Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Μείωση συντάξεων από 27 έως και 143 ευρώ αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2014

Το νέο σύστημα υπολογισμού της μηνιαίας παρακράτησης φόρου μισθωτών υπηρεσιών φέρνει μείωση των συντάξεων κατά 2,3% έως 6%, το οποίο θα εφαρμοστεί αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2014.
Σύμφωνα με το «Έθνος», με το νέο σύστημα ο φόρος για τις επικουρικές συντάξεις δεν θα υπολογίζεται πλέον αυτοτελώς, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Το ποσό της επικουρικής σύνταξης θα προστίθεται στην κύρια σύνταξη και ο φόρος θα υπολογίζεται επί του συνόλου.
Στο συνολικό ποσό θα παρακρατείται και η ειδική εισφορά αλληλεγγύης.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η συνολική σύνταξη να «ανεβαίνει» σε πολύ πιο ψηλά φορολογικά κλιμάκια όπου ισχύουν μεγαλύτεροι συντελεστές φόρου και η τελική επιβάρυνση-μέσω των μηνιαίων κρατήσεων φόρου- να αυξηθεί σημαντικά.
Έτσι πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι θα δουν τις συντάξεις τους να είναι μειωμένες κατά 2,3% έως και 6%.

Πρέβεζα: Συνελήφθη 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη χθες (31-01-14) το πρωί στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας,  ένας  44χρονος ημεδαπός, διότι  σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Πρέβεζας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Πρωταθλητές στην ανεργία με 27,8% τον Οκτώβριο, σύμφωνα με στοιχεία Eurostat

Σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκαν στη δημοσιότητα στο 27,8% διαμορφώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Οκτώβριο, σημειώνοντας ελαφριά αύξηση σε σχέση με τον Σεπτέμβριο (27,7%).
Σταθερή στο 12% παραμένει η ανεργία στην ευρωζώνη από τον Οκτώβριο ως το Δεκέμβριο, ενώ στην «ΕΕ των 28» η ανεργία μειώθηκε ελαφρώς από 10,8% το Νοέμβριο σε 10,7% το Δεκέμβριο.
Δεν υπάρχουν στοιχεία για την ανεργία στην Ελλάδα τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο.

Στραβοπάτησε στο γήπεδό του ο Α.Σ. Καλπακίου

ΦΩΤΟ: Απ. Μερκουριάδης
*Ο Α.Σ. Καλπακίου δεν μπόρεσε να πάρει τη νίκη, αφού παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στο γήπεδό του στην Κόντσικα.
Ο  δυνατός αέρας που φυσούσε στο γήπεδο Καλπακίου, αλλά και η κακή μέρα βρέθηκαν οι γηπεδούχοι, σε ήταν οι βασικοί παράγοντες που δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο.

Τα αποτελέσματα της 23ης  αγωνιστικής:
Λαψίστα-Α.Ο. Ανατολής 2-4
Πίνδος Κόνιτσας-Κουτσελιό 2-2
Καλπάκι-Κόντσικα 1-1
Α.Ε. Μικρασιατών-Κάστρο 1-1
Πεδινή-Ροδοτόπι 0-3
Σερβιανά-Θύελλα Κατσικά 3-1
Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014 
Α.Ο. Βελισσαρίου-Κρύα 0-0
Θύελλα Ελεούσας-Ατρόμητος '95 4-1
Χαροκόπι-Προοδευτική Περάματος

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (23η αγωνιστική)
1. Σερβιανά: 49 
2. Α.Ο. Ανατολής: 46
3. ΠΑΟ Κρύας: 45
4. Θύελλα Ελεούσας: 44 
5. Α.Ο. Βελισσαρίου: 41 
6. Προοδευτική Περάματος: 38  (22)
7. Πίνδος Κόνιτσας: 34   
8. Χαροκόπι: 34  (22)
9. Α.Ε. Μικρασιατών: 33 
10. Θύελλα Κατσικά: 32     
11. Κουτσελιό: 31  
12. ΠΑΣ Κάστρο: 31
13. Ροδοτόπι: 30
14. Α.Σ. Καλπακίου: 29 
15. Κόντσικα: 21
16. Ατρόμητος '95: 14
17. Λαψίστα: 8

18. Πεδινή: 7

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Λεβαδειακός 2-1

Με το δεξί το ντεμπούτο του Γιάννη Πετράκη.
Ίλιτς και Τσουκαλάς τα γκολ των Ηπειρωτών.

Ο Γιάννης Πετράκης στο ντεμπούτο του στον πάγκο του ΠΑΣ, έδωσε στους γηπεδούχους το στοιχείο του αιφνιδιασμού και η αντίπαλη άμυνα έπεσε στην παγίδα.
Ο ΠΑΣ έκανε ευκαιρίες και είχε δοκάρι στο 20' με το σουτ του Ακόστα.
Στο 24' ο Ίλιτς εκμεταλλεύτηκε λάθος στην άμυνα του Λεβαδειακού και άνοιξε το σκορ από κοντά.
Στο 66' ο Τσουκαλάς διπλασίασε τα τέρματα για τους γηπεδούχους.
Ο Λεβαδειακός μείωσε σε 2-1στο 73' με τον Μάντζιο.

ΠΑΣ Γιάννινα  (Πετράκης): Βελλίδης,  Στρούνα, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης (91' Μπέριος), Γιάκος (73' Ντάσιος), Ακόστα (88' Αυγενικού), Ίλιτς.
Λεβαδειακός (Καραγεωργίου): Πζιρόφσκι, Μουλόπουλος, Γεωργίου, Χαραλάμπους, Λουκογιάννης (46' Καπό), Κώτσιος, Ιντζίδης (59' Μιλοσάβλιεβ), Κονέ, Ορτέγκα (77' Βαρέλα), Μάνζτιος, Ροτζέριο.

Γιάννενα: Σύλληψη 44χρονου φυγόποινου

Συνελήφθη χθες  (31-01-14)  το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας, ένας 44χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Εφετείου Κακουργημάτων Δυτικής Στερεάς Ελλάδας.
Ο 44χρονος  όπως προέκυψε, έχει καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης 22 ετών καθώς και σε χρηματική ποινή 70.000 ευρώ, για παράνομη μεταφορά λαθρομεταναστών κατά συρροή και κατ΄ επάγγελμα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ηλιούπολης κόβει την Πίτα του και διασκεδάζει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 12:30 στο «Μουσικό Σαλόνι», Βουλιαγμένης 370, στον Άγιο Δημήτριο

Μέχρι 20 Φλεβάρη τα δικαιολογητικά για τις ενισχύσεις των κτηνοτρόφων από το Άρθρο 68

Τη δυνατότητα να προσκομίσουν επιπρόσθετα δικαιολογητικά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου όσοι κτηνοτρόφοι έχουν αιτηθεί να λάβουν ενίσχυση στο πλαίσιο των Μέτρων Ειδικής Στήριξης του Άρθρου 68 για μοσχίδες αναπαραγωγής, θηλάζουσες αγελάδες και μετακινούμενα αιγοπρόβατα δίνει εγκύκλιος του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, Γρηγόρης Αποστολάκος, στο πλαίσιο των Μέτρων Ειδικής Στήριξης που ελήφθησαν από τη χώρα μας σύμφωνα με το άρθρο 68 του Καν (ΕΚ) 73/2009, κρίνεται απαραίτητη η διενέργεια αναλυτικού διοικητικού ελέγχου των φυσικών φακέλων των ΑΕΕ 2013 του συνόλου των παραγωγών που έχουν αιτηθεί τη συμμετοχή τους σε αυτά τα μέτρα ώστε να διαπιστωθεί αν πληρούνται οι προϋποθέσεις κατά περίπτωση.
Η τυχόν υποβολή των επιπρόσθετων δικαιολογητικών πραγματοποιείται στις Περιφερειακές Διευθύνσεις ή /και τα Νομαρχιακά Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ ή/και στις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών έως και 20/02/2014.

Έρχονται 17.500 προσλήψεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου!

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» ανοίγει ο δρόμος για την πρόσληψη 17.500 εποχικών υπαλλήλων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αφού με σχετική εγκύκλιο που ήδη έχει αποσταλεί προς τους δήμους και τις Περιφέρειες όλης της χώρας ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Μιχελάκης ζητεί την πλήρη καταγραφή των αναγκών τους σε έκτακτο προσωπικό.
Η μεγάλη πλειονότητα των προσλήψεων αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Μαρτίου, δεδομένης της απαγόρευσης που ισχύει για προσλήψεις και μεταβολές προσωπικού δύο μήνες πριν από τη διενέργεια των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών (18 Μαΐου).
Παράλληλα, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ξεκίνησε την απογραφή επιτυχόντων σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, οι οποίοι ανήκουν στις εκπαιδευτικές κατηγορίες της Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης.

Ιόνια Οδός: Το όραμα πολλών γενεών σε Δυτική Στερεά και Ήπειρο

Ελπίδες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας κι ενός ισχυρού δυτικού άξονα δημιουργεί η επανεκκίνηση του έργου της Ιόνιας Οδού

Ελπίδες για την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας κι ενός ισχυρού δυτικού άξονα δημιουργεί η επανεκκίνηση του έργου της Ιόνιας Οδού.
Οι τοπικές κοινωνίες, Αγρινίου και Αμφιλοχίας, ετοιμάζονται να απαντήσουν με αύξηση των τοπικών παραγόμενων προϊόντων, καθώς θα μπορούν άμεσα πλέον να διακινούνται ανά την Ελλάδα αλλά και με ανάπτυξη τουριστικών πόλων έλξης.
Όπως επισημάνθηκε από τον υπουργό Υποδομών Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, κατά την προχθεσινή τους επίσκεψη στο έργο, οι ταχύτητες εκτέλεσής του θα αυξηθούν. 
Όπως αναφέρθηκε μάλιστα από τους εκπροσώπους της εταιρείας διαχείρισης, βρίσκονται σε εξέλιξη συμφωνίες με τοπικούς υπεργολάβους και γίνονται προσλήψεις προσωπικού για να επανδρωθούν τα εργοτάξια. Ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την άμεση ολοκλήρωση του έργου.