Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΤΡΟΪΚΑ: Πράσινο φως αλλά... με νέες απαιτήσεις


Μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις, κριτική και πιέσεις οι ελεγκτές της τρόικας έδωσαν τελικά τη συγκατάθεσή τους για την εκταμίευση της τέταρτης δόσης του δανείου προς την Ελλάδα, ύψους 15 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο ζήτησαν επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων, καθώς θεωρούν ότι παρατηρούνται αδικαιολόγητες καθυστερήσεις.

Επίσης, τόνισαν ότι η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να έχει προχωρήσει σε αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι το 2015.

"Η συνολική μας αξιολόγηση είναι ότι το πρόγραμμα οικονομικής προσαρμογής της Ελλάδος έχει σημειώσει περαιτέρω πρόοδο προς την επίτευξη των στόχων του", επισημαίνεται στην κοινή δήλωση των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ, από την αποστολή τους στην Ελλάδα για την τρίτη επανεξέταση.

Παρά τις καθυστερήσεις σε ορισμένους τομείς, υλοποιούνται σταδιακά οι δημοσιονομικές και οι ευρύτερες μεταρρυθμίσεις που είναι απαραίτητες για την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων στόχων του προγράμματος.

Εν τούτοις παραμένει η ανάγκη προγραμματισμού και υλοποίησης σημαντικών μεταρρυθμίσεων, ώστε να δημιουργηθεί μια κρίσιμη μάζα που θα διασφαλίζει τη δημοσιονομική βιωσιμότητα και την οικονομική ανάκαμψη, επισημαίνεται στην κοινή δήλωση ΕΕ-ΕΚΤ, ΔΝΤ.

ΟΕΕ: Έναρξη απογραφής δικαιούχων για το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2011 στην Περιφέρεια


Αρχίζει την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου πανελλαδικά -πλην Αττικής – η κατ΄ αλφαβητική σειρά απογραφή των δικαιούχων παροχών του Οργανισμού Εργατικής Εστίας που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού έτους 2011.

Για τη γνωστοποίηση των όρων και προϋποθέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα οι ενδιαφερόμενοι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στις Περιφερειακές –Τοπικές Υπηρεσίες του Οργανισμού. Μπορούν επίσης να ενημερώνονται και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού στη διεύθυνση www.oee.gr .

Το πρόγραμμα πανελλαδικά απευθύνεται σε μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων σε σχέση με πέρυσι. Θα καλύψει 570.000 άτομα και η δαπάνη προϋπολογίζεται σε 62.700.000 ευρώ .

Με νεότερη ανακοίνωση του ο Οργανισμός θα γνωστοποιήσει την ημερομηνία έναρξης απογραφής των δικαιούχων στην Αττική.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.


Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ - ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ

ΣΧΟΛΙΟ: Αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα ΜΜΕ του ειδικού φόρου 20%


Μια είδηση που δεν θα μεταδοθεί ποτέ από την τηλεόραση είναι πως αναβλήθηκε για δεύτερη φορά η επιβολή στα τηλεοπτικά κανάλια του ειδικού φόρου 20% για τις τηλεοπτικές διαφημίσεις.
Ο φόρος επρόκειτο να επιβληθεί την 1η Ιουλίου, αναβλήθηκε για την 1η Οκτωβρίου και χτες αποφασίστηκε να εφαρμοστεί την 1η Ιανουαρίου του 2013.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι μετατρέπονται με αλλεπάλληλα νομοσχέδια-και επίσημα πια- σε σκλάβους, οι μόνοι σύμμαχοι που έχει η διεφθαρμένη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι οι διεφθαρμένοι καναλάρχες και οι διεφθαρμένοι τηλεδημοσιογράφοι.
Η κυβέρνηση ξέρει πως η επιβίωσή της εξαρτάται από την επιβίωση των ΜΜΕ που την στηρίζουν (όλων δηλαδή).
Και τους τα δίνει όλα.
Βέβαια, και η επιβίωση των ΜΜΕ εξαρτάται από τη χρηματοδότηση της κυβέρνησης.
Κράτα με, να σε κρατώ.
Στις 6 Οκτωβρίου, είχα γράψει ένα κείμενο για το ίδιο θέμα.
Τώρα που το ξαναβλέπω, τα είχα γράψει πάρα πολύ ωραία.

«Μέχρι πότε θα πληρώνουμε Πρετεντέρη;».
Ο Οκτώβριος μπήκε αλλά ούτε κουβέντα δεν ακούγεται για τον ειδικό φόρο 20% στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις - ο φόρος είχε ήδη πάρει αναβολή τρεις μήνες, αφού επρόκειτο να επιβληθεί από την 1η Ιουλίου.
Φυσικά, επί ένα χρόνο, έχει γίνει χαμός με τους δημοσίους υπαλλήλους που είναι υπεράριθμοι, τους κουβαλάμε στην πλάτη μας και δεν μας αφήνουν να πάρουμε ανάσα. Ωραία, το εμπεδώσαμε ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι κακοί.
Μπορεί κάποιος τώρα να μας εξηγήσει γιατί θα πρέπει να συνεχίζουμε να κουβαλάμε στην πλάτη μας τους νταβατζήδες της διαπλοκής και τα τσιράκια τους;
Είναι κακό να πληρώνουμε περιττούς δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν είναι κακό να πληρώνουμε τον Μπόμπολα, τον Πρετεντέρη και όλο αυτό το σκουπιδαριό που έχει μαζευτεί στα ιδιωτικά κανάλια.
Τα ιδιωτικά κανάλια είναι επιχειρήσεις σε ελεύθερη αγορά.
Όποια δεν αντέχουν, ας βάλουν λουκέτο, όπως βάζουν λουκέτο τόσες και τόσες επιχειρήσεις Ελλήνων πολιτών.
Ακούσαμε για ελέγχους σε γιατρούς, σε δικηγόρους, σε εστιατόρια - παντού γίνονται έλεγχοι.
Στους τηλεοπτικούς σταθμούς πότε θα γίνει έλεγχος;
Τις περιουσίες των καναλαρχών και των τηλεδημοσιογράφων ποιος θα τις ελέγξει;
Με τα εικονικά τιμολόγια στο Alter τι έγινε;
Ήδη, οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν τεράστια χρέη και επιβιώνουν εξαιτίας της κρατικής διαφήμισης.

Τα χρήματα της κρατικής διαφήμισης είναι δικά μας χρήματα.
Αν θέλει η κυβέρνηση να πληρώνει την Τρέμη, τον Πρετεντέρη, τον Τσίμα, την Μανωλίδου, την Κορομηλά, τον Λαζόπουλο -και όλο αυτό το σίχαμα που βλέπεις όταν ανοίγεις την τηλεόραση-, ας τους πληρώσει από τα δικά της λεφτά.
Από αυτά που φάγαμε μαζί, όπως είπε ο Πάγκαλος.
Αυτοί οι σκουπιδοτενεκέδες που ονομάζονται «τηλεοπτικά κανάλια» συνεχίζουν να υπάρχουν επειδή τα ταΐζει το κράτος, επειδή δεν πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν και επειδή χρωστάνε παντού.
Γιατί δεν ισχύει το ίδιο και για τις επιχειρήσεις των απλών πολιτών;
Κι από πού κι ως πού οι κλέφτες τηλεδημοσιογράφοι γίνονται κάθε βράδυ κριτές όλων των κοινωνικών και επαγγελματικών ομάδων;
Ο ειδικός φόρος στα έσοδα από τις τηλεοπτικές διαφημίσεις πρέπει να εφαρμοστεί τώρα. Τι;
Θα χαθούν θέσεις εργασίας στα κανάλια;
Ας χαθούν.
Τι προσφέρουν τα κανάλια;
Μήπως προσφέρουν ενημέρωση;
Προπαγάνδα του κερατά προσφέρουν.
Μήπως προσφέρουν ψυχαγωγία;
Κάθε χρόνο η αποβλάκωση γίνεται όλο και περισσότερη.
Όσο η κυβέρνηση συντηρεί άχρηστους και ζημιογόνους τηλεοπτικούς σταθμούς και τελειωμένες εφημερίδες, ας μην της κακοφαίνεται όταν κάποιοι μιλούν για χούντα.
Έχουμε μια χούντα πολιτικών, μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών.

«ΨΑΓΜΕΝΟΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ»

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 15:00 μ. μ.



ΚΑΛΠΑΚΙ - ΧΑΡΟΚΟΠΙ

ΙΚΑ: Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι γιατροί


Οι γιατροί του ΙΚΑ αποφάσισαν να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις τους έτσι τη Δευτέρα τα υποκαταστήματα του Ιδρύματος θα λειτουργήσουν κανονικά.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕΣΥΠ ΙΚΑ, η οποία συνεδρίασε σήμερα, αποφάσισε να ανασταλούν οι κινητοποιήσεις, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος.

Στόχος των γιατρών του ΙΚΑ σε συνεργασία και με άλλους ιατρικούς φορείς είναι να ακυρωθεί στην πράξη το νομοσχέδιο με προσφυγές στη δικαιοσύνη, αλλά και άλλες μορφές κινητοποιήσεων οι οποίες θα αποφασιστούν τις προσεχείς ημέρες.

Ωστόσο οι γιατροί του ΙΚΑ ανακοίνωσαν ότι θα συμμετάσχουν στις 23 Φεβρουαρίου στην απεργία των ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ.

ΤΡΟΪΚΑ: Ζητά άμεση αποκρατικοποίηση ΔΕΗ,ΟΠΑΠ, Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου


Την άμεση αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ του ΟΠΑΠ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου ζητάει η Τρόικα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Τρόικα έχει ζητήσει την ιδιωτικοποίηση των τριών οργανισμών, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για τη μείωση του δημόσιου χρέους.

Το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων η Τρόικα το έθεσε από την πρώτη στιγμή που η Ελλάδα εντάχθηκε στο μηχανισμό και είναι ενδεικτικό ότι και ο επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα Μπομπ Τράα πριν από λίγο μιλώντας στο συνέδριο της ΤτΕ ζήτησε την ανταλλαγή κρατικής περιουσίας με κρατικό χρέος.

ΔΕΗ: Αδυναμία τα δύο στα τρία νοικοκυριά να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς


Αδυναμία παρουσιάζουν δύο στα τρία νοικοκυριά να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, λόγω των συνεχών αυξήσεων των τιμολογίων, ενώ η ανικανότητα εξόφλησης φαίνεται πλέον να πλήττει όλα τα κοινωνικά στρώματα και τις εμπορικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔEH για το διάστημα Iανουαρίου 2010 - Iανουαρίου 2011, οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη χαμηλή τάση έφτασαν τα 400 εκατ. ευρώ.

Aπό αυτά, τα 260 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοιχούν σε νοικοκυριά. Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 30% περίπου σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά Iανουαρίου 2009 - Iανουαρίου 2010, ενδεικτική των πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά από την κρίση.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Η Καθημερινή» παράλληλα, με τη διόγκωση του φαινομένου ανεξόφλητων λογαριασμών, διογκώνεται και το φαινόμενο της «ρευματοκλοπής».

Όλο και περισσότεροι καταναλωτές παρεμβαίνουν στο ρολόι της ΔEH για να επανασυνδέσουν μόνοι τους το ρεύμα, στην περίπτωση που η ΔEH έχει προχωρήσει σε διακοπή ή συνδέουν τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις με παροχή τρίτων.

H ΔEH από την πλευρά της εμφανίζεται να εξαντλεί τα περιθώρια «επιείκειας» συνεκτιμώντας τις δυσκολίες των πελατών της, λόγω της γενικότερης κρίσης.

Πολύ πριν προχωρήσει σε διακοπή ρεύματος, έρχεται σε επαφή με τους καταναλωτές στους οποίους και προτείνει ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους, ενώ έχει διευρύνει ατύπως την προθεσμία που απαιτείται για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης μετά τη λήξη της ημερομηνίας εξόφλησης του λογαριασμού.

H αδυναμία των καταναλωτών να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος προβληματίζει και το YΠEKA, η πολιτική ηγεσία του οποίου προωθεί μέτρα προστασίας τουλάχιστον των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων.

Eκτός από τη θεσμοθέτηση του Oικιακού Kοινωνικού Tιμολογίου (KOT), ο Kώδικας Kαταναλωτών που καταρτίζει αυτό το διάστημα, θα προβλέπει δυνατότητα εξόφλησης των λογαριασμών σε δόσεις για ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, καθώς και την απαγόρευση της διακοπής της ηλεκτροδότησης επίσης για κάποιες ομάδες καταναλωτών.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ: Και με μεταβίβαση


Τη δυνατότητα απόσυρσης αυτοκινήτου θα έχουν από εδώ και στο εξής ακόμα και όσοι δεν διαθέτουν παλιό αυτοκίνητο, αλλά ωστόσο επιθυμούν να αγοράσουν καινούργιο.

Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση που δεν αποκλείεται να εκδοθεί και σήμερα Παρασκευή, αναμένεται να αυξήσει τις πωλήσεις αυτοκινήτων κατά 50% σε σχέση με σήμερα.

Η απόσυρση αφορά Ι.Χ. αυτοκίνητα των οποίων η άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα έχει εκδοθεί πριν από την 1/1/1999 και το κίνητρο –δηλαδή τα μηδενικά ή μειωμένα τέλη ταξινόμησης– παρέχεται μόνο στην περίπτωση αγοράς νέου αυτοκινήτου μέχρι 2.000 κ.ε.

Τα βήματα της απόσυρσης.

*Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. ή εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπός του παραδίδει το αυτοκίνητο σε εγκατάσταση επεξεργασίας - ανακύκλωσης αυτοκινήτων, μέλος του επίσημου συστήματος Εναλλακτικής Διαχείρισης Οχημάτων Ελλάδος (ΕΔΟΕ).
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν τις μονάδες που υπάρχουν σε κάθε νομό στην ιστοσελίδα της ΕΔΟΕ www.edoe.gr ή να τηλεφωνήσουν στα τηλέφωνα 210-68.99.039, 210-68.12.620, 210-68.36.142, από τις 9 π.μ. - 5 μ.μ.
Από τη μονάδα, ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. οχήματος λαμβάνει τη σχετική βεβαίωση παραλαβής.

* Η μονάδα εκδίδει πιστοποιητικό καταστροφής το οποίο χορηγείται στον ιδιοκτήτη μέσα σε οκτώ ημέρες. Αντίγραφο του πιστοποιητικού καταστροφής αποστέλλεται από τη μονάδα ή την ΕΔΟΕ στην υπηρεσία Μεταφορών της Περιφέρειας, για να γίνει η οριστική διαγραφή του οχήματος.

* Η υπηρεσία Μεταφορών της Περιφέρειας εκδίδει εντός 5 ημερών από την παραλαβή του πιστοποιητικού καταστροφής διπλότυπη πράξη οριστικής διαγραφής.
Ο ιδιοκτήτης του Ι.Χ. υποβάλλει υπεύθυνη δήλωση ότι η διαγραφή του οχήματος γίνεται για να χρησιμοποιηθούν τα κίνητρα της απόσυρσης.
Το ένα αντίτυπο παραδίδεται στις τελωνειακές αρχές και το άλλο το κρατάει ο ιδιοκτήτης.

* Για την παραλαβή του καινούργιου αυτοκινήτου κατατίθενται στις τελωνειακές αρχές από την επιχείρηση που αγοράστηκε το Ι.Χ. τα εξής: τιμολόγιο, η πράξη οριστικής διαγραφής, βεβαίωση καταβολής των τελών κυκλοφορίας 2011 και προηγούμενων ετών, αίτηση της επιχείρησης, υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/86 του ιδιοκτήτου του αποσυρόμενου για τη συμφωνία του με την εμπορική επιχείρηση ως προς τη διαδικασία της απόσυρσης.

Σημειώνεται ότι, βάσει της ΚΥΑ, το αποσυρόμενο όχημα θα πρέπει να διαθέτει όλα τα μηχανικά του μέρη και όλα τα στοιχεία του αμαξώματος. Εξαιρούνται της απόσυρσης κατεστραμμένα από ατύχημα, πυρκαγιά, εμπρησμό ή βανδαλισμό αυτοκίνητα.

ΟΓΑ: Αυξάνονται 3% τα ασφάλιστρα


Την αναπροσαρμογή κατά ποσοστό 3% των ποσών των ασφαλιστικών κατηγοριών του ΟΓΑ υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Γιώργος Κουτρουμάνης, στις 19 Ιανουαρίου.
Η αναπροσαρμογή των ποσών αυτών θα ισχύσει από 1ης Ιανουαρίου 2011.
Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κανονισμό του ΟΓΑ, τα ποσά των ασφαλιστικών κατηγοριών αναπροσαρμόζονται με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από γνώμη του Δ.Σ. του οργανισμού.
Όσον αφορά την νέα αναπροσαρμογή αυτή θα εφαρμοστή στα ποσά εισφορών έτους 2010, όπως αυτά είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ.

ΑΡΤΑ: Σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα γίνει από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Άρτας, η κηδεία του Κώστα Παππά


Η κηδεία του Κώστα Παππά θα γίνει στις 12 το μεσημέρι από τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου της Άρτας.
Επιθυμία της οικογένειας του εκλιπόντος είναι αντί στεφάνων να ενισχυθούν το πρότυπο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Άρτας " ΑΓΙΑ ΘΕΟΔΩΡΑ" και το Γηροκομείο Άρτας.
Από χθες το κτίριο της Περιφέρειας στην Άρτα είναι φωταγωγημένο και η σημαία κυματίζει μεσίστια, ενώ σήμερα το δημαρχείο και οι υπηρεσίες του δήμου θα μείνουν κλειστές ως ένδειξη πένθους, μετά από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου.

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Συλλυπητήρια στην οικογένεια για τον θάνατο του Κώστα Παππά


Με αφορμή τον ξαφνικό θάνατο του Κώστα Παππά, αντιπεριφερειάρχη Άρτας, ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Γιάννης Ραγκούσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια και τους συνεργάτες του εκλιπόντος:

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συνεργάτες του αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, Κώστα Παππά, για τον αδόκητο θάνατό του.
Το θλιβερό γεγονός αποτελεί απώλεια για την Αυτοδιοίκηση, την Άρτα και την Ήπειρο και μας γέμισε όλους με βαθύτατη θλίψη».

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ: Σχέδιο νόμου για την αναστολή πλειστηριασμών


Σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για την αναστολή των πλειστηριασμών από πιστωτικά ιδρύματα και άλλους πιστωτές κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την εν λόγω πράξη νομοθετικού περιεχομένου παρατάθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2011, η απαγόρευση πλειστηριασμών μέχρι το ποσό οφειλής 200.000 ευρώ, που έληγε την 31η Δεκεμβρίου 2010, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα στους δανειολήπτες που δεν κατάφεραν λόγω της οικονομικής κρίσης να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, να ανακάμψουν και να επιδιώξουν την καλύτερη δυνατή διευθέτηση των οφειλών τους.

Εξάλλου, με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου δίδεται η δυνατότητα στα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, αξιοποιώντας το σχετικό νόμο, να επιδιώξουν ολοκλήρωση των προσπαθειών για εξώδικη ρύθμιση των χρεών τους χωρίς χρονική πίεση και άγχος.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ:Ετήσιος χορός την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 13:00 μ.μ. στο κέντρο «Αγράμπελη», στους Μαλάδες Ηρακλείου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Το Δ. Σ. σας προσκαλεί στον ετήσιο χορό μας που θα γίνει την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 και ώρα 13:00 μ. μ. στο κέντρο «Αγράμπελη», στους Μαλάδες Ηρακλείου.
Μαζί μας θα είναι το συγκρότημα των «Λαλητάδων» από την Άρτα, για να ακούσουμε και να χορέψουμε σκοπούς και τραγούδια από την Ήπειρο που τόσο νοσταλγούμε.

ΘΗΡΟΦΥΛΑΚΗ ΗΠΕΙΡΟΥ: Χωρίς αποτέλεσμα η έρευνα για τον περιστατικό λαθροθηρίας


Χωρίς αποτέλεσμα είναι η έρευνα που πραγματοποίησε η Θηροφυλακή για τον περιστατικό λαθροθηρίας στην περιοχή μεταξύ Δίστρατου – Βασιλίτσας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η Ε’ Κ.Ο.Η. ζήτησε παράλληλα τη συνδρομή των άλλων υπηρεσιών, χωρίς όμως να ανταποκριθεί καμία.
Με την ευκαιρία αυτή η Ε΄ Κ.Ο.Η. κάνει εκτενή αναφορά στη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης, που είναι επιφορτισμένοι με την ευθύνη φύλαξης των προστατευόμενων περιοχών, τονίζοντας ότι «μέσα από το περιστατικό αυτό, καταδεικνύεται η παντελής αδυναμία τους, να πράξουν τα αυτονόητα και κυρίως να επιτελέσουν το σκοπό για τον οποίο συστάθηκαν και λειτουργούν».

Δ. ΡΕΠΠΑΣ: Πρόστιμο 200 ευρώ για τους «αντάρτες» των διοδίων


Με τροπολογία που κατέθεσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, κ. Δημήτρης Ρέππας όσοι δεν πληρώνουν στα διόδια θα τιμωρούνται με πρόστιμο 200 ευρώ και αφαίρεση άδειας, διπλώματος και πινακίδων.
Επίσης ποινικοποιείται η άρνηση καταβολής του προβλεπόμενου προστίμου από πολίτες που εντοπίζονται να μην έχουν ακυρώσει εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σύμφωνα με την προσθήκη στο νομοσχέδιο «Εξυγίανση, Αναδιάρθρωση και Ανάπτυξη των Αστικών Συγκοινωνιών Περιφέρειας Αττικής και άλλες διατάξεις» που κατατέθηκε στη Βουλή, η άρνηση πληρωμής διοδίου καθίσταται παράβαση του ΚΟΚ, ενώ η μη καταβολή κομίστρου στις δημόσιες συγκοινωνίες μετατρέπεται σε πλημμέλημα.
Σημειώνεται ότι μέρος των εσόδων από τα πρόστιμα, που επιβάλλονται για τις παραβάσεις του ΚΟΚ, αποδίδονται στους ΟΤΑ.

ΤΡΟΪΚΑ: Σήμερα τα συμπεράσματα


Τα πρώτα συμπεράσματα από τον νέο έλεγχο της ελληνικής οικονομίας, στο πλαίσιο της έγκρισης της 4ης δόσης του δανείου, αναμένεται να παρουσιάσουν σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, οι επικεφαλής της τρόικας.
Στις επαφές τους στο υπουργείο Οικονομικών, αλλά και στα άλλα υπουργεία που «εμπλέκονται» με το μνημόνιο, οι αξιωματούχοι του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επικεντρώθηκαν, σύμφωνα με πληροφορίες, στην ανάγκη επίσπευσης των διαρθρωτικών αλλαγών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι αβεβαιότητες, κατά την τρόικα, εντοπίζονται στις δαπάνες του ευρύτερου τομέα της Κεντρικής Κυβέρνησης (νοσοκομεία, ταμεία, κ.λπ.), στην αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και στην επίσπευση των ιδιωτικοποιήσεων. Σχετικά με τις επιχειρησιακές συμβάσεις, οι επικεφαλής της τρόικας επιθυμούν να δουν πώς θα εφαρμοσθούν αυτές και εάν θα χρειασθούν επιπλέον αλλαγές, ενώ, παράλληλα, αναμένουν τις αναλογιστικές μελέτες για τα επικουρικά ταμεία.

Παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών, επισημαίνουν ότι η εκταμίευση της 4ης δόσης του δανείου θεωρείται δεδομένη, ενώ το ζητούμενο είναι να μην χαθεί η δυναμική στις μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες έχουν ήδη νομοθετηθεί ή αρχίσει να υλοποιούνται.
Οι ίδιοι επισημαίνουν ταυτόχρονα ότι «δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, όπως και δεν υπάρχει θέμα αύξησης του ΦΠΑ».

Όσον αφορά στο μεσοπρόθεσμο πλαίσιο 2012- 2015, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα ύψους 12,77 δισ. ευρώ (5,2% του ΑΕΠ), και που πρέπει να νομοθετηθεί έως τον Μάιο, τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι θα υπάρξει ένας διάλογος με τα πολιτικά κόμματα και οικονομολόγους, για τις στοχευόμενες δράσεις που θα απαιτηθούν σε δαπάνες και ανάπτυξη και θα εξειδικευθούν για κάθε υπουργείο.