Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

ΟΓΑ: Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 η ισχύ των βιβλιαρίων για ανασφάλιστους υπερήλικες

Παρατείνεται έως τις 28 Φεβρουαρίου 2015 η ισχύς των βιβλιαρίων υγείας των ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ των οποίων η σύνταξη διακόπηκε από την 1η Ιανουαρίου 2013 με βάση τις διατάξεις του ν.4093/12.
Το ίδιο ισχύει και για τα προστατευόμενα μέλη αυτών.

Οι δικαιούχοι καλούνται να προσέρχονται για τη θεώρηση των βιβλιαρίων τους στους κατά τόπους αρμόδιους ανταποκριτές του Οργανισμού.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΓΩΝΙ» ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΝΤΟΝΤΗ

Πιστεύουμε ότι η πρόοδος και η ευημερία του Πωγωνίου δεν είναι δώρα που θα μας  προσφέρουν οι κεντρικές διοικήσεις, αλλά κατακτήσεις επίμονου αγώνα της τοπικής κοινωνίας και της Δημοτικής Αρχής.
Θέλουμε ένα Δήμο πρωταγωνιστή στην επίλυση των καθημερινών προβλημάτων και  δεν συμβιβαζόμαστε με μια Δημοτική Αρχή της μετριότητας  και της μιζέριας.
Θέλουμε μια Δημοτική Αρχή
• Που δε θα έχει δεσμεύσεις με πολιτικούς φορείς  και με ιδιωτικά συμφέροντα.
• Που θα  στηρίζει πολιτικές που υπηρετούν πραγματικά τους συμπολίτες μας και  θα ενισχύει την κοινωνική συνοχή και την ασφάλεια των πολιτών.

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές στην Παιδεία

Έβαλαν την Παιδεία μαζί με τα μαρούλια με τροπολογία 149 σελίδων!
Τι αλλάζει στις εξετάσεις της Α' Λυκείου και στα ΑΕΙ

 Άνω κάτω κάνει σχολεία και πανεπιστήμια μια τροπολογία 149 σελίδων με αντικείμενο θέματα του υπουργείου Παιδείας που κατέθεσε χθες η κυβέρνηση σε νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές!
Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η τροπολογία αφορά 15 εκπαιδευτικούς τομείς ενώ το υπουργείο ετοιμάζει μεταξύ άλλων αλλαγές που αφορούν τον καθορισμό του σχολικού και διδακτικού έτους, την περίοδο διδασκαλίας των μαθητών και τις αργίες και διακοπές.
Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) εισηγήθηκε τα παρακάτω, σχετικά με τον καθορισμό του σχολικού και διδακτικού έτους και τις περιόδους διδασκαλίας μαθημάτων, αργιών, και διακοπών:

Απεσύρθη η διάταξη για την άρση των περιορισμών εμφανίσεων υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών

Εξαιρούνται τα Blogs
Σε απόσυρση της διάταξης που ήρε προηγούμενους περιορισμούς, στις εμφανίσεις υποψηφίων δημάρχων και περιφερειαρχών στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης κατά την προεκλογική περίοδο, προέβη η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε στη Βουλή, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Η συγκεκριμένη διάταξη που περιλαμβανόταν σε τροπολογία επισυναπτόμενη στο νομοσχέδιο για τον προληπτικό έλεγχο των τραπεζών, είχε δεχθεί έντονες επιθέσεις εκ μέρους της αντιπολίτευσης, η οποία είχε κάνει λόγο για "ωμή παρέμβαση υπέρ των κυβερνητικών υποψηφίων", αλλά και του ανεξάρτητου βουλευτή και υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, κ. Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος είχε καλέσει και τον ΣΥΡΙΖΑ να προτείνει γι' αυτήν, ονομαστική ψηφοφορία.

Η προτεινόμενη ρύθμιση αποσύρθηκε τελικά, κατόπιν και της δήλωσης του εισηγητή του ΠΑΣΟΚ, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, ότι δεν πρόκειται να την στηρίξει.

ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ Σ. ΙΩΑΝΝΗΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ντόντη Ιωάννη

Καραγιώργος Ιωάννης του Σωτηρίου
Γεννήθηκε στις 15-02-1968.
Είναι παντρεμένος με την Αθανασία Οικονόμου από την Στρατίνιστα Πωγωνίου και έχουν δύο παιδιά.
Απόφοιτος της Σχολής ΙΕΚ  Ε.Κ.Α.Β.
Εργάζεται στον Τομέα Ε.Κ.Α.Β. Δολιανών  με περιοχή κάλυψης το Πωγώνι και το Ζαγόρι, συμβάλλοντας στην ίδρυσή του.
Με την έναρξη της λειτουργίας του, ορίστηκε υπεύθυνος στον Τομέα.
Συνδικαλιστική δράση στο χώρο του Ε.Κ.Α.Β. επί 17 συνεχή έτη, ως Πρόεδρος Σωματείου και στην Πανελλήνια Ομοσπονδία  ως Γενικός  Γραμματέας και Αντιπρόεδρός της.
Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος την τετραετία 2007-2010 στον πρώην Δήμο Δελβινακίου και Αντιδήμαρχος τη διετία 2007-2008
To 2010 εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δύναμη  Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι».
Tηλ. Επικοινωνίας:  6946120255-6944173442

ΜΠΟΝΤΙΝΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ: Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο «Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι» με υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Ντόντη Ιωάννη


Tηλ. Επικοινωνίας:  6932628399

"ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ": ΕΝΟΤΗΤΑ καθημερινότητα και ανάπτυξη ο στόχος μας για το Πωγώνι

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

     Tο σύνθημά μας, το σύνθημα του Δημάρχου που υιοθετήσαμε όλοι οι συνεργάτες του, ήταν να «βάλουμε πλάτη στα δύσκολα» την εποχή της κρίσης και των λειψών εσόδων.  Ήμασταν εκεί δίπλα στους δημότες μας σε κάθε γωνιά του Δήμου, όχι ως δημοτικοί άρχοντες αλλά ως υπεύθυνοι για την επίλυση των προβλημάτων τους.  Η εποχή των βαρύγδουπων δηλώσεων μέσα από τα γραφεία και τον τύπο σταμάτησε για την χώρα μας το 2010.  Εμείς καταφέραμε να ακούσουμε την φωνή των ακριτών μας και να εξελιχτούμε. 
    Τα χρόνια της κρίσης, μας είπαν οι δημότες, σας θέλουμε δίπλα μας στα προβλήματά μας, και εμείς ήμασταν εκεί για να ζητούμε σήμερα την ψήφο τους.
     Γνωρίζει πολύ καλά ο κ. Ντόντης ότι η πόρτα του Δημάρχου ήταν ανοιχτή για να εξυπηρετήσει με τους συνεργάτες του όλους ανεξαιρέτως.  
Οι «κολλητοί» είναι στην φαντασία του κ. Ντόντη.  

Ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι!

Στον αέρα από την Πρωτομαγιά οι μισθοί χιλιάδων Δημοσίων Υπαλλήλων από περίπου 500 Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου στα οποία κόβεται η κρατική χρηματοδότηση γιατί δεν απογράφησαν.
Σε εφαρμογή οδηγίας της Κομισιόν το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έστειλε ''φιρμάνι'' σε όλα τα υπουργεία για την καταγραφή όλων των επιχειρήσεων του Δημοσίου.
Όποιο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν έχει απογραφεί έως τις 30 Απριλίου από την Πρωτομαγιά διακόπτεται η κρατική χρηματοδότηση του.
Η εντολή ήταν σαφής, όποιο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου δεν έχει απογραφεί έως τις 30 Απριλίου από την Πρωτομαγιά διακόπτεται η κρατική χρηματοδότηση του.

Φιλιππιάδα: Συνελήφθη 35χρονος αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του έναν παράνομο μετανάστη

Επίσης, σε βάρος του 35χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για παρόμοιο αδίκημα

Συνελήφθη, σήμερα (30-04-2014) λίγο μετά τα μεσάνυκτα, στο 58ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων-Αντιρρίου (περιοχή στρατοπέδου Φιλιππιάδας), από αστυνομικούς της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (ΟΕΠΤΑ), της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πρέβεζας, ένας 35χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για μεταφορά ενός μη νόμιμου μετανάστη.

Συνέντευξη τύπου της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, για το καυτό και οξύτατο θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων των παραμεθορίων περιοχών Ηπείρου και Δ. Μακεδονίας

Αθήνα 30/4/2014
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνέντευξη τύπου προς τα μέσα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου καθώς και προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε στις 29/4/2014 η Πανηπειρωτική για το καυτό και οξύτατο θέμα της μη επαρκούς φύλαξης των συνόρων των τριών ακριτικών επαρχιών Φιλιατών, Πωγωνίου και Κόνιτσας, αλλά και της Δ. Μακεδονίας.
Στη συνέντευξη ο Πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Γ. Οικονόμου καυτηρίασε την πλήρη αδιαφορία της κυβέρνησης για την ελλιπέστατη φύλαξη των συνόρων που έχει ως αποτέλεσμα
1.Την σχεδόν ελεύθερη διακίνηση και εμπορία τόνων ναρκωτικών ουσιών και
  όπλων που καθιστούν την Ήπειρο το πρώτο στη χώρα διαμετακομιστικό
   κέντρο λόγω γειτνίασης με την Αλβανία.
2. την αύξηση των διαρρήξεων και λεηλασιών σπιτιών κυρίως αποδήμων
3. την αύξηση ανθρωποκτονιών και ληστειών
4. την κλοπή ζωικού κεφαλαίου και αυτοκινήτων
5. την διάρρηξη εκκλησιών και εξωκλησιών και την αφαίρεση εικόνων μεγάλης 
    αρχαιολογικής αξίας
6. τις αρχαιοκαπηλίες που σημειώθηκαν στην περιοχή.
      Τονίζοντας ακόμη ότι αν η κυβέρνηση δεν δώσει άμεση  λύση στο πρόβλημα η αποδημία σε συνεργασία με τους Δήμους των ακριτικών περιοχών  θα κλιμακώσει τους αγώνες της με δυναμικότερα μέτρα.
      Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκαν και οι παρεμβάσεις των Δημάρχων Πωγωνίου Κ. Καψάλη και Νεστορίου Χ. Γκοσλιόπουλου.

Ε.ΠΑ.Μ. Ιωαννίνων: Ανοιχτή πολιτική συζήτηση με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κ. Δημήτρη Καζάκη, την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Serai

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σας ενημερώνουμε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου (Ε.ΠαΜ.), ο οικονομολόγος αναλυτής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Καζάκης θα επισκεφθεί την πόλη των Ιωαννίνων για μια ανοιχτή πολιτική συζήτηση που θα γίνει την Κυριακή 4 Μαΐου 2014 και ώρα 7:00 μ.μ. στο ξενοδοχείο Grand Serai.

Μυρσίνη Πρέβεζας: Το ημιορεινό χωριό της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, με τους δύο υποψήφιους Ανιπεριφερειάρχες για την Περιφέρεια της Ηπείρου

Μυρσίνη Πρέβεζας
Ίσως να αποτελεί μοναδικό φαινόμενο για την ελληνική επικράτεια και  ίσως  μοναδικό φαινόμενο για αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές  β΄ βαθμού (Περιφέρεια), από ένα μικρό ημιορεινό  χωριό της Ηπείρου, των 150 μονίμων κατοίκων, την Μυρσίνη Πρέβεζας, να υπάρχουν δύο υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες.
Δημήτρης Κωνής
Κώστας Κωτσαντής

Τι χρωστάτε και πόσο στο Δημόσιο

Δείτε μέσω internet τις οικονομικές οφειλές

Μέσω του διαδικτύου, χωρίς δηλαδή να πηγαίνουν αναγκαστικά στα γκισέ της εφορίας, μπορούν οι φορολογούμενοι να ενημερώνονται για τα χρέη τους προς το Δημόσιο που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμα άλλα και για τους φόρους που βεβαιώνονται κάθε φορά από την εφορία. Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών ανέπτυξε ειδική εφαρμογή με την οποία ο φορολογούμενος μπορεί να δει αναλυτικά όλα τα ποσά που οφείλει προτού καταφθάσουν τα ειδοποιητήρια και πριν ξεκινήσουν οι... «οχλήσεις» από την εφορία. Η υπηρεσία έχει ήδη τεθεί σε εφαρμογή και μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν φορολογούμενοι που είναι εγγεγραμμένοι στις υπηρεσίες του TAXISnet. Εισάγοντας το Username και το password που έχουν πάρει από την εφορία θα οδηγούνται στη σελίδα που θα παρουσιάζει τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους άλλα και όλους τους φόρους που πρέπει να καταβληθούν και είτε αφορούν το εισόδημα είτε τα ακίνητα κ.λπ.

Διεύθυνση Μεταφορών Ιωαννίνων: Εξετάσεις για ειδική άδεια ταξί στις 6 Μαΐου 2014

Από τη Διεύθυνση Μεταφορών Ιωαννίνων ανακοινώνεται πως οι εξετάσεις ειδικής άδειας ταξί θα πραγματοποιηθούν στις 6 Μαΐου 2014 και ώρα 9:00 π.μ. στην αίθουσα της Διεύθυνσης Μεταφορών (Δομπόλη 30).
Για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει μέχρι τις 5 Μαΐου και ώρα 12:00 να υπογράψουν στην κατάσταση συμμετεχόντων, που έχει καταρτισθεί στην Δ/νση Μεταφορών και Επικοινωνιών (Υπεύθυνος κ. Δόσης Βασίλειος).


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr/

Ρύθμιση σοκ: Κάτω από το 30% της αντικειμενικής αξίας θα ορίζεται η τιμή εκκίνησης πλειστηριασμού ακινήτου


Στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας ή ακόμη και χαμηλότερα μειώνει την τιμή εκκίνησης για τους πλειστηριασμούς ακινήτων το Δημόσιο.
Όπως γράφει η «Καθημερινή» η σχετική ρύθμιση, έπειτα από συμφωνία με την τρόικα, προωθείται για ψήφιση στη Βουλή στα τέλη Ιουλίου με στόχο να εισπράττονται ταχύτερα τα ποσά που οφείλουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις στο Δημόσιο.
Με το νέο σύστημα που προωθείται, εάν ο πλειστηριασμός κηρυχθεί άγονος, η τιμή πρώτης προσφοράς θα μειώνεται περαιτέρω, δηλαδή κάτω απ' το 30% της αντικειμενικής αξίας.
Με αυτό τον τρόπο τα ακίνητα που βγαίνουν στον πλειστηριασμό από το Δημόσιο θα εκπλειστηριάζονται σε πολύ χαμηλότερες τιμές, με αποτέλεσμα το Δημόσιο να εισπράττει ταχύτερα τα ποσά που του οφείλουν οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις.

Φοβούνται μεγάλο κραχ στα ασφαλιστικά ταμεία και ετοιμάζουν νέο «μαχαίρι» στις συντάξεις


Τεράστια ελλείμματα        

Άρον- άρον δανειστές και τρόικα ζητούν εδώ και τώρα νέες αλλαγές στο συνταξιοδοτικό σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, καθώς δεν πείθονται από τους εξωραϊσμούς που παρουσιάζει η κυβερνητική πλευρά σε σχέση με «νοικοκύρεμα» των ασφαλιστικών ταμείων.
Τα τεράστια ελλείμματα στα ασφαλιστικά ταμεία που επέτεινε η οικονομική κρίση, η αύξηση της ανεργίας, η ανασφάλιστη εργασία, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οι δανειστές φοβούνται ότι θα προκαλέσει νέα μαύρη τρύπα στα δημόσια οικονομικά.
Προκειμένου να αποφευχθούν νέες ταμειακές απαιτήσεις θέτουν επιτακτικά την συρρίκνωση του δημόσιου τομέα των συντάξεων σε ένα και μοναδικό πυλώνα, αυτόν της κύριας ασφάλισης. Άμεσο διαχωρισμό των κλάδων υγείας και συντάξεων, ενώ φέρεται να θέτουν και μείωση των δαπανών για τις συντάξεις.