Κυριακή 15 Απριλίου 2012

ΑΡΤΑ: Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος τεσσάρων ατόμων για ληστεία

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 19χρονου ημεδαπού Ρομά και τριών συνεργών του, που αναζητούνται, για ληστεία κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, προχθές (13-04-2012) το βράδυ στην Άρτα οι τέσσερις δράστες επιτέθηκαν σε δύο ημεδαπούς, ηλικίας 20 και 17 ετών και με τη χρήση σωματικής βίας, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν το πορτοφόλι του 20χρονου, τραυματίζοντάς τον ελαφρά, ενώ αφαίρεσαν από τον 17χρονο το χρηματικό ποσό των δέκα (10) ευρώ.
Ο 20χρονος μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, για παροχή πρώτων βοηθειών.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των συνεργών του.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Πασχαλινό μήνυμα

Αγαπητές συμπατριώτισσες, Αγαπητοί συμπατριώτες, Φίλοι επισκέπτες της Ηπείρου Αξιωνόμαστε και φέτος να γιορτάσουμε τη μεγαλύτερη γιορτή της Χριστιανοσύνης, το Άγιο Πάσχα. Την εβδομάδα των Παθών, διαδέχεται η χαρά της Ανάστασης. Διαχρονικό και επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα.
Η Σταύρωση του Χριστού είναι αιώνιο σύμβολο καρτερίας, πίστης και ελπίδας για όλους εκείνους που καθημερινά «σταυρώνονται» από την κοινωνική και οικονομική κρίση, τη φτώχεια, τις αρρώστιες, την πείνα, την υποβάθμιση του βιοτικού τους επιπέδου.
Η τελευταία κρίση επηρεάζει δυσβάσταχτα την πατρίδα μας, την Ήπειρό μας.
Πολλοί συμπατριώτες μας έχουν φτάσει στα όρια της επιβίωσης. Ακόμη περισσότεροι ζουν με την αγωνία για το «αύριο». Την άμβλυνση της κατάστασης αυτής, δείχνει η Σταυρική Θυσία του Χριστού: Χρειάζεται να δείξουμε όλοι μας αλληλεγγύη, ανθρωπιά, αγάπη προς κάθε δοκιμαζόμενο συνάνθρωπό μας. Όλοι προσδοκούν να μπει ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση.
Η ελπίδα ζει. Η πίστη στις δυνατότητές μας υπάρχει.
Η δημιουργικότητα των Ελλήνων και ιδιαίτερα των Ηπειρωτών είναι δεδομένη. Άλλωστε μετά το βαρύ χειμώνα, ακολουθεί η άνοιξη. Μετά τα Πάθη, η Ανάσταση. Εύχομαι σε όλους η Ανάσταση του Χριστού να μας δώσει τη δύναμη και το κουράγιο που χρειαζόμαστε για να ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες. Το Πάσχα να είναι η αφετηρία αναγέννησης της πατρίδας μας, η ανάσταση της ελπίδας. Σήμερα δεν έχουν θέση οι αρνητικές σκέψεις.
Το Αναστάσιμο μήνυμα ας φτάσει παντού. Ας αφήσουμε όλα όσα μας βασανίζουν στην άκρη. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας προς τους συνανθρώπους μας.
Ας δεχτούμε στις καρδιές μας το αναστάσιμο μήνυμα που μας διδάσκει υπομονή, θυσία, ειρήνη, αγάπη, δικαιοσύνη.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: "Υστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση "

«Εύχομαι σε όλους μας να είναι μια πραγματική Ανάσταση για τον Ελληνικό λαό που υπέφερε αυτόν τον τελευταίο καιρό», δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας στο μήνυμά του για την Ανάσταση. Πρόσθεσε ότι ο λαός «τα έχει δώσει όλα για να ξεπεράσουμε την κρίση» και σύνεχισε: «Πρέπει όλοι μαζί να αγωνιστούμε για να ξεπεραστεί η κρίση: με ομόνοια, με πίστη σ' αυτό που κάνουμε και με το όνειρο ότι ύστερα από τα Πάθη έρχεται η Ανάσταση».

Ατμόσφαιρα συγκίνησης στο μνημόσυνο των εκτελεσθέντων από τους Γερμανοιταλούς κατακτητές στην Κρυοπηγής Πρέβεζας

Τελέστηκε, μέσα σε ατμόσφαιρα βαθιάς συγκίνησης τη Μεγάλη Παρασκευή 13 April;ioy 2012, στo χωριό Κρυοπηγή της Πρέβεζας , το μνημόσυνο των 23 εκτελεσθέντων από τους Γερμανούς στην Αγία Τριάδα Αγρινίου, στις 14 Απριλίου του 1944.
Οι Κρυοπηγιώτες από όλες τις γωνιές της Ελλάδος και το εξωτερικό, τίμησαν τους νεκρούς τους με ευλάβεια, ενώ το «παρών» έδωσαν πλήθος πολιτικών παραγόντων και παραγόντων της τοπικής αυτοδιοίκησης.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε το προσκλητήριο νεκρών και στη συνέχεια ο δάσκαλος Βαγγέλης Τσούτσης εκφώνησε τον καθιερωμένο επιμνημόσυνο λόγο.
«Στα πλατάνια της Αγίας Τριάδας στο Αγρίνιο, τα αηδόνια τρομαγμένα σταμάτησαν το γλυκολάλημά τους». Με τη φράση αυτή ξεκίνησε την ομιλία του και τόνισε την ιστορική παρακαταθήκη και κληρονομιά που άφησαν στον ελληνικό λαό οι αγωνιστές κατά του φασισμού. Στα κύρια σημεία της ομιλίας του ο κ. Τσούτσης στάθηκε στα αναπάντητα ερωτήματα που μένουν από την άδικη απώλεια των αγαπημένων προσώπων των Κρυοπηγιωτών, στον σκληρό αγώνα για τη λευτεριά που έδωσε ο λαός της Κρυοπηγής, αλλά και όλης της Ελλάδος, εμπνεόμενος από τα ιδανικά του ΕΑΜ και γαλουχημένος με αυτά.
Παραλληλίζοντας δε εκείνη την εποχή, με τη σημερινή, ξεκαθάρισε ότι ο λαός θα παραδειγματιστεί και πάλι από τη θυσία των αγωνιστών εκείνης της εποχής και θα ορθώσει το ανάστημά του απέναντι στη Μέρκελ, τον Σόιμπλε, το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα και τους μηχανισμούς τους, ώστε να κερδίσει και πάλι την αξιοπρέπεια στη ζωή, να προοδεύσει και να «χτίσει».
Συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή ήταν η απαγγελία του ποιήματος «Το Μπλόκο» από τον Αργύρη Ντούσια.
Στην Κρυοπηγή παρέστει η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην εκλογική περιφέρεια της Πρέβεζας Αγνή Σμπόνια, η οποία στο περιθώριο της εκδήλωσης είχε συνάντηση με κατοίκους του χωριού, αλλά και των γύρω χωριών που ήλθαν στην εκδήλωση για να τιμήσουν τους ηρωικούς νεκρούς.
Στις επιμέρους συζητήσεις που είχε η Αγνή Σμπόνια με τους κατοίκους και τους τοπικούς παράγοντες, όλοι τους, εξέφρασαν την ανάγκη για ανάδειξη νέων προσώπων στη πολιτική ζωή της Πρέβεζας και ανανέωσης του πολιτικού γίγνεσθαι της εκλογικής Περιφέρειας.
Η κ. Αγνή Σμπόνια τόνισε την αναγκαιότητα, οι νέοι άνθρωποι που έχουν χρέος και καθήκον, να πάρουν τις τύχες της χώρας στα χέρια τους, αυτή μάλιστα την περίοδο που η οικονομική κρίση και η ανεργία πλήττει κύρια τους νέους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέοι της περιοχής, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους για την υποψηφιότητα της Αγνής Σμπόνιας, την οποία θα στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές.