευρώ που σημαίνει ότι 3,2 ενοίκια από τα 12 συνολικά θα δοθούν στο κράτος.
Για δήμευση της περιουσίας κάνει λόγο το Οικονομικό Πανεπιστήμιο
Σημειώνεται ότι αν τα μισθώματα που εισπράττει κάποιος ιδιοκτήτης ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ ετησίως, φορολογείται με 33% το υπερβάλλον ποσό.
Σύμφωνα με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, η εφαρμογή των συντελεστών του νέου φόρου ακινήτων σε συνδυασμό με την αυτοτελή φορολόγηση του ενοικίου πρόκειται για δήμευση της περιουσίας!
Μάλιστα, με αυτή τη λογική δεν πρόκειται ποτέ να έρθουν ξένοι και να αγοράσουν εξοχικές κατοικίες αφού θα καλούνται να πληρώνουν 2-3 ενοίκια το χρόνο στο κράτος.
Τέλος, όπως προκύπτει από την έρευνα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα χρειαστούν περισσότερα από 8 χρόνια για να φτάσει η κτηματαγορά στα επίπεδα του 2005!

ΠΗΓΗ: www.newsit.gr

Υπουργείο Παιδείας: Έρχεται η ηλεκτρονική κάρτα των εκπαιδευτικών

Το υπουργείο Παιδείας θα ελέγχει ποιος δουλεύει!

Από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος εκπαιδευτικός δουλεύει.
Αυτό φιλοδοξεί να πετύχει το υπουργείο Παιδείας, εγκαθιστώντας την ηλεκτρονική κάρτα σε όλη την Ελλάδα από τη νέα σχολική χρονιά.
Με αυτή θα ελέγχεται η παρουσία των εκπαιδευτικών.
«Επιτέλους μετά από πολλά χρόνια θα γνωρίζει το υπουργείο Παιδείας ποιος εργάζεται, πού και πόσο», δηλώνει στο «Έθνος» της Κυριακής ο υπουργός Παιδείας, κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.
Ο ίδιος επισημαίνει πως οι περιπτώσεις εκπαιδευτικών εκτός τάξης είναι πολύ λίγες και δεν μπορούν να στιγματίζουν όλο τον κλάδο.
Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, το Σεπτέμβριο θα προωθηθούν οι μετατάξεις 4.933 εκπαιδευτικών από τη Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Ακόμη προανήγγειλε αλλαγές για τους αποσπασμένους στο υπουργείο και τα Δημόσια ΙΕΚ, καθώς όπως σημείωσε, «έχουν επιλεγεί χωρίς κριτήρια».
Τέλος ο κ. Αρβανιτόπουλος διαβεβαίωσε ότι παρά την κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, οι 13.165 μαθητές της σχολικής χρονιάς 2012-2013 που έχουν επιλέξει αυτές τις ειδικότητες «θα ολοκληρώσουν απρόσκοπτα τις σπουδές τους».

Εκδηλώσεις μνήμης για τη γυναίκα της Πίνδου, το Σάββατο 20 Ιουλίου, στη Φούρκα

Η μνήμη της γυναίκας της Πίνδου, των αξιωματικών Κων/νου Δαβάκη, Αλέξανδρου Διάκου και όλων των ηρώων του έπους του 1940, θα τιμηθούν με εκδηλώσεις, που διοργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου με τη συνεργασία του Δήμου Κόνιτσας και της Τοπικής Κοινότητας Φούρκας, το Σάββατο 20 Ιουλίου, στη Φούρκα.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:
Δοξολογία, επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων και στέψη των προτομών Κων/νου Δαβάκη και Αλέξανδρου Διάκου.

 Σύντομη τοπογραφική ενημέρωση από αξιωματικό της VIII Μεραρχίας

 Ομιλία από την κ. Αγγελική Νιτσιάκου, φιλόλογο

 Αναπαράσταση πορείας μαχόμενης γυναίκας της Πίνδου και του τραυματισμού του ήρωα αξιωματικού Κ. Δαβάκη, διοικητή του αποσπάσματος της Πίνδου. Η αναπαράσταση θα γίνει από ηλικιωμένες γυναίκες σε συνεργασία με άνδρες της VIII Μεραρχίας.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο ύψωμα «Προφήτης Ηλίας» της Φούρκας.
Θα ακολουθήσει δεξίωση στην πλατεία της Φούρκας που παραθέτει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Κόνιτσας.

ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ: «Εκκαθάριση εν λειτουργία για τα Ε.Α.Σ.»

Θα σωθεί τελικά και η «Μεταλλουργική»;

Στην ολομέλεια της Βουλής, η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας, διαβεβαίωσε χθες ότι η κυβέρνηση έχει επιλέξει για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα την λύση της εκκαθάρισης εν λειτουργία κάτι που σημαίνει ότι δεν κλείνουν.
Η δήλωση της κ. Φώφης Γεννηματά δημιουργεί νέα δεδομένα και για τη θυγατρική των ΕΑΣ, τη «Μεταλλουργική Κεφαλοβρύσου», η οποία επίσης ήταν υποψήφια προς παραχώρηση από τις βιομηχανικές μονάδες της.
Η Αναπληρώτρια Υπουργός Εθνικής Άμυνας πρόσθεσε  ότι αναμένει την εισήγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την οποία θα καθοριστεί η λύση για την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία.
"Τα ΕΑΣ δεν κλείνουν. Αντίθετα, οδηγούμαστε σε ανασυγκρότηση εν λειτουργία, με στόχο ακριβώς την ανάπτυξη του κρίσιμου τομέα για τη χώρα που είναι η Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Επομένως, η αναδιάρθρωση και η εξυγίανση των ΕΑΣ είναι ο μόνος τρόπος για να εξασφαλιστεί η λειτουργία τους και οι θέσεις εργασίας των εργαζομένων. Έχουμε ήδη αποφασίσει σε κοινή σύσκεψη με το υπουργείο Οικονομικών ότι δεν τίθεται σε εκκαθάριση η εταιρεία αλλά προχωράμε στην εξυγίανσή της, εξυγίανση με την εταιρεία σε λειτουργία", είπε η Φώφη Γεννηματά.

Με το δάχτυλο στη σκανδάλη αναζητώντας τους δραπέτες

Έξι μέρες μετά την πρωτοεμφάνιση στην Ήπειρο των επικίνδυνων Αλβανών κακοποιών, που δραπέτευσαν από τις φυλακές Τρικάλων, συνεχίζονται με έντονουs ρυθμούs οι έρευνεs για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν ότι έχουν εγκλωβιστεί στα όρια των Νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίαs και ο χρόνος μετράει αντίστροφα σε βάρος τους.
Εντύπωση προκάλεσε χθες η συνέντευξη που έδωσε ο θείος του ενός από τους δράστες της αιματηρής ληστείας τραπέζης στη Λάρισα και ο οποίος σκοτώθηκε σε ενέδρα της Αστυνομίας σε ορεινή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Όπως είπε στην εφημερίδα Gazeta Shqiptare  πριν από ένα μήνα ο ανιψιός του, ο Μάριον Κόλα και μερικοί άλλοι δραπέτες βρίσκονταν στο σπίτι του, στο Shullaz της Αλβανίας. Ήθελαν να πάνε στο Κόσοβο, αλλά εν τέλει επέστρεψαν στην Ελλάδα...
Κύκλοι όμως της Αστυνομίας κάνουν λόγο για δηλώσεις εντυπωσιασμού, ή και για ενδεχόμενη  περιπλανητική πληροφορία, θέλοντας να φανεί πως με ευκολία μπαινόβγαιναν στα σύνορα και ότι ήδη μπορεί και να βρίσκονται και πάλι στην Αλβανία!

Συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός με συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (BULLYING) σε ΑΕΙ στην Αθήνα

Σε ΑΕΙ της Αθήνας, που υπηρετώ, τα τελευταία 13 έτη έγιναν εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς.
Σε ένα τέτοιο καθεστώς οικογενειοκρατίας, παράνομων προσλήψεων αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, κλικών, κομματισμού, ημετέρων, ανομίας, διαπλοκής κ.λπ., εξυπακούεται ότι σε κάθε περίπτωση διαμορφώθηκαν άθλιες εργασιακές συνθήκες.
Για να σώσουν την οικογενειοκρατία, τους αορίστου χρόνου που μπήκαν από το παράθυρο, την διαπλοκή, την ανομία, τις “φαμίλιες”, τους ημέτερους, τους κομματικούς στρατούς, επινοούν κάθε είδους τεχνάσματα και μεθοδεύσεις. Στο καθεστώς οικογενειοκρατίας, τους έξω από αυτήν, τους εξαναγκάζουν σε αδράνεια (στο ψυγείο).
Τα μέλη της οικογενειοκρατίας αποτελούν την συντριπτική πλειοψηφία, εκλέγουν με την ψήφο τους υπηρεσιακά συμβούλια, διοικήσεις, συλλογικά όργανα, τοποθετούνται αναξιοκρατικά προϊστάμενοι κ.λπ.
Σε ένα καθεστώς οικογενειοκρατίας, μια συνεχής και διαρκής ηθική παρενόχληση (mobbing) και ένας επαναλαμβανόμενος εκφοβισμός και συστηματική εργασιακή ψυχολογική κακομεταχείριση (bullying), είναι βέβαιον, ότι έχει καταστροφικά αποτελέσματα για την σωματική και ψυχική υγεία των εργαζομένων-θυμάτων και κατ’ επέκταση, των οικογενειών τους. Φυσικό είναι τα μέλη της οικογενειοκρατίας να χαρακτηρίζουν δήθεν ικανούς τα μέλη τους και τους εκτός οικογενειοκρατίας δήθεν ακατάλληλους.

Ποιες αποδείξεις περνούν στην Εφορία

Υπερδιπλάσιες αποδείξεις είναι υποχρεωμένοι να συγκεντρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι, σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών σε όσους παρερμήνευσαν τη συζήτηση που άνοιξε για το νέο πλαίσιο συλλογής αποδείξεων, το οποίο σε κάθε περίπτωση θα αφορά στα εισοδήματα του 2014, που θα δηλωθούν το 2015. Το μόνο σίγουρο είναι, λοιπόν, ότι η φετινή υποχρέωση συλλογής αποδείξεων δεν αίρεται, με ποινή φόρου μάλιστα πολύ υψηλότερη από πέρσι, για όσους δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.
Οι αποδείξεις που έχουν την έγκριση της εφορίας πρέπει να αφορούν σε είδη διατροφής, οινοπνευματώδη- καπνό, είδη ένδυσης- υπόδησης, το πεδίο της στέγασης αλλά μόνο υπηρεσίες και είδη συντήρησης- επισκευής κατοικίας και όχι λογαριασμούς ΔΕΚΟ, κοινόχρηστα, δημοτικά τέλη, καύσιμα θέρμανσης. Επίσης, "περνάνε", αποδείξεις για είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, για μεταφορές αλλά μόνο πραγμάτων, συντήρηση- επισκευή αυτοκινήτων και μηχανών, κόμιστρα ταξί, καύσιμα και όχι διόδια, ταξίδια, οι αποδείξεις δαπανών αναψυχής εκτός από τα Τέλη για την ΕΡΤ και το κόστος συνδρομητικής τηλεόραση, οι αποδείξεις δαπανών για εκπαίδευση αλλά μόνο φροντιστήρια- ξένες γλώσσες, οι δαπάνες σε ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια, καθώς και άλλα αγαθά και υπηρεσίες π.χ. κομμωτήρια, όχι όμως τα πάσης φύσης ασφάλιστρα.