Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Συνελήφθησαν στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, δύο Έλληνες έμποροι ναρκωτικών για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (115) κιλά κάνναβης, ενώ για τη διακίνηση χρησιμοποιήθηκαν ένα αυτοκίνητο και μία μοτοσικλέτα

Χθες (21-08-2014) το απόγευμα στην Αμφιλοχία Αιτωλοακαρνανίας, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, συνέλαβαν δύο εμπόρους ναρκωτικών, που μετέφεραν περισσότερα από (115) κιλά κάνναβης.
Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 42 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Η σύλληψή τους είναι αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ακαρνανίας και Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας και της Ειδικής Ομάδας Αστυνόμευσης Άρτας.

Αναλυτικότερα, χθες το απόγευμα στην Αμφιλοχία, εντοπίστηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 42χρονος ημεδαπός και όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, ήταν έμφορτο με (16) δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (115.300) γραμμαρίων.
 Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, συνελήφθη και ο 26χρονος δράστης, ο οποίος επιβαίνοντας σε μοτοσικλέτα, λειτουργούσε ως προπομπός, ελέγχοντας για τυχόν διενέργεια αστυνομικών ελέγχων κατά μήκος της διαδρομής και διευκολύνοντας έτσι τη μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών.
Πέραν των ναρκωτικών, κατασχέθηκαν και τα δύο οχήματα και τέσσερα κινητά τηλέφωνα.
Τις αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συλλήψεις ατόμων για διάφορα αδικήματα στην Ήπειρο

Στο πλαίσιο καθημερινών περιπολιών που διενεργούνται από τις αστυνομικές Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω συλλήψεις για διάφορα αδικήματα:
Συνελήφθη στο Καναλλάκι Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 47χρονος υπήκοος Σερβίας, διότι κατελήφθη να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, το οποίο είχε αφαιρέσει νωρίτερα από τον προαύλιο χώρο σπιτιού στο Μεσοπόταμο Πρέβεζας.
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 28χρονος υπήκοος Πακιστάν, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό δελτίο αιτήσαντος ασύλου.
Συνελήφθη στην Άρτα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, ένας 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης, για υπόθεση ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Καταστάσεις απορριπτέων και δικαιούχων εξισωτικής αποζημίωσης 2013

Καταστάσεις  απορριπτέων  και  δικαιούχων  εξισωτικής  αποζημίωσης  2013. 
Μετά  την  ημερομηνία  ανάρτησης (στον πίνακα ανακοινώσεων) οι  παραγωγοί  έχουν  το  δικαίωμα  ένστασης  στον  ΟΠΕΚΕΠΕ  εντός  10  εργάσιμων  ημερών.

Περισσότερες Πληροφορίες
Σταύρος  Τασιούλας
Υπεύθυνος  ΟΣΔΕ

Τηλ. 2651070961-5

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Ορκωμοσία της νέας Δημοτικής Αρχής, την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014, ώρα 12:00


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής του Δήμου Πωγωνίου την Κυριακή 31 Αυγούστου 2014 και ώρα 12:00 στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Καλπακίου.

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης

Δελτίο τύπου του Μητροπολίτου Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης κ. Ανδρέου για το αντιρατσιστικό (21.8.2014)



Αριθ. Πρωτ. 63
Εν Δελβινακίω τη 21η Αυγούστου 2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κύριος ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
"Με οδυνηρή έκπληξη πληροφορήθηκα ότι αύριο κατατίθεται κατεπειγόντως, στο θερινό τμήμα της Βουλής, το περιβόητο “αντιρατσιστικό νομοσχέδιο” για να ψηφισθή αυθημερόν και να γίνη, έτσι, νόμος του Κράτους.
Εάν κάποιος συνέλληνας αρνηθή, ας πούμε, το εβραϊκό ολοκαύτωμα, ο αριθμός του οποίου αμφιλέγεται, διατρέχει τον κίνδυνο να του υποβληθούν μηνύσεις από ενδιαφερόμενους Εβραίους!
Όμως, με το ολοκαύτωμα των Ελλήνων της Μικράς Ασίας και του Πόντου, τι γίνεται; Μπορεί ο οποιοσδήποτε να το αρνήται; Και δεν σκέπτεται κάποιος από τους αρμοδίους την θύελλα των αντιδράσεων, που θα ξεσηκωθή από μέρους των μικρασιατικών και ποντιακών σωματείων; Αλλ’ επειδή υπάρχει σοβαρή αντίδραση και εκ μέρους ικανού αριθμού βουλευτών της συμπολιτεύσεως, πρέπει το “πονηρό” αυτό νομοσχέδιο να αποσυρθή άνευ ετέρου, και δια τον επί πλέον λόγο ότι θέλει να καλύψη και την διαστροφή της ομοφυλοφιλίας.
        Προσωπικώς δηλώνω, ότι και αν - ο μη γένοιτο - ψηφισθή το εν λόγω νομοσχέδιο, θα συνεχίσω να ομιλώ και να στηλιτεύω την γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων, όπως επίσης να αρνούμαι οιανδήποτε σεξουαλική διαστροφή, ακολουθώντας το ιερό Ευαγγέλιο και το ιερό Πηδάλιο, για την προάσπιση των οποίων η Εκκλησία με κατέστησε Επίσκοπο. Συμβιβασμούς με την αρχιερατική μου συνείδηση δεν έκανα μέχρι τώρα και, συν Θεώ, δεν θα κάνω και στο μέλλο".     


(Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Συνάντηση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστα Τασούλα με τον δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας είχε συνάντηση  σήμερα στο γραφείο του με τον Δήμαρχο Πωγωνίου κ. Κώστα Καψάλη, ο οποίος και  τον ενημέρωσε για θέματα του Δήμου που σχετίζονται με το Υπουργείο Πολιτισμού. 
Ειδικότερα συζητήθηκε η δημιουργία του «Πάρκου Ιστορίας», στο χώρο πίσω  από το υπάρχον σήμερα Πολεμικό Μουσείο του 1940.
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου  παρέδωσε στον Υπουργό Πολιτισμού την μελέτη που έχει ετοιμαστεί για την  επέκταση του Πολεμικού Μουσείου και τη δημιουργία ενός Πάρκου Ιστορίας που  συνδυάζεται ως επισκέψιμος τόπος με το Στρατηγείο του Κατσιμήτρου, τις κρύπτες,  τα χαρακώματα και τα πολυβολεία που έχουν ήδη αναδειχθεί σε συνεργασία με τη
 Δασική Υπηρεσία, αλλά και την ολοκλήρωση του Μαυσωλείου στο Μνημείο του  Μαχητή, για το οποίο ήδη συντάσσεται σχετική μελέτη.

Ο Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κώστας Τασούλας ευχαρίστησε  τον κ. Καψάλη για την υποβληθείσα μελέτη και έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία  να εξετάσει την δυνατότητα χρηματοδοτικής υπαγωγής της στο νέο ΕΣΠΑ.

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα ανταλλαγής νέων στο Δήμο Πωγωνίου

Ολοκληρώθηκε την 1η Αυγούστου από το Κέντρο Νέων Ηπείρου με επιτυχία, στο πλαίσιο του Προγράμματος Νέα Γενιά σε Δράση το σχέδιο με τίτλο: ‘’Colorful Europe’’ όπου η κυρίως Ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε από τις 6 μέχρι και τις 17 Μαΐου στο Δήμο Πωγωνίου.
Στην ανταλλαγή νέων συμμετείχαν 30 νέοι από 5 διαφορετικές χώρες και στόχοι του σχεδίου ήταν:
• Οι συμμετέχοντες να συζητήσουν και να προωθήσουν τις πολιτισμικές τους αξίες (παραδοσιακές τέχνες και πολιτισμός)
• Να συζητηθεί η τωρινή κατάσταση της Ευρώπης.
• Οι νέοι της ανταλλαγής να μοιραστούν τις καλλιτεχνικές τους αξίες καθώς και να μάθουν καινούργιες τεχνικές τέχνης.
• Να μάθουν για άλλους πολιτισμούς, καθώς και να ανακαλύψουν τι ενώνει τόσους πολιτισμούς και εθνικότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Στο πλαίσιο της ανταλλαγής οι συμμετέχοντες δημιουργήσουν έργα τέχνης με κυρίαρχο θέμα την Ευρώπη όπου δόθηκαν σε διάφορα σχολεία, κέντρα παιδικής μέριμνας και πολιτισμικούς χώρους.

Συκούλα Άρτα: Σύγκρουση ΚΤΕΛ με ΙΧ με ένα νεκρό και 11 τραυματίες

Χθες (21-08-2014) περίπου στις 16:30, στο 140ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου -Ιωαννίνων (Κομπότι Άρτας), Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, συγκρούστηκε μετωπικά με Δ.Χ. λεωφορείο, που οδηγούσε 51χρονος ημεδαπός.
Από τη σύγκρουση, τραυματίστηκε θανάσιμα ο 50χρονος οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και ελαφρά ο οδηγός του λεωφορείου, οι τρεις επιβάτες του αυτοκινήτου και επτά επιβάτες του λεωφορείου.

Διενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Τροχαίας Άρτας, για τον προσδιορισμό των συνθηκών του θανατηφόρου τροχαίου ατυχήματος.

Διαψεύδει η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για δεσμεύσεις λογαριασμών και θυρίδων

Στην διάψευση δημοσιευμάτων που έφεραν την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων να προχωρεί σε δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών, θυρίδων και άλλων περιουσιακών στοιχείων φορολογουμένων, σε συνεργασία με την Αρχή της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.
Παρέχοντας διευκρινίσεις επί συγκεκριμένης εγκυκλίου η Γενική Γραμματεία ξεκαθάρισε πως αυτή περιγράφει το πώς οι υπηρεσίες της φορολογικής διοίκησης ενημερώνουν την Αρχή της Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες για παραβάσεις της φορολογικής και τελωνειακής νομοθεσίας και δεν έχει άλλο σκοπό.

Μέχρι 31 Αυγούστου οι ενστάσεις για την εξισωτική

Αποφάσεις σε σύσκεψη στο ΥΠΑΑΤ

Ευρεία σύσκεψη σχετικά με τα προβλήματα που ανέκυψαν από την πρόσφατη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης έτους 2013, πραγματοποιήθηκε στο ΥπΑΑΤ.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γ. Καρασμάνης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Π. Κουκουλόπουλος, οι Γενικοί Γραμματείς Μ. Κορασίδης και Δ. Μελάς, ο Ειδικός Γραμματέας Δ. Ιατρίδης, ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρ. Αποστολάκος και ο Αντιπρόεδρος, Κυρ. Μπαμπασίδης.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΑΤ, έχοντας ως δεδομένο ότι έχουν εξευρεθεί πιστώσεις συνολικά 130 εκατ. ευρώ και αφού έλαβε υπόψη της όλα τα τεχνικά δεδομένα όπως αυτά απορρέουν από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, τις δεσμεύσεις για την εφαρμογή νέου σχεδίου δράσης για τον προσδιορισμό των επιλέξιμων προς επιδότηση βοσκοτόπων καθ’ υπόδειξη της Ε. Επιτροπής, και κυρίως την αποφυγή αναστολής πληρωμών των ενισχύσεων του 2014 και την επιβολή καταλογισμών σε βάρος των κτηνοτρόφων, αποφάσισε: