Κυριακή 15 Ιουνίου 2014

Οι τρεις Καθηγητές θα διεκδικήσουν την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Το Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρίασή του, την Παρασκευή 13 Ιουνίου επέλεξε ως επικρατέστερους Υποψηφίους για το Αξίωμα του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τους κ.κ.:
1. Γεώργιο Λεοντάρη (12 ψήφοι)
2. Ισαάκ Λαγαρή (11 ψήφοι)

3. Γεώργιο Καψάλη (10 ψήφοι).

mobbing-Διαφθορά(2)

Να διωχθούν επιτέλους σύμφωνα με την διαθεσιμότητα και να σταματήσει η προστασία από τους πανεπιστημιακούς στην κυβέρνηση , που λαϊκίζουν ενώ τα γνωρίζουν.
Έλεος πια με τόσο λαϊκισμό.
 ***
Στο ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο) που υπηρετώ, έχουν γίνει εκατοντάδες προσλήψεις υπαλλήλων αορίστου χρόνου, χωρίς διαγωνισμό, κάτω από το απόλυτο καθεστώς γενικευμένης οικογενειοκρατίας, που αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων και ως εκ τούτου και με παράνομες προσλήψεις και άλλες, δήθεν νομιμοφανείς.

Εμπλοκή με τα εκκαθαριστικά του φόρου ακινήτων

Το θέμα πρόκειται να διορθωθεί με διάταξη που αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης

Εμπλοκή έχει παρουσιαστεί στην εκκαθάριση του νέου φόρου ακινήτων καθώς σε ορισμένες περιπτώσεις δεν μπορεί να υπολογιστεί ο φόρος. 
Το αποτέλεσμα είναι να καθυστερήσει η έκδοση των σχετικών εκκαθαριστικών αν και στο υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζουν ότι οι προθεσμίες πληρωμής του φόρου δεν πρόκειται να αλλάξουν.
 Στο υπουργείο Οικονομικών είχαν αποφασίσει να προχωρήσουν στην έκδοση των εκκαθαριστικών του νέου Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων την ερχόμενη Τετάρτη 18 Ιουνίου. 

Ανατροπές στα οικογενειακά επιδόματα του ΟΑΕΔ

Τέσσερις αλλαγές στους μισθούς, τις εισφορές, τις επικουρικές συντάξεις και στα επιδόματα θα τεθούν σε ισχύ την 1η Ιουλίου.
Οι νέες ρυθμίσεις επηρεάζουν πάνω από 2,6 εκατομμύρια πολίτες, ενώ υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος της Κυριακής», στους τυχερούς είναι 1,6 εκατομμύρια εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, καθώς η μείωση των εισφορών θα έχει ως αποτέλεσμα μία μικρή αύξηση στους μισθούς.
Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο υπουργείο Εργασίας εκτιμούν πως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών θα έχει θετικό αντίκτυπο και στην απασχόληση.

Έρχονται κατασχέσεις για 260.000 επιχειρήσεις

Η πλειοψηφία των οφειλετών έχει χρέη έως 50.000 €

Χιλιάδες επιχειρήσεις θα οδηγηθούν σε χρεοκοπία, εάν σταδιακά και εντός του προσεχούς διμήνου, δεν υπάρξει νέα ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία.
Όπως αναφέρει η «Καθημερινή», η ρύθμιση «Νέα Αρχή», η οποία συμφωνήθηκε με την τρόικα και τέθηκε σε ισχύ με τον νόμο 4152/2013, παραμένει επί της ουσίας «νεκρή» για τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελεύθερων επαγγελματιών, που χρωστούν στο ΙΚΑ και στον ΟΑΕΕ.
Από το σύνολο των οφειλετών μόνο 15.000 για ποσά περίπου 300 εκατομμύρια ευρώ έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση.

«Χαράτσι» στους αγρότες για τη συλλογή δηλώσεων ΟΣΔΕ

Έντονα είναι τα παράπονα των αγροτών σε όλη τη χώρα από τις «τσουχτερές» χρεώσεις που καθιέρωσαν οι φορείς που έχουν πιστοποιηθεί για τη συλλογή δηλώσεων ΟΣΔΕ, που είναι απαραίτητες ώστε να μπορούν στη συνέχεια οι αγρότες να εισπράττουν τις επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά που ζητούνται από αγρότες για τη συμπλήρωση των δηλώσεων, που είναι απλή σχετικά διαδικασία, φθάνουν ακόμη και το 10% των επιδοτήσεων που δικαιούνται!

Περιφερειάρχης για την επικείμενη εκλογή στη Μητρόπολη Ιωαννίνων: «Στην Ήπειρο, υπάρχουν άξιοι κληρικοί για Μητροπολίτες»

Εντείνονται οι διεργασίες
Ενδιαφέρον από Οικουμενικό Πατριάρχη

Δέκα ημέρες πριν τη σύγκληση της Ιεραρχίας για την εκλογή των νέων Mητροπολιτών, οι διεργασίες εντείνονται ανάμεσα στους  Iεράρχες - εκλέκτορες.
Στην Αρχιεπισκοπή εξετάζουν ήδη μία- μία τις προτάσεις που υπάρχουν για τους υποψηφίους που θα προταθούν, με τη Μητρόπολη των Ιωαννίνων να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος.
Έντονη κινητικότητα υπάρχει στους θρησκευτικούς κύκλους των Ιωαννίνων, αλλά και των αποδήμων για την εκλογή άξιου Μητροπολίτη. Δημόσια παρέμβαση προς την ίδια κατεύθυνση έκανε χθες και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, που ζήτησε να εκλεγεί πρόσωπο που να είναι «άριστος γνώστης των προβλημάτων και της πραγματικής κατάστασης που υπάρχει σήμερα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων», ασπαζόμενος, όπως είπε, τις παραινέσεις που γίνονται καθημερινά από Ηπειρώτες προς τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την Ιεραρχία της Ελλάδος.
Ο Περιφερειάρχης έστειλε και ένα μήνυμα προς την Αρχιεπισκοπή, επισημαίνοντας ότι στην Ήπειρο υπάρχουν άξιοι κληρικοί για να εκλεγούν Μητροπολίτες, είτε στα Γιάννενα, είτε σε κάποια από τις άλλες τρεις Μητροπόλεις, για τις οποίες επίσης θα γίνει εκλογή την ίδια μέρα (25 Ιουνίου),  σε «απάντηση» προφανώς των όσων βλέπουν το φώς της δημοσιότητας περί διαβουλεύσεων που γίνονται στην Αθήνα  για την προώθηση «εκλεκτών», είτε του Αρχιεπισκόπου, είτε άλλων Μητροπολιτών που έχουν βαρύνουσα γνώμη  στην Ιεραρχία.   «Υπάρχουν άξιοι κληρικοί, που είτε υπηρετούν σήμερα στην Ήπειρο, είτε κατάγονται από την περιοχή μας, οι οποίοι έχουν τις δυνατότητες να σηκώσουν το βάρος της Μητρόπολης Ιωαννίνων, αλλά και άλλων κενών Μητροπόλεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεπέρασαν τα 70 δις ευρώ τα «κόκκινα δάνεια»

Σε τρία μέτωπα θα ρίξουν το βάρος τους οι τράπεζες ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής», οι βασικές κινήσεις με τις οποίες οι τράπεζες φιλοδοξούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα είναι η αύξηση εισπραξιμότητας, οι αναδιαρθρώσεις δανείων και οι πωλήσεις των προβληματικών δανείων.
Τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος αποκαλύπτουν την ανησυχητική πραγματικότητα. Στο τέλος του 2013, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια έφτασαν στο 31,9%- από το 24,5% που βρίσκονταν ένα χρόνο νωρίτερα- ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε περισσότερα από 70 δισεκατομμύρια. Πιο αναλυτικά, οι καθυστερήσεις αφορούν κατά 26,1% τα στεγαστικά (από 21,4%), 31,8% τα επιχειρηματικά (από 23,4%) και 47,3% τα καταναλωτικά δάνεια (από 38,8%).