Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2017

Χαιρετισμός του Γιάννη Στέφου στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο με θέμα: «Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής»

Στη χτεσινή εκδήλωση με θέμα "Αθλητισμός και νέοι. Αξίες διαχρονικές και σχέσεις ζωής" που διοργάνωσε η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, ο Σύνδεσμος Ερασιτεχνών Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Β.Δ. Ελλάδας και ο Δήμος Ιωαννίνων στο Πνευματικό Κέντρο της πόλης μας, σε μια αίθουσα γεμάτη από μαθητές, απηύθυνα χαιρετισμό εκ μέρους του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στην εκδήλωση. 
Καλεσμένοι της εκδήλωσης ήταν οι διεθνείς καλαθοσφαιριστές Νίκος Φιλίππου και Δημήτρης Διαμαντίδης, και οι αθλητικογράφοι Βασίλης Σκουντής και Βαγγέλης Ιωάννου.
Τόνισα αρχικά ότι ο αθλητισμός αποτελεί κοινωνικό αγαθό και δικαίωμα για τον κάθε πολίτη και η θέση της κυβέρνησης αλλά και το μέχρι στιγμής έργο της στον τομέα του αθλητισμού εκπορεύεται από την παραπάνω παραδοχή. Η προσπάθεια που γίνεται έχει ως κύριο στόχο να καταπολεμήσει τις στρεβλώσεις στο αθλητικό μοντέλο που είχε υιοθετήσει η χώρα μας όλα τα προηγούμενα χρόνια. Στρεβλώσεις που αφορούν στην παραγωγή αρνητικών κοινωνικών στερεοτύπων, στην ισότιμη συμμετοχή όλων των ανθρώπων, στην ανάπτυξη του σωματειακού αθλητισμού, στην εκδήλωση ακραία ρατσιστικών και φασιστικών φαινομένων με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις.
Παρόλο που χρειάζεται να γίνουν ακόμη πολλά, η κυβέρνηση έχει πάρει μια σειρά μέτρων που εξυπηρετούν τη στροφή προς ένα νέο αθλητικό μοντέλο. Μιλώντας για το κυβερνητικό έργο σε τοπικό επίπεδο, τόνισα μια σειρά πρωτοβουλιών και έργων, που επίλυσαν χρονίζοντα προβλήματα των υποδομών αλλά και θέτουν την πόλη στον παγκόσμιο χάρτη των αθλητικών κέντρων. Συνοπτικά ανέφερα τα παρακάτω:
       Στην Λιμνοπούλα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακατασκευής του γηπέδου ποδοσφαίρου και ανακαίνισης των αποδυτηρίων, ενώ αναμένεται η τελική υπογραφή από τον επίτροπο για την αλλαγή του ταρτάν.
       Στην ανατολή η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ προχώρησε στην ανακαίνιση των ανοικτών γηπέδων μπάσκετ.
       Στο στάδιο Ζωσιμάδες έγιναν αντιπλημμυρικά έργα και αλλαγή του χόρτου στο γήπεδο. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να εγκατασταθεί ο εργολάβος για την ανακατασκευή του ταρτάν συνολικού προϋπολογισμού 664.459 ευρώ χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΑ.
       Στο κολυμβητήριο πραγματοποιήθηκαν εργασίες ενίσχυσης της οροφής και αναβάθμισης του μηχανολογικού εξοπλισμού και η διοίκηση συνεχίζει με τον μεγάλο έργο της ενεργειακής αναβάθμισης.
       Η Διοίκηση του ΠΕΑΚΙ προέβη στην πλήρη αποπληρωμή των συσσωρευμένων χρεών και θέτει τις βάσεις για χρηστή διοίκηση και διαφάνεια στις νέες μισθώσεις.
       Το Σεπτέμβριο του 2019 θα φιλοξενηθεί στην Παμβώτιδα λίμνη το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νέων ανδρών και γυναικών κάτω των 23 ετών, ξαναβάζοντας την πόλη των Ιωαννίνων στον αθλητικό χάρτη των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων.
       Στο πλαίσιο του αθλητικού τουρισμού τον Ιούλιο του 2017 η εθνική κωπηλατική ομάδα του Καναδά επέλεξε την πόλη των Ιωαννίνων για την πραγματοποίηση της προετοιμασίας της. Η υψηλή ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών έθεσε τις βάσεις προκειμένου η πόλη των Ιωαννίνων να γίνει κέντρο προετοιμασίας εθνικών κωπηλατικών ομάδων.
Έκλεισα λέγοντας πως όλα αυτά έγιναν, γιατί είναι πεποίθησή της κυβέρνησης ότι ο αθλητισμός είναι δικαίωμα και ευκαιρία, ότι αποτελεί ένα πεδίο εφαρμογής της δημοκρατίας και της ισότητας.

Περιφέρεια Ηπείρου: Παρουσίαση του Epirus Trail στην Πανελλήνια Συνάντηση Μονοπατιών

H πρώτη  παρουσίαση του Epirus Trail εντός Ελλάδος έγινε κατά τη διάρκεια της 1ης Πανελλήνιας Συνάντησης Μονοπατιών και της 3ης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Πιστοποιημένων Μονοπατιών, που πραγματοποιήθηκαν στη Βυτίνα και Δημητσάνα Αρκαδίας (4-7 Νοεμβρίου) αντίστοιχα  από την ΜΑΙΝΑΛΟΝ Κοιν.Σ.Επ. σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Δήμο Γορτυνίας.
Το Epirus Trail, με μήκος 370 χλμ., είναι το μεγαλύτερο μονοπάτι που κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα και το οποίο με τη σταδιακή του πιστοποίηση θα συνδράμει περαιτέρω στην αναβάθμιση του Πεζοπορικού- και γενικότερα του Εναλλακτικού Τουρισμού- της Ηπείρου.
Στη συνάντηση παρουσιάστηκαν τα 3 ήδη πιστοποιημένα μονοπάτια (Μαινάλου, Μετσόβου, Άνδρου), τα 4 υπό πιστοποίηση (Ηπείρου, Ξάνθης, Σκιάθου και Χίου) καθώς και άλλα 10 από την στεριανή και νησιώτικη Ελλάδα.
Καθολικής αποδοχής έτυχαν οι επισημάνσεις από τους συμμετέχοντες, ότι το ταχύτατα αναπτυσσόμενο πεδίο του Πεζοπορικού Τουρισμού πρέπει να χαρακτηρίζεται από την εφαρμογή κανονισμών που προκύπτουν από την εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων, όπως η πιστοποίηση των μονοπατιών, ενώ απαραίτητη είναι η προσθήκη ποιοτικών χαρακτηριστικών σε αυτά, εκτός των καθαρά φυσιολατρικών,  όπως είναι τα πολιτιστικά και ιστορικά στοιχεία.  Παράλληλα, θεωρήθηκε αναγκαία η δημιουργία δικτύου που να συνδέει τις προσπάθειες όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται σε αυτό το πεδίο.

Παρατείνεται μέχρι 29 Δεκεμβρίου η προθεσμία για τις βοσκήσιμες γαίες

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν οι Υπουργοί, Αναπληρωτής Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελος και Αγροτικής Ανάπτυξης Ευάγγελος Αποστόλου,  παρατείνεται μέχρι την 29η Δεκεμβρίου 2017 η προθεσμία προκειμένου τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους βοσκήσιμες γαίες, να δηλώσουν στην αρμόδια Περιφέρεια την επιθυμία τους να συμπεριληφθούν στα Δ.Σ.Β. που θα εκπονηθούν.

ΠΗΓΗ: www.php.gov  

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Συγκεκριμένα συνελήφθησαν:
Σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, στο Πέτα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 34χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, διότι κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, πέντε ομοεθνείς του, ηλικίας από 24 έως 32 ετών, οι οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων παραμονής στη χώρα.
Χθες το απόγευμα, στα Ρόκκα Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, ένας 21χρονος ημεδαπός, ο οποίος οδηγούσε δίκυκλη μοτοσικλέτα στερούμενος άδειας ικανότητας οδήγησης ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (1,22) γραμμαρίων. Επιπρόσθετα όπως διαπιστώθηκε ο δράστης λίγο πριν τη σύλληψή του είχε απορρίψει άλλες δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους, (7,32) γραμμαρίων. Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του, βρέθηκε ένα κυνηγετικό όπλο, για το οποίο στερούνταν άδειας κατοχής.
Χθες το πρωί, στο 2ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, ένας 61χρονος ημεδαπός, διότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, κατείχε και επέδειξε παραποιημένη διεθνή άδεια ικανότητας οδήγησης (Η.Π.Α.).
Χθες το πρωί, στο Καλπάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Άνω Πωγωνίου, ένας 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα και σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου καθώς και καταδικαστική απόφαση του Α΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βέροιας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών και χρηματικής ποινής (1.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Χθες το μεσημέρι, στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, ένας 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν τρεις καταδικαστικές αποφάσεις του Β΄ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης και του Β΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης, συνολικής ποινής φυλάκισης τριών μηνών και συνολικής χρηματικής ποινής (7.500) ευρώ, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπο αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ "ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ": Έναρξη διάθεσης προϊόντων 5ης διανομής

Σας ενημερώνουμε πως την Δευτέρα 13/11 ξεκινάει η διάθεση των προϊόντων της 5ης διανομής.

Μπορείτε να έρθετε να προμηθευτείτε τα προϊόντα σας κάθε απόγευμα 6-8 μέχρι και την Πέμπτη 16/11 στο κατάστημα του συνεταιρισμού.

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός έδρας ο Αγροτικός Αστέρας (Θύελλα Κατσικάς-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 11-11-17/15:00)

ΣΑΒΒΑΤΟ 11  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
ΩΡΑ: 15:00

ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (15:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ ΚΑΛΑΜΑ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (15:00)
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (12:00)
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-Α.Ε.ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ (15:00)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Α.Ε.ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ (15:00)

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης κοντά στα παιδιά της Πωγωνιανής

Η Ηπειρωτική Εστία Θεσσαλονίκης συνεχίζοντας την προσπάθεια της να ενισχύσει τους κατοίκους των χωριών της ελληνοαλβανικής μεθορίου, το απόγευμα της Πέμπτης 9 Νοεμβρίου 2017 στις 6.00 το απόγευμα στην αίθουσα της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης δια του Προέδρου του ΔΣ π. Μηνά Βασάκου Πρωτοπρεσβύτερου και της ΓΓ ΔΣ Αθηνάς Τοτοκώτση παρέδωσε τα παιχνίδια, τα ρούχα και τα παπούτσια των αδελφών Ελισάβετ και Δημήτρη Γυφτόπουλου του Αντώνη και της Ειρήνης, της Θεοδώρας και του Δημήτρη Παλαμούτη εγγονών του Θεόδωρου Βλαχοπάνου, των εγγονών της Ένης Ηλιάδου-Τζίκα, καθώς και τετράδια και μολύβια δωρεά της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης δια του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Σουρβίνου Γεωργίου   και της Αστυνομικής Υποδιευθυντού κας Παρασκευοπούλου Παρασκευής, με σκοπό την προσφορά τους στα παιδιά της Πωγωνιανής και χωριών πέρα από τα σύνορα.

Η ΗΕΘ δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να αποστείλει μέσω ΚΤΕΛ την ανθρωπιστική βοήθεια , γι αυτό τα είδη παρέλαβε ο κ. Πασχάλης Καλτσώνης εκ μέρους του Φιλεκπαιδευτικού, Λαογραφικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Πωγωνιανής ''Η Πρόοδος''.
 Ο κ. Καλτσώνης μετέφερε τις ευχαριστίες , όχι μόνο του Συλλόγου αλλά και των παιδιών της ακριτικής Πωγωνιανής για τη σταθερή υποστήριξη της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης προς όσους αντέχουν ακόμα να κρατούν ανοιχτά τα σπίτια τους παρά το γεγονός ότι  το Δημοτικό Σχολείο της Πωγωνιανής έκλεισε με απόφαση του  Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδος.
Τα δώρα που στέλνει η Ήπειρος της Θεσσαλονίκης, η ΗΕΘ,  στην Ήπειρο της ελληνοαλβανικής μεθορίου θα αναπτερώσουν τις δυνάμεις των κατοίκων εντός και εκτός των συνόρων, έτσι ώστε να το συνειδητοποιήσουν  ότι δεν είναι μόνοι.
Η συζήτηση ανάμεσα στον κ. Καλτσώνη, τον Πρόεδρο της ΗΕΘ π. Μηνά Βασάκο την ΓΓ Αθηνά Τοτοκώτση και την πρεσβυτέρα Ευφημία Βασάκου έγινε σε ιδιαίτερα φιλικό και πατριωτικό κλίμα και με την εκατέρωθεν ενημέρωση σχετικά με τους σκοπούς και τις δραστηριότητες των δύο Συλλόγων, ανακλήθηκαν στην μνήμη εικόνες και στιγμές από την ζωή στην Ήπειρο των περασμένων ετών.
Η δράση αυτή του δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Ηπειρωτικής Εστίας Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε με την αναμνηστική φωτογραφία.


Ολική αρθροπλαστική ισχίου: Γιατί η ALMIS supine αποτελεί την ασφαλέστερη επιλογή;

Σύγχυση προκαλούν στους ενδιαφερόμενους οι διαφορετικοί όροι και τα ακρωνύμια για τις διάφορες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας ολικής αρθροπλαστικής ισχίου, με αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές να μην μπορούν αποφασίσουν ποια απ’ όλες είναι η καλύτερη επιλογή για τους ίδιους. 
Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη επέμβαση αποτελεί κατά πολλούς την επέμβαση του αιώνα, μιας και έχει επαναφέρει τη χαμένη - λόγω της αρθρίτιδας -  ποιότητα ζωής σε χιλιάδες ασθενείς. «Οι νεώτερες τεχνικές ελάχιστης επεμβατικότητας (minimally invasive surgery – MIS) που έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια -κάθε μια από τις οποίες παρουσιάζει τις ιδιαιτερότητές της- έχουν βελτιώσει περαιτέρω τα λειτουργικά αποτελέσματα, ελαττώνοντας κατά πολύ τον χρόνο αποκατάστασης. Τα νεώτερα πρωτόκολλα ταχείας αποκατάστασης συμβάλλουν σημαντικά ώστε να είναι δυνατή ακόμα και η αυθημερόν έξοδος του ασθενούς από το νοσοκομείο, σε επιλεγμένες περιπτώσεις», μας εξηγεί ο χειρουργός ορθοπαιδικός Δρ. Νικόλαος Ροΐδης. «Αυτό που θα πρέπει να κατανοήσει ο ασθενής είναι ότι η επέμβαση είναι η ίδια, απλώς αλλάζει η προσπέλαση, δηλαδή ο τρόπος εισόδου στην άρθρωση» διευκρινίζει.
Ειδικότερα, οι διάφορες τεχνικές διακρίνονται σε πρόσθιες, πλάγιες και οπίσθιες. Οι παραδοσιακές προσπελάσεις που χρησιμοποιούνταν για χρόνια είναι οι οπίσθιες και πλάγιες, που συνήθως ήταν πιο τραυματικές, γιατί απαιτούνταν και διατομή μυών και τενόντων, καθυστερώντας για το λόγο αυτό την ανάρρωση των ασθενών. Αργότερα παρουσιάστηκαν νεώτερες, πιο ατραυματικές εκδοχές των παραδοσιακών οπίσθιων προσπελάσεων (PATH & SUPER PATH). Την νέα, ουσιαστική εξέλιξη στη χειρουργική του ισχίου αποτελούν οι πρόσθιες προσπελάσεις (anterior MIS –AMIS & anterolateral MIS-ALMIS).
Κάποιες από αυτές μπορούν να γίνουν με ειδικό τραπέζι έλξης (AMIS) και άλλες χωρίς αυτό (ASI supine, ALMIS lateral & supine). Η ανάγκη χρήσης τους αποτελεί άλλον έναν παράγοντα που πρέπει να αξιολογήσει ο ασθενής,  προκειμένου να επιλέξει την τεχνική που θα ακολουθηθεί. «Διότι τα ειδικά τραπέζια έλξης μπορούν να οδηγήσουν σε επιπλοκές, όπως διεγχειρητικά κατάγματα, λόγω ακραίων διεγχειρητικών θέσεων του σκέλους ή ανισοσκελία λόγω αδυναμίας ακριβών μετρήσεων», σημειώνει ο Δρ. Ροΐδης.
Καθοριστικό ρόλο έχει και η τοποθέτηση του ασθενούς στο χειρουργικό τραπέζι, η οποία μπορεί να είναι πλάγια ή ύπτια. Η πλάγια τοποθέτηση, σε όσες τεχνικές απαιτείται (κλασσική οπίσθια, ALMIS lateral, PATH, SUPER PATH), δεν δίνει τη διεγχειρητική δυνατότητα ακτινοσκόπησης με ειδικό ακτινολογικό μηχάνημα, η διενέργεια της οποίας έχει αναγνωρισθεί ως ιδιαίτερης σημασίας, γιατί επιτρέπει τον απόλυτο έλεγχο της σωστής τοποθέτησης των υλικών και του μήκους των σκελών. Οι τεχνικές που δίνουν τη δυνατότητα διεγχειρητικής ακτινοσκόπησης είναι αυτές που γίνονται σε ύπτια θέση (AMIS, ASI, ALMIS supine).
Τόσο η ανάγκη χρήσης ειδικού τραπεζιού έλξης όσο και η τοποθέτηση του ασθενούς στο χειρουργικό τραπέζι αποτελούν σημαντικούς παράγοντες καθώς μπορεί να είναι καθοριστικοί για το επιτυχές αποτέλεσμα της επέμβασης. 
«Όλες οι τεχνικές και προσπελάσεις υπόσχονται πολύ μικρή τομή δέρματος, καμία μυϊκή βλάβη, ελάχιστη βλάβη των περιαρθρικών ιστών και απώλειας αίματος. Αυτό μπορεί να είναι αλήθεια υπό προϋποθέσεις. Στις πρόσθιες προσπελάσεις (AMIS & ASI) απαιτείται απολίνωση αγγειακών κλάδων και συχνά τραυματίζονται αισθητικοί κλάδοι νεύρων. Στις οπίσθιες προσπελάσεις συχνά απαιτείται διατομή τενόντων, η οποία είναι απαραίτητη για την ασφαλή ολοκλήρωση της επέμβασης», επισημαίνει.

10η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 11 και 12 Νοεμβρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος-Πανζαγορισιακός 12-11-17/15:00) εκτός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Α.Ε. Γιάννενα-Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου 12-11-17/15:00)

ΚΥΡΙΑΚΗ 12  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ

ΓΗΠΕΔΟ ΛΙΜΝΟΠΟΥΛΑΣ 
ΩΡΑ: 15:00

Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ

Το πρόγραμμα της 10ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ (15:00)
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο.ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ (17:15)
Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ (15:00)
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ (15:00)
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ (15:00)
Α.Π.Ο.Ε.Λ.-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ (17:15)

Λαϊκή Συσπείρωση Ηπείρου: Τοποθέτηση στη συνεδρίαση με θέμα τα διόδια του ΠΣ Ηπείρου

Δεν πάει άλλο. Να σταματήσει τώρα η αφαίμαξη, να καταργηθούν τώρα όλα τα διόδια!!!

Η σημερινή συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου για τα διόδια είναι στην ουσία συζήτηση για ένα ακόμα κοινωνικό αγαθό, αυτό της ελεύθερης, της ασφαλούς και της δωρεάν μετακίνησης το οποίο έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα. Έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα στην καπιταλιστική κοινωνία που ζούμε όπως δεκάδες άλλα κοινωνικά αγαθά : Η υγεία , η παιδεία, η κοινωνική πρόνοια, οι διακοπές κ.α. Έχει μετατραπεί σε πανάκριβο εμπόρευμα γεμίζοντας τα ταμεία των κατασκευαστικών και άλλων ομίλων και αδειάζοντας τις τσέπες των εργαζομένων.
Αλήθεια ! Σε ποια λογική στηρίζουν την επιβολή των διοδίων όλες οι μέχρι τα σήμερα κυβερνήσεις; Την απάντησε την έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντώντας σε ερώτηση των Ευρωβουλευτών του ΚΚΕ: «Ο χρήστης και ο ρυπαίνων πληρώνουν!!!» Εκείνο όμως που ποτέ δεν εξηγούν είναι το ποιος πληρώνει και ποιος κερδίζει.
Η Λαϊκή Συσπείρωση» πιστεύει ότι είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις του ελληνικού λαού για το άνευ προηγουμένου χαράτσωμα που υφίστανται κάθε φορά που διασχίζουν κάποιο τμήμα του εθνικού οδικού δικτύου. Οι υπέρογκες αυξήσεις των διοδίων και ο διαρκής πολλαπλασιασμός των σταθμών είσπραξης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής των περιβόητων «συμβάσεων παραχώρησης», τύπου ΣΔΙΤ, που προετοίμασε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ  υπέγραψε η κυβέρνηση της ΝΔ και εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιβάλλοντας επιπλέον σταθμούς και αυξήσεις! Είναι αποτέλεσμα μιας πολιτικής με βάση την οποία οι δρόμοι και οι άλλες δημόσιες υποδομές ιεραρχούνται, κατασκευάζονται και λειτουργούν με μοναδικό κριτήριο την κερδοφορία του κεφαλαίου και όχι την εξυπηρέτηση των αναγκών των εργαζομένων και της λαϊκής οικογένειας.
Με τον τρόπο αυτό, ενώ ο λαός χρηματοδοτεί τα έργα από την άγρια φορολογία που υφίσταται, και τα κατασκευάζει με το δικό του ιδρώτα, αναγκάζεται να τα χρυσοπληρώνει ξανά και ξανά και για τη χρήση τους. Οι λεγόμενες συμβάσεις παραχώρησης μεταξύ κυβερνήσεων - κεφαλαιοκρατών είναι συμβάσεις λαϊκής αφαίμαξης και ληστείας. Με τις συμβάσεις αυτές, οι κατασκευαστικοί όμιλοι, ενώ συμβάλλουν με 5% έως 8,5% στην κατασκευή των έργων, θα τα εκμεταλλεύονται για τουλάχιστον 30 χρόνια.

Ιωάννινα: Εξιχνίαση απάτης μέσω διαδικτύου

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 21χρονης ημεδαπής

Εξιχνιάστηκε ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου, σε βάρος 32χρονης ημεδαπής.

Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία 21χρονης ημεδαπής, σε βάρος της οποίας σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Αναλυτικότερα, η 32χρονη εντόπισε αγγελία σε διαδικτυακή ιστοσελίδα, την οποία είχε αναρτήσει η δράστιδα, σχετικά με πώληση σκύλου και επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί της.
Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία, η 21χρονη κατάφερε να εξαπατήσει την 32χρονη, πείθοντάς την να αποστείλει, την 01-09-2017, με ταχυδρομική επιταγή, το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ, για την αγορά του παραπάνω σκύλου, χωρίς ουδέποτε να πραγματοποιηθεί η συμφωνημένη αγοροπωλησία.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Παγκρεατικός καρκίνος: το «σκληρότερο» είδος καρκίνου

Στις 16 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Καρκίνου του Παγκρέατος, άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ενώνονται  γύρω από τη συζήτηση για την καταπολέμηση του σκληρότερου καρκίνου στον κόσμο. 
Σήμερα στην Ευρώπη, ο παγκρεατικός είναι το τέταρτο αίτιο θανάτου από καρκίνο, και αν οι τάσεις που υπάρχουν σήμερα συνεχιστούν, το 2020 θα είναι η δεύτερη αιτία θανάτου.  
Γι' αυτό, η διεθνής κοινότητα δίνει μεγάλη σημασία στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και γιατρών, με στόχο την πρώιμη διάγνωση και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπισή του. Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν 60 οργανώσεις που δρουν στο πεδίο αυτό από 27 χώρες.
O κ. Χρήστος Δερβένης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής  Εταιρείας Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων-Παγκρέατος και Διευθυντής Κλινικής Χειρουργικής Ογκολογίας - Χειρουργικής Ήπατος - Χοληφόρων - Παγκρέατος του Metropolitan Hospital εξηγεί για το  καρκίνο του παγκρέατος και το πώς αντιμετωπίζεται.
Τι είναι το πάγκρεας;
Το πάγκρεας είναι ένα σημαντικό όργανο του ανθρώπινου σώματος, που βρίσκεται πίσω από το στομάχι και μπροστά στη σπονδυλική στήλη. Βοηθάει τον οργανισμό να χρησιμοποιεί και να αποθηκεύει την ενέργεια της τροφής, παράγοντας ορμόνες που ελέγχουν το επίπεδο σακχάρου και ένζυμα για τη διάσπαση της τροφής και την πέψη.
Τι είναι ο καρκίνος του παγκρέατος;