Κυριακή 30 Αυγούστου 2015

ΠΑΣ Γιάννινα - ΠΑΟΚ 3-1

Ανεπίδεκτος μαθήσεως, … μια από τα ίδια!

Μανιάς (κεφαλιά 5'), Σάμπο (αυτογκόλ 51'), Τσάβες (σουτ 75'), Βίτορ (σουτ 92)'

Ο ΠΑΣ αξιοποίησε τα «δώρα» του ΠΑΟΚ και τον συνέτριψε (3-1) για δεύτερη σερί χρονιά στους «Ζωσιμάδες», πανηγυρίζοντας έτσι το πρώτο του φετινό «τρίποντο».
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ευτύχησε να σκοράρει πολύ νωρίς και συγκεκριμένα  στο 4' καθώς ο Όλσεν έκανε κάκιστη έξοδο ύστερα από εκτέλεση πλαγίου από τα δεξιά, αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Μανιάς και με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Στο 6' δεν δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟΚ, στις τάξεις του οποίου ζήτησαν παράβαση για χέρι του Μπέριου μετά από γύρισμα του Ζάιρο.
Στο 51' οι γηπεδούχοι πήραν αέρα δύο τερμάτων καθώς με αυτογκόλ του Σάμπο έγινε το 2-0 για τον ΠΑΣ.
Ο Ίλιτς γύρισε μέσα στην περιοχή και ο Σλοβάκος αντί να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας του "Δικεφάλου".
Στο 75' ο ΠΑΣ έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, έφτασε στο 3-0 μετά από σουτ του Τσάβες (έπειτα από ωραία σκαφτή μπαλιά του Τζημόπουλου στην περιοχή).
Στο 91' μετά από εκτέλεση φάουλ των γηπεδούχων, η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι και έτσι δεν έγινε το 4-0 ενώ ο Βίτορ στις καθυστερήσεις (92') έκανε το 3-1.

ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Στρούνα, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μπεριος, Τσουκαλάς, Ναδάλες, Ίλιτς (Γιάκος 71'), Τσάβες (Σαπαλίδης 86'), Ακόστα, Μανιάς (Φερφελής 79')
ΠΑΟΚ: Όλσεν, Κωνσταντινίδης, Λέοβατς, Κόστα, Βίτορ, Τζιόλης, Κάτσε, Σάμπο (Ροντρίγκες 60'), Πέλκας, Ζάιρο, Μακ (Μυστακίδης 70')


Έχασε ο Αγροτικός Αστέρας στο Ασβεστοχώρι (2-0)

Π.Α.Ο. ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 2-0

*Την ήττα με 2-0 γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας στο Ασβεστοχώρι από τον τοπικό Π.Α.Ο. και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Με 200 ευρώ 3,5 εκατ. μικροοφειλέτες θα γλιτώσουν από το κυνήγι της Εφορίας

Κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να επεκταθούν οι ρυθμίσεις που ίσχυαν για τους δανειολήπτες και στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που φορτώθηκαν με φόρους

Νέους τρόπους για να γλιτώσουν τις κατασχέσεις και τις διώξεις θα έχουν πλέον στα χέρια τους εκατομμύρια φορολογούμενοι, τους οποίους κυριολεκτικά γονάτισαν τα βάρη του μνημονίου.
Στηριζόμενοι στον νόμο Κατσέλη, κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να επεκταθούν οι ρυθμίσεις που ίσχυαν για τους δανειολήπτες και στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά που φορτώθηκαν με φόρους για εισοδήματα τα οποία δεν είχαν πια λόγω της κρίσης.
Το τρίτο μνημόνιο προβλέπει πλέον ότι όσοι αποδεδειγμένα έχουν περιέλθει σε οικονομική αδυναμία προσφεύγοντας στα δικαστήρια και πληρώνοντας 200 ευρώ -εφόσον τα βρουν- (το παράβολο δηλαδή) που υποχρεωτικά θα τους ζητήσει κατ' ελάχιστο ο δικηγόρος τους μπορούν να απαλλαγούν από τα χρέη τους - εν μέρει ή συνολικά.
1ος τρόπος:
Αναστολή - διαγραφή χρεών

Πρώτα εκλογές και μετά η πληρωμή των φόρων!

«Βροχή» από φόρους έρχεται μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου. Φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις θα κληθούν να πληρώσουν 12,4 δισ. ευρώ για τα ακίνητα που διαθέτουν, τον φόρο εισοδήματος, τον φόρο μισθωτών υπηρεσιών, την αυξημένη εισφορά αλληλεγγύης  και τα τέλη κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με κυριακάτικη εφημερίδα, από αύριο Δευτέρα μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016 οι περισσότεροι φορολογούμενοι θα πρέπει στο τέλος κάθε μήνα να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν στο ελληνικό Δημόσιο τους ανωτέρω φόρους.
Η κακή οργάνωση των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών έχει ως αποτέλεσμα να συσσωρεύεται στους τελευταίους μήνες του έτους το πλήθος των φόρων, δημιουργώντας σημαντικά προβλήματα στα νοικοκυριά και στις επιχειρήσεις.
Στον κακό προγραμματισμό αποδίδεται και η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Εάν οι φορολογούμενοι ξεκινούσαν την πληρωμή των φόρων που τους αναλογούν από τον Φεβρουάριο εκάστου έτους, ο επιμερισμός τους θα ήταν σωστότερος, ενώ οι υπόχρεοι θα είχαν μεγαλύτερη ευχέρεια για την εξυπηρέτηση των υποχρεώσεων τους.
Ωστόσο, οι εκλογές δεν «επιτρέπουν» τη νωρίτερη καταβολή των φόρων.
Ειδικότερα, οι φόροι ύψους 12,4 δισ. ευρώ που θα καταβληθούν αμέσως μετά τις εκλογές κατανέμονται ως εξής:

Βλαχέρνα Άρτας: Συνελήφθη 27χρονος ημεδαπός για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (29-08-2015) το μεσημέρι στη Βλαχέρνα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για καλλιέργεια κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 27χρονο, διότι μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του, βρήκαν και κατάσχεσαν μία συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

Στο πλαίσιο των ερευνών, οι αστυνομικοί εντόπισαν επίσης σε θαμνώδη περιοχή κοντά στο Δημοτικό Κοιμητήριο Βλαχέρνας, τρία (3) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους 0,85, 1,17 και 1,38 μέτρα, τα οποία καλλιεργούσε ο 27χρονος.
Τα παραπάνω δενδρύλλια εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας. 

Άρτα: Σύλληψη 28χρονου ημεδαπού για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (29-08-2015) το πρωί στη Γραμμενίτσα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 28χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, στο σπίτι του 28χρονου, βρήκαν και κατέσχεσαν μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη, βάρους (0,76) γραμμαρίων και μία συσκευασία που περιείχε ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (0,58) γραμμαρίων.

Προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Μελισσόπετρα Ιωαννίνων: Σύλληψη 26χρονου αλλοδαπού για παράνομη είσοδο στη χώρα και καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη, χθες (29-08-2015) το μεσημέρι στη Μελισσόπετρα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, για καταδικαστική απόφαση και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε κατά τον έλεγχο, ο 26χρονος στερείται νομίμων προϋποθέσεων εισόδου και παραμονής στη χώρας μας και επιπρόσθετα σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ελασσόνας, ποινής φυλάκισης (6) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ευχαριστήρια επιστολή της Οικογένειας του εκλιπόντος Γιάννη Καραγιώργου

Το σαρανταήμερο μνημόσυνο θα τελεστεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ιερό  Ναό Περιβλέπτου Ιωαννίνων.

Ευχαριστήριο

 Ευχαριστούμε θερμά όλους και τον καθένα ξεχωριστά-συγγενείς και φίλους, συναδέλφους και συνεργάτες, χωριανούς και συμπολίτες που με την παρουσία τους, τα λόγια τους, τις σκέψεις τους και το πένθος τους τιμήσανε και εκφράσανε την αγάπη τους και την συμπαράσταση τους για τον άδικο και απροσδόκητο χαμό του πολυαγαπημένου μας Γιάννη Καραγιώργου.
Η εκδήλωση των συναισθημάτων που τρέφουν όλοι όσοι τον γνώριζαν, η αναγνώριση του ακλόνητου χαρακτήρα του και των αδιάκοπων προσπαθειών τόσο στα εργασιακά όσο και στα κοινωνικά δρώμενα απαλύνουν τον πόνο μας.
Ο Γιάννης μπορεί να έφυγε από κοντά μας ως φυσική παρουσία αλλά άφησε παρακαταθήκη σε όλους την αγάπη του και την φροντίδα για την οικογένεια, το ήθος και την αξιοπρέπεια του, την δημιουργικότητα του, τις συμβουλές του, τις ιδέες του, την εργατικότητα του, την ανθρωπιά του για να θυμούνται όλοι το πέρασμα του από τη ζωή.
Το αίσθημα λατρείας για τον τόπο και η διάθεση προσφοράς του θα μείνουν αναλλοίωτα στα Γιάννενα που έζησε τα τελευταία είκοσι ένα χρόνια και ιδιαιτέρως στο Πωγώνι που τόσο αγάπησε αλλά και δραστηριοποιήθηκε ενεργά καθώς και στην γενέτειρα του το Βάλτο Αιτωλοακαρνανίας.
Το δυναμικό και πλατύ χαμόγελο του Γιάννη θα μείνει βαθιά χαραγμένο στις δικές μας καρδιές.
Ζητούμε ταπεινά συγνώμη διότι από την πλευρά μας σαν οικογένεια ήταν δύσκολο να δεχτούμε την ειλικρινή ατομική σας συμπαράσταση.
Το σαρανταήμερο μνημόσυνο θα τελεστεί το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015 στον Ι. Ν. Περιβλέπτου Ιωαννίνων.

Με εκτίμηση 

Η οικογένεια του

Στον «πάγο» πάνω από 62.000 αιτήσεις για εφάπαξ

Όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή», παύση πληρωμών έχουν κηρύξει το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) αλλά και οι αντίστοιχοι κλάδοι του ιδιωτικού τομέα, βάζοντας στον πάγο πάνω από 62.000 αιτήσεις για εφάπαξ.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού των παροχών παραμένει άγνωστος, όπως αναφέρει η «Καθημερινή», με τα στελέχη των Ταμείων να εκτιμούν ότι ακόμη κι αν λυθεί άμεσα, από την υπηρεσιακή κυβέρνηση ο γόρδιος δεσμός του εφάπαξ, στην καλύτερη περίπτωση οι πρώτες παροχές θα πληρωθούν στις αρχές Μαρτίου.

Πέρασε στην επόμενη φάση του κυπέλλου η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (0-2), έχασε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (2-0)

ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ-Α.Ε.Δ.ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 0-2
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-0

*Καλύτερη και πιο ουσιαστική η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στον αγώνα κυπέλλου απέναντι στον γηπεδούχο Πανζαγορισιακό και πήρε την πρόκριση στη Β' Φάση του Κυπέλλου στο "Στάθης Τσανακτσής" με σκορ 0-2.
Στο 7' ο Καπρινιώτης άνοιξε το σκορ.
Ο Φορτούνης το 39' μετά από κάθετη μπαλιά, με στρωτό σουτ το 0-2.

*Την ήττα με 2-0 γνώρισε η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου από τον Α.Ο. Κόντσικας και αποκλείστηκε από την επόμενη φάση του κυπέλλου ερασιτεχνών.

Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων: Γιορτή κυνηγού στα Εικονίσματα Γαρδικίου Δήμου Ζίτσας, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Ιωαννίνων διοργανώνει την γιορτή κυνηγού στα Εικονίσματα Γαρδικίου του Δήμου Ζίτσας, την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2015. 
Στην εκδήλωση θα υπάρχει δημοτικό συγκρότημα στο οποίο θα συμμετέχουν πολλοί καλλιτέχνες κυνηγοί, καθώς επίσης θα υπάρχει και συμμετοχή χορευτικών ομάδων.

Στο χώρο θα  υπάρχουν ψησταριές, αναψυκτήρια ενώ θα γίνει και λαχειοφόρος αγορά με πολλά δώρα.