Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

METRON ANALYSIS: Προβάδισμα ΝΔ με 22,7%


Στην δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για τον ΑΝΤ1 και παρουσιάστηκε σήμερα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού έχουμε:
ΝΔ: 22,7%
ΣΥΡΙΖΑ: 22%
ΠΑΣΟΚ: 11,2%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 6,7%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5,7%
ΚΚΕ: 4,4%
Χρυσή Αυγή: 3,9%.
Στην εκτίμηση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 27,1% και ακολουθούν ο ΣΥΡΙΖΑ με 26,4%, το ΠΑΣΟΚ με 13,4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 8% , οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,2% και η Χρυσή Αυγή με 4,7%.

180,9 εκ. ευρώ ενέκρινε η Ε.Ε. για τη σύνδεση του άξονα Άκτιο-Αμβρακία με την Ιόνια Οδό


Ώθηση δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε ένα από τα μεγάλα οδικά έργα στην Ελλάδα καθώς ενέκρινε σήμερα τη διάθεση κονδυλίου 180,9 εκ. ευρώ για το έργο σύνδεσης του άξονα Άκτιο - Αμβρακία με την Ιόνια Οδό.
Πρόκειται συγκεκριμένα για ένα από τα έργα προτεραιότητας που υποβλήθηκαν από την Επιτροπή τον περασμένο Νοέμβριο, προκειμένου να επιταχυνθεί η επιστροφή της Ελλάδας σε τροχιά ανάπτυξης, μέσω της επένδυσης πόρων από τα διαρθρωτικά ταμεία.
Το έργο του Ακτίου έχει συνολικό μήκος 48,5 χλμ., παρακάμπτοντας τη λίμνη Αμβρακία και προβλέπει επτά ανισόπεδους κόμβους, δύο ισόπεδους κόμβους και περίπου 40 τεχνικά έργα.
Το έργο εντάσσεται στο διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών (TEN-T).
Μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ), η Ε.Ε. θα καλύψει τα 180,9 εκατομμύρια ευρώ από τα 232,43 εκατομμύρια ευρώ που θα κοστίσει συνολικά το έργο.
Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα «μεγάλα έργα», η συνολική δημόσια χρηματοδότηση των οποίων υπερβαίνει τα 50 εκατομμύρια ευρώ, πράγμα που σημαίνει ότι υπόκεινται σε ειδική απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ενώ άλλα είδη έργων εγκρίνονται σε εθνικό ή περιφερειακό επίπεδο.
Τον Νοέμβριο του 2011 καταρτίστηκε από κοινού με τις ελληνικές αρχές ένας κατάλογος 181 συγχρηματοδοτούμενων έργων προτεραιότητας μεγάλης επενδυτικής αξίας. Ο κατάλογος καλύπτει το 56% των διαθέσιμων πόρων της πολιτικής για τη συνοχή στην Ελλάδα για την περίοδο 2007-2013. Από αυτά έχουν ήδη εγκριθεί από την Επιτροπή 12 μεγάλα έργα.


ΠΗΓΗ: http://www.ypodomes.com/

Παράταση μέχρι τις 16 Ιουλίου για τις φορολογικές δηλώσεις φυσικών προσώπων

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος της όσο το δυνατό μεγαλύτερης υποβολής δηλώσεων ηλεκτρονικά και να μειωθεί εν τέλει ο μέσος χρόνος εκκαθάρισης αυτών ορίζεται ότι:

Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους φυσικά πρόσωπα, ανεξάρτητα αν η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 15 Ιουνίου 2012, παρατείνεται ως εξής :
Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 2 Ιουλίου 2012.
Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 16 Ιουλίου 2012.

ΣΑΓΙΑΔΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: Σύλληψη ημεδαπού για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη

Συνελήφθη χθες (31.05.2012) το απόγευμα, στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 53χρονος ημεδαπός, για μεταφορά μη νόμιμου μετανάστη. Συγκεκριμένα, σε αστυνομικό έλεγχο του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου που οδηγούσε ο 53χρονος, διαπιστώθηκε ότι αυτός μετέφερε έναν 34χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, ο οποίος στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής στη χώρα μας.
Το προαναφερόμενο όχημα κατασχέθηκε.

ΛΟΥΤΣΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ: Σύλληψη ημεδαπής για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή

Συνελήφθη, χθες (31/05/2012) το πρωί, στη Λούτσα Πρεβέζης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, 28χρονη ημεδαπή, ενώ αναζητείται 55χρονη ημεδαπή, για παραβίαση σφραγίδας που έθεσε η Αρχή.
Ειδικότερα, η συλληφθείσα κατελήφθη να λειτουργεί ως προσωρινά υπεύθυνη, κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καντίνα), ιδιοκτησίας 55χρονης ημεδαπής, έχοντας παραβιάσει τη σφράγιση καταστήματος που είχε επιβληθεί από τον Δήμο Πάργας.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Εντάξεις έργων στο ΕΣΠΑ

Με αποφάσεις που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης εντάχθηκαν σε αντίστοιχους άξονες του ΕΣΠΑ πράξεις για αναπλάσεις και σχολικές υποδομές. Συγκριμένα κατά κατηγορία είναι οι εξής:
Εξοπλισμός σχολείων έξι Δήμων
Για τον εξοπλισμό σχολείων έχουν υπογραφεί έξι αποφάσεις που αφορούν τους Δήμους Ζηρού, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Αρταίων, Πρέβεζας και Νικολάου Σκουφά Άρτας.
Αναλυτικά:
Στο Δήμο Αρταίων η πράξη, με συνολικό προϋπολογισμό 370,918.43 ευρώ, περιλαμβάνει τον εξοπλισμό 19 ειδικών σχολείων και ειδικών τάξεων.
Στο Δήμο Ζηρού η πράξη, συνολικού προϋπολογισμού 118,663.63 ευρώ, περιλαμβάνει προμήθεια εξοπλισμού για τα ΤΕ: Γυμνασίου Θεσπρωτικού, 1ου Γυμνασίου Φιλιππιάδας, 1ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, Δημοτικού Σχολείου Θεσπρωτικού.
Στο Δήμο Ηγουμενίτσας, η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 65,652.48, περιλαμβάνει εξοπλισμό για τα ΤΕ και τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Ηγουμενίτσας (σύνολο 5).
Στο Δήμο Ιωαννιτών, η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 549,144.57, περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για ειδικά τμήματα ένταξης και για τα ειδικά σχολεία του Δήμου (σύνολο 26).
Στο Δήμο Πρέβεζας, η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 158,170.62 ευρώ, περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού για τα ειδικά σχολεία και τα τμήματα ένταξης των σχολικών μονάδων (σύνολο 15).
Στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, η πράξη συνολικού προϋπολογισμού 44,115.80, περιλαμβάνει προμήθεια εξοπλισμού για τα Τμήματα Ένταξης
(Τ.Ε.) των Σχολείων (σύνολο 6).
Αναπλάσεις τεσσάρων τουριστικών περιοχών
Τα έργα που πρόκειται να υλοποιηθούν για αναπλάσεις είναι τα εξής:
Ανάδειξη παραποτάμιου μονοπατιού της Βίδρας Δ.Ε. Ξηροβουνίου, προϋπολογισμού 368.500 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αρταίων.
Περιπατητικές διαδρομές Τ.Κ. Ματσουκίου Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 178.000 ευρώ.
Ανάπλαση περιπατητικής διαδρομής «Στρατώνες- Σκάλα προς Συρράκο- Καλαρρύτικο Ποταμό» της Τ.Κ. Δήμου Βορείων Τζουμέρκων, προϋπολογισμού 515,124.00 ευρώ.
Δημιουργία χώρου υπαίθριας αναψυχής στη θέση Γοριτσάκι Τ.Κ. Καλπακίου Δήμου Πωγωνίου, προϋπολογισμού 500,000.00 ευρώ. Φορέας υλοποίησης και των τριών έργων είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.


ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΝΕΑΣ ΚΕΡΑΣΟΥΝΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΖΗΡΟΥ»
Με απόφαση που υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης προεγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου για το «Δίκτυο Αποχέτευσης ακαθάρτων Τ.Κ. Νέας Κερασούντος Δήμου Ζηρού», συνολικού προϋπολογισμού 3.250.000 ευρώ, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης στο Νομό Ιωαννίνων



Στη διαδικτυακή πλατφόρμα του ΟΠΕΚΕΠΕ αναρτήθηκαν 21 νέα αγροτεμάχια στο Νομό Ιωαννίνων για υποβολής αιτήσεων μίσθωσης δημόσιας γεωργικής και κτηνοτροφικής γης.
Συγκεκριμένα πρόκειται για 21 νέα αγροτεμάχια ( 3 γεωργικής χρήσης και 18 κτηνοτροφικής χρήσης) της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων έκτασης 284 στρεμμάτων.
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής αίτησης μίσθωσης γης για τα νέα αναρτημένα αγροτεμάχια είναι η 27 Ιουνίου 2012.
Οι αναρτήσεις θα συνεχίσουν να γίνονται κάθε Πέμπτη.

Μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία ενδιαφέρεται για το κοίτασμα στους Νεγράδες Πωγωνίου

Μεγάλη πετρελαϊκή εταιρεία, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των 5 ισχυρότερων στον κόσμο, έχει αγοράσει το πακέτο των δεδομένων του διαγωνισμού open door που αφορά στο Καλπάκι Ιωαννίνων, στο Κατάκολο και τον Πατραϊκό.
Η αγορά των δεδομένων δε σημαίνει αυτόματα ότι η εταιρεία θα καταθέσει προσφορά, ωστόσο αποτελεί ένα πρώτο θετικό δείγμα.
Πηγές του ΥΠΕΚΑ αναφέρουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον για την ελληνική αγορά και από άλλες μεγάλες πολυεθνικές, έστω και εάν δεν καταθέσουν σε αυτή τη φάση προσφορά.
Άλλωστε οι περισσότεροι αναμένουν τα αποτελέσματα των σεισμικών ερευνών που θα ξεκινήσουν.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΑΓΚΟΣ: Ως εδώ και μη παρέκει κ.κ. της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου

Μόλις αισθάνθηκαν την γενική κατακραυγή, για την "κοπάνα" που έκαναν από το Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω της αίτησης των ταξιτζήδων, επανέρχονται με επιστολές στα ΜΜΕ, με δικαιολογίες του τύπου:

¨Δεν μας απάντησαν σε παλιό αίτημα μας ! για δήθεν αθέτηση διαδικαστικής συμφωνίας, για δήθεν δημιουργίας κλίματος καχυποψίας και πόλωσης και για δήθεν εισροή πολλών θεμάτων εκτός ημερησίας διάταξης, κλπ ¨
Ως εδώ και μη παρέκει κ.κ. της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Πωγωνίου.
Δεν δεχόμαστε μαθήματα Δημοκρατίας και των δημοκρατικών διαδικασιών από κανέναν και ειδικά από τους ανθρώπους, οι οποίοι δεν έχουν σεβαστεί το Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν δεχόμαστε να μας εγκαλούν Δημοτικοί Σύμβουλοι, που κατά το πρόσφατο παρελθόν έκαναν άνω κάτω το Δημοτικό Συμβούλιο, με το γνωστό περί "πολιτικής αλητείας" κλπ.
Και τώρα στην ουσία.
Γνωρίζουν οι κ.κ. Δημ. Σύμβουλοι, τι λέει το άρθρο 95 παράγραφος 2 και παράγραφος 6 του Κ.Δ.Κ, σχετικά με τα θέματα προς συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο ;
Μάλλον όχι !
Ας το διαβάσουν πρώτα προσεκτικά και μετά να κατηγορήσουν το Δ.Σ. για αυτά που ισχυρίζονται. Δεν επιτρέπουμε σε κανένα, μα σε κανένα τους, να λένε πως είναι ποιο δημοκράτες από εμάς και απόδειξη σε αυτό, είναι πως παρότι δεν το προβλέπει ο κανονισμός, εμείς το βάλαμε το θέμα τους, να συζητηθεί.
Όσον αφορά αυτό που λένε, της "πάγιας τακτικής" του Προέδρου του Δ.Σ. για τα έκτακτα θέματα, θέλω να παρατηρήσω :
Μέχρι τώρα, πως τα δέχονταν όλα τα έκτακτα και ξαφνικά στο τελευταίο Δ.Σ. αποφάσισαν να μη τα δεχθούν; το ερώτημα αυτό έχει μία και μόνο απάντηση !
Απλά γιατί θέλανε να αποφύγουν την συζήτηση για το θέμα των Ταξιτζήδων, ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.
Τέλος, όσον αφορά την καταγγελία τους, για τις νόμιμες προβλεπόμενες προθεσμίες, που αφορούν την ¨αυθαίρετη¨ μη απάντηση σε έγγραφα πολιτών. Θέλω να σημειώσω ότι, οι πολίτες γνωρίζουν πολύ καλά το πότε και πως παίρνουν τις απαντήσεις.
Εξάλλου αυτοί μας έκριναν και μας κρίνουν !


Σημ: Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στην ¨επιστολή-διαμαρτυρία¨ τους, πως αποχώρησαν όλοι τους και μάλιστα την υπογράφουν!
Το αξιοσημείωτο είναι, πως ένας από τους υπογράφοντες, παρέμεινε !
Δεν έφυγε από το Δ.Σ. !
Δεν το γνώριζαν (εκτός και εάν δεν τον ερώτησαν ! ) οι κ.κ. συντάκτες της επιστολής ότι παρέμεινε ως το τέλος του Δημοτικού Συμβουλίου ;
Mάλιστα έχει πάρει και τον λόγο στο προ τελευταίο θέμα !
Έχει ήδη γραφτεί στα πρακτικά !
Έλεος ποια, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει !

Μάγκος Μιχάλης
Δημοτικός Σύμβουλος

Ντέρμπι δείχνουν τρεις νέες δημοσκοπήσεις

*Αυξημένα παρουσιάζονται τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, προβάδισμα της ΝΔ, αλλά και μείωση της εκλογικής δύναμης όλων των υπολοίπων κομμάτων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα».

Ειδικότερα, στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα ψηφίσετε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου», η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 23,6%, το ΠΑΣΟΚ 9,9%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,3%, το ΚΚΕ 5,7%, η Χρυσή Αυγή 5,1%, η Δημοκρατική Αριστερά 4,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,3%, ο ΛΑΟΣ 1,5%, η Δημιουργία Ξανά 1,5%.
Το 69,5% των ερωτηθέντων θέλει να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, έστω και αν πρέπει να τηθεί το μνημόνιο, το 19,6% να αποχωρήσει και το 10,9% λέει δεν γνωρίζω-δεν απαντώ. Στον ερώτημα για τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό» ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 19,9% και ακολουθούν ο Ευ. Βενιζέλος με 15,9% και ο Αλ. Τσίπρας με 15,7%. Τέλος, σαφές προβάδισμα έχει η ΝΔ στην παράσταση νίκης.


*Προβάδισμα της ΝΔ κατά 2,3%, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει η δημοσκόπηση της εταιρείας RASS για λογαριασμό τη εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος». Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 26,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,2%, το ΠΑΣΟΚ 12,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,8%, το ΚΚΕ 5,2%, η Δημοκρατική Αριστερά 5,4%, η Χρυσή Αυγή 3,6%, η Δημιουργία Ξανά 2,4%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 0,8% και ο ΛΑΟΣ 0,7%. Στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται με 69,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 27,1%.
Το 88,9% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντ. Σαμαράς προηγείται με 23,3% και ακολουθούν ο Αλ. Τσίπρας με 21,7%, ο Ευ. Βενιζέλος 14,3% και ο Φ.Κουβέλης 11,5%.


*Τέλος, προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική επιρροή, κυριαρχία της ΝΔ στην παράσταση νίκης και επτακομματική Βουλή δείχνει το βαρόμετρο της Public Issue για την «Καθημερινή». Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει ποσοστό 31,5%, η ΝΔ 25,5%, το ΠΑΣΟΚ 13,5%, η Δημοκρατική Αριστερά 7,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 5,5%, το ΚΚΕ 5,5%, η Χρυσή Αυγή 4,5%, η Δημιουργία Ξανά 2,5%.
Εντελώς διαφορετική είναι η εικόνα παράστασης νίκης, όπου το 58% εκτιμά ότι η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές, ενώ το 34% εκτιμά ότι θα επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Αλέξης Τσίπρας παραμένει πρώτος στο ερώτημα περί καταλληλότερου πρωθυπουργού με 22% και ακολουθεί ο Αντώνης Σαμαράς στο 20%.

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Συναυλία στη μνήμη του Τάσου Χαλκιά, στις 5 Ιουλίου


«Την παράδοση και τα μάτια σας !!..»
 Εκατόν πενήντα πέντε χρόνια συμπληρώθηκαν φέτος από τότε που οι κομπανίες των Χαλκιάδων άρχισαν να γυρίζουν από πόλη σε πόλη, από χωριό σε χωριό παίζοντας και τραγουδώντας τις χαρές και τις λύπες του λαού μας, σε γιορτές, σε γάμους, σε πανηγύρια δημιουργώντας και αντλώντας από την μεγάλη δεξαμενή της μουσικής παράδοσης του τόπου μας που χάνεται στα βάθη των αιώνων, στην επαφή λαών και πολιτισμών, σε αυτό το σταυροδρόμι της ανθρώπινης ιστορίας που λέγεται Ελλάδα. Διατήρησαν αυτόν τον θησαυρό μέχρι τις μέρες μας, παραδίδοντας τον από πατέρα σε γιο σε πέντε γενιές, ατόφιο με τιμιότητα και αγάπη πλουτίζοντας τον με νέα κάθε φορά ακούσματα και νέες αξίες από τις λαϊκές εμπειρίες της κάθε γενιάς…
Οι Χαλκιάδες κατάγονται από την Ηπειρο.
Ο γενάρχης – δάσκαλος στο επάγγελμα, που έπαιζε μαντολίνο και λαούτο- Αντώνης Κάμψος [1824-1887], ύστερα από μια μάχη με τους Τούρκους κατέβηκε από την Αλβανία στα Γιάννενα, όπου άλλαξε το όνομα του και το έκανε Χαλκιάς κι έτσι εμφανίζεται η πρώτη γενιά των Χαλκιάδων.
Στην δεύτερη γενιά ανήκει ο Μήτρος Χαλκιάς [1841-1909] που έπαιζε κλαρίνο.
Στην τρίτη γενιά ο Πολυχρόνης, λαούτο [1867-1917] και ο Λάμπρος, κλαρίνο [1869-1923].
Στην τέταρτη γενιά ανήκουν ο Μάνθος, κλαρίνο [1895-1945] ο Μήτσος, βιολί [1900-1967] ο Νίκος, κλαρίνο [1904-1992] ο Φώτης λαούτο,τραγούδι [1907-1973] ο Κυριάκος, βιολί,τραγούδι [1910-1992] και ο Τάσος Χαλκιάς, κλαρίνο [1914-1992].
Μέχρις εδώ ήταν όλοι τους πρακτικοί μουσικοί αλλά μαστόροι στο είδος τους με αναγνώριση σε όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό όπως ο Τάσος Χαλκιάς που ο ήχος από το κλαρίνο του συγκίνησε τις ψυχές των ξενιτεμένων Ελλήνων.
Στην πέμπτη γενιά ανήκουν ο Μάνθος, ο Λάμπρος, ο Χρόνης, ο Βαγγέλης, ο Νίκος, ο Χρήστος και ο γνωστός τραγουδιστής Λάκης [Μιχάλης] Χαλκιάς.

ΙΚΑ: Νέα απογραφή των συνταξιούχων από τις 2 Ιουλίου 2012 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012

Από το Δ.Σ. του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ανακοινώθηκε ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης αποφασίστηκε η διενέργεια νέας απογραφής των συνταξιούχων του Ιδρύματος στο χρονικό διάστημα από τις 2 Ιουλίου 2012 έως και τις 28 Σεπτεμβρίου 2012.
Συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο Πιστωτικό Ίδρυμα (Τράπεζα, ΕΛ.ΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους προσκομίζοντας τα κάτωθι δικαιολογητικά:
1) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ (για αλλοδαπούς).
2) Ενημερωτικό Σημείωμα Συντάξεων Β΄ τριμήνου 2012.
Eπισημαίνεται ότι η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή που χορηγεί το Ίδρυμα (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξωϊδρυματικό επίδομα).
Ιδιαίτερη προσοχή εφιστάται στις περιπτώσεις όπου στο Ενημερωτικό Σημείωμα δεν αναφέρεται ο ΑΜΚΑ (Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης) και τον οποίο πρέπει να προσκομίσουν στο Πιστωτικό Ίδρυμα, ή να φροντίσουν για την έκδοσή του πριν από την προσέλευση τους για την απογραφή τους, όπου και θα πρέπει να συνυποβάλουν.
Όσον αφορά στις κατηγορίες συνταξιούχων που εξαιρούνται από την διαδικασία προσέλευσης στα Πιστωτικά Ιδρύματα (συνταξιούχοι που κατοικούν στο εξωτερικό και πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου, ανήλικα τέκνα που δεν διαθέτουν Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο και είναι κάτω των 14 ετών, συνταξιούχοι που τελούν σε κατάσταση ανικανότητας για δικαιοπραξία λόγω ψυχικής ή διανοητικής διαταραχής) θα πρέπει ο νόμιμος πληρεξούσιος ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπο με πρόσφατη εξουσιοδότηση - θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής να μεταβεί με τα ίδια δικαιολογητικά στα Υποκαταστήματα ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Τμήματα Πληρωμών) του τόπου κατοικίας του συνταξιούχου.
Το μέτρο της απογραφής των συνταξιούχων σκοπό έχει την αντιμετώπιση της παράνομης είσπραξης σύνταξης από μη δικαιούχους.