Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Public Issue: Με 1,5% προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ της ΝΔ

Σε δημοσκόπηση  της Public Issue για λογαριασμό της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 1,5% της ΝΔ.
Αναλυτικά στη πρόθεση ψήφου:
ΣΥΡΙΖΑ: 30%
ΝΔ: 28,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 8,5%
ΚΚΕ: 7,5%
ΠΑΣΟΚ: 7%
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ: 6%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3,5%

ΛΟΙΠΑ: 9%

Τα 7 «άγνωστα» επιδόματα που μπορείτε να διεκδικήσετε!

Πρόκειται για παροχές του ΟΑΕΔ και των ΟΤΑ που ελάχιστοι γνωρίζουν και αφορά -μεταξύ άλλων- δικαιούχους άνεργους μετά τη λήξη της επιδότησης, νέους, αλλά και εργαζόμενους που η εταιρία τους βρίσκεται σε πτώχευση.
Αναλυτικά:
ΟΑΕΔ
Τρίμηνη επιδότηση ανέργων: Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά και «επίκαιρα» βοηθήματα που χορηγεί ο ΟΑΕΔ. Απευθύνεται σε ανέργους οι οποίοι δεν δικαιούνται ένταξη στην τακτική επιδότηση.  Το ύψος του βοηθήματος ανέρχεται σε 216 ευρώ και καταβάλλεται κάθε τρεις μήνες (συνολικά 648 ευρώ το χρόνο).
Βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης: Όσοι παραμένουν άνεργοι για ένα μήνα μετά τη λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας δικαιούνται ειδικό βοήθημα εφάπαξ 187 ευρώ. Τα ετήσια οικογενειακά εισοδήματα του δικαιούχου δεν πρέπει να υπερβαίνουν το ποσό των 9.977 ευρώ.

Σε άλλες τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών εμπλέκεται ο 46χρονος αλλοδαπός, που συνελήφθη επ΄ αυτοφώρω για ληστεία, την 09-02-2014, μέσα σε σπίτι στη Γραμμενίτσα Άρτας

Σε συνέχεια του από 10-02-2014 Δελτίου Τύπου που αφορά την αυτόφωρη σύλληψη ενός 46χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, για ληστεία σε σπίτι στη Γραμμενίτσα Άρτας, προέκυψε στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, η εμπλοκή του και σε τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών από σπίτια, στην πόλη και σε χωριά της Άρτας.
Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος δράστης είχε συλληφθεί επ΄ αυτοφώρω από τους ιδιοκτήτες του σπιτιού, οι οποίοι είναι αστυνομικοί, το βράδυ της 09-02-2014, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει από το σπίτι, έχοντας πάνω του τα κλοπιμαία.
Συγκεκριμένα, προέκυψε ότι ο δράστης, τους τελευταίους οκτώ μήνες, διέπραξε επιπλέον τις παρακάτω κλοπές:
στη Γραμμενίτσα Άρτας, αφαίρεσε από σπίτι διάφορα κοσμήματα και χρήματα.
στο Χανόπουλο Άρτας, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε οικία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα ρολόι.
στην πόλη της Άρτας, εισήλθε σε σπίτι, από ανασφάλιστη μπαλκονόπορτα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό και ένα ρολόι.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας προς συσχέτιση με την ήδη υποβληθείσα δικογραφία.
Η έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής του και σε άλλες ομοειδείς αξιόποινες πράξεις.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Πεντέλης και Νέας Πεντέλης κόβει την πίτα του, την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 11:30 π.μ., στο Γυμνάσιο-Λύκειο Νέας Πεντέλης

Έως τις 28 Μαρτίου οι βεβαιώσεις αποδοχών από τους εργοδότες

Όλοι οι εργοδότες και τα ασφαλιστικά ταμεία θα πρέπει να αποστείλουν ηλεκτρονικά στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από ελεύθερα επαγγέλματα και εμπορικές επιχειρήσεις, υποχρεωτικά έως τις 28 Μαρτίου.
Αυτό προβλέπει απόφαση του γενικού γραμματέα Εσόδων κ. Χάρη Θεοχάρη, στο πλαίσιο της πολιτικής διασταυρώσεων που πραγματοποιεί η ΓΓΠΣ αλλά και προκειμένου να ξεκινήσει η πρώτη φάση των προσυμπληρωμένων με εισοδήματα δηλώσεων που θα αφορά τους συνταξιούχους.

Η Εταιρεία Φίλων του Αρχαιολογικού Μουσείου Ιωαννίνων σε συνεργασία με τη ΙΒ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, διοργανώνουν δύο διαλέξεις την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12:00 το μεσημέρι στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ιωαννίνων

Έγινε δυνατό γλέντι στην κοπή της Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης και οι Ηπειρώτες της περιοχής, χόρεψαν με την ψυχή τους, την Κυριακή το μεσημέρι 9 Φεβρουαρίου 2014, στο «Μουσικό Σαλόνι», της λεωφόρου Βουλιαγμένης

Το αδιαχώρητο δημιουργήθηκε στο ''Μουσικό Σαλόνι'' της Λεωφόρου Βουλιαγμένης, όπου ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης είχε προγραμματίσει να κόψει την ''Πίτα των Ηπειρωτών'' από τους εκατοντάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες, τους φίλους και τις φίλες της Ηπείρου και του Συλλόγου, που κατέφτασαν για να γιορτάσουν και ευχηθούν καλή χρονιά, να κόψουν την καθιερωμένη πατροπαράδοτη Πίτα και να γλεντήσουν ηπειρώτικα, όπως κάνει εδώ και πολλά χρόνια το άξιο Δ.Σ. του Συλλόγου, την Κυριακή 29 Φεβρουαρίου 2014.

Η μεγάλη προσέλευση του κόσμου, ικανοποίησε τους διοργανωτές, τόσο την εξαίρετο, αποτελεσματικό και ουστιστικό και αυτό το δείχνουν τα αποτελέσματα, Πρόεδρο της Συλλόγου Ηπειρωτών Ηλιούπολης Νίκο Σπέγγο και τα μέλη του Δ.Σ., όσο και όλους όσους εργάζονται στα τμήματα που λειτουργούν (χορευτικά, μουσικό, θεατρικό) γιατί χαίρουν της εκτίμησης των Ηπειρωτών της περιοχής, αλλά και των κατοίκων, που μαζικά προσέρχονται στον Σύλλογο και παρακολουθούν όλες τις εκδηλώσεις, που είτε διοργανώνει ο Σύλλογος, είτε συμμετέχει σε εκδηλώσεις άλλων Ηπειρώτικων Συλλόγων.

Απονομή βεβαιώσεων στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Πωγωνίου

Ετοιμάζεται το 5ο Σεμινάριο Δια Βίου Μάθησης και το 9ο κατά σειρά στον Δήμο.

Η δήλωση του Δημάρχου  «Διεκδικούμε το δικαίωμα της γνώσης και φιλοδοξούμε να αναδείξουμε και να προβάλουμε τον Πωγωνήσιο Πολιτισμό» που πρωτοακούστηκε στα εγκαίνια του Ανοιχτού Πανεπιστημίου γίνεται πράξη με την απονομή των πρώτων Βεβαιώσεων Παρακολούθησης στους ενήλικες του Δήμου Πωγωνίου.
Ο Δήμος Πωγωνίου λειτούργησε ένα από τα πρώτα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης στην Ήπειρο. 
Ολοκληρώνει το (4ο) σεμινάριο στην προαναφερόμενη δομή  και το παρόν χρονικό διάστημα πραγματοποιούνται οι εγγραφές για το (5ο) πέμπτο.
Σύνολο (9) εννέα τα σεμινάρια που πραγματοποιεί  ο Δήμος μέχρι σήμερα  μαζί με τα (3) τρία της μελισσοκομίας και (1) της αμπελουργίας (που οργάνωσε ο ίδιος) και εκπαίδευσαν πάνω από 250 δημότες και φίλους της γνώσης.
Η ίδρυση του Δημοτικού Ελεύθερου Πανεπιστήμιου του Δήμου Πωγωνίου ολοκληρώνει τις πρώτες προσπάθειες για να τεθούν οι βάσεις στον δύσκολο δρόμο της εξοικείωσης των δημοτών του ακριτικού Πωγωνίου στην δια βίου μάθηση.
Στην σεμνή τελετή παραδόθηκαν οι βεβαιώσεις παρακολούθησης στους επιτυχόντες του πρώτου κύκλου, των Αγγλικών και της Πληροφορικής στο Καλπάκι.
Θα ακολουθήσει το νέο τμήμα πληροφορικής στον Παρακάλαμο και νέα τμήματα πολλών διαφορετικών ειδικοτήτων.

Σύλληψη 43χρονου αλλοδαπού, εμπόρου ναρκωτικών στο 38ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κόνιτσας-Ιωαννίνων

Κατασχέθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, φορτωμένο με περισσότερα από (386) κιλά κάνναβης

Συνελήφθη χθες (11-02-2014) το βράδυ, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 43χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, για μεταφορά και εμπορία σημαντικής ποσότητας ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, χθες το βράδυ στο 38ο χιλιόμετρο της Εθνικής οδού Κόνιτσας-Ιωαννίνων, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με οδηγό τον 43χρονο, φορτωμένο με πάνω από (386) κιλά κάνναβης.
Κατασχέθηκαν:
  • (167) δέματα με κάνναβη συνολικού βάρους (386.350) γραμμαρίων.
  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που ανήκει σε εταιρεία ενοικιάσεως.
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη προκειμένου να εξακριβωθεί πλήρως το εύρος της δραστηριότητας και οι διασυνδέσεις του 43χρονου και διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Άμεση παρέμβαση για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα σύνορα

Σύσκεψη στην Κακαβιά το Σάββατο παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού κατέληξε σε συγκεκριμένα μέτρα.

Λύσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου στα σύνορα εξέτασε σύσκεψη που έγινε το Σάββατο στην Κακαβιά.
Το Συνοριακό Σταθμό Κακαβιάς επισκέφθηκε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου Στέφανος Κομνηνός συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας Βίκυ Ευταξά.
Ο κ. Κομνηνός βρέθηκε στα Γιάννενα στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και μαζί με την κα. Ευταξά συνόδευσαν τον Υπουργό στις επισκέψεις που πραγματοποίησε σε επιχειρήσεις των Ιωαννίνων το πρωί του Σαββάτου.