Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Επίσκεψη του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στην Τ.Κ. Γεροπλατάνου


Το πρόγραμμα των σημερινών επισκέψεων του Δημάρχου Πωγωνίου και ξανά υποψήφιου  μαζί με τους υποψήφιους Δημοτικούς Σύμβουλους  της «Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου» ολοκληρώθηκε στην Τ.Κ. Γεροπλατάνου.
Η συζήτηση για το αύριο του Πωγωνίου καταδεικνύει την αγάπη των δημοτών για τον τόπο τους και τη θέλησή τους να συνεχίσουν ο κ. Κώστας Καψάλης και οι συνεργάτες του το πετυχημένο έργο τους.

Γραφείο Τύπου

Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ντότη Δημήτρη στο www.tzourlakos.com


Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ.  Ντότη Δημήτρη στο www.tzourlakos.com

Επίσκεψη του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στην Τ.Κ. Ρουψιάς


Τη θετική άποψή τους για τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής εκφράζουν αυτή την ώρα στο Δήμαρχο Πωγωνίου και τα στελέχη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου οι κάτοικοι της Τ.Κ. Ρουψιάς.
Οι δημότες δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πρόγραμμα της νέας 4ετιας το οποίο αναλύεται από τον κ. Καψάλη.

Γραφείο Τύπου

Επίσκεψη του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων

 Η περιοδεία της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου συνεχίζεται το απόγευμα της Κυριακής σε χωριά της Δ.Ε. Καλπακίου.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς Συμβούλους  βρέθηκε  στην Τ.Κ. Άνω Ραβενίων και είχε  μία ιδιαίτερα παραγωγική συζήτηση με τους δημότες.
 Στη συνέχεια θα επισκεφτούν τη Ρουψιά και το Γεροπλάτανο.

Γραφείο Τύπου

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Α.Ο. Σταυρακίου 0-2

*Ο Α.Ο. Σταυρακίου επικράτησε με 2-0 στο γήπεδο Ασβεστοχωρίου της Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στον  δεύτερο αγώνα των play off ανόδου του Α΄ Ομίλου της Β΄ Ερασιτεχνικής.
Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό και ευκαιρίες εκατέρωθεν.
Μεγάλη ευκαιρία για την  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος στο 4΄ όταν δυνατό σουτ του Τσαραώση Ευάγγελου  εκτός περιοχής η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Γκάτζιου Κωνσταντίνου.
Στο 6΄ κόρνερ του Κολιούση Θωμά, η μπάλα δεν διώχνεται από την περιοχή της  Α.Ε.Δ.  και ο Μιχαήλ Στέφανος βρίσκει την ευκαιρία να κάνει  το 0-1.
Διαγώνιο σουτ του Τσαραώση Ευάγγελου στο 7΄ η μπάλα βρήκε στη ρίζα του κάθετου δοκαριού.
΄Ο Γκεσούλης  Αναστάσιος στο 93΄ με πλασέ γράφει το τελικό 0-2 για τον Α.Ο. Σταυρακίου.
Α.Ο. Σταυρακίου 2009:
Γκάτζιος Κωνσταντίνος, Βούλγαρης Νικόλαος, Νάτσης Σταύρος, Ζάγκας Θωμάς, Μιχαήλ Στέφανος, (Καλογιάννης Γρηγόριος 85΄), Σόφιας Ελευθέριος, Τσιάκαλος Απόστολος, Γκεσούλης Αναστάσιος, Κολιούσης Θωμάς, Σιακάς Ιωάννης  (Μάλαμης Κωνσταντίνος 91΄), Μαργιόλας Ανδρέας, (Τσιγαρίδας  Μανώλης 92΄)
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος:
Μπαλλατζία Σεμπαστιάνο, Ντότης Ραφαήλ-Βασίλειος  (Χαρίσης Ιωάννης 46΄), Μούτας Περικλής, Κασίμης Μάριος, Καπρινιώτης Ευστράτιος, Μυριούνης Σταύρος, Μπάγιας Ελευθέριος (Ζενέλης Πάτροκλος 61΄), Τσαραώσης Ευάγγελος, Κόντος Κωνσταντίνος, Μπουτοβίνας Αλέξανδρος, Γκίτσας Βασίλειος

Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Νικόπουλου Ιωάννη στο www.tzourlakos.com


Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ.  Νικόπουλου Ιωάννη στο www.tzourlakos.com

Ομιλία του υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ζηκόπουλου Σταύρου στους ετεροδημότες της Αθήνας


Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» και υποψήφιος Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Ζηκόπουλος Σταύρος, μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής 19 Μαΐουστους ετεροδημότες  στα Ηπειρώτικα στο Μαρούσι.

Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ. Ζηκόπουλου Σταύρου στο www.tzourlakos.com


Συνέντευξη του Υποψήφιου Δημάρχου Πωγωνίου κ.  Ζηκόπουλου Σταύρου στο www.tzourlakos.com


Επίσκεψη του κ. Καψάλη Κωνσταντίνου στο Κεφαλόβρυσο

Σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Κεφαλοβρύσου  μίλησε το μεσημέρι της Κυριακής  ο Δήμαρχος Πωγωνίου και εκ νέου υποψήφιος κ. Κωνσταντίνος Καψάλης, στα πλαίσια των επισκέψεων στα χωριά του Δήμου.
 
Ο κ. Καψάλης έκανε αναφορά στα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής και για το όραμά του για τη νέα 4ετία.
 
Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του ο κ. Καψάλης παρουσίασε τους υποψηφίους της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Πωγωνίου, χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιο ανανεωμένο και δυναμικό και επεσήμανε ότι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των ατόμων που το στελεχώνουν είναι ότι ζουν ή δραστηριοποιούνται στα χωριά του Δήμου. 
 
 
 
 

Ριζόπουλος Σπύρος: Η Μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων οφείλει να μας ξυπνήσει


Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος, επικεφαλής της ανεξάρτητης αυτοδιοικητικής παράταξης «Ορίζοντες Ηπείρου – Περήφανοι Ξανά» συμμετείχε στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.
Σήμερα, Κυριακή, παρευρέθηκε στην Δοξολογία στον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας Ανατολής και στην επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Αλησμόνητων Πατρίδων.
Μετά την τελετή ο Σπύρος Ριζόπουλος δήλωσε:
«Λέμε με χαρακτηριστική ευκολία ότι όταν ένας λαός ξεχνά την ιστορία του είναι καταδικασμένος να πεθάνει. Σήμερα η πραγματικότητα αλλάζει. Ότι δεν αλλάζει πεθαίνει.
Οι Πόντιοι μετά τη γενοκτονία και τη φυγή ήρθαν, εγκαταστάθηκαν και μεγαλούργησαν στον τόπο. Μετεξελίχθηκαν. Προσπέρασαν τις αρχικές ρατσιστικές συμπεριφορές, τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και σήμερα είναι παράδειγμα προς μίμηση.
Αυτή τη νέα Ήπειρο πρέπει να διαμορφώσουμε σήμερα και συνεπώς η μνήμη της Γενοκτονίας των Ποντίων οφείλει να μας ξυπνήσει για τη μεγάλη αλλαγή που απαιτείται για το μέλλον.
Θυμόμαστε πάντα με οδύνη την επέτειο της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού. Πρόκειται για ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που ακόμη και σήμερα ζητεί τη δικαίωσή του.
Εμείς από την πλευρά μας, εδώ στην Ήπειρο, υποσχόμαστε ότι θα αγωνιζόμαστε πάντοτε για να μη σβήσει η μνήμη όσων έχουν θυσιαστεί.
Οι αγώνες τους θα μας εμπνέουν στην προσπάθειά μας να αναγεννήσουμε την Ήπειρο.»

Το μεγάλο στοίχημα των επόμενων ετών για την Π.Ε. Πρέβεζας είναι ο τουρισμός, το «κλειδί» της αναπτυξιακής προοπτικής της Ηπείρου.



Παύλος Φραγκούλης
Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Πρέβεζας, με τον συνδυασμό ''Ήπειρος Όλον'',
με υποψήφιο Περιφερειάρχη
 τον Δημήτρη Δημητρίου


Ο Συνδυασμός μας ''Ήπειρος Όλον'' και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δημήτρης Δημητρίου, δεσμευόμαστε ότι, η τουριστική ανάπτυξη της Π.Ε. Πρέβεζας αλλά και της Ηπείρου, είναι η κορωνίδα των επιδιώξεων και των στόχων μας.


Ο Τουρισμός αποτελεί το σημαντικότερο παραγωγικό στοιχείο της Ελληνικής Οικονομίας.
Ειδικά κατά τη διάρκεια της πολυετούς κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς για αρκετές περιοχές.
Με συνεισφορά στο ΑΕΠ να ξεπερνά το 7,6, (εκτιμώμενο 9,3% το 2022) και συνολικά 18,5% (εκτιμώμενο 22,4% το 2022).
Με συμβολή στην απασχόληση άμεσα 11,3% ή 410χιλ. θέσεις (14% ή 530χιλ. θέσεις το 2026) και συνολικά 23,1% ή 830χιλ. θέσεις εργασίας (28% ή 1.095χιλ. το 2026).
Με συμβολή στις επενδύσεις 2,7 δις ή 16,5% επί του συνόλου (εκτιμώμενο 17,2% το 2022).
Καλείται συνεχώς να προσαρμοστεί σε νέες προκλήσεις που προκύπτουν είτε από εσωτερικούς παράγοντες (οικονομική σταθερότητα, ανασφάλεια, οικονομική κρίση), είτε από εξωτερικούς παράγοντες όπως κοινωνικοπολιτικές αναταραχές σε ανταγωνίστριες χώρες, μειωμένο εισόδημα.
Η ανάδειξη των Τοπικών Οικονομιών περνάει μέσα από τη Βιώσιμη Τοπική Ανάπτυξη.
Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός Τουρισμός και ειδικά αυτός της Ηπείρου και της Πρέβεζας και επηρεάζει άμεσα τις Τοπικές Οικονομίες είναι η εποχικότητα.
Στρατηγικός στόχος του Τουρισμού για την ανάπτυξή τους είναι η μείωση της εποχικότητας και η αύξηση της τουριστικής περιόδου.

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ»: Το πρόγραμμά μας




Ανακοίνωση για τις Δημοτικές & Περιφερειακές εκλογές από τη Διεύθυνση Διοίκησης της Π.Ε. Ιωαννίνων


Από τη Διεύθυνση Διοίκησης της Π.Ε. Ιωαννίνων  σχετικά με τις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές της 26ης Μαΐου 2019   ανακοινώνονται τα ακόλουθα:
Στον Νομό Ιωαννίνων καθορίστηκαν 506 εκλογικά τμήματα.
Τα 293 από αυτά θα λειτουργήσουν ως διπλά εκλογικά τμήματα με ενιαίο αριθμό και ένδειξη Α για εκείνα στα οποία θα γίνουν οι Ευρωεκλογές και  οι Περιφερειακές εκλογές και ένδειξη Β για εκείνα στα οποία θα γίνουν οι Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές. Τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα θα είναι ενιαία (με εγγεγραμμένους ψηφοφόρους έως τριακόσιους) και θα γίνουν σε ενιαίο χώρο και οι τέσσερεις εκλογές.
Οι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους στον Νομό Ιωαννίνων ανέρχονται σε 171.126 βασικοί εκλογείς, 493 ετεροδημότες (οι οποίοι θα ψηφίσουν μόνο στις Ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019) και 61 κοινοτικοί εκλογείς που ψηφίζουν σε όλες τις εκλογές.
Συνολικός αριθμός εγγεγραμμένων 171.680 άτομα.
Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 7.00 πμ. και θα τελειώσει στις 7.00 μμ.
Ως προς τις Ευρωεκλογές όλοι οι εκλογείς σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.
Ως προς τις Περιφερειακές εκλογές όλοι οι εκλογείς του Νομού Ιωαννίνων σημειώνουν έως τέσσερις (4) σταυρούς προτίμησης.
Ως προς τις Δημοτικές εκλογές ψηφίζουμε μόνο για Δήμαρχο και δημοτικό συμβούλιο. Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης εξαρτάται από τον αριθμό των Δημοτικών Συμβούλων που εκλέγει η κάθε Δημοτική Ενότητα (πρώην Καποδιστριακός Δήμος ή Κοινότητα) που αποτελεί εκλογική περιφέρεια για τις Δημοτικές εκλογές. Σε εκλογικές περιφέρειες που εκλέγουν έως και τρεις δημοτικούς συμβούλους ο εκλογέας σημειώνει 1 σταυρό. Από τέσσερις έδρες και πάνω σημειώνει  έως τρεις (3) σταυρούς. όλοι οι εκλογείς, σε όλους του Δήμους ανεξάρτητα από τον αριθμό των σταυρών προτίμησης για υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους της εκλογικής τους περιφέρειας μπορούν, εάν θέλουν, να θέσουν κι ένα (1) σταυρό σε κάποιο υποψήφιο Δημοτικό Σύμβουλο  από άλλη εκλογική περιφέρεια.
Ως προς τις Κοινοτικές εκλογές ψηφίζουμε σε χωριστή κάλπη για συμβούλιο της Κοινότητας για Κοινότητες με πληθυσμό άνω των τριακοσίων κατοίκων ή για εκπρόσωπο της Κοινότητας για Κοινότητες με πληθυσμό κάτω των τριακοσίων κατοίκων. 
Για το συμβούλιο της Κοινότητας σημειώνουμε έως δυο (2) σταυρούς ενώ για εκπρόσωπο της Κοινότητας έναν (1) σταυρό.
Εάν σε κάποιο ψηφοδέλτιο σημειωθούν περισσότεροι σταυροί  από τους προβλεπόμενους, το ψηφοδέλτιο είναι έγκυρο και λογίζεται υπέρ του συνδυασμού, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη κανένας σταυρός προτίμησης. 

Νόσος Hashimoto: Μειώνει η θυρεοειδεκτομή τα συμπτώματα;


Η ολική θυρεοειδεκτομή μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα του πόνου και της κόπωσης που επιμένουν ακόμα και μετά τη ρύθμιση της λειτουργίας του αδένα με την καθιερωμένη φαρμακευτική θεραπεία στους ενήλικες με νόσο Hashimoto. Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για τους συγκεκριμένους ασθενείς, τα συμπτώματα των οποίων εξακολουθούν να υφίστανται παρά την επαρκή αντικατάσταση της θυρεοειδικής ορμόνης με φάρμακα. Όπως έχει αποδειχθεί, η πλήρης απομάκρυνση του αντιγονικού ιστού μέσω ολικής θυρεοειδεκτομής μειώνει την αυτοάνοση ανταπόκριση και τις αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και ζωή του ασθενή.
«Η νόσος Hashimoto είναι μια από τις πιο συχνές αυτοάνοσες νόσους παγκοσμίως. Χαρακτηρίζεται από την παρουσία αντισωμάτων έναντι της θυρεοειδικής υπεροξειδάσης  (αντι-ΤΡΟ). Η νόσος επηρεάζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και τελικά οδηγεί σε υποθυρεοειδισμό. Η υποκατάσταση των ορμονών είναι αποτελεσματική για ορισμένους ασθενείς, αλλά ορισμένοι υποφέρουν από επίμονα συμπτώματα, όπως βαθιά κόπωση, κακή ποιότητα ύπνου, πόνους στις αρθρώσεις και μυϊκές κράμπες, ξηροστομία και ξηροφθαλμία, παρά την ιατρική θεραπεία. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία για την ύφεσή τους», μας εξηγεί ο Δρ. Αναστάσιος Ξιάρχος - Διευθυντής της χειρουργικής κλινικής του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών - Ιατρικού Περιστερίου και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Ορθοπρωκτικής Χειρουργικής (www.axiarchos.gr).