Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022

Το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι στο Δημοτικό Σχολείο Πωγωνιανής


 Η ερημοποίηση της υπαίθρου συνήθως οδηγεί στο κλείσιμο και των λιγοστών πια σχολικών μονάδων που έχουν μείνει σ’ αυτή, αφού μαθητές δεν υπάρχουν αρκετοί για να δικαιολογηθεί η διατήρησή τους. Ωστόσο, αντίστροφη πορεία ακολουθεί στον τομέα αυτό η ακριτική Πωγωνιανή, η οποία είναι ένα από τα ελάχιστα χωριά - κωμοπόλεις της ελληνικής περιφέρειας, ίσως το μοναδικό στο οποίο φέτος επαναλειτουργεί το κλειστό από το 2018 Δημοτικό Σχολείο!

Πρόκειται για ένα αίτημα ετών του χωριού και των φορέων του προς τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών το οποίο υιοθετήθηκε από τη Δημοτική Αρχή Πωγωνίου, με τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Πωγωνιανής Στέλιο Κουκουλάρη να συντονίζει την όλη προσπάθεια. Αυτό αντιμετωπίστηκε θετικά από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου και φτάνει πια σε αίσια έκβαση καθώς η απόφαση για την επαναλειτουργία της σχολικής μονάδας δημοσιεύθηκε προχθές στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως!

Δήμος Ζίτσας: Ένταξη δικαιούχων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο

 


Παρακαλούνται οι δημότες του Δήμου Ζίτσας που επιθυμούν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου να καταθέσουν την αίτησή τους μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, από την Πέμπτη 01/09/2022 έως και την Τρίτη 04/10/2022 στο Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ζίτσας (Λασκαρίνας 3Α, στο παλαιό Δημαρχείο, τηλ.: 2651360242-2651360243-2651360240)

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

-  Αίτηση

-  Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

-  Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας του αιτούντος, ή διαβατηρίου για αλλοδαπούς, και άδεια διαμονής  σε ισχύ

-  Αντίγραφο λογαριασμού ΔΕΚΟ από το οποίο πιστοποιείται η διεύθυνση κατοικίας ή Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας

-   Εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

-   Ε1 του τελευταίου φορολογικού έτους όλων των μελών του νοικοκυριού

-  Ε9 όλων των μελών του νοικοκυριού

Κατά περίπτωση, ανάλογα με την κατάσταση του υποψηφίου - δυνητικού δικαιούχου:

Για τα άνεργα μέλη του νοικοκυριού, εφόσον υπάρχουν, φωτοτυπία κάρτας ανεργίας σε ισχύ

Επίσημη Ιατρική Γνωμάτευση από Νοσοκομείο, εφόσον υπάρχει πρόβλημα υγείας

Γνωμάτευση Πρωτοβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής ΚΕ.Π.Α. σε ισχύ, εφόσον πρόκειται για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: Μεταγραφή-επιστροφή στην ομάδα, του Κωνσταντίνου Κώστα

 


Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος ανακοινώνει τη μεταγραφή – επιστροφή του Κωνσταντίνου Κώστα.

Άλλη μια μεταγραφή-επιστροφή για την ομάδα μας.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε τον ερχομό του Κωνσταντίνου Κώστα.

Ένας παίκτης με καταγωγή από το χωριό μας έκανε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα μας σε ηλικία 16 ετών.

Αγωνίστηκε για 2 σεζόν με την φανέλα της ομάδας μας ενώ αργότερα αγωνίστηκε και για λογαριασμό άλλων ομάδων (Xρυσοβίτσα, Κληματιά, Χαροκόπι).

Ο νεαρός φουλ μπακ με όπλο την ταχύτητα και την τεχνική του έρχεται να ενισχύσει τις πτέρυγες της ομάδας μας.

Καλωσήρθες Κωνσταντίνε!

Επίσκεψη Ριζόπουλου σε μονάδες υδατοκαλλιέργειας - πρότυπα του ηπειρώτικου επιχείρειν

 

Επίδειξη των σημείων της γαρίδας που αναδεικνύουν την καθαρότητα και τη βιολογικότητά της

Επίσκεψη σε δύο πρότυπες επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας, την Avramar ιχθυοκαλλιέργειες θαλασσής και την Europrawn βιολογικής γαρίδας, προκειμένου να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας τους, τις προκλήσεις της αγοράς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς και ζητήματα προστασίας του περιβάλλοντος, πραγματοποίησε σήμερα ο επικεφαλής των «Οριζόντων Ηπείρου», Σπύρος Ριζόπουλος, συνοδευόμενος από τον συντονιστή της παράταξης, Μιχάλη Νάτση.

Μεταφορά ψαριών με νερό μέσα σε σωλήνες από τις δεξαμενές προπάχυνσης σε αυτές τις πάχυνσης

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, παρουσιάστηκε η συνολική διαδικασία παραγωγής και διάθεσης, από τη δημιουργία γόνου, την προπάχυνση, την πάχυνση και τη συσκευασία, ενώ εξηγήθηκε με λεπτομέρειες ο τρόπος με τον οποίο καταλήγουν στην ελληνική αλλά και την παγκόσμια αγορά, οι τσιπούρες, τα λαβράκια και οι γαρίδες που παράγονται στις δύο αυτές μονάδες.

Ψάρια σε διαδικασία προπάχυνσης

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης του κ. Ριζόπουλου ήταν η Avramar, όπου  είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει τον τρόπο λειτουργίας μιας πραγματικά εντυπωσιακής επιχείρησης που τιμά την εικόνα του ηπειρωτικού «επιχειρείν» τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων.

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός με καταδικαστική απόφαση

 


Συνελήφθη χθες (01.09.2022) το απόγευμα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, σύμφωνα με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης -15- ετών και χρηματική ποινή -90.000- ευρώ, για παράβαση της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Συνελήφθη ένα άτομο για άσκηση θήρας κατά τις νυχτερινές ώρες στο συνοικισμό «Τερπνά» της ΤΚ Καψάλων του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων

 


Με την κατηγορία της άσκησης θήρας κατά τις νυχτερινές ώρες συνελήφθη ένα άτομο, από την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου, και παραπέμφθηκε στη Δικαιοσύνη, με την σε βάρος του δικογραφία.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο συνοικισμό «Τερπνά» της ΤΚ Καψάλων του Δ. Κεντρικών Τζουμέρκων στην Άρτα, εκεί όπου βρέθηκε κλιμάκιο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, κατόπιν πληροφοριών που είχαν περιέλθει στην υπηρεσία για άσκηση θήρας τριχωτών θηραμάτων κατά τις νυχτερινές ώρες.

Οι Θηροφύλακες έθεσαν υπό διακριτική παρακολούθηση μία περιοχή και τις νυχτερινές ώρες, εντόπισαν ένα άτομο σε σημείο με καλλιέργειες καλαμποκιού, να βρίσκεται εντός μίας αυτοσχέδιας κατασκευής (φυλάχτρα) και να έχει μαζί του ένα κυνηγετικό όπλο, έτοιμο προς χρήση.

Συγκεκριμένα, το κυνηγετικό όπλο έφερε εντός της θαλάμης, τρία φυσίγγια για την θήρα τριχωτών θηραμάτων, ενώ είχε προσαρμοσμένο στην κάννη του και ένα φακό. Το όπλο, τα τρία φυσίγγια που περιείχε καθώς και άλλα έξι που βρέθηκαν στο σημείο, όπως επίσης ένα μαχαίρι και ένας δεύτερος φακός, κατασχέθηκαν.

Άρτα: Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και ημεδαπής που εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης με το πρόσχημα της επιστροφής ποσού για την κατανάλωση ρεύματος

 


Απέσπασαν -24.000- ευρώ από ημεδαπή

Από την έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού και ημεδαπής, που εμπλέκονται σε υπόθεση απάτης και σε βάρος τους σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία.

Ειδικότερα, τον περασμένο Ιούνιο ημεδαπός τηλεφώνησε στην παθούσα, προσποιούμενος ότι τηλεφωνεί από λογιστικό γραφείο και με το πρόσχημα ότι δικαιούται επιδότηση λόγω του αυξημένου κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας, την καθοδήγησε κατάλληλα, με αποτέλεσμα να καταβάλει εκείνη το χρηματικό ποσό των -24.000- ευρώ, σε τραπεζικούς λογαριασμούς των κατηγορούμενων.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας.

“Τοπία των λέξεων Ι” ένα σεμινάριο με την ηθοποιό, σκηνοθέτη, εκπαιδευτικό θεάτρου Αθηνά Τσικνιά

 


Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το πρώτο σεμινάριο της χρονιάς.

Τα Γιάννενα, η λίμνη μας και οι κρυφές γωνιές της μας καλούν σε ένα δημιουργικό ταξίδι. Ένα σεμινάριο θεάτρου βασισμένο στην ποίηση.

Θα πραγματοποιηθεί σε εξωτερικούς χώρους της πόλης των Ιωαννίνων, οι οποίοι αποτελούν κομμάτι της καθημερινής μας ζωής. Θα δούμε με άλλο μάτι τους χώρους αυτούς, θα αναζητήσουμε τον χώρο μέσα μας, θα ανακαλύψουμε ξανά τον εαυτό μας και θα αποτελέσουμε ένα ζωντανό σώμα συνόλου εφευρίσκοντας ξανά τις λέξεις ποιημάτων που θα δουλέψουμε. Πρόκειται για το πρώτο μέρος από μια σειρά σεμιναρίων.

Η διάρκεια του είναι τρεις μέρες και τρεις ώρες την ημέρα.

Η ημερομηνία που θα πραγματοποιηθεί είναι Δευτέρα με Τετάρτη 5-7 Σεπτέμβρη και ώρες 5:30-8:30.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς, σε περφόρμερ, χορευτές, εκπαιδευτικούς και σε όλους όσους αγαπούν την τέχνη του θεάτρου.

Το κόστος συμμετοχής είναι 50 €.

Κρατήσεις θέσεων: 6974865401, info@theatroactina.gr  

Αθηνά Τσικνιά

Από τις 22 Σεπτεμβρίου οι αιτήσεις για την πρόσληψη 3.720 μόνιμων νοσηλευτών στα νοσοκομεία

 


Εκδόθηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη 7Κ/2022 του ΑΣΕΠ που αφορά στην κάλυψη με σειρά προτεραιότητας 3.720 μόνιμων θέσεων νοσηλευτών σε νοσοκομεία της χώρας, καθώς και συμβάσεων διάρκειας τριών ετών στο Γενικό Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Οι υποψήφιοι (Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) πρέπει να συμπληρώσουν και να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής στο ΑΣΕΠ, αποκλειστικά μέσω του διαδικτυακού του τόπου www.asep.gr, από την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου και ώρα 08:00 έως την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου και ώρα 14:00.

Συνελήφθη στην Εγνατία Οδό αλλοδαπός για μεταφορά παράτυπων μεταναστών

 


Συνελήφθη χθες (01-09-2022) το απόγευμα στην Εγνατία Οδό από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηγουμενίτσας αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για μεταφορά παράτυπων μεταναστών.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έλεγχο σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο κατηγορούμενος, εντός του οποίου βρέθηκαν και συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο οδηγός είχε παραλάβει νωρίτερα τους αλλοδαπούς από περιοχή της Ηγουμενίτσας, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα μέσω των ελληνοαλβανικών συνόρων, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ηλεία, έναντι κομίστρου συνολικής αξίας -160- ευρώ.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός, στερούνταν άδειας ικανότητας οδήγησης.

Το παραπάνω αυτοκίνητο κατασχέθηκε, ενώ οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Μ.Π.Ε. του έργου (Υποκατηγορία Α2, ομάδα 10η ) του έργου: Φωτοβολταϊκός Σταθμός, ισχύος 23,54688 MW, στη θέση «ΒΕΛΛΑ», Δ.Ε. Καλπακίου

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Ανακοινώνει και Προσκαλεί

Έχοντας υπόψη τις διατάξεις του άρθ. 19 του Ν. 4014/2011 (ΦΕΚ 209/Α΄) σε συνδυασμό με τις διατάξεις της ΚΥΑ 1649/45/2014 (ΦΕΚ 45/Β’), τους πολίτες ( κοινό, ενδιαφερόμενο κοινό) και φορείς εκπροσώπησής τους ( οικείο Δημοτικό Συμβούλιο, Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης, Ποιότητας Ζωής, Συμβούλιο Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας ), να λάβουν γνώση και να διατυπώσουν γραπτές απόψεις ( σύμφωνα με το έντυπο υπό στοιχεία Δ11, που περιλαμβάνεται στο παράρτημα Α της προαναφερόμενης ΚΥΑ) στα πλαίσια της έναρξης δημόσιας διαβούλευσης, επί του περιεχομένου του φακέλου Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) του έργου/δραστηριότητα (κατηγορίας Α2, ομάδα 10η): «Φωτοβολταϊκός Σταθμός, ισχύος 23,54688 MW, στη θέση «ΒΕΛΛΑ», Δ.Ε. Καλπακίου, Δ. Πωγωνίου, Π.Ε. Ιωαννίνων, Περιφέρειας Ηπείρου».

Φορέας πραγματοποίησης και λειτουργίας του έργου ή της δραστηριότητας είναι η εταιρεία : «ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ».

Ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας δημοσιοποίησης ορίζεται η 31-08-2022 και ημερομηνία λήξης αυτής η 11-10 -2022.

Ημερομηνία έναρξης της προθεσμίας για την κατάθεση γραπτών απόψεων των πολιτών και των φορέων εκπροσώπησής τους ορίζεται η 02-09-2022 και ημερομηνία λήξης αυτής η 06-10-2022

Αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου –Δυτικής Μακεδονίας είναι η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου.

Αρμόδια Υπηρεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για την παροχή πληροφοριών και στοιχείων καθώς και την παραλαβή των εγγράφων απόψεων και προτάσεων των πολιτών και φορέων είναι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου (Πλατεία Πύρρου 1 –Ιωάννινα, γρ. 203), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες).

Η παρούσα ανακοίνωση αναρτάται στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου, www.php.gov.gr/  Ενημέρωση/Ανακοινώσεις.

Η παρούσα Ανακοίνωση-Πρόσκληση να δημοσιευθεί στην εφημερίδα «ΝΕΟΙ ΑΓΩΝΕΣ» την 01-09- 2022.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΗ- ΜΠΟΤΣΗ

Άνοιξε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου η πλατφόρμα για την ενίσχυση κατοίκων στις ορεινές περιοχές

 


Άνοιξε την Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 και είναι στη διάθεση των δικαιούχων η ψηφιακή πλατφόρμα που αφορά στη χορήγηση εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες, τουλάχιστον δύο ατόμων, που διαμένουν συνεχώς σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο ετών.

Όπως αναφέρει ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σε ανακοίνωσή του, η ψηφιακή πλατφόρμα θα παραμείνει στη διάθεση των δικαιούχων, μέχρι τις 30 Οκτωβρίου 2022, για την υποβολή των αιτήσεων έτους 2022.

Οι πολίτες, των οποίων η αίτηση του 2021 απορρίφθηκε, πρέπει να υποβάλουν νέα αίτηση για το έτος 2022, προκειμένου να εξεταστεί κατά πόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης.

Ο πολίτης μπορεί ηλεκτρονικά και σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να ολοκληρώνει τη διαδικασία υποβολής του αιτήματός του, με τους κωδικούς του TAXIS.

Γιάννενα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την διεξαγωγή συναυλίας, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου

 


Την απόφαση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην κεντρική πλατεία όπου θα φιλοξενηθεί η συναυλία που διοργανώνει η εταιρεία P&I υπέγραψε ο Δήμαρχος μετά και από συνεννόηση με την Τροχαία Ιωαννίνων.

Η απόφαση προβλέπει:

Την απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων το Σάββατο 03/09/2022 από 15:00 έως πέρατος της εκδήλωσης στην πλατεία Πύρρου και συγκεκριμένα στο τμήμα από τους κεντρικούς σηματοδότες έως το διοικητήριο της Περιφέρειας Ηπείρου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων την ίδια ημέρα από 19:00 έως πέρατος της εκδήλωσης στην πλατεία Πύρρου και συγκεκριμένα στο τμήμα από τη συμβολή της με την οδό Σπ. Σπύρου έως τη συμβολή της με την οδό 28ης Οκτωβρίου.

Περιφέρεια Ηπείρου: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις εκδηλώσεις «Κερνάμε Ήπειρο»

 


Η Περιφέρεια Ηπείρου συνεχίζοντας την προσπάθεια για την προβολή και προώθηση των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου, διοργανώνει εκδηλώσεις με την ονομασία «Κερνάμε Ήπειρο» στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων το τριήμερο 23, 24, 25 Σεπτεμβρίου και στην Αθήνα στο Ζάππειο το τριήμερο 30 Σεπτεμβρίου, 1 και 2 Οκτωβρίου.

Δικαίωμα δωρεάν συμμετοχής έχουν όλες οι επιχειρήσεις πιστοποιημένων τοπικών προϊόντων του κλάδου τροφίμων και ποτών.

Στις εκδηλώσεις αυτές θα υπάρξει και δυνατότητα άμεσης πώλησης των προϊόντων.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να δηλώσουν εγγράφως την πρόθεσή τους να συμμετάσχουν το αργότερο ως τις 10-09-2022 στo e-mail: s.fouki@php.gov.gr  s.fouki@php.gov.gr   

Για περισσότερες πληροφορίεςμπορούν να επικοινωνήσουν στo τηλέφωνο 26510-87151 (κ. Σοφία Φούκη).

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου

 


Την Παρασκευή  2 Σεπτεμβρίου οι Κινητές  Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Άρτα, Εκθεσιακό Κέντρο Άρτας-ISOBOX, 07:30-14:30

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Ηγουμενίτσα, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Σύβοτα, Περιφερειακό Ιατρείο, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πλατεία Πύρρου, 09:00-14:00

Ιωάννινα, Περάτη Ζίτσας, Κοινοτικό Κατάστημα, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Αίθουσα Λιμενικού Ταμείου, Ελ. Βενιζέλου 20, 09:00-15:00

Πρέβεζα, ΚΑΠΗ Φιλιππιάδας, 09:00-12:00.

Metropolitan General: Προσφορά εξετάσεων για έλεγχο θυρεοειδούς σε ειδική τιμή

 


Το θεραπευτήριο Metropolitan General υποδέχεται τον Σεπτέμβρη παρέχοντας από 1η έως 14/09/2022 εξετάσεις θυρεοειδούς στην προνομιακή τιμή των 25€.

 Ο έλεγχος περιλαμβάνει:

·         ANTI – TPO

·         ANTI - TG

·         TSH

·         T3

·         T4.

Ο θυρεοειδής είναι ένας αδένας σε σχήμα πεταλούδας που βρίσκεται στον λαιμό κάτω από τον λάρυγγα. Παράγει δύο κύριες ορμόνες, τη θυροξίνη (Τ4) και την τρι-ιωδοθυρονίνη (Τ3), οι οποίες προσλαμβάνονται από όλα τα κύτταρα του οργανισμού και ρυθμίζουν το μεταβολικό τους ρυθμό.

Η TSH (θυρεοτρόπος ορμόνη) είναι η ορμόνη που διεγείρει τον θυρεοειδή αδένα να παράγει την T3 και Τ4. Ρυθμίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς και η μέτρησή της ανιχνεύει τυχόν υπό/υπέρ-λειτουργία του.

Τα anti-TPO αντισώματα, η μέτρηση των οποίων γίνεται συνήθως ταυτόχρονα με την μέτρηση των αντιθυρεοσφαιρινικών αντισωμάτων (anti-TG), χρησιμοποιούνται ως δείκτες των αυτοάνοσων θυρεοειδοπαθειών, της θυρεοειδίτιδας Hashimoto, της νόσου Graves κ.ά.

Για την πραγματοποίηση των εξετάσεων δεν απαιτείται ραντεβού.