Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

ΓΙΑΝΝΕΝΑ: Τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Άρτας με δύο νεκρούς

Τροχαίο δυστύχημα στην εθνική οδό Ιωαννίνων - Άρτας σήμερα το μεσημέρι στην θέση «Πλατανάκια», όταν ο οδηγός ενός οχήματος πέρασε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με διερχόμενο όχημα.
Στο τροχαίο ενεπλάκη και τρίτο όχημα, με αποτέλεσμα από τη σφοδρή σύγκρουση να χάσουν την ζωή τους δύο άτομα.
Ελαφρά τραυματίστηκε ένα ακόμη άτομο.
Η κίνηση στο σημείο διεκόπη για δύο περίπου ώρες και γινόταν εκ περιτροπής με τη βοήθεια της τροχαίας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Παράταση μέχρι και την Πέμπτη για τα μηχανογραφικά

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την παράταση μέχρι και την Πέμπτη στην κατάθεση των μηχανογραφικών, λόγω της 48ωρης απεργίας.
Δελτίο Τύπου

Από το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι, λόγω της προκηρυχθείσας απεργίας από τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, για τις 28 και 29 Ιουνίου 2011, η προθεσμία οριστικοποίησης του μηχανογραφικού δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, για όλους τους υποψηφίους, παρατείνεται μέχρι 30 Ιουνίου 2011. Η ώρα λήξης της οριστικοποίησης είναι μέχρι 24:00 της ίδιας ημέρας.
Η προθεσμία είναι αποκλειστική και καμία οριστικοποίηση δεν θα γίνεται δεκτή πέραν αυτής της ώρας και ημέρας. 

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: Αυστηρότερες προϋποθέσεις για το επίδομα ανεργίας

Τι θα ισχύει με τον εφαρμοστικό νόμο.



Αυστηρότερες γίνονται οι προϋποθέσεις για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, με αποτέλεσμα να δυσχεραίνει η κατοχύρωση δικαιώματος στην επιδότηση ανεργίας για πλήθος εργαζομένων.
Σύμφωνα με το σχέδιο του εφαρμοστικού νόμου, ο ασφαλισμένος άνεργος που επιδοτείται για πρώτη φορά πρέπει να έχει πραγματοποιήσει ογδόντα ημερομίσθια κατά έτος, στα αμέσως προηγούμενα από την έναρξη της επιδότησης τρία έτη, ενώ έως τώρα ήταν δύο έτη.

Ακόμη, για τους επιδοτούμενους που διακόπτουν την επιδότησή τους, απαιτούνται για την εκ νέου κατοχύρωση επιδότησης τουλάχιστον εκατόν πενήντα ημερομίσθια από τη λήξη της αμέσως προηγούμενης επιδότησής του έως και την ημερομηνία λύσης της εργασιακής σχέσης, με βάση την οποία αιτείται νέα επιδότηση, αντί 125 που ίσχυε έως τώρα.


Παράλληλα, από 1ης Αυγούστου θεσμοθετείται μηνιαία εισφορά ποσού ύψους 10 ευρώ που καταβάλλεται από τους ασφαλισμένους - αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους των ασφαλιστικών οργανισμών ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ υπέρ του κλάδου αυτού και αυξάνονται κατά 0,5% οι εισφορές εργοδότη και εργαζόμενου αντίστοιχα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: "Να φορολογηθούν όλοι οι πολιτικοί"

Προτείνει την έκτακτη φορολόγηση όσων διετέλεσαν υπουργοί, βουλευτές και διευθυντές κρατικών υπηρεσιών .... από το 1974 και μετά.

 "Η κυβέρνηση, εν όψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, έχει την απόλυτη υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να προχωρήσει σε κάτι το οποίο θα δημιουργήσει μια πραγματική αίσθηση κάθαρσης, μια πραγματική αίσθηση Νέμεσις", καθώς αυτό που τώρα πληρώνουν οι πολίτες είναι «η σκοτεινή πλευρά της Μεταπολίτευσης", δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο υπουργός Υποδομών κ. Γιάννης Ραγκούσης και πρότεινε:



"Όσοι από το '74 και μετά, με τον έναν ή τον άλλο ρόλο, με τη μία ή την άλλη ιδιότητα, συμμετείχαν και ευνοήθηκαν από τη μεγάλη αναπτυξιακή εξέλιξη που έζησε η χώρα, πρέπει να υποστούν μία πραγματική, μία ουσιαστική και, γιατί όχι, βαριά, έκτακτη φορολόγηση της υπεραξίαςπουαποκόμισαν είτε μέσω κινητών είτε μέσω ακίνητων αξιών".

Όπως εξήγησε, "πρέπει όλοι όσοι από το '74 και μετά είχαν την ευχέρεια να συμμετέχουν και να ευνοηθούν από αυτή τη μεγάλη αναπτυξιακή εξέλιξη της χώρας να υποβληθούν σε μία βαριά θυσία, η οποία πιστεύω ότι αν δεν συμβεί τότε δεν θα έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση ώστε πραγματικά να ηρεμήσει η κοινωνία, να έλθει η κοινωνική γαλήνη".

Στο ερώτημα ποιοι θα πρέπει να φορολογηθούν, ο κ. Ραγκούσης απάντησε:
"Όλοι όσοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο έχουν χρηματίσει από το 1974 και μετά υπουργοί, βουλευτές, κρατικοί αξιωματούχοι, διορισμένοι ή αιρετοί είτε στο κεντρικό κράτος είτε στην Αυτοδιοίκηση, διευθυντές εφοριών, πολεοδομιών, διευθυντές του ΕΣΥ και οι οποίοι αποδεδειγμένα, από το σημείο και μετά που απέκτησαν τις θέσεις ευθύνης, βρέθηκαν -με όχι παράνομους τρόπους- με μία σημαντική υπεραξία είτε στις καταθέσεις είτε στα ακίνητα".
"Αυτοί πρέπει να υποστούν ένα μεγαλύτερο βάρος από τους υπόλοιπους, μία έκτακτη φορολόγηση, η οποία είναι συνδυασμένη με αυτή τη μεγάλη και αναντίληπτη ιστορική πραγματικότητα της μεγάλης ανάπτυξης της Μεταπολίτευσης, αλλά η οποία όμως παρήγαγε ένα σωρό δημοσιονομικά απορρίμματα που αυτή τη στιγμή εμείς ως κυβέρνηση και η σημερινή γενιά είμαστε υποχρεωμένοι να διαχειριστούμε με μόνη αιτιολογική βάση ότι πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε τη χρεοκοπία της χώρας", συνέχισε.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Μαίνεται η πυρκαγιά σε δασική έκταση

Σε εξέλιξη σήμερα η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τα ξημερώματα σε δασική έκταση στην Ηγουμενίτσα.
Η φωτιά καίει θάμνους στην πλαγιά του βουνού απέναντι από τον οικισμό Πλαταριά, ο οποίος προς το παρόν δεν απειλείται.

Εννέα πυροσβεστικά οχήματα και 18 άνδρες δίνουν μάχη με τις φλόγες για να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, της οποίας το καταστροφικό έργο ευνοούν οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή. στη προσπάθεια συνδράμουν και 22 άτομα πεζοπόρου τμήματος.
Να αναφερθεί, επίσης, ότι στις 09:35 σήμερα το πρωί στο σημείο κατέφθασε και αεροσκάφος για να βοηθήσει στην κατάσβεση, λόγω του δύσβατου της περιοχής.


Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πυροσβεστικής μέχρι στιγμής έχουν γίνει στάχτη 140 στρέμματα.
Κάτοικοι της περιοχής, που συμμετέχουν στο έργο της πυρόσβεσης λένε ότι η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε πέντε σημεία, αφήνοντας αιχμές για εμπρησμό.

ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ: "Στο αστρονομικό ποσό των 60 ευρώ η...εισφορά των βουλευτών!"

Η κοροϊδία για το...5% που επέβαλε το υπουργείο Οικονομικών...


Εντυπωσιακά τα στοιχεία που αποκαλύψε εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων ο κ. Γιάννης Παρασκευόπουλος, σχολιάζοντας τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Ελλάδα και την οριστικοποίηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος:



Για το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο:
"Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιβεβαίωσαν τις παρωπίδες τους: Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις για τη βιωσιμότητα της ευρωζώνης, κράτησαν απλώς τη χώρα μας στο χείλος της χρεοκοπίας, με εξοντωτικούς μάλιστα όρους. Μόνο ο πρωθυπουργός μπορεί να θεωρεί κάτι τέτοιο "θετικό σημάδι για το μέλλον της Ελλάδας".


Για το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και τις εξαγγελίες Βενιζέλου:
"Στην ουσία πληρώνουμε, με δεκάδες δις ευρώ αιματηρών και άδικων επιπλέον φόρων και περικοπών, την απουσία πολιτικής βούλησης για σύγκρουση με τη φοροδιαφυγή και τις γκρίζες περιουσίες. Τα 60 ευρώ το μήνα που θα συνεισφέρει κάθε πολιτικός, αποτελούν κακόγουστη φάρσα μπροστά στις δεκάδες χιλιάδες ευρώ που γλυτώνει ο ίδιος μέσω των φορολογικών του προνομίων".


Κι επεξηγεί:
Ο επιπλέον συντελεστής της έκτακτης εισφοράς για τους βουλευτές (5% αντί 4%) αντιστοιχεί σε επιπλέον μηνιαία επιβάρυνση μόλις 60 ευρώ.
Αντίθετα, η διατήρηση της "αυτοτελούς φορολόγησης" της βουλευτικής αποζημίωσης σε συνδυασμό με τα αφορολόγητα "έξοδα παράστασης" για το 50%, σημαίνει, με πρόχειρους υπολογισμούς:
" Ετήσιο όφελος 13.000 ευρώ για τους (ελάχιστους) βουλευτές χωρίς άλλα εισοδήματα.
" Ακόμη μεγαλύτερο όφελος για όσους έχουν και άλλα εισοδήματα. Το όφελος αυξάνει, όσο υψηλότερα είναι τα εκτός Βουλής εισοδήματα των βουλευτών.
" Ενδεικτικά, βουλευτής με 200.000 ευρώ εισοδήματα εκτός Βουλής, διατηρεί ετήσιο φορολογικό όφελος μέχρι 88.000 ευρώ.

ΕΛΓΑ: Έως τις 29 Ιουλίου η προθεσμία για την πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς

Με κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, και του υφυπουργού Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδη, που υπεγράφη και δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ τροποποιήθηκε η προηγούμενη ΚΥΑ που αφορά τη διαδικασία υποβολής της ενιαίας δήλωσης καλλιέργειας/εκτροφής.
Μεταξύ άλλων στην ΚΥΑ αναφέρεται ότι καταληκτική προθεσμία για την πληρωμή της εισφοράς στον ΕΛΓΑ ορίσθηκε η 29η Ιουλίου.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει η νέα ΚΥΑ η πληρωμή θα πραγματοποιείται είτε με πάγια εντολή, είτε με διακανονισμό σε μετρητά και δόσεις.
Στην περίπτωση της πάγιας εντολής, ο λογαριασμός των παραγωγών θα χρεωθεί το ποσό της εισφοράς, ανεξάρτητα από το πόσα χρήματα θα υπάρχουν εκείνη τη στιγμή διαθέσιμα στο λογαριασμό.
Στην περίπτωση του διακανονισμού με μετρητά ή δόσεις οι παραγωγοί πρέπει να καταθέσουν το ποσό που τους αναλογεί στο λογαριασμό του ΕΛΓΑ στην ΑΤΕ με τον κωδικό Μ.Π. 620, προσκομίζοντας το έντυπο της δήλωσης καλλιέργειας ή εκτροφής.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ενεργοποίηση από Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011, για την ηλεκτρονική εγγραφή στο Μητρώο Αγροτών


Ο ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε ότι η εφαρμογή "Ηλεκτρονική Αίτηση Λήψης Πιστοποιητικού Εγγραφής στο ΜΑΑΕ" (Μητρώο Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων) θα ενεργοποιηθεί πάλι τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011.


ΔΗΜΟΣΙΟ: Τα 10 πιο απίστευτα επιδόματα

Aπίστευτα αλλά ...Ελληνικά!!!

Διαβάστε και φρίξτε με το μαύρο χάλι μας. Το πελατειακό κράτος στο μεγαλείο του!
Ας θαυμάσουμε την ευρηματικότητα των ανθρώπων που αρμέγαν το κράτος, όλους μας, για δεκαετίες.


1. Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ) 690/μήνα, 420 άτομα.
2. Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα, 1.987 άτομα.
3. Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα, 653 άτομα.
4. Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα 329 άτομα.
5. Μεταφοράς φακέλου (Δημόσιο) 290/μήνα, 6.800 άτομα.
6. Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων 450/μήνα, 1.100 άτομα.
7.Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ) 310/μήνα, 1.790 άτομα.
8.Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης) 595/μήνα ? άτομα.
9.Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) 870/μήνα, 657 άτομα.
10.Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων είναι δωρεάν (Όμιλος Ελληνικών Πετρελαίων) 120/μήνα, Όλο το προσωπικό !!!!!!

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: 48ωρο «τσουνάμι» απεργιών από αύριο

Την κήρυξη 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή αύριο Τρίτη 28 Ιουνίου και την Τετάρτη 29 Ιουνίου, αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση η ολομέλεια των διοικήσεων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία των εργαζομένων.

Τα συνδικάτα οργανώνουν συγκέντρωση και συλλαλητήριο την Τρίτη 28 Ιουνίου, στο Πεδίον Άρεως στις 11.00 π.μ., και στην περιφέρεια σε χώρο και ώρα που θα προσδιορίσουν τα Εργατικά Κέντρα


Την Τετάρτη 29 Ιουνίου, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, το πρωί και το μεσημέρι, στο Σύνταγμα, καθώς και συγκέντρωση στις 7:00 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία για τη Βουλή.


Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχει η Ένωσης Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας με δύο τετράωρες στάσεις εργασίας και τις δύο μέρες, Τρίτη και Τετάρτη, από τις 8:00 π.μ. έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 10:00 το βράδυ.
Στις συγκοινωνίες, είναι σίγουρο ότι οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού θα ακινητοποιηθούν για 48 ώρες, καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών αποφάσισε να συμμετάσχει στη 48ωρη πανελλαδική απεργία που έχουν εξαγγείλει για την Τρίτη και την Τετάρτη οι δύο μεγάλες συνδικαλιστικές Οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Σημειώνεται ότι λόγω της απεργίας αυτής το μετρό δεν θα εκτελεί δρομολόγια από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι το Αεροδρόμιο, καθώς η γραμμή ανήκει στον ΟΣΕ και έτσι δεν θα διασφαλίζεται η ομαλή λειτουργία της.


Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία ακινητοποιημένα θα παραμείνουν λεωφορεία, τρόλεϊ, ηλεκτρικός και τραμ την Τρίτη και την Τετάρτη.
Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα βγουν στους δρόμους για να εξυπηρετήσουν μόνο τις γραμμές των Special Olympics.


Το μέτρο δεν θα λειτουργήσει την Τρίτη, ενώ την Τετάρτη θα κινηθεί μέχρι τις 4:00 το απόγευμα.
Τη συμμετοχή στη 48ωρη απεργία έχουν δηλώσει και οι εργαζόμενοι στον ΟΤΕ.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα κέντρα υγείας, το ΕΚΑΒ, τα θεραπευτήρια χρονίων παθήσεων, οι υπηρεσίες πρόνοιας, οι γιατροί του Πειραιά και οι οδοντίατροι.
Ρολά κατεβάζουν στις 28 και 29 Ιουνίου οι δημοσιογράφοι, τεχνικοί στα ΜΜΕ, στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη Γ.Γ.Ε., το Ελληνικό Δημόσιο, τους Ο.Τ.Α. και τα ειδησεογραφικά site, καθώς συμμετέχουν μαζικά στην 48ωρη πανελλαδική-πανεργατική απεργία που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με την κήρυξη 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τρίτη, 28 Ιουνίου 11.00-3.00 μμ και 4ωρης πανελλαδικής στάσης εργασίας την Τετάρτη, 29 Ιουνίου 11.00-3.00 μ.μ.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: Φωτιά σε δασική έκταση στην Ηγουμενίτσα

Στις φλόγες τυλίχτηκε στις 02:35 τα ξημερώματα δασική έκταση κοντά στην τοπική κοινότητα Πλαταριάς του δήμου Ηγουμενίτσας.


Στο σημείο επιχειρούσαν αρχικά 19 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με έξι οχήματα και τρία άτομα πεζοπόρου τμήματος, ωστόσο στη συνέχεια κατέφθασαν ενισχύσεις λόγω της μεγάλης έκτασης της φωτιάς.
Πλέον, στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 22 άτομα πεζοπόρου τμήματος ενώ τα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έχουν αυξηθεί σε εννιά.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Βάζει φόρο και στις εισφορές

Διάταξη-βόμβα του Βενιζέλου!!!



Χαράτσια-σοκ για πάνω από 3.000.000 μισθωτούς και περισσότερους από 1.000.000 αυτοαπασχολούμενους κρύβει μία ακόμη διάταξη-βόμβα του εφαρμοστικού νόμου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος που σκοπεύει να καταθέσει στη Βουλή η κυβέρνηση.
Με τη νέα αυτή διάταξη προβλέπεται ότι οι εισφορές που καταβάλλουν οι φορολογούμενοι υποχρεωτικά στα ταμεία ασφάλισής τους δεν θα αφαιρούνται πλέον από τα εισοδήματά τους σε ποσοστό 100%, αλλά θα εκπίπτουν από τα ποσά του φόρου εισοδήματος που προκύπτουν με βάση τη φορολογική κλίμακα.
Η νέα αυτή διάταξη, όπως γράφει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», με την οποία επιχειρείται η υπερφορολόγηση μεγάλου αριθμού πολιτών, έρχεται στο προσκήνιο αμέσως μετά την αποτυχημένη απόπειρα της κυβέρνησης να περικόψει επιστροφές φόρων ύψους 1,7% δις ευρώ που υποχρεούται να πληρώσει το Δημόσιο σε 2,2 εκατομμύρια φορολογούμενους επειδή έκαναν χρήση της αυξημένης έκπτωσης φόρου που παρέχει το μέτρο των αποδείξεων.