Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

ΣΔΟΕ: Στήνει μπλόκα για σήματα κυκλοφορίας

Για όσους έχουν κολλήσει στο τζιπ τέλη για ... παπάκι!!!

Μπλόκα στα διόδια ετοιμάζεται να στήσει το ΣΔΟΕ καθώς εκτιμάται ότι πλήθος ιδιοκτητών Ι.Χ μεγάλου κυβισμού έχουν μπει στον πειρασμό είτε να κολλήσουν στο παρμπρίζ των αυτοκινήτων τους σήματα τελών κυκλοφορίας από …παπάκια, είτε, σε πιο προχωρημένα σενάρια, να κυκλοφορούν ακόμα και με πλαστές πινακίδες.
Το σχέδιο υπήρχε στον προγραμματισμό ελέγχων του ΣΔΟΕ, παίρνει όμως μπροστά μετά τη σύλληψη αστυνομικού στη Ροδόπη ο οποίος είχε καταθέσει τις πινακίδες του τζιπ του και τις είχε αντικαταστήσει με πλαστές, ενώ είχε αγοράσει σήμα τελών κυκλοφορίας για παπάκι και το είχε κολλήσει στο αυτοκίνητο.
Στο ΣΔΟΕ εκτιμούν ότι ανάλογα φαινόμενα μπορεί να έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις μετά τη μαζική κατάθεση πινακίδων το 2011 και ξεκινούν ελέγχους στα διόδια.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για Ι.Χ. από 1.929 έως 2.357 κυβικά εκατοστά, τα τέλη κυκλοφορίας είναι φέτος 660 ευρώ και φτάνουν τα 880 ευρώ για την επόμενη κατηγορία έως 3.000 κυβικά.
Παράλληλα επιβάλλεται και φέτος έκτακτη εισφορά με συντελεστή 5% επί της ετήσιας αντικειμενικής δαπάνης σε όσους κατέχουν επιβατικά αυτοκίνητα πάνω από 1.929 κυβικά.


ΠΗΓΗ: www.marketbeast.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.



ΚΑΛΠΑΚΙ - Α. Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ενθαρρυντικά μηνύματα από την συμμετοχή στην Διεθνή Έκθεση στο Τελ Αβίβ

Ενθαρρυντικά μηνύματα για την τουριστική συνεργασία με το Ισραήλ

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά μηνύματα για τουριστική συνεργασία της Ηπείρου με το Ισραήλ, προέκυψαν από τη συμμετοχή της Περιφέρειας στη Διεθνή Έκθεση του Τελ Αβίβ. Το ενδιαφέρον των tour operators και οι συναντήσεις των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην αποστολή και φιλοξενήθηκαν στο περίπτερο της Περιφέρειας Ηπείρου, ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη, δικαιώνοντας τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής, στον προσανατολισμό της προς νέες τουριστικές αγορές.
Το αποτέλεσμα αυτό, οφείλεται στην προεργασία που είχε γίνει και ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, με τις επαφές της αντιπροσωπείας της Περιφέρειας, με εκπροσώπους φορέων του Ισραήλ στη Διεθνή Έκθεση της Λευκωσίας και με τη συνεργασία του Διευθυντή του Ε.Ο.Τ. σε Κύπρο – Ισραήλ κ. Σπ. Βαλιάνο.
Έκτοτε υπήρξε μια συστηματική και μεθοδική προετοιμασία από πλευράς Περιφέρειας σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ., που περιλάμβανε και διαρκείς επικοινωνίες του αρμόδιου για θέματα Τουρισμού Αντιπεριφερειάρχη κ. Στράτου Ιωάννου με τουριστικούς φορείς του Ισραήλ. Επακόλουθο αυτών ήταν η φιλοξενία και η περιήγηση Ισραηλινών tour operators και δημοσιογράφων σε περιοχές της Ηπείρου, η αποστολή φωτογραφικού υλικού και η δημιουργία ντοκιμαντέρ το οποίο προβλήθηκε σε τηλεοπτικά μέσα του Ισραήλ, καθώς και η πρόσφατη συμμετοχή της Περιφέρειας σε άλλη έκθεση στο Ισραήλ. Παράλληλα υπήρξε και συνάντηση του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη με τον Πρέσβη του Ισραήλ στην Ελλάδα.
Όλα αυτά δημιούργησαν ιδιαίτερα θετική προδιάθεση για την περιοχή μας, κάτι που αποτυπώθηκε με το μεγάλο ενδιαφέρον που υπήρξε στη Διεθνή Έκθεση.
Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 27 ραντεβού Ηπειρωτών επιχειρηματιών με Ισραηλινούς tour operators (12 την πρώτη ημέρα- 15 τη δεύτερη), οι οποίοι εκδήλωσαν ουσιαστικό ενδιαφέρον για συνδυασμένες μορφές τουρισμού, ήτοι για επισκέψεις σε ορεινούς και θαλάσσιους προορισμούς, σε μνημεία, (μεταξύ των οποίων και των Εβραϊκών στα Γιάννινα) καθώς και για διάφορες δραστηριότητες.
Ιδιαίτερα αποτελεσματική, ως προωθητική ενέργεια, αποδείχτηκε και η έκδοση από την Περιφέρεια, φυλλαδίου τουριστικής προβολής της Ηπείρου, στην Ισραηλινή γλώσσα, γεγονός που διευκόλυνε σημαντικά τις επαφές των επαγγελματιών του κλάδου, αλλά και θα αποτελέσει πολύτιμο «εφόδιο» για την προσέλκυση επισκεπτών.
Η τουριστική συνεργασία αναμένεται να πάρει συγκεκριμένη μορφή στο αμέσως επόμενο διάστημα, κατά το οποίο, συμφωνήθηκε, να επισκεφτεί την Ήπειρο, εκπρόσωπος των tour operators για συναντήσεις στην Περιφέρεια με τον Περιφερειάρχη, τους Αντιπεριφερειάρχες και τους επιχειρηματίες του κλάδου, προκειμένου να συζητήσουν διάφορες λεπτομέρειες και για τη δρομολόγηση πτήσης τσάρτερ από το Τελ Αβίβ στα Γιάννινα ή και στο Άκτιο.
Ο επικεφαλής της αποστολής της Περιφέρειας στην Έκθεση, Αντιπεριφερειάρχης κ. Οδυσσέας Πότσης, συνοψίζοντας τα αποτελέσματά της, υπογράμμισε ότι η επιτυχημένη παρουσία της Ηπείρου οφείλεται στην ευρύτερη συνεργασία που υπήρξε με τον Ε.Ο.Τ., τους επαγγελματίες του κλάδου (Ένωση Ξενοδόχων Ιωαννίνων- Πρέβεζας- Άρτας – Θεσπρωτίας) και βεβαίως με το Δήμο Ιωαννιτών και το Επιμελητήριο Ιωαννίνων. Ο κ. Οδ. Πότσης, παραβρέθηκε επίσης στη συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κ. Φ. Φίλιος και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κ. Δ. Δημητρίου με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου του Τελ Αβίβ.
Από την πλευρά του ο αρμόδιος για την τουριστική ανάπτυξη, Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου, υπογράμμισε ότι η συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση του Τελ Αβίβ, εντάσσεται στον προγραμματισμό της - που προέκυψε μέσα από τις διαδοχικές συσκέψεις που έχουν γίνει - για προσανατολισμό σε νέες τουριστικές αγορές. «Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου χρόνου έγινε μια μεγάλη και επίπονη προσπάθεια οργάνωσης της συμμετοχής μας στην Έκθεση του Τελ Αβίβ με πολλές επαφές και συναντήσεις. Το ενδιαφέρον των Ισραηλινών σε πρώτο στάδιο είναι μεγάλο και δημιουργεί προσδοκίες. Αναμένουμε τώρα να αποδειχτεί και στην πράξη. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους της Περιφέρειας για τη μεγάλη συμβολή που έχουν στην οργάνωση και τις επιτυχημένες παρουσίες μας στις εκθέσεις».


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

Εκ ....δεξιών ενίσχυση της Νέας Δημοκρατίας, με Βορίδη-Γεωργιάδη

Μετακομίζουν και επίσημα από το «υπόγειο», στο «ρετιρέ» της γαλάζιας πολυκατοικίας
Ανακοινώθηκε και επίσημα η προσχώρηση των πρώην βουλευτών του ΛΑΟΣ, κ.κ. Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη, στη Νέα Δημοκρατία, μετά τη συνάντηση που πραγματοποίησαν με τον Αντώνη Σαμαρά στα γραφεία του κόμματος.

Μαχαίρι 12% στις συντάξεις άνω των 1.300 ευρώ

Με στόχο την εξοικονόμηση του ποσού που έθεταν οι δανειστές ως προαπαιτούμενο για να ξεκινήσει η πρώτη εκταμίευση που προβλέπει το νέο δανειακό πρόγραμμα "κλείδωσαν" οι μειώσεις στις κύριες και τις επικουρικές.
Οι κύριες συντάξεις από τα 1.300 ευρώ και πάνω, σύμφωνα με τα όσα συμφωνήθηκαν, μειώνονται κατά 12%, με εξαίρεση τις συντάξεις του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), για τις οποίες η μείωση θα είναι 7%.
Οι συντάξεις των "ευγενών" Ταμείων, (ΔΕΚΟ και τραπεζών), εντάσσονται στις κύριες και υφίστανται την ίδια μείωση κατά 12%.
Μειώσεις επέρχονται και στις επικουρικές συντάξεις, όπου έγινε δεκτή τελικά η πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για πλαφόν στις μειώσεις, για τις συντάξεις που είναι χαμηλότερες από τα 200 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι συντάξεις από 200 - 250 ευρώ μειώνονται κατά 10%. Οι συντάξεις από τα 250 έως τα 300 ευρώ μειώνονται κατά 15%, ενώ για τις επικουρικές από 300 ευρώ και άνω η μείωση θα είναι 20%.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, το ποσό που τελικά εξοικονομείται από τις μειώσεις είναι της τάξεως των 400 εκατομμυρίων ευρώ αντί των 300 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχε ζητηθεί αρχικά.
Η λύση για εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων από την κοινωνική ασφάλιση έρχεται μετά τη "μαύρη τρύπα" 100 εκατομμυρίων ευρώ που διαπιστώθηκε ανάμεσα στα ποσά που συγκεντρώθηκαν από τα άλλα υπουργεία και τα ποσά που είχαν συμφωνηθεί με την τρόικα.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Σύλληψη 39χρονης αλλοδαπής για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περίπου τέσσερα (4) κιλά κάνναβης και (237) γραμμάρια ηρωίνης.



Συνελήφθη, σήμερα (17-01-2012) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας (1) αλλοδαπός συνεργός της.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και συμφωνήθηκε η αγορά τεσσάρων (4) κιλών κάνναβης και (250) γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία θα μετέφερε μέλος του κυκλώματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 11.000 ευρώ.
Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, σήμερα τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της συμφωνηθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη η 39χρονη, κατά τη διαδικασία της παραλαβής.
Συγκεκριμένα, η 39χρονη παρέδωσε στον αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, έναν ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε τέσσερα (4) δέματα με κάνναβη βάρους (3.950) γραμμαρίων και δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (237,9) γραμμαρίων.
Οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν.
Η συλληφθείσα, θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
ΕΚΦΡΑΖΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΑΥΤΗ,ΤΗΝ ΠΙΚΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΜΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ...
ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ Ν ΑΝΟΙΞΕΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΝΩ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΥΓΕΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΩ ΑΥΤΟ ΑΦΟΥ ΓΙΑ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝ/ΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
ΕΞΗΓΗΣΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ...
ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ...
ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ...
ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ...
ΕΧΩ ΔΙΑΤΕΛΕΣΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΗΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΙ ΕΜΕΝΑ ΝΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΜΑΣ !!!
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΣΜΙΚΑ ΣΤΗ ΖΩΗ...
ΠΑΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΠΡΟΣΤΑ...
ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ...
ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ...
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ,


ΝΑΝΑ ΖΑΦΕΙΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συνελήφθη ημεδαπός για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο πάνω από 187.000 ευρώ.

Συνελήφθη, σήμερα (17-02-2012) το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών, διευθύνων σύμβουλος τεχνικής και εμπορικής εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.
Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 187.722,16 ευρώ.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν συνιστούν αδικήματα τα οποία προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

ΟΑΕΔ: Αύξηση των ανέργων κατά 13,5% φέτος τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2011

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ, οι εγγεγραμμένοι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 13,5% φέτος τον Ιανουάριο σε σχέση με τον ίδιο μήνα το 2011. Στους ειδικούς καταλόγους ανεργίας φέτος τον Ιανουάριο οι άνεργοι ήταν 946.920 στο σύνολο, έναντι 834.292 τον ίδιο μήνα πέρυσι.
Ο ΟΑΕΔ υπολογίζει ότι από το σύνολο των δηλωθέντων ανέργων, φέτος τον Ιανουάριο, οι 761.769 αναζητούν εργασία και 185.151 είναι εγγεγραμμένοι για διάφορους άλλους λόγους.
Οι αντίστοιχοι αριθμοί, πέρυσι τον Ιανουάριο, ήταν 689.558 και 144.734.
Ο αριθμός των επιδοτούμενων ανέργων ανέρχεται σε 269.235 άτομα και εμφανίζεται μειωμένος κατά 4.632 άτομα, ποσοστό -1,69%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα Δεκέμβριο.

ΕΛΓΑ: Έρχονται αποζημιώσεις το Μάρτιο

Τη διαβεβαίωση ότι εντός του Μαρτίου ο ΕΛΓΑ θα καταβάλλει αποζημιώσεις για ζημιές, οι οποίες έχουν γίνει μέχρι το Νοέμβριο του 2011, παρέσχε μιλώντας στη βουλή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης,  κ. Γιάννης Δριβελέγκας.
Σύμφωνα με τον υφυπουργό: «Από τον Ιούνιο δηλαδή μέχρι το Νοέμβριο του 2011 ότι ζημιές έχουν γίνει, θα εξοφληθούν οι παραγωγοί μέσα στο Μάρτιο. Πράγματι και εμείς αναγνωρίζουμε ότι στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία πρέπει να επιταχύνουμε τους ρυθμούς για να ενισχύσουμε τον κόσμο και ιδιαίτερα τον κόσμο της υπαίθρου».

ΑΡΤΑ: Σύλληψη ημεδαπού για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη, χθες (16-02-2012) το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 28χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 28χρονος νωρίτερα την ίδια μέρα αφαίρεσε από 39χρονη ημεδαπή το πορτοφόλι της, που περιείχε χρηματικό ποσό και διάφορα προσωπικά έγγραφα καθώς και ένα κινητό τηλέφωνο.
Κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη βάρους (0,5) γραμμαρίων.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Λαυρίου διοργανώνει εκδήλωση για την απελευθέρωση της πόλης των Ιωαννίνων, την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου και ώρα 11:00 π.μ. στην πλατεία των Ηρώων

O Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού ''Το Ζάλογγο'' κόβει την Πίτα του, το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 19:00, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού.

O Σύλλογος Ηπειρωτών Ελληνικού ''Το Ζάλογγο'', κόβει την Πίτα του, το Σάββατο 18-02-2012 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Ελληνικού, που είναι εντός της πρώην αμερικάνικης βάσης του αεροδρομίου.
Θα προσφερθούν εδέσματα και παραδοσιακές ηπειρώτικες πίτες και θα διασκεδάσουν οι παραβρισκόμενοι με ηπειρώτικη μουσική.

Ακυρώνεται λόγω των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων, η επίσκεψη του Κάρολου Παπούλια στα Ιωάννινα

Δεν θα παραστεί στην επέτειο των 99 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της θητείας του.
Η επίσκεψη του Προέδρου, όπως ανακοινώθηκε από το Δήμο Ιωαννιτών, δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω των σημαντικών πολιτικών εξελίξεων και της αναγκαιότητας παραμονής του στην Αθήνα.

Αναγνωρίζεται με υπουργική απόφαση η γεωγραφική ένδειξη «Ηπείρου» ή «Ηπειρώτικο» στο τσίπουρο

Αναγνωρίζεται με υπουργική απόφαση η γεωγραφική ένδειξη «Ηπείρου» ή «Ηπειρώτικο» ως συμπληρωματική της επωνυμίας πώλησης του αλκοολούχου ποτού «τσίπουρο», υπό την προϋπόθεση ότι τούτο παράγεται εντός των ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου. Η εν λόγω γεωγραφική ένδειξη θα αναγράφεται επί της συσκευασίας πλησίον της επωνυμίας πώλησης «τσίπουρο» και με χαρακτήρες όχι μεγαλύτερου μεγέθους από τους χαρακτήρες αυτής. Αναλυτικότερα, με την με αριθμό 30/077/3278/2011 απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 3211/Β/30 – 12 – 2011, προκειμένου να επιτρέπεται η χρήση της ως άνω γεωγραφικής ένδειξης πρέπει να πληρούνται οι κάτωθι προϋποθέσεις:
Η διαδικασία παραγωγής, από το στάδιο της απόσταξης των στεμφύλων σταφυλής, έως την τελική παρασκευή, και η εμφιάλωση του ποτού, πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου σε επιχειρήσεις που έχουν τις παραγωγικές εγκαταστάσεις τους εντός των ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου, το απόσταγμα των στεμφύλων σταφυλής επαναποστάζεται και κατά την έξοδό του από τους άμβυκες απόσταξης πρέπει να έχει αλκοολικό τίτλο μεγαλύτερο από 50% vol και μικρότερο από 86% vol στους 20 οC, κατά τα λοιπά ισχύουν οι γενικές προδιαγραφές του τσίπουρου, όπως αυτές προβλέπονται από τις διατάξεις της ισχύουσας ενωσιακής και εθνικής νομοθεσίας.
Δεν επιτρέπεται η διάθεση στην κατανάλωση τσίπουρου με την ως άνω γεωγραφική ένδειξη, εάν δεν πληρούνται οι όροι της εν λόγω απόφασης.
Επίσης, δεν επιτρέπεται η χρήση της λέξεως «Ηπείρου» ή «Ηπειρώτικο», λέξεων με τη ρίζα αυτή, καθώς και σύνθετων λέξεων που την περιέχουν, για την εμπορική επωνυμία αλκοολούχου ποτού.


ΠΗΓΗ: http://www.paseges.gr/resource-api/paseges/contentObject/c4712c2c-d49d-43e5-8fe1-8c2d8ac28e95/attachedFiles[b7893b57-8a05-41bb-8cbd-ca646c0c9043

O Σύλλογος Ηπειρωτών Παιανίας, διοργανώνει τον ετήσιο χορό του την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012 και ώρα 8:00 μ.μ. στην ταβέρνα της «Κυρά Έλλης»

Επιδεινώθηκε η διαφθορά στην Ελλάδα

Επιδείνωση των κρουσμάτων διαφθοράς στην Ελλάδα, την τελευταία τριετία, διαπιστώνει το 56% των πολιτών, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ είναι 47%.
Ειδικότερα, όπως προκύπτει από την κοινοτική δημοσκόπηση, η διαφθορά στην Ελλάδα συνιστά «μεγάλο πρόβλημα» για το 98% των πολιτών, όταν στους «27» το αντίστοιχο ποσοστό είναι 74%.
Για τους Έλληνες, τα μεγαλύτερα κρούσματα δωροδοκίας και κατάχρησης εξουσίας για ίδιον όφελος είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα μεταξύ των πολιτικών σε πανελλαδικό επίπεδο (78%), όσων εργάζονται στο χώρο της υγείας («φακελάκια»- 75%) και των πολιτικών σε τοπικό επίπεδο (68%).
Επίσης, το 73% των πολιτών στην Ελλάδα (29% στην ΕΕ) δηλώνουν ότι «επηρεάζονται προσωπικά» από τη διαφθορά στην καθημερινότητά τους, ενώ το 15% των συμπολιτών μας αναφέρουν ότι τον τελευταίο χρόνο τους ζητήθηκε να δώσουν «φακελάκι» (8% στην ΕΕ).
Όσον αφορά τους λόγους που οδηγούν στη διαφθορά, το 57% των συμπολιτών μας θεωρεί ότι οι πολιτικοί δεν κάνουν αρκετά για την καταπολέμησή της, το 43% ότι υπάρχει ανομία, το 40% ότι υπάρχουν «ισχυρές διασυνδέσεις» μεταξύ επιχειρηματιών και πολιτικών και το 37% ότι οι νόμοι δεν εφαρμόζονται.
Παράλληλα, το 91% των Ελλήνων εκτιμά ότι δεν υπάρχει επαρκής διαφάνεια στον έλεγχο της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων (68% στην ΕΕ) και το 51% θεωρεί ότι η διαφθορά συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα (51% στην ΕΕ).