Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Ιόνια Οδός: Βίντεο με την πρόοδο των εργασιών έδωσε στη δημοσιότητα η Κοινοπραξία που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο (Ιανουάριος 2016)

Το συνολικό μήκος του άξονα της Ιόνιας Οδού είναι περίπου 196 χιλιόμετρα, ενώ περιλαμβάνει και τις παρακάμψεις  Αγρινίου και Άρτας. Πέραν των 196 χλμ. νέου αυτοκινητοδρόμου,  θα κατασκευαστούν ανάμεσα σε άλλα: 24 γέφυρες, 4 σήραγγες, 74 κάτω διαβάσεις και 36 άνω διαβάσεις.
Από τις 4 συνολικά σήραγγες, η διάνοιξη των 3 έχει ήδη ολοκληρωθεί (Μακύνειας, Καλυδώνας, Αμπελιάς), ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η εκσκαφή της μεγαλύτερης σήραγγας (Κλόκοβας) με συνολικό μήκος 2.854 μέτρα, η διάνοιξη της οποίας πραγματοποιείται ταυτόχρονα και από τα δύο μέτωπα. Στο τέλος Ιανουαρίου η εκσκαφή στο μέτωπο εισόδου προσέγγιζε τα 650 μέτρα, ενώ αντίστοιχα αυτή του μετώπου εξόδου ξεπερνούσε τα 990 μέτρα.     
Στο τέλος Ιανουαρίου του 2016, η συνολική πρόοδος των κατασκευαστικών εργασιών στην Ιόνια Οδό άγγιζε το 68,62%, ενώ τα εργοτάξια σε λειτουργία είναι ανά τμήμα τα εξής:
-0 χλμ.- 76,7 χλμ.: Εργοτάξιο Εύηνου
-76,6 χλμ. - 145,7 χλμ.: Εργοτάξιο Ανισοπέδου Κόμβου Αμβρακίας και εργοτάξια στην περιοχή Γέφυρας Μενιδίου και στην περιοχή της Συκούλας. Τέλος στο 96χλμ, περιοχή Τούμπανο, βρίσκεται και λατομείο- συγκρότημα παραγωγής ασφαλτικών και σκυροδέματος.
  -145,7 χλμ.– 170 χλμ: Εργοτάξιο Φιλιππιάδας
-170 χλμ.- 190 χλμ. : Εργοτάξιο Επισκοπικού
Στα προαναφερθέντα εργοτάξια, στο τέλος Ιανουαρίου απασχολούνταν περισσότερα από 1.900 άτομα, ενώ ο συνολικός αριθμός των μηχανημάτων και των φορτηγών που χρησιμοποιούνταν (ιδιόκτητα, κατασκευαστικής κοινοπραξίας αλλά και μισθωμένα από την τοπική αγορά) ανερχόταν σε 1.478.

Χρηματοδότηση έως 60.000 ευρώ για ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων

Στις 17 Μαρτίου ανοίγει το ηλεκτρονικό σύστημα για την υποβολή  αιτήσεων συμμετοχής στο νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2014-2020, που αφορά στη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων.
Το πρόγραμμα αφορά στην ίδρυση νέων μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων από ανέργους και από ασκούντες επαγγελματική δραστηριότητα που δεν έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και στοχεύει στην δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα επιχειρηματικά σχέδια και στην ενίσχυση της απασχόλησης με τη δημιουργία βιώσιμων νέων θέσεων απασχόλησης. 
Σύμφωνα με τον οδηγό του προγράμματος σε αυτό μπορούν να συμμετέχουν άνεργοι, οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ κατά την υποβολή της αίτησης και ατομικοί επιχειρηματίες παροχής υπηρεσιών οι οποίοι είναι ενεργοί επιτηδευματίες χωρίς να έχουν σχέση μισθωτής εργασίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη γήρατος κατά την ημερομηνία δημοσίευσης της πρόσκλησης.

Βασίλης Τσίρκας: Δελτίο Τύπου σχετικά με το «Έτος Γιάννη Μόραλη» που κήρυξε το 2016 ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Αριστείδης Μπαλτάς

Συμπληρώνονται φέτος 100 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα ζωγράφου, Γιάννη Μόραλη, ο οποίος γεννήθηκε στην Άρτα το 1916, και υπήρξε επί σειρά ετών καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας.
Ο Γιάννης Μόραλης είναι μια από τις κορυφαίες φυσιογνωμίες της ελληνικής τέχνης του 20ου αιώνα, ενώ το διεθνώς αναγνωρισμένο έργο του αποτελεί ίσως την πιο τεκμηριωμένη εκδοχή του «ελληνότροπου μοντερνισμού».
Το Υπουργείο Πολιτισμού, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Αρτινού ζωγράφου κηρύσσει το 2016 «Έτος Γιάννη Μόραλη». Επιπλέον, θεσπίζει το «Βραβείο Εικαστικών Τεχνών Γιάννης Μόραλης», το οποίο φέτος θα απονείμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος. 
Το γεγονός αυτό αποτελεί ύψιστη τιμή για την πόλη και τον Νομό μας και οφείλει να αναδειχθεί από όλους τους φορείς της τοπικής κοινωνίας ως το μέγιστο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, προκειμένου να λειτουργήσει σαν εφαλτήριο για την προώθηση της τέχνης και του πολιτισμού στην Άρτα. Έχουμε την τιμή και συνάμα την υποχρέωση, με αφορμή το «Έτος Γιάννη Μόραλη», να καταστήσουμε τη γενέτειρα του μεγάλου ζωγράφου επίκεντρο μιας σειράς μεγάλων εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα μέσα στη χρονιά, όπως αρμόζει στη μνήμη και τη φήμη του μεγάλου καλλιτέχνη.

Ως βουλευτής Άρτας είμαι διατεθειμένος να στηρίξω με κάθε τρόπο τις προσπάθειες όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διοργάνωση σχετικών εκδηλώσεων, ώστε μέσα από αυτές να αναδειχτεί και να προβληθεί το έργο του Αρτινού ζωγράφου, εγγράφοντας αλλά και αναζητώντας το πολιτιστικό αποτύπωμα της Άρτας στη σύγχρονη εποχή.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων τιμά την μεγάλη και ιστορική ημέρα μνήμης της «Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων», την Κυριακή 21 Φεβρουαρίου, ώρα 19:00 στον κινηματογράφο "Μελίνα", Καματερό

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Άνω Λιοσίων τιμά την μεγάλη και ιστορική ημέρα μνήμης της «Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων» την 21η Φεβρουαρίου με μια εκδήλωση που θα περιλαμβάνει θεατρικούς μονόλογους με αναφορές στην σκλαβιά της Ηπείρου από τους Οθωμανούς.
Τραγούδια, χοροί και δρώμενα από την Άπειρο χώρα με την συμμετοχή χορωδίας αλλά και των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου μας, προβολές βίντεο και αφηγήσεις από τον Ηπειρωτικής καταγωγής δημοσιογράφο της ΕΡΤ Αλέξανδρο Λαχανά και την ηθοποιό Φωτεινή Βαξεβάνη.
Την όλη εκδήλωση θα συνοδέψει η ορχήστρα του Θ. Δήμου Πότση.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση συμμετοχής στην τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. Βερολίνο

Από το Τμήμα Τουρισμού, ανακοινώνεται ότι η Περιφέρεια Ηπείρου, όπως και στο παρελθόν έχει πράξει, προτίθεται στην τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. που διοργανώνεται στο Βερολίνο το διάστημα 9-13/3/2016 να φιλοξενήσει στο περίπτερό της τους Δήμους, τους φορείς και τους επαγγελματίες του τουρισμού που επιθυμούν να συμμετάσχουν. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους το αργότερο ως τις 26-2-2016 στο e-mail: v.barka@php.gov.gr
Επίσης, ως την ίδια ημερομηνία, μπορούν να παραδώσουν στην ανωτέρω υπηρεσία διαφημιστικό υλικό, για να διανεμηθεί από τους εκπροσώπους της Περιφέρειας Ηπείρου στην έκθεση.
Σημειώνεται ότι η τουριστική έκθεση Ι.Τ.Β. είναι από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις σε παγκόσμιο επίπεδο και απευθύνεται κυρίως στη γερμανική αγορά, η οποία δείχνει διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για την περιοχή μας.
Τα Επιμελητήρια και οι επαγγελματικές ενώσεις παρακαλούνται να ενημερώσουν σχετικά τα μέλη τους.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η Αδελφότητα Κερασοβιτών Πωγωνίου διοργανώνει την ετήσια εκδήλωση κοπής Βασιλόπιτας την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30 στην αίθουσα Νεφέλη, 20ο χμ Λ. Πάρνηθας, Αχαρναί


4ο Φεστιβάλ Ελληνικού γάλακτος και τυριού στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου

   
 

Ο  σημαντικότερος  θεσμός  για  τα  γαλακτοκομικά  και τυροκομικά προϊόντα της χώρας μας ανοίγει το 2016 τις πύλες του στο  Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας  στις 14, 15 και 16 Οκτωβρίου.
     Οργανώνεται από τον ΕΟΣΣ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Το ραντεβού του κλάδου περιλαμβάνει:
¤   Έκθεση τυροκομικών και γαλακτοκομικών Προϊόντων
¤  Τον 4ο Διαγωνισμό Ελληνικών Τυριών
¤  Συνέδριο  για  το  μάρκετινγκ  και  την  προώθηση της Ελληνικής τυροκομίας και γαλακτοκομίας

¤  Αναπαράσταση  τυροκόμισης  σε  πραγματικές συνθήκες.

Εντοπίστηκε στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, κοντά στην Εθνική οδό, οπλισμός και ποσότητα κάνναβης

Κατασχέθηκε ένα πολεμικό τυφέκιο «Kalasnikov», ένα πιστόλι και ποσότητα κάνναβης βάρους (1.245) γραμμαρίων
Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση

Από περιπολούντες αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κόνιτσας εντοπίστηκε, χθες (16-02-2016) το πρωί στην Κόνιτσα Ιωαννίνων, κοντά στην Εθνική οδό, οπλισμός και ποσότητα κάνναβης.
Συγκεκριμένα, βρέθηκε και κατασχέθηκε ταξιδιωτικός σάκος, που περιείχε πολεμικό τυφέκιο «Kalasnikov», γεμιστήρα με (29) φυσίγγια, δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους (1.245,3) γραμμαρίων καθώς και ρουχισμός.
Επίσης, στον ίδιο χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε, κρυμμένο σε θαμνώδη βλάστηση, πιστόλι μάρκας zastava, διαμετρήματος 6,35 mm, με γεμιστήρα που περιείχε τέσσερα φυσίγγια.
Ενεργούνται εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ατόμων που σχετίζονται με την υπόθεση.
Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Σύλληψη δύο ατόμων για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπής στη χώρα και πλαστογραφία κατά περίπτωση

Χθες (16-02-2016) αργά το βράδυ στα Ιωάννινα, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, συνέλαβαν έναν 58χρονο ομογενή, για διευκόλυνση παράνομης εισόδου αλλοδαπής στη χώρα, καθώς και την 62χρονη μεταφερόμενη, για πλαστογραφία και παράνομη είσοδο.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι ο 58χρονος αλλοδαπός ως οδηγός και ιδιοκτήτης του οχήματος, μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας μία 62χρονη υπήκοο Αλβανίας, η οποία όπως προέκυψε από τον έλεγχο, είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και έφερε αλβανικό διαβατήριο με επικολλημένη πλαστή σελίδα και πλαστό αποτύπωμα σφραγίδας.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το πλαστό έγγραφο καθώς και το χρηματικό ποσό των -385- ευρώ και -3700- λεκ Αλβανίας, που βρέθηκαν στην κατοχή των δραστών, κατασχέθηκαν.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. 

Συνελήφθη 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις παράνομους μετανάστες στη Λίμνη Ζαραβίνας

Συνελήφθη, χθες (16-02-2016) το απόγευμα στην Εθνική οδό Κακαβιάς – Ιωαννίνων (στο ύψος της Λίμνης Ζαραβίνας), από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, ένας 46χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, τέσσερις ομοεθνείς του, παράνομους μετανάστες.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 46χρονο, οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημά του, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.
Λίγο πιο κάτω, το όχημα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος, καθόσον σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε έναντι αμοιβής, με τελικό προορισμό την Κόρινθο, τέσσερις ομοεθνείς του, μη νόμιμους μετανάστες, ηλικίας 23,46, 20 και 32 ετών.
Επιπρόσθετα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος τριών εκ των λαθρομεταναστών εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για την λαθρομεταφορά, κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Α΄ Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου. 

Σήμα κινδύνου για τον καρκίνο του δέρματος εξέπεμψε ο Χίου Τζάκμαν

Σήμα κινδύνου   για τον καρκίνο του δέρματος προς την παγκόσμια κοινότητα εξέπεμψε πριν από μερικές ημέρες ο διάσημος ηθοποιός ελληνικής καταγωγής Χιου Τζάκμαν, που χτυπήθηκε για τέταρτη φορά από τη νόσο!
«Μη ξεχνάτε το αντηλιακό και τον συχνό  έλεγχο από το δερματολόγο σας» τόνισε στις δηλώσεις του ο διάσημος ηθοποιός, ο οποίος έχει υποβληθεί τέσσερις φορές σε επέμβαση αφαίρεσης   βασικοκυτταρικού καρκινώματος στη μύτη!

 Ο Τζάκμαν  το 2013  διαγνώστηκε για πρώτη φορά με καρκίνο στη μύτη και αμέσως δημοσιοποίησε την ασθένεια του . Από τότε δεν ξεχνά να υπενθυμίζει στους θαυμαστές του να βάζουν αντιηλιακό και να μην αμελούν τον έλεγχο στο δερματολόγο, καθώς ο καρκίνος του δέρματος θερίζει.
Ο καρκίνος του δέρματος εμφανίζεται με τις παρακάτω μορφές:
  • Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα
  • Ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα
  • Μελάνωμα
«Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ο πιο διαδεδομένος καρκίνος του δέρματος. Αν και ευθύνεται για περισσότερο από το 90% των περιστατικών κακοήθειας του δέρματος στις ΗΠΑ, πρόκειται για τη λιγότερο επικίνδυνη μορφή του κι αυτό γιατί αναπτύσσεται αργά και πολύ σπάνια μπορεί να προκαλέσει μετάσταση»τονίζει η δερματολόγος Δρ Αμαλία Τσιατούρα, γ.γ. της Επαγγελματικής Ένωσης Ελλήνων Δερματολόγων-Αφροδισιολόγων.
Σύμφωνα με τους δερματολόγους. 

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα έχει συνήθως  τα εξής χαρακτηριστικά:

Οι Σύλλογοι Ηπειρωτών Λασιθίου και Ηρακλείου Κρήτης, ανταμώνουν και διασκεδάζουν, την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 13.00', στο Digenis Palace, στις Λίμνες Αγίου Νικολάου Λασιθίου

Αντάμωμα της Αδελφότητας Ποντικατιωτών την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου, ώρα 12:00 στο ξενοδοχείο Stanley

Εισήγηση της Μερόπης Tζούφη επί του παράλληλου προγράμματος

Η Μερόπη Τζούφη, τοποθετήθηκε στις αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής επί του νομοσχεδίου «Για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», ως εισηγήτρια εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην εισήγηση της τόνισε πως το υπό συζήτηση νομοσχέδιο αποτελεί άσκηση παράλληλης οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Ενισχύει το κοινωνικό κράτος, τις δημόσιες δομές υγείας και το προσωπικό τους, το οποίο καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να κρατήσει το σύστημα «στα πόδια» του, ενάντια στην κατάρρευση που δρομολόγησαν οι προηγούμενες ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας. Επίσης αναφέρθηκε στις προσλήψεις ιατρικού προσωπικού μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ, καθώς επίσης και στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών, αλλά και ευπαθών ομάδων.
Ακόμα στάθηκε στην ίδρυση των Κέντρων Κοινότητας, τα οποία θα αποτελέσουν κέντρα υποδοχής αιτημάτων, καταγραφής και διασύνδεσης με φορείς και προγράμματα που υλοποιούνται είτε εθνικά, είτε κοινοτικά, μεριμνώντας έτσι για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.
Τέλος, άσκησε κριτική στη στάση της Αντιπολίτευσης, η οποία με τη στάση της δυναμιτίζει όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, αδιαφορώντας για την μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία που δοκιμάζεται καθημερινά και βρίσκεται στα όρια της, λόγων των πολιτικών βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής και λιτότητας που εφαρμόστηκαν τα τελευταία 5 χρόνια στη χώρας μας.