Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Από Δευτέρα η πληρωμή σε 526.051 δικαιούχους των 534 ευρώ


Σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας, κ. Γιάννη Βρούτση, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Ιουνίου.
Ειδικότερα 215.716 εργαζόμενοι θα πάρουν όλο το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 534 ευρώ και 2.032 εργαζόμενοι θα λάβουν την αποζημίωση ειδικού σκοπού μίας ημέρας ύψους 18 ευρώ.

Σε 8 μηνιαίες δόσεις ο φόρος εισοδήματος και σε 6 δόσεις ο ΕΝΦΙΑ


Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα που διευκολύνουν τους φορολογούμενους να καταβάλουν τις οφειλές τους προς την εφορία και επιβραβεύουν όσους πολίτες επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο τους.
Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε σήμερα πως θα υλοποιήσει μέτρα, όπως:
-Θέσπιση 12 άτοκων δόσεων ή 24 δόσεων με χαμηλό επιτόκιο για όλες τις φορολογικές οφειλές, φυσικών και νομικών προσώπων, από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριο οι οποίες τελούν σε αναστολή.
-Εξόφληση του ΕΝΦΙΑ σε 6 μηνιαίες δόσεις αντί για 5 μηνιαίες, που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων.
-Εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 3 διμηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
-Εξόφληση του φόρου εισοδήματος για τις επιχειρήσεις σε 8 μηνιαίες δόσεις αντί για 6 μηνιαίες δόσεις, που ίσχυε μέχρι σήμερα.
Παράλληλα, θέλοντας να δώσει κίνητρα για την εφάπαξ εξόφληση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων, η κυβέρνηση θα θεσπίσει έκπτωση 2%.
Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας φορολογούμενος πρέπει να πληρώσει φόρο εισοδήματος 500 ευρώ εάν πληρώσει όλο το φόρο μαζί θα καταβάλει 490 ευρώ.

​ Ιχνηλατήσεις επαφών ασθενούς με κορωνοϊό στην Πρέβεζα


Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
(Παρασκευή 12 Ιουνίου)

Aπό την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου γίνεται γνωστό ότι νεαρής ηλικίας άνδρας από την Πρέβεζα βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης του οικογενειακού και φιλικού του περιβάλλοντος.

ΕΟΔΥ: Κανένας θάνατος σήμερα, 20 νέα κρούσματα


Ο ΕΟΔΥ με γραπτή ανακοίνωση ενημέρωσε σήμερα για τα νέα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό για τρίτη μέρα δεν έχει καταγραφεί κάποιος νέος θάνατος ενώ έχουν εντοπιστεί 20 νέα κρούσματα.
Οι νεκροί στη χώρα μας από τον Covid-19 είναι 183 ενώ συνολικά τα κρούσματα είναι 3.108.
14 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
116 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Μήνυμα του Δημάρχου Πωγωνίου κ. Κωνσταντίνου Καψάλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις


«Αγαπητά παιδιά,  βρίσκεστε λίγο πριν από τη μεγάλη δοκιμασία των Πανελλαδικών Εξετάσεων που διεξάγονται φέτος κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες.
Όλο το προηγούμενο διάστημα καταβάλατε υπεράνθρωπες προσπάθειες σε συνθήκες που ήταν ακόμη πιο δύσκολες λόγων της πανδημίας που άλλαξε άρδην την καθημερινότητά μας.
Είστε όμως δυνατοί και θα αποδείξετε ότι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σας παρεκκλίνει από το στόχο σας.
Η ώρα έφτασε και αυτό που χρειάζεται πλέον είναι αυτοπεποίθηση, ψυχραιμία και αισιοδοξία.
Και να μην ξεχάσετε ότι αυτή δεν είναι ούτε η μοναδική ούτε η τελευταία σας ευκαιρία για την πραγμάτωση των ονείρων σας.
Εύχομαι σε όλους σας καλή επιτυχία!
Είθε να πραγματοποιήσετε όλα σας τα όνειρα»!

Συνάντηση Περιφερειάρχη με την Πρέσβη της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ. Iveta Hricová


Εθιμοτυπική επίσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου πραγματοποίησε σήμερα 12/6/20, η Πρέσβης της Σλοβακίας στην Ελλάδα κ. Iveta Hricová.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη Αλέξανδρο συζητήσαν θέματα αλληλεγγύης και συνεργασίας των δύο χωρών και αντίστοιχων περιφερειών, με έμφαση σε ζητήματα τουρισμού, ειδικά μέσα στο νέο διαμορφωμένο πλαίσιο του κορωνοϊού.

Συνάντηση Περιφερειάρχη με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου


Σειρά συναντήσεων για τρέχοντα ζητήματα και θέματα που απασχολούν την περιοχή είχα σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020.
Ειδικότερα, συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο Οικονόμου και τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Γρηγόρη Βάρρα, με τους οποίους συζήτησα θέματα της αρμοδιότητάς τους που απασχολούν την Ήπειρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέα μέτρα για την οικονομία


Αυξάνονται οι δόσεις για φόρους, άτοκα τα χρέη των αναστολών

Ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε νέα μέτρα για την οικονομία.
Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός. Πρόκειται για 4 νέες πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, με θέμα «Αποτελεσματική αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης στην ελληνική οικονομία», στο πλαίσιο της "Ωρας του Πρωθυπουργού".
Πρώτον, η ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ ενισχύεται με ακόμη 190 εκατομμύρια. Έτσι, μέχρι τα τέλη Ιουλίου θα καλύπτει το 60% των εργοδοτικών εισφορών για τους εργαζόμενους του προγράμματος. Και, αν χρειαστεί, το μέτρο θα επεκταθεί. Στόχος, να διατηρηθούν οι θέσεις απασχόλησης με τους εργοδότες να τις κρατούν οπωσδήποτε ενεργές.

Μήνυμα του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κωνσταντίνου Καμπουράκη για τις πανελλαδικές εξετάσεις


Ο Περιφερειακός Διευθυντής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, κ. Κωνσταντίνος Καμπουράκης με αφορμή της πανελλαδικές εξετάσεις που για τα Γενικά Λύκεια ξεκινούν στις 15 Ιουνίου και για τα ΕΠΑΛ στις 16, εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα.
«Με την διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων-επισημαίνει-κλείνει ένας πολυετής κύκλος σχολικής φοίτησης και ανοίγονται μπροστά σας νέοι ορίζοντες και νέες προκλήσεις. Είναι η πρώτη σημαντική δοκιμασία που καλείστε να αντιμετωπίσετε αλλά όχι όμως και η τελευταία».
Ταυτόχρονα καλεί τους υποψηφίους να προσέλθουν στις εξετάσεις με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους, με αυτοπεποίθηση και με ηρεμία διεκδικώντας το αύριο και ανοίγοντας τους δικούς τους δρόμους».

Έρχονται «τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα»

Αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες,  η σχετική διάταξη η οποία θα ανοίγει τον δρόμο στους ιδιοκτήτες των ΙΧ να πάρουν πίσω τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και να τα κυκλοφορήσουν ξανά για ένα μήνα ή για τρεις μήνες ή μέχρι το τέλος του έτους πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με του μήνες που θα επιλέξουν.
Εφέτος τα «τέλη με τον μήνα» θα είναι φθηνότερα, αφού το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να καταργήσει το πέναλτι.
Οι ιδιοκτήτες θα πληρώνουν τέλη για τους μήνες που θα κυκλοφορήσουν ξανά τα οχήματά τους στους ελληνικούς δρόμους χωρίς να πληρώσουν πρόστιμο.
Σύμφωνα με σύστημα που ίσχυε μέχρι πέρυσι για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας ενός μηνός, ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πλήρωνε τέλη κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν για 2 μήνες (2/12 των τελών κυκλοφορίας) για τρεις μήνες πλήρωνε τέλη για 4 μήνες (4/12 των τελών κυκλοφορίας), ενώ για άρση ακινησίας μέχρι το τέλος του έτους ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου πλήρωνε την αναλογία των τελών για κάθε μήνα, συν τα τέλη δύο μηνών ακόμη.

Οι 5+2 «εχθροί» της στύσης


Η επίτευξη μιας καλής στύσης αποτελεί ένα από τα βασικά «θέλω» των απανταχού ανδρών, αλλά με τη στυτική δυσλειτουργία να… θερίζει, είναι πιο σημαντικό από ποτέ να αναγνωρίζονται οι παράγοντες, οι οποίοι μπλοκάρουν τη διαδικασία της στύσης και κατ’ επέκταση της σεξουαλικής επαφής.
Περίπου τέσσερις στους δέκα άνδρες μετά την ηλικία των 45 θέλουν, αλλά δεν μπορούν να εκπληρώσουν τα «καθήκοντά» τους στην ερωτική αρένα, κάτι που έχει πολλές συνέπειες καταρχάς στον ψυχισμό τους, αλλά και στην ποιότητα της καθημερινής τους ζωής γενικότερα.
Ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας MD (www.krokkas.gr) αναλύει τους πιο συχνούς παράγοντες, οι οποίοι «σαμποτάρουν» την εύρυθμη στυτική λειτουργία.
Όπως λέει χαρακτηριστικά: «Έρευνες, που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, αλλά και η πολυετής κλινική εμπειρία έχουν δείξει ότι η καλή στύση μόνο αυτονόητη δεν είναι προϊόντος του χρόνου. Στα προαπαιτούμενα είναι ένας υγιές lifestyle και η αποφυγή συγκεκριμένων συνηθειών/πραγμάτων, που ενδέχεται να παρεμποδίσουν τη στυτική λειτουργία των επίδοξων εραστών».
Ποιοι είναι, λοιπόν, οι «εχθροί» της στύσης;