Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα


Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου. 
Αναλυτικότερα συνελήφθησαν:
• Χθες μετά τα μεσάνυκτα στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κακαβιάς, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 25 και 24 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν πλαστά διαβατήρια Σλοβακικών Αρχών, τα οποία επιπρόσθετα έφεραν πλαστές ελληνικές σφραγίδες εισόδου.
• Χθες το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι κατελήφθη, ως οδηγός δίκυκλης μοτοσικλέτας, να μεταφέρει προς το εσωτερικό της χώρας μία 32χρονη αλλοδαπή, η οποία στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου και παραμονής στη χώρα. Επίσης, σε βάρος της 31χρονης εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.
• Χθες το απόγευμα στην Άρτα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Άρτας, μία 37χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Πταισματοδικείου Πάτρας, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ιδρύσεως και λειτουργίας χώρων οργανωμένης κατασκήνωσης και αιγιαλών.
• Χθες το απόγευμα στο 77ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Κοζάνης (περιοχή Καλόβρυσης Ιωαννίνων), από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, ένας 44χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα καθώς και καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, ποινής φυλάκισης (7) μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
• Σήμερα μετά τα μεσάνυκτα στη Φιλιππιάδα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ζηρού, ένας 30χρονος αλλοδαπός, ο οποίος νωρίτερα στην περιοχή της Φιλιππιάδας, μαζί με έναν ακόμα συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσαν από ποιμνιοστάσιο, ιδιοκτησίας 32χρονου ημεδαπού, ένα πρόβατο.

Με λαμπρότητα οι εορταστικές εκδηλώσεις για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων



Με σύμμαχο τον καλό καιρό και παρουσία χιλιάδων κόσμου ολοκληρώθηκε η παρέλαση στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, με αφορμή την συμπλήρωση 106 χρόνων  από την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
Η επέτειος της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων γιορτάστηκε με την επίσημη δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου, με κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων και με την καθιερωμένη παρέλαση.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε η υφυπουργός Παιδείας κα Μερόπη Τζούφη και τη βουλή, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χρήστος Μαντάς.

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομική Επιτροπής, τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 25η Φεβρουαρίου 2019, ημέρα Δευτέρα & ώρα 12.30 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Περί έγκρισης πρακτικού ηλεκτρονικής κλήρωσης για ορισμό οργάνων διενέργειας
διαδικασιών σύναψης δημόσιας σύμβασης του έργου «Ανακατασκευή στεγών Δημοτικού Σχολείου και Γυμνασίου Τ.Κ. Δελβινακίου, Δήμου Πωγωνίου-Φιλόδημος ΙΙ» προϋπολογισμού 40.557,00€ με Φ.Π.Α.
2. Αίτημα Αντιδημάρχου Πωγωνίου κ. Αθανάσιου Φωτίου περί ορισμό δικηγόρου για σύνταξη έγγραφων εξηγήσεων κατόπι της αρ.1055α από 28-11-18 παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Σπύρος Ριζόπουλος: «Να πάρουμε το σωστό μήνυμα από την Απελευθέρωση»


Ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος παραβρέθηκε σήμερα Πέμπτη στη Δοξολογία που έγινε στον Μητροπολιτικό Ναό Ιωαννίνων για την 106η Επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων και της Ηπείρου από τον τουρκικό ζυγό.
Μετά την τελετή δήλωσε:
«Χρόνια πολλά σε όλους τους Γιαννιώτες και σε όλους τους Ηπειρώτες. Είναι μια ημέρα Χαράς, μια μέρα Αισιοδοξίας αλλά είναι και μια μέρα Μνήμης.
Σήμερα, που η εθνική μας ταυτότητα, είτε με όσα συμβαίνουν βόρεια μας, είτε με εκείνους που την καπηλεύονται με εξαιρετική ευκολία στα πλαίσια παράνομων ελληνοποιήσεων, περνά σε μια νέα κρίσιμη εποχή.
Στην Ήπειρο, στα Ιωάννινα του σήμερα οφείλουμε να πάρουμε το σωστό μήνυμα από την Απελευθέρωση και να αντιληφθούμε ότι ήρθε η ώρα να κόψουμε μια και καλή τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν.
Ήρθε η ώρα της ανάπτυξης, της εργασίας, το ξεκόλλημα από το τέλος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μας αρμόζει το τέλος, μας αρμόζει μόνο η πρωτιά.
Εύχομαι του χρόνου την ίδια εποχή, η Ήπειρος να έχει γυρίσει σελίδα.»

Συλλήψεις αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη ενός 37χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες,  στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
***
Επίσης, στη  σύλληψη ενός  39χρονου αλλοδαπού προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο ανήκει σε άλλο πρόσωπο με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

Δήμος Πωγωνίου: Ολοκληρώνεται το νέο κτήριο εκδηλώσεων της Τ.Κ. Δελβινακίου


Ένα νέο χώρο εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας θα αποκτήσουν σύντομα οι κάτοικοι της ακριτικής Τοπικής Κοινότητας Δελβινακίου, με την ολοκλήρωση των έργων διαμόρφωσης του πρώην Ειρηνοδικείου.
Μετά από δύο χρόνια ενεργειών από την πλευρά του Δήμου Πωγωνίου και με έντονο το ενδιαφέρον πολλών παραγόντων της Ηπείρου, παραχωρήθηκε στο Δήμο η κυριότητα, άνευ ανταλλάγματος, του πρώην Ειρηνοδικείου. Το κτίριο, που βρίσκεται σε οικόπεδο 526,00 τμ, έχει συνολικό όγκο 1.542,00 κ.μ. και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο κτίριο με αίθουσα εκδηλώσεων 132τ.μ.

Οι κύριες εργασίες αφορούν:
·  Καθαίρεση τμήματος μπατικής τοιχοποιίας, καθώς και δρομικών τοιχοποιιών, προκειμένου να δημιουργηθεί μια ενιαία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων καθαρού εμβαδού περίπου 139,00 μ2.
·  Καθαίρεση της ψευδοροφής του προθαλάμου και του πρώην γραφείου των υπαλλήλων και αποκάλυψη της κεκλιμένης πλάκας της οροφής, καθώς επίσης εργασίες επιχρισμάτων και τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων.
·  Επισκευή του χυτού μωσαϊκού δαπέδου της αίθουσας.
·  Ενοποίηση των χώρων του πρώην γραφείου του Ειρηνοδίκη με αυτόν του αρχείου και επισκευή μπάνιων του ισογείου και του ορόφου.
·  Χρωματισμό χώρων εσωτερικά (όπου απαιτείται) και εξωτερικά της πρόσοψης και της βορεινής όψης καθώς και όλων τα περιμετρικών προστεγασμάτων κ.α.
Το έργο αφορά την δημοπρασία “Ανακαίνιση – Συντήρηση Δημοτικών Κτιρίων Δήμου Πωγωνίου (Φάση Ι)” και η προϋπολογισθείσα δαπάνη του ανέρχεται στο ποσό των 74.400,00€ και θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του Δήμου αλλά και από την Περιφέρεια Ηπείρου (Υποέργο ΣΑΕΠ 530 Ηπείρου).
«Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δελβινακίου παίρνει σάρκα και οστά. Πολύ σύντομα η ιστορική έδρα του Δήμου Πωγωνίου θα αποκτήσει ένα χώρο εκδηλώσεων και ψυχαγωγίας που θα σέβεται τον πολιτισμό και την ιστορία της περιοχής και θα συνάδει με την πλούσια παράδοση του Πωγωνίου» δήλωσε ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης.  

«Λαβράκια» και στην Ήπειρο εντόπισε το ΣΔΟΕ


Σε ελέγχους  του ΣΔΟΕ σε όλη την Ελλάδα εντοπίστηκαν απίστευτες απάτες.
Απάτες εκατομμυρίων ευρώ με παράνομες επιδοτήσεις που εισέπραξαν ξενοδοχεία και βιομηχανικές μονάδες, κυκλώματα τοκογλύφων και παράνομων τραπεζικών συναλλαγών αλλά και λογιστές που δήλωναν ανύπαρκτες δωρεές για να εισπράττουν παράνομες επιστροφές φόρων αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ το 2018.


*Σε έλεγχο πρώην αιρετού προσώπου τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ήπειρο. Εντοπίστηκε προσαύξηση περιουσίας ύψους 1.198.432,25 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης. Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
*Σε έλεγχο δημοτικού υπαλλήλου στην Ήπειρο.
Προσαύξηση περιουσίας ύψους 315.000,00 €, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης.
Η διαπίστωση έγινε από την επεξεργασία των τραπεζικών λογαριασμών και την αντιπαραβολή τους με τις φορολογικές του δηλώσεις. Έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.

Ο Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ. Ο. Ι.): Παραδοσιακό γλέντι το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00 στο STAGE, Ιωάννινα


Χορευτικός Όμιλος Ιωαννίνων (Χ. Ο. Ι.) διοργανώνει παραδοσιακό γλέντι το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου, ώρα 20:00 στο STAGE, Ιωάννινα.

Ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας στην Πανηγυρική Εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών, στα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2019"


Ο Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας κ. Στέφανος Φούσας στην Πανηγυρική Εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών, στα "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2019".

PRP: Μήπως το μυστικό της νεότητας κρύβεται στο … αίμα σας;


Την προσοχή της ιατρικής αισθητικής και πλαστικής και επανορθωτικής χειρουργικής έχει συγκεντρώσει τα τελευταία χρόνια η χρήση πλούσιου σε αιμοπετάλια πλάσματος του αίματος (PRP-Platelet Rich Plasma). Μετά την εφαρμογή της τεχνικής στην καρδιοχειρουργική, νευροχειρουργική, ορθοπαιδική και οδοντιατρική, μελέτες αποδεικνύουν όλο και συχνότερα ότι αυτή η φυσική προσέγγιση ενδείκνυται και για την αναγέννηση και ανάπλαση των δερματικών ιστών.
«Η αυτόλογος μεσοθεραπεία PRP (Platelet Rich Plasma Therapy) είναι μια σχετικά νέα, αλλά δυναμικά αναπτυσσόμενη τεχνική, που προσφέρει ένα σημαντικό αριθμό πλεονεκτημάτων, λόγω της παροχής υψηλής συγκέντρωσης αυξητικών παραγόντων που περιέχονται στο πλάσμα του αίματος, το οποίο χορηγείται στους ιστούς-στόχους. Η απλότητα, το χαμηλό κόστος της, αλλά και η αποτελεσματικότητά της, την έχουν καταστήσει ιδιαίτερα δημοφιλή, ανάμεσα σε πολλές μεθόδους που στοχεύουν στην ανάπλαση και σύσφιξη του δέρματος, με αποτέλεσμα συχνά να χαρακτηρίζεται με τον όρο  “μη χειρουργικό lifting” . Όμως, οι κύριοι λόγοι που έχει τόσο μεγάλη απήχηση είναι αφενός ότι προσφέρει το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα με φυσικό τρόπο, από συστατικά, δηλαδή, του ίδιου του αίματος και αφετέρου, αποτελεί γρήγορη και ακίνδυνη μέθοδο, χωρίς να απαιτείται χρόνος αποθεραπείας», μας εξηγεί η πλαστική χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεωργία Κατσούλη.
Το πλούσιο σε αιμοπετάλια πλάσμα, το οποίο περιέχει 4-7 φορές περισσότερα αιμοπετάλια από το κανονικό, προέρχεται από μια ειδική επεξεργασία του αίματος του ίδιου του ασθενούς. «Αρχικά, παίρνουμε ένα μικρό δείγμα αίματος από το χέρι. Κατόπιν διαχωρίζεται το πλάσμα από τα υπόλοιπα συστατικά του αίματος (ερυθρά αιμοσφαίρια) με ειδική τεχνική και λαμβάνουμε μια ποσότητα πλάσματος πλούσια σε αυξητικούς παράγοντες και μια ακόμη, φτωχότερη.