Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Πέντε στα πέντε και πρώτη θέση για τον Αγροτικό Αστέρα Άνω Καλαμά - «Καθάρισε» με 3 – 1 ο Α.Σ. Καλπακίου –Πεντάρα η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος

*Έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων σε όλη την διάρκεια του αγώνα ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά συνέχισε το νικηφόρο σερί του, νικώντας αυτή την φορά την μαχητική ομάδα του Πανφρουριακού. Στην διακύμανση του σκορ και αφού έχασε αμέτρητες ευκαιρίες, ο Αγροτικός Αστέρας προηγήθηκε 1 – 0, 2 – 0, 2 – 1, 3 – 1 για να μειώσουν οι φιλοξενούμενοι στα τελευταία λεπτά σε 3 – 2.
Δύο γκολ για τους νικητές σημείωσε ο Μπίκας Κώστας και ένα ο Χαρίσης Θεόδωρος.
* Συνεχίζοντας τις καλές εμφανίσεις ο Α.Σ. Καλπακίου κέρδισε με 3 – 1 τον ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας και ανέβηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.
Η ομάδα του Καλπακίου, αποδίδοντας κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, πήρε το τρίποντο επί της αξιόλογης ομάδας του ΠΑΣ Αγίας Μαρίνας με 3-1.
Το σκορ άνοιξε με σουτ ο Καψάλης για το Καλπάκι, με τη συμπλήρωση του πρώτου δεκαπεντάλεπτου.
Στο 63' ο Νταλάγκας κέρδισε πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Ντρεβένης, ενώ στις καθυστερήσεις ο Ηλίας Μιχάλης με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 3-1.
*Αν και αγωνίζονταν με απουσίες βασικών ποδοσφαιριστών, εντούτοις η ομάδα του Δελβινακίου πήρε τη νίκη επί του ΑΕΤΟΥ Περιστερίου με το ευρύ 5 - 0.
Η νίκη αυτή αποτέλεσε για τους παίκτες του Παναγιώτη Κάππη τονωτική ένεση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
Στο 22' ο Ζενέλης με πλασέ έγραψε το 1-0, για να διπλασιάσει στο 33' με κεφαλιά ο Τσαραώσης.
Στο 73' ο Παπάζης με ψιλοκρεμαστό σουτ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Πάρης με πλασέ το 4-0, ενώ στο 87' ο Ράπτης με σουτ-φωτοβολίδα διαμόρφωσε το τελικό 5-0.
Οι γηπεδούχοι είχαν ευκαιρίες να διευρύνουν το σκορ.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής έχουν ως εξής:
Αμφιθέα-Ζωοδόχος: 1 - 0
ΠΑΟ Κόνιτσας -Θύελλα Ελεούσας: 0 - 6
Καλπάκι-Αγία Μαρίνα: 3 - 1
Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά-Πανφρουριακός: 3 - 2
ΑΕ Καμποχωρίων-Δαβάκης: 0 - 5
Πωγωνάτος-Αετός Περιστερίου: 5 - 0
Αμπελόκηποι-Αετός Πρωτόπαππα: 3 - 0
Αετός Νήσου-Περίβλεπτος: 1 - 2
Σταυράκι-Ασβεστοχώρι: 2 - 1

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (5η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 15
2. Θύελλα Ελεούσας: 13
3. Περίβλεπτος: 12
4. Αμφιθέα: 10
5. Καλπάκι: 10
6. Ασβεστοχώρι: 9
7. Πωγωνάτος: 8
8. Αγία Μαρίνα: 7
9. Πρωτόπαπα: 7
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 7
11. Σταυράκι: 7
12. Αμπελόκηποι: 6
13. Ζωοδόχος: 5
14. Νησί: 4
15. Δαβάκης: 3
16. Περιστέρι: 2
17. Πανφρουριακός: 1
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Super League: Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα 1 - 0

Η Βέροια με γκολ του Μάικλ Ολαϊτάν  κατάφερε να πάρει τη πρώτη νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.


Η Βέροια ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους φιλοξενούμενους.
Απείλησε με τους Μπαργκάν και Ιωάννου, όμως μετά από το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, η ομάδα των Ιωαννίνων ισορρόπησε το ματς και κατάφερε να ελέγξει τον ρυθμό.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν την καλύτερη στιγμή στην αναμέτρηση, όταν στο 16' ο Ντε Βινσέντι βρήκε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων τον Γεωργίου, ο οποίος όμως δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα του Καντιμοίρη.
Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν με επιθέσεις κυρίως από τα άκρα της επίθεσης να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα της ομάδας των Ιωαννίνων, χωρίς όμως δημιουργήσει κάποια κλασσική ευκαιρία.
Ο ΠΑΣ Γιάννινα κατάφερε να πάρει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, μετά την αρχική πίεση που δέχτηκε από τη Βέροια. Η ομάδα των Ιωαννίνων κατάφερε με κινητήριο μοχλό τον Ντε Βινσέντι να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να ανοίξει το σκορ.
Οι φιλοξενούμενοι συνδυάζονταν καλά έξω από τη μεγάλη περιοχή του Καντιμοίρη, όμως δεν είχαν την τελική πάσα, ώστε να βγουν σε θέση βολής μπροστά στην αντίπαλη εστία.
Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι είχαν δυο καλές ευκαιρίες με τους Ολαϊντάν και Καφέ, για να ανοίξουν το σκορ, όμως και στις δυο περιπτώσεις, οι παίκτες της «βασίλισσας» του Βορρά δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα.
Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε μετά τη διακοπή, λόγω του τραυματισμού του Μπάρμπα. Η Βέροια που είχε ξεκινήσει δυνατά το δεύτερο ημίχρονο, δεν κατάφερε να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Ταμπάση, έως το 60'.
Με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Ολαϊτάν απείλησε και πάλι την εστία του Ταμπάση, με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή.
Λίγο αργότερα, ο επιθετικός της Βέροιας δεν αστόχησε και κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στην ομάδα του.
Ο Γεωργέας έκανε μια εξαιρετική ενέργεια από τα αριστερά και αφού γύρισε τη μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής, έδωσε την ευκαιρία στον Νιγηριανό επιθετικό να την στείλει στα δίχτυα του Ταμπάση, σημειώνοντας το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα.
Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μεταφέρουν το ματς έξω από τη μεγάλη περιοχή της Βέροιας, στο τελευταίο εικοσάλεπτο της αναμέτρησης.
Ο Χριστόπουλος έριξε στην αναμέτρηση τους Ντάσιο και Τζάνη, σε μια προσπάθεια να αλλάξει την αγωνιστική εικόνα της ομάδας του και να τη βοηθήσει ώστε να φτάσει στην ισοφάριση στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς.
Οι παίκτες του Χριστόπουλου έδειχναν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στη δημιουργία φάσεων.

Βέροια (Νίκος Καρύδας): Καντιμοίρης, Γεωργιάδης, Κάλι, Μπάρμπας, Γεωργέας, Καλογέρης, Πέρεζ Μορένο, Καφές, Ολαϊτάν, Μπάργκαν, Ιωάννου.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Λίλα, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Πάντος, Τσουκαλάς, Πατσατζόγλου, Γεωργίου, Βίλα, Ντε Βινσέντι, Ίλιτς.

Ακαριαίος θάνατος ορειβάτη στη χαράδρα του Βίκου

Ένα τραγικό δυστύχημα σημάδεψε την κυριακάτικη εξόρμηση ενός άνδρα στη χαράδρα του Βίκου.

Νεκρός είναι ένας άνδρας 45 περίπου ετών.
Ένα απρόσεκτο πάτημα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ήταν αρκετό για να του στοιχίσει τη ζωή.
Ο άνδρας πάτησε σε μία πέτρα, γλίστρησε και κατέληξε σε γκρεμό δέκα μέτρων περίπου.
Ο θάνατός του υπήρξε ακαριαίος.
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ και το ΕΚΑΒ ώστε να ξεκινήσει η επιχείρηση για την ανάσυρση του νεκρού.
Να σημειωθεί τέλος ότι οι καιρικές συνθήκες ήταν άριστες και σε καμία περίπτωση δεν δυσκόλευαν τη σημερινή ορειβατική εξόρμηση.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: «Δώστε ό,τι μπορείτε»

Αλλάζει το "τροπάριο" το Υπουργείο Οικονομικών για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές


«Δώστε ό,τι μπορείτε». Αυτή θα είναι η βασική φιλοσοφία της νέας ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών, η οποία βρίσκεται ήδη στο συρτάρι του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, μετά τη διαπίστωση ότι στον μακρύ κατάλογο των oφειλετών προστίθεται στρατιά φορολογουμένων οι οποίοι έχουν την πρόθεση αλλά δεν έχουν πραγματικά την οικονομική δυνατότητα να εξοφλήσουν στην ώρα τους τις υποχρεώσεις τους προς την Εφορία.
Οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις 900.000 φυσικών και νομικών προσώπων σε Εφορίες και τελωνεία ξεπερνούν πλέον τα 46 δισ. ευρώ, κάνοντας άλμα 10 δισ. ευρώ την τελευταία διετία, ενώ σύμφωνα με εκτιμήσεις εφοριακών επτά στους δέκα φορολογούμενους που έχουν λάβει χρεωστικό εκκαθαριστικό φόρου εισοδήματος προσέρχονται στις εφορίες, ακόμα και μετά την καθιέρωση επτά δόσεων για την εξόφληση των οφειλών τους, και ζητούν περαιτέρω διευκολύνσεις.
Κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, περιγράφοντας στα «ΝΕΑ» τη φιλοσοφία της νέας ρύθμισης, αναδεικνύει τρεις ουσιαστικές διαφοροποιήσεις σε σχέση με τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις που προηγήθηκαν:
-Χωρίς ελάχιστο ποσό δόσης. Μέχρι σήμερα, όσοι φορολογούμενοι έμπαιναν σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών θα έπρεπε να πληρώνουν τουλάχιστον 300 ευρώ τον μήνα. Με τη νέα ρύθμιση θα δίνουν όσα μπορούν, ακόμα και 100 ευρώ τον μήνα.
- Πολλές δόσεις ακόμη και για μικρά χρέη. Εξαιρώντας την παράμετρο του ελάχιστου ποσού δόσης, ακόμα και μικρά χρέη θα μπορούν να «σπάνε» την οφειλή σε έως και 48 δόσεις.
- Χωρίς χρονικό περιορισμό. Η ρύθμιση θα είναι διαρκής. Οποτεδήποτε, οποιοσδήποτε φορολογούμενος δεν μπορεί να πληρώσει στην ώρα του, θα μπορεί να ζητά έως 48 δόσεις.
Μέχρι σήμερα οι ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών κάλυπταν χρέη που είχαν δημιουργηθεί μέχρι ενός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου (η τελευταία έως τις 29 Φεβρουαρίου) εξαιρώντας με τον τρόπο αυτόν τρέχουσες υποχρεώσεις.
Στις καινοτομίες της νέας ρύθμισης συγκαταλέγεται και η πλήρης διαγραφή των προσαυξήσεων.
Συνήθως σε ανάλογες ρυθμίσεις παρέχεται διαγραφή του 100% των προσαυξήσεων σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης. Στη σχεδιαζόμενη ρύθμιση διαγραφή των προσαυξήσεων θα κερδίζουν όλοι οι φορολογούμενοι, ακόμα κι αν επιλέξουν το μάξιμουμ των 48 δόσεων, αν ξεπληρώσουν δηλαδή τις οφειλές τους σε ορίζοντα τεσσάρων ετών.
Μοναδική προϋπόθεση για την πλήρη διαγραφή των προσαυξήσεων θα είναι η συνέπεια του φορολογούμενου. Αν πληρώνει ανελλιπώς τις δόσεις του, θα ξεπληρώσει πρώτα τη βασική οφειλή και όταν φτάσει στις προσαυξήσεις, αυτές θα διαγράφονται στο σύνολό τους.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

MRB: Κλείνει η "ψαλίδα" ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Οριακές διαφορές έχουν η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της MRB για την Realnew.

Ειδικότερα, το 39,3% θεωρεί τον Αντώνη Σαμαρά καταλληλότερο για πρωθυπουργό έναντι του Αλέξη Τσίπρα, 28,4%.
Το 67,3% των πολιτών κρίνει τους χειρισμούς της κυβέρνησης αρνητικά ενώ τη χειρότερη γνώμη σε ποσοστό 69,5% έχουν οι πολίτες για την αντιπολίτευση που κάνει η Χρυσή Αυγή.
Θετική αξιολογεί την αντιπολιτευτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ το 24,4% έναντι του 50,6% που την αξιολογεί αρνητικά.
Παράλληλα, αρνητική αξιολογεί τη στάση του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 67,2% έναντι 47,5% της ΔΗΜΑΡ και 44,7% της ΝΔ. Αντίστοιχα, ως καλή αξιολογείται η στάση της ΔΗΜΑΡ σε ποσοστό 23,9%, της ΝΔ σε 23,6% ενώ του ΠΑΣΟΚ σε μόλις 13,3%.
Εν τω μεταξύ, μόλις το 33% πιστεύει ότι τα μέτρα θα έχουν αποτέλεσμα.
Την ίδια στιγμή, το 83,4% πιστεύει ότι τα επόμενα χρόνια θα ακολουθήσουν και νέα μέτρα λιτότητας.
Σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό οι πολίτες εμφανίζονται διχασμένοι από τις έως τώρα κινήσεις της κυβέρνησης. Ποσοστό 48,7% τοποθετείται αρνητικά, ενώ το 44,5% τις επικροτεί. Από την άλλη, σχεδόν ένας στους τρεις πολίτες (26%) αξιολογεί θετικά τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής απέναντι στους μετανάστες ενώ το 69,5% είναι αντίθετο.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Αυτοπυρπολήθηκε και πήδηξε από το μπαλκόνι!

Σοκάρει το τραγικό περιστατικό που σημειώθηκε χθες στα Καρδαμίτσια στα Γιάννενα.

Ένας 34χρονος άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο των Ιωαννίνων όπου μεταφέρθηκε με βαριά τραύματα και εγκαύματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο 34χρονος έβαλε φωτιά στον εαυτό του και αμέσως μετά πήδηξε στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού του.
Παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή αυτό ήταν αδύνατο.
Η τοπική κοινωνία είναι συγκλονισμένη από το περιστατικό ενώ η ασφάλεια Ιωαννίνων προσπαθεί να ρίξει φως στην υπόθεση για τα αίτια που οδήγησαν τον άτυχο 34χρονο σε αυτήν την ενέργεια.

ΠΗΓΗ: www.pamepreveza.gr

Φόρος από το πρώτο ευρώ και για τους αγρότες

Οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ σήμερα δεν υποχρεούνται να τηρούν βιβλία και κατά την πώληση των προϊόντων.

Με το νέο σχέδιο θα αντιμετωπίζονται φορολογικά ως επιτηδευματίες.
Αυτό σημαίνει ότι περίπου 300.000 κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα φορολογούνται με το ίδιο καθεστώς που θα ισχύσει και για τους επιτηδευματίες.
Δηλαδή θα πληρώνουν φόρο με βάση συντελεστή 30% επί του συνολικού καθαρού γεωργικού εισοδήματος.
Στην περίπτωση αυτή όλοι οι αγρότες θα πληρώνουν φόρο εισοδήματος, ενώ μέχρι σήμερα οι περισσότεροι απαλλάσσονται από τη φορολογία.

Πρόταση - βόμβα για τις αποζημιώσεις απόλυσης

Στους 4 μήνες για μισά λεφτά μειώνεται ο χρόνος προειδοποίησης


Πρόταση - βόμβα για μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης κατά 16,67% με τον υπολογισμό των μισθών χωρίς την προσαύξηση των δώρων (δηλαδή σε 12μηνη και όχι 14μηνη βάση) βρίσκεται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κυβέρνησης και τρόικας, ταυτόχρονα με τη μείωση του χρόνου προειδοποίησης στον 1 έως τους 4 μήνες.
Όπως αναφέρει ο «Τύπος της Κυριακής», ανεξάρτητα από το αν προηγείται προειδοποίηση ή όχι απόλυσης, η αποζημίωση υπολογίζεται ως εξής: μισθός x 14/12.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, η αποζημίωση θα υπολογίζεται σε δωδεκάμηνη βάση, δηλαδή μισθός x 12/12.
Για παράδειγμα, ένας μισθωτός που απολύεται έπειτα από 20 χρόνια υπηρεσίας και έχει μισθό 3.000 ευρώ, δικαιούται ως αποζημίωση 8 μισθούς x 14/12, δηλαδή 28.000 ευρώ.
Με την κατάργηση της προσαύξησης των δώρων από τη βάση υπολογισμού της αποζημίωσης, θα πάρει 24.000 ευρώ (8 x 12/12).
Στην περίπτωση μάλιστα που συνδυαστεί με τη μείωση των χρόνων προειδοποίησης, τότε οι απολύσεις θα γίνουν όχι μόνο φθηνότερες αλλά και πιο γρήγορες για τις επιχειρήσεις που θα επιδιώξουν να διώξουν υπαλλήλους.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Το σχέδιο ρύθμισης των δανείων

Σε «ala cart» ρύθμιση των δανείων επιδιώκει να προχωρήσει η κυβέρνηση έχοντας κάνει έναν μακροπρόθεσμο σχεδιασμό που αλλάζει όλα τα δεδομένα που είναι γνωστά έως σήμερα.
Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να δοθεί οριστική λύση στο σημαντικό αυτό πρόβλημα που έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας για νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της νέας εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» το σχέδιο που έχει προκρίνει και προωθεί το υπουργείο προβλέπει την ρύθμιση του κάθε «προβληματικού» δανείου ξεχωριστά, ανάλογα με τα δεδομένα του κάθε δανειολήπτη. Αυτό θα επιτευχθεί με την δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου εξειδικευμένων Συμβούλων που θα αποτελείται από οικονομολόγους που θα πιστοποιηθούν για το σκοπό αυτό.
Η κυβέρνηση θεωρεί ότι ο έως σήμερα εξωδικαστικός συμβιβασμός δεν έχει αποδώσει, διότι οι δικηγορικοί σύλλογοι και οι ενώσεις, ενώ κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους στο νομικό κομμάτι, στο οικονομικό υστερούν.