Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018

Ξεκινάει στα μέσα της εβδομάδας η έκδοση των αδειών θήρας για την νέα κυνηγετική περίοδο 2018-19


Θα είναι η πρώτη φορά που από τα μέσα Ιουλίου οι πολίτες που θέλουν να εκδώσουν την παραπάνω άδεια θα έχουν αυτή τη δυνατότητα, αμέσως μόλις δημοσιευτούν, την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2018, οι δύο απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις:
- ΚΥΑ των Αναπληρωτών Υπουργών Οικονομικών Γεώργιου Χουλιαράκη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου «Καθορισμός τελών έκδοσης αδειών κυνηγιού, για το κυνηγετικό έτος 2018-2019», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στο Πράσινο Ταμείο, καθώς και η
- ΥΑ του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτη Φάμελλου «Καθορισμός ετήσιας συνδρομής των κυνηγών στους αναγνωρισμένους Κυνηγετικούς Συλλόγους», με την οποία καθορίζονται οι εισφορές των κυνηγών στους αναγνωρισμένους και συνεργαζόμενους με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κυνηγετικούς Συλλόγους, για όσους κυνηγούς επιλέγουν να εκδώσουν την άδεια θήρας διά μέσου αυτών.
Σημειώνουμε ότι τα τέλη και οι εισφορές παραμένουν σταθερά από το 2015 και μετά, αφού το ΥΠΕΝ θεωρεί ότι ο πολίτης δεν πρέπει να επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ επιπλέον.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Πέμπτη 19 Ιουλίου, ώρα 19:00


Έχοντας  υπόψη τις  διατάξεις του άρθρου  67  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία θα διεξαχθεί  την  Πέμπτη   19   Ιουλίου   2018   και ώρα  19.00.  
Η συνεδρίαση του Δ.Σ. θα διεξαχθεί  στο  ΚΑΛΠΑΚΙ  -  ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΝ Δ.Σ. [ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΚΑΛΠΑΚΙΟΥ] με τα παρακάτω θέματα:

                                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

                                     ΓΚΟΓΚΟΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1.    Έγκριση  5ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού  έτους 2018.
2.    Έγκριση  4ης  κατανομής ΣΑΤΑ έτους 2018.
3.    Έγκριση εκδηλώσεων καλοκαιριού 2018 – ψήφιση πιστώσεων.
4.    Επιχορήγηση Πολιτιστικών Συλλόγων – ψήφιση πιστώσεων.
5.    Διαγραφή τελών ύδρευσης.
6.    Έγκριση παροχής ύδρευσης εκτός οικισμού.
7.    Ανάκληση αριθ. 87/2018 απόφασης Δ.Σ. «Έγκριση εξόδων παράστασης Πρ/δρου &  Αντιπρ/δρου Ν.Π.Δ.Δ.» και λήψη νέας.
8.    Έγκριση εκμίσθωσης συστάδων  Δημοτικού δάσους  Τ.Κ. Βασιλικού.
9.    Έγκριση παρατάσεων εκμίσθωσης συστάδων Δημοτικών δασών.
10.     Σύσταση Επιτροπής για θέματα πρωτογενή τομέα και προστασίας του περιβάλλοντος.
11.    Επί αιτήσεων Συλλόγων Τ.Κ. Δελβινακίου για την παραχώρηση χρήσης αργαλειών Ταπητουργικής Σχολής.
12.    Έγκριση παρατάσεων περαίωσης έργων [2 έργα].
13.    Έγκριση ανακεφαλαιωτικού πίνακα και παράτασης περαίωσης του έργου: «Διάνοιξη Κοινοτικών δρόμων Τ.Κ. Κουκλιών»
14.    Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής υπηρεσιών.
15.    Έγκριση σύνδεσης ηλεκτροδότησης Δημοτικού κτιρίου στην Τ.Κ. Ρεπετίστας με το δίκτυο της ΔΕΔΔΗΕ.
16.    Διαγραφή βεβαιωμένων κλήσεων τροχαίας.
17.    Επί αιτήσεως ορνιθολογικής εταιρείας.
18.    Ένταξη πράξεων στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης [ΠΑΑ 2014-2020].
19.    Έγκριση προτεινόμενων έργων & προμηθειών στην Εταιρεία «ΑΝΕΜΟΣ»

Νεκρός 17χρονος σε τροχαίο με μοτοσικλέτα στην Μεσούντα Άρτας


Χθες  το μεσημέρι στην Μεσούντα Άρτας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 24χρονος και στην οποία επέβαινε 17χρονος, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε σταθμευμένο Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο.
Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 17χρονου συνεπιβάτη της δίκυκλης μοτοσικλέτας και ο σοβαρός τραυματισμός του 24χρονου οδηγού.
Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κεντρικών Τζουμέρκων.

Χρήστος Μαντάς: «Η πλευρά της ΝΔ βρίσκεται στην ουσία χωρίς στρατηγική»


Σε πρωινή εκπομπή του  ραδιοφωνικού σταθμού 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, συμμετείχε σήμερα ο βουλευτής Ιωαννίνων και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. 
Απαντώντας σε ερωτήματα του Νίκου Σβέρκου για την αντιπολιτευτική τακτική της ηγεσίας της ΝΔ και την επιλογή της να ομιλεί για  «σκάνδαλα» περί δανείων που ρυθμίστηκαν κλπ. ο Χρ. Μαντάς μεταξύ άλλων ανέφερε: 
«Υπάρχουν δυο εξηγήσεις, νομίζω.
1ον Είναι μια κίνηση αντιπερισπασμού μπροστά σε μια εξελισσόμενη κατάσταση που φέρνει τα πραγματικά προβλήματα στο δημόσιο διάλογο. 2ον Αν πάμε επί της ουσίας της πολιτικής (και δεν πρέπει να τους ακολουθήσουμε σε αυτόν τον επικοινωνιακό κατήφορο) θα πρέπει να παραδεχτούμε πως η πλευρά της ΝΔ βρίσκεται στην ουσία χωρίς στρατηγική. Χωρίς στρατηγική για την οικονομία, χωρίς στρατηγική για τα εθνικά θέματα. Η μόνη της στρατηγική είναι να γίνει όσο πιο ακροδεξιά μπορεί και να πλησιάσει το ακροδεξιό ρεύμα που βλέπουμε να «φουσκώνει» στην Ευρώπη. Και έτσι δεν μπορεί να κρατήσει ακόμα και στα στοιχειώδη, μια στάση υπέρ της χώρας και των πολιτών της. Δείτε τους πανηγυρισμούς πχ που εκφράστηκαν στα γνωστά ΜΜΕ όταν υπήρξε αυτή η εμπλοκή για το ζήτημα του ΦΠΑ στα νησιά. Δεν είναι σοβαρή και υπεύθυνη στάση για τη χώρα όταν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πανηγυρίζει για τους διαδικαστικούς λόγους και τις προφάσεις που προέβαλε η Γερμανία στο ζήτημα αυτό. Δυστυχώς η ΝΔ και στο μακεδονικό και στην οικονομία δεν τηρεί υπεύθυνη στάση. Δείτε για παράδειγμα πως στην οικονομία μιλάει ανεύθυνα για μειώσεις φόρων, κρατώντας κρυφές τις επιδιώξεις της για να διαλύσει το κοινωνικό κράτος. Ακόμα και οι κινήσεις και οι χειρισμοί που κάνει η ΝΔ στα προσωπικά ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε πολίτης (και προσπαθεί να τα λύσει με νόμιμο τρόπο), δείχνουν στην ουσία πως πρόκειται για κινήσεις αντιπερισπασμού.»  
Καλούμενος να σχολιάσει δημοσιεύματα που αναφέρουν πως οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να  να μιλήσουν με τον κόσμο στις περιφέρειές τους, ο Χρ. Μαντάς σημείωσε:

Πρόταση για διοργάνωση ITF SENIORS GRADE 3 από τον Ο.Α.Ι.


Με τις απονομές στους νικητές ολοκληρώθηκε το 3ο ITF CUP JUNIORS

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ITF CUP JUNIORS που πραγματοποιήθηκε από τις 7 έως τις 15 Ιουλίου, στα Γιάννενα, στο Πάρκο Πυρσινέλλα, στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων ΟΑΙ.
Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν το Σάββατο με την απονομή των επάθλων στους νικητές. Τους αγώνες  παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Β/Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Κοτσαρίνης και Θανάσης Κατσαντώνης αντίστοιχα,  καθώς και ο έφορος αγωνιστικού της ΕΦΟΑ κ. Γιάννης Αθαναηλίδης. Ο κ. Αθαναηλίδης ενθουσιασμένος από την άρτια διοργάνωση των αγώνων,  κατέθεσε πρόταση στο ITF να διοργανωθεί τον Σεπτέμβριο του 2019  ITF Seniors Grade 3 στον Όμιλο Αντισφαίρισης Ιωαννίνων. Πρόταση, που ανοίγει νέες προοπτικές στον Ο.Α.Ι.
Οι νικητές
Στο αγωνιστικό κομμάτι νικητές του παγκόσμιου τουρνουά αναδείχτηκαν:
Νικητές μονό ανδρών: 1ος Elmer Moller Δανία. 2ος  Αλέξανδρος Ρουμπης Ελλάδα.
Νικήτριες  μονό κοριτσιών: 1η Valentina Gaggini. 2η Doroteja Joksovic.
Τελικοί διπλό αγοριών Νικητές:  Makary Adamek Πολωνία - Lukas Palovic. Σλοβακία.
Τελικοί διπλό κοριτσιών: Νικήτριες Doroteja Joksovic από την Σερβία - Zdena Safarova από την Τσεχία.
Ο πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων κ. Κώστας Ευθυμίου, η αντιπρόεδρος κα. Χρύσα Στεφοπούλου  αλλά και το σύνολο του Δ.Σ. και των μελών του Ομίλου Αντισφαίρισης Ιωαννίνων, ευχαριστούν δημόσια την Περιφέρεια  Ηπείρου και Δήμο Ιωαννιτών για την συνδιοργάνωση των αγώνων καθώς και τους  χορηγούς που για ακόμη μια φορά εμπιστεύτηκαν τον Όμιλο στηρίζοντας την προσπάθειά του.

Γιάννης Καραγιάννης: θλιβερή ομάδα όσοι έμειναν στο ΠΑΣΟΚ


Συνέντευξη στον Γιάννη Συμεωνίδη
  
«Η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων οι οποίες βίωσαν με το χειρότερο τρόπο την οκταετή οικονομική κρίση δεν είναι μια ad hoc υποχρέωση, αλλά ο πυρήνας της πλήρους ανασυγκρότησης του κράτους πρόνοιας», υπογραμμίζει, στη συνέντευξη που παραχωρεί στην «Politik», ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης.
Όσον αφορά το Μακεδονικό, υποστηρίζει πως θα έπρεπε να είχε κλείσει από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και στηρίζει πλήρως την προσπάθεια του Νίκου Κοτζιά.
Σε σχέση με τους ΑΝΕΛ, σημειώνει πως η συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τις εκλογές, ενώ παράλληλα εκφράζει την αμφιβολία του για το κατά πόσο οι υπάρχουσες κοινοβουλευτικές «εφεδρείες», κυρίως από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, μπορεί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να ανταποκριθούν σε ιστορικές στιγμές. Επιπλέον, προτείνει τη δημιουργία γενικής γραμματείας οικονομικής διπλωματίας, ενώ μιλά για τις διαχρονικές ευθύνες αναφορικά με την προστασία της φέτας κι εκφράζει την ανησυχία του για τη νέα ΚΑΠ.
Γ. Καραγιάννης: «Στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων»
-Ο πρωθυπουργός δεσμεύεται για τη λήψη σειράς κοινωνικών μέτρων στο πλαίσιο ελάφρυνσης των συνεπειών των μνημονίων. Αρκούν για να θεμελιωθεί η δίκαιη ανάπτυξη; Προλαβαίνει η κυβέρνηση να αντιστρέψει το κλίμα απαισιοδοξίας;

Παρουσίαση σχετικά με υπόθεση σύλληψης 34χρονου στον Μύτικα Πρέβεζας, για κατοχή αρχαίων αντικειμένων ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας


Παρουσίαση σχετικά με υπόθεση σύλληψης 34χρονου στον Μύτικα Πρέβεζας, για κατοχή αρχαίων αντικειμένων ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας.
Προϊσταμένη Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων και Δημοσίων Σχέσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, Αστυνόμος Α΄ Αθηνά Βαγγέλη:
Καλησπέρα σας,
Σας καλέσαμε σήμερα εδώ, προκειμένου να σας παρουσιάσουμε μία ακόμη υπόθεση κατοχής αρχαίων αντικειμένων εξαιρετικής αρχαιολογικής αξίας, που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη πρωινές ώρες προχθές, Σάββατο 14 Ιουλίου, στον Μύτικα Πρέβεζας ένας 34χρονος ημεδαπός, ο οποίος απέκρυπτε στο αγρόκτημά του και στο σπίτι του, αρχαιότητες ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Στη σημερινή μάλιστα παρουσίαση, βρίσκεται μαζί μας και ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας κ. Γεώργιος Ρηγίνος.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς και τη διασφάλιση της τοπικής αρχαιολογικής κληρονομιάς και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα σε αγροτεμάχιο του 34χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω, κρυμμένα κάτω από καλαμωτές και καλάμια:
τμήμα από την στενή πλευρά μαρμάρινης ανάγλυφης σαρκοφάγου με παράσταση μυθολογικού όντος, με σώμα λιονταριού και φτερά πουλιού (πιθανόν γρύπας), του οποίου δεν σώζεται η κεφαλή (σωζόμενου πλάτους 90 εκατοστών, σωζόμενου ύψους 66 εκατοστών και πάχους 20 εκατοστών), η οποία χρονολογείται κατά την ρωμαϊκή περίοδο και πιο συγκεκριμένα μεταξύ του 2ου και 3ου αιώνα μ.Χ.,

τμήμα μαρμάρινου κίονα (σωζόμενου ύψους 90 εκατοστών και διαμέτρου 26 εκατοστών), το οποίο χρονολογείται μεταξύ του 2ου και 5ου αιώνα μ.Χ,
τέσσερα μαρμάρινα μικρά θραύσματα, εκ των οποίων το μεγαλύτερο (διαστάσεων 20*25 εκατοστών) αποτελεί τμήμα της ανωτέρω μαρμάρινης ανάγλυφης σαρκοφάγου, τα οποία χρονολογούνται στη ρωμαϊκή περίοδο και συγκεκριμένα μεταξύ του 2ου και 3ου αιώνα μ.Χ.
Επιπρόσθετα, στην οικία του 34χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε πήλινο κυκλικό υφαντικό βάρος, το οποίο δεν δύναται να χρονολογηθεί με ακρίβεια.
Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και Προϊστάμενο του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων, πρόκειται περί αντικειμένων ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Σκούμας:
Σας καλωσορίζω στη σημερινή μας παρουσίαση.
Πρόκειται για μια υπόθεση κατοχής αρχαίων αντικειμένων εξαιρετικής αρχαιολογικής αξίας που χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Η καταπολέμηση αυτής της μορφής εγκληματικότητας, η οποία πλήττει την πολιτιστική μας κληρονομιά που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της μακρόχρονης ιστορίας μας και έχει ως σκοπό τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης και τη μεταλαμπάδευσή της, στις μελλοντικές μας γενεές, αποτελεί διαρκή προτεραιότητα των αστυνομικών Υπηρεσιών και είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ειδικού σχεδιασμού και στοχευμένων επιχειρησιακών δράσεων.
Στο πλαίσιο αυτού του επιχειρησιακού σχεδιασμού θα ήθελα να αναφέρω ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων έχει χειριστεί επτά υποθέσεις αρχαιοκαπηλίας και παράνομης κατοχής αρχαίων αντικειμένων.
Αυτές οι δράσεις είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη συνολικά επτά ατόμων για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αρχαιοτήτων καθώς και την κατά περίπτωση διαφύλαξη σημαντικών αρχαιολογικών ευρημάτων διαφόρων χρονικών περιόδων και τη διακοπή διαδικασίας παράνομης διακίνησης και διάθεσης αντικειμένων αρχαιολογικής αξίας.
Τα αρχαία αυτά αντικείμενα θα αποδοθούν στη θέα των πολιτών που πρέπει να τα δουν και να διδαχθούν από την ιστορία μας.

Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για τις έρευνες που ενήργησαν με μεθοδικότητα και για τον επαγγελματικό χειρισμό αυτών των υποθέσεων.
Η υπόσχεση που απευθύνουμε στους συμπολίτες μας είναι ότι όλες οι Υπηρεσίες της Περιφέρειάς μας, θα συνεχίσουν να πραγματοποιούν, συντονισμένα δράσεις με αναβαθμισμένη αποτελεσματικότητα, σε όλο το φάσμα της εγκληματικότητας, προστατεύοντας και υπηρετώντας τους πολίτες και το κοινωνικό σύνολο.
Σας ευχαριστώ πολύ.
Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Ιωάννης Βασιλάκος:
Θα ήθελα κι εγώ με τη σειρά μου να συγχαρώ τον Διευθυντή και το προσωπικό της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, για όλες τις υποθέσεις παράνομης κατοχής αρχαίων αντικειμένων που χειρίστηκαν κατά τον τελευταίο χρόνο, που εντάσσονται στο πλαίσιο δράσεων της Ελληνικής Αστυνομίας με σκοπό τη διαφύλαξη όλων εκείνων που συνιστούν την εθνική πολιτιστική μας κληρονομιά.
Ο εντοπισμός και η σύλληψη των εμπλεκόμενων επετεύχθη στο πλαίσιο ειδικών δράσεων και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριακών δεδομένων, στο πλαίσιο καλά οργανωμένων επιχειρήσεων και θα ήθελα να διαβεβαιώσω ότι αυτές οι δράσεις και οι στοχευμένες επιχειρήσεις θα συνεχιστούν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων με αμείωτη ένταση και αναβαθμισμένη αποτελεσματικότητα.
Διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Βασίλειος Μουσελίμης:
Υπήρχε μία αξιοποίηση της πληροφορίας μαζί με τους συνεργάτες μου και έτσι καταφέραμε και οδηγηθήκαμε σε αυτό το αποτέλεσμα. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα τους ευχαριστώ και θα συνεχίσουμε με αυτή την ένταση και αυτόν τον ρυθμό να αξιολογούμε και να αξιοποιούμε ανάλογα τις πληροφορίες μας.
Προϊστάμενος του Τμήματος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και Μουσείων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας Γεώργιος Ρήγινος.
Την περιγραφή των αντικειμένων την ακούσατε. Το πιο σημαντικό κομμάτι και τα μικρότερα που ανήκουν σε αυτό, προέρχονται από μια μαρμάρινη σαρκοφάγο ρωμαϊκών χρόνων. Είναι εξαιρετική η ποιότητα αυτού του αρχαίου αντικειμένου, χρονολογείται στον 2ο – 3ο αιώνα μ.Χ. και ίσως είναι έργο από νεοοαττικό εργαστήριο που είναι κάτι συνηθισμένο αυτή την περίοδο (φτιάχνονταν δηλαδή στην Αθήνα και εξάγονταν σε όλη την επικράτεια, σε όλο τον γνωστό τότε κόσμο).
Θα γίνει μια εκτιμητική επιτροπή από το Υπουργείο Πολιτισμού, στην οποία θα συμμετέχουν και υπάλληλοι της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, η οποία θα εκτιμήσει το επόμενο διάστημα την εμπορική και χρηματική αξία των αντικειμένων και μετά να ακολουθηθεί ο δρόμος της δικαιοσύνης.
Τα αντικείμενα θα παραδοθούν στο μουσείο της Πρέβεζας, όπου θα συντηρηθούν και θα έχουν τη δυνατότητα να τα δουν οι επισκέπτες. Η αρχαιολογική αξία των αντικειμένων για μας είναι ανεκτίμητη, διότι καθένα από αυτά τα αντικείμενα έχει πίσω του μια ολόκληρη ιστορία.
Αν θα τα βρίσκαμε ανέγγιχτα στη θέση τους, θα μπορούσαν να μας δώσουν ιδιαίτερα σημαντικές πληροφορίες, ένα μέρος από αυτές σίγουρα με τον τρόπο που γίνεται η λαθρανασκαφή έχει χαθεί για πάντα. Έχουμε το ίδιο το αντικείμενο αλλά έχουμε χάσει τα συνευρήματα, την ιστορία και ό,τι άλλο θα μπορούσε να μας δώσει και να μας πει.

Παλάμη και δάκτυλα χτύπα η Ωλένια νευρίτιδα


Σοβαρά προβλήματα στην παλάμη και τα δάκτυλα
προκαλεί το σύνδρομο της  Ωλένιας Νευρίτιδας αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα!
 Αυτό τόνισαν κορυφαίοι ορθοπεδικοί  και χειρουργοί χεριού ,
που συμμετείχαν στο  23o Κοινό Συνέδριο της Ευρωπαικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και Εταιρείας Φυσικοθεραπείας χεριού, (13-16 Ιουνίου) το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Κοπεγχάγη.
Κυρίως, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, προκαλεί  μερική παράλυση της παλάμης και των δακτύλων.
«Κι αυτό γιατί το ωλένιο νεύρο είναι ένα απ τα τρία κύρια νεύρα του χεριού. Ελέγχει τους αυτόχθονες μύες του χεριού, συμβάλλει στο σφίξιμο της γροθιάς και στην σταθερή σύλληψη αντικειμένων» διευκρινίζει  ο διαπρεπής Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού,Δρ. Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, Διευθυντής Κλινικής Μικροχειρουργικής Άκρων στο Ιατρικό Ψυχικού.
                 ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ  ΣΥΝΔΡΟΜΟΥ-ΔΙΑΓΝΩΣΗ
 Το σύνδρομο Ωλένιας Νευρίτιδας εκδηλώνεται ως πόνος ή μούδιασμα στο χέρι με τα συμπτώματα να εντοπίζονται κυρίως στο μικρό δάκτυλο και τον παράμεσο. Προσβάλλειάνδρες και γυναίκες ηλικίας 30 με 60χρόνων και  «προτιμά» αυτούς που κάνουν χειρωνακτική εργασία, αλλά και δουλειά γραφείου (πληκτρολόγηση).