Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόγνωση για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα

Aπό τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, γίνεται γνωστό  ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Ε.Μ.Υ. από τις απογευματινές ώρες σήμερα 16-08-2015 έως και αύριο 17-08-2015, προβλέπεται ότι ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με έντονες βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.
Για το λόγο αυτό καλούνται άμεσα όλοι οι Δήμοι να βρίσκονται σε επιφυλακή και να είναι σε επικοινωνία με την Διεύθυνση  Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων.

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών

Κατασχέθηκαν περίπου -20- κιλά κάνναβης

Συνελήφθησαν, χθες (15-08-2015) το μεσημέρι στον Άγιο Γεώργιο Καλπακίου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 34 και 21 ετών, κατηγορούμενοι για μεταφορά ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 34χρονος με συνεπιβάτη τον 21χρονο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο, σαράντα (40) δέματα που περιείχαν κάνναβη, βάρους (20.200) γραμμαρίων.
Επίσης, κατασχέθηκε το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ως μέσο μεταφοράς ναρκωτικών καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

Αυστηρός ο νέος ΚΟΚ, αλλά με μικρότερα πρόστιμα

Η διαδικασία αναπροσαρμογής των προστίμων δεν συζητείται για πρώτη φορά

 Ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, «εζυγήθη, εμετρήθη» και καθώς φαίνεται ο προσανατολισμός είναι να γίνει πιο... φιλικός προς τον παραβάτη, με μείωση σειράς προστίμων αλλά και «ρεαλιστικότερη» προοπτική είσπραξής τους. Ο νέος –όσον αφορά την «πολιτική» προστίμων– ΚΟΚ κυοφορείται με τροποποιήσεις εναρμονισμένες στις νέες οικονομικές συνθήκες και με δεδομένη την αδυναμία των οδηγών να καταβάλουν το αντίτιμο της παρανομίας τους.
Παρά το ότι οι αυστηρότατες διατάξεις, με πρόστιμα 700 ευρώ για σωρεία παραβάσεων, διέπονταν από τη φιλοσοφία παραδειγματισμού των οδηγών που θα «έτρεμαν» στην πιθανότητα να τους δοθεί κλήση, τα αποτελέσματα ήταν αισθητά κατώτερα του αναμενομένου.
Ο κύριος λόγος; Η αδυναμία λόγω έλλειψης ικανού αριθμητικά προσωπικού της Τροχαίας να διεξαγάγει συστηματικούς ελέγχους, αλλά και η «χαρτογράφηση» από τους οδηγούς των σημείων SOS σε όλο το οδικό δίκτυο και οι ώρες που τα συνεργεία της Τροχαίας δραστηριοποιούνται. Όπως δηλώνεται στην «Κ» αρμοδίως, σήμερα ο αριθμός των απλήρωτων κλήσεων έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, «ένα βουνό φτιάχνεις αν τις μαζέψεις».

Θεσσαλική Εγνατία: Ο νέος δρόμος που θα συνδέσει την Ήπειρο με την Θεσσαλία

Το πλάνο μίας σύνδεσης Βόλου-Ηγουμενίτσας, αποτελεί μία πρόκληση για την δύσκολη εποχή που διανύει η χώρα

Όταν δημοσιεύθηκε πριν από 2 εβδομάδες το άρθρο για τη Θεσσαλική Εγνατία, μία νέα εμπορική δίοδο της χώρας, έκανε αίσθηση. Τόσο για την καινοτομική προσέγγιση μιας πρότασης η οποία μπορεί να ανοίξει πολλές επιχειρηματικές ευκαιρίες σε Θεσσαλία και Ήπειρο, όσο και να προβάλει το γεγονός πως ένα δίκτυο αυτοκινητόδρομων μπορεί να αποτελέσει βάση για πιο περίπλοκες διαδρομές που στο παρελθόν θα ήταν αδύνατον να συζητηθούν.
Η Θεσσαλική Εγνατία είναι μία τέτοια περίπτωση. Για να μπορέσει να λειτουργήσει η οδική σύνδεση των λιμανιών του Βόλου και της Ηγουμενίτσας χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν 4 διαφορετικοί οδικοί άξονες: ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου στο τμήμα Βόλος-Λάρισα, ο οδικός άξονας Λάρισα-Τρίκαλα, το τμήμα του Ε65 Τρίκαλα-Γρεβενά (Εγνατία) και η Εγνατία Οδός στο τμήμα Γρεβενά-Ηγουμενίτσα.
Στην πρόταση για τη Θεσσαλική Εγνατία είναι απολύτως απαραίτητη η ύπαρξη ακτοπλοϊκης σύνδεσης μεταξύ Σμύρνης-Βόλου που σύμφωνα με μελέτη του ΟΛΒ αποτελεί και την πιο συμφέρουσα λύση για την μεταφορά εμπορευμάτων στη Δυτική Ευρώπη και τα Δυτικά Βαλκάνια.
Ο ιστότοπος www.ypodomes.com , απευθύνθηκε στους φορείς της περιοχής και συνομίλησε με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε:

Πρέβεζα: Δύο συλλήψεις για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών

Συνελήφθησαν χθες (15-08-2015), σε δύο διαφορετικές υποθέσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, δύο άτομα, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Αναλυτικά:
συνελήφθη χθες το απόγευμα στο 16ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, ένας 41χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (8,5) γραμμαρίων.
συνελήφθη χθες το απόγευμα στο 9ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, ένας 33χρονος ημεδαπός, γιατί σε έλεγχο που του έγινε, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία συσκευασία με φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (7,6) γραμμαρίων.
Την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Αλλαγές στο "νόμο Κατσέλη" για τους υπερχρεωμένους

Περιλαμβάνονται στην τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή

Σημαντικές αλλαγές στο ν.3869/2010 (γνωστός και ως νόμος Κατσέλη) για φυσικά πρόσωπα που στερούνται πτωχευτικής ικανότητας και έχουν περιέλθει, χωρίς δόλο, σε μόνιμη και γενική αδυναμία πληρωμής ληξιπρόθεσμων χρηματικών οφειλών τους, περιλαμβάνει η τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή.
Με τη συγκεκριμένη τροπολογία, με την οποία εισάγεται το κριτήριο των «εύλογων δαπανών διαβίωσης» που αντιμετωπίζονται με αντικειμενικά κριτήρια, προσδιορίζοντάς τα περίπου στα 1.100 ευρώ ανά νοικοκυριό, διευρύνεται το πεδίο εφαρμογής των οφειλών που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις στις οποίες περιλαμβάνονται και βεβαιωμένες οφειλές σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία και στους ΟΤΑ.
Επίσης στις αλλαγές περιλαμβάνεται και ο επαναπροσδιορισμός σε συντομότερη δικάσιμο, ύστερα από αίτηση των διαδίκων, των υποθέσεων που έχουν ήδη προσδιοριστεί σε κάποια ειρηνοδικεία σε δικασίμους μετά την 31/12/2020.
Με την προτεινόμενη ρύθμιση προβλέπεται η σύσταση στα ειρηνοδικεία ειδικού ή ειδικών τμημάτων τα οποία θα εκδικάζουν αποκλειστικά υποθέσεις του νόμου 3869/2010. Απώτερος στόχος να παύσει το φαινόμενο να στοιβάζονται οι υποθέσεις για τις οποίες σήμερα παρατηρείται το φαινόμενο να χορηγείται δικάσιμος για τη συζήτηση των σχετικών υποθέσεων σε μακρινό χρόνο, που σε κάποιες ακραίες κι από ό,τι φαίνεται μεμονωμένες περιπτώσεις φτάνει έως και το έτος 2031.

Ιωάννινα: Συνελήφθη 29χρονος ημεδαπός για ναρκωτικά

Κατασχέθηκαν 152 γραμμάρια κάνναβης, που βρέθηκαν στην κατοχή του

Συνελήφθη, χθες (15-08-2015) το πρωί στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 29χρονος ημεδαπός, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί χθες το πρωί εντόπισαν και συνέλαβαν τον 29χρονο δράστη και σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο σπίτι του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (151,2) γραμμαρίων.
ένα ναρκωτικό χάπι, που εμπίπτει στην νομοθεσία για τα ναρκωτικά.
ένα αυτοσχέδιο τσιγάρο, που περιείχε μικροποσότητα κάνναβης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Αιτήσεις διαμονής στις φοιτητικές κατοικίες 2015-16, έως 31 Αυγούστου 2015

Προθεσμία υποβολής έως 31 Αυγούστου 2015

Α. Οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί), που επιθυμούν να μείνουν σε δωμάτιο των φοιτητικών κατοικιών κατά το έτος 2015 – 2016 (01 Οκτωβρίου 2015 - 30 Ιουνίου 2016), καλούνται να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά, από 27 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2015, στον παρακάτω σύνδεσμο:
-Οδηγίες για την εγγραφή στην εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στο http://www.uoi.gr/gr/pdf/Registration_Merimnas_4pdf
- Οδηγίες για τη συμπλήρωση των στοιχείων σας στην εφαρμογή μπορείτε να βρείτε στο http://www.uoi.gr/gr/pdf/Manual_Merimnas_4.pdf
- Με την αποθήκευση των στοιχείων σάς δίνεται η δυνατότητα να επανεξετάσετε ή να αλλάξετε κάποιο από τα στοιχεία που έχετε συμπληρώσει.
- Μετά την αποστολή της αίτησής σας ΔΕΝ μπορεί να γίνει καμία αλλαγή στα στοιχεία που έχετε υποβάλει.
- Με την ολοκλήρωση της αίτησής σας, η εφαρμογή θα σας εμφανίσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία πρέπει να στείλετε: είτε συστημένα ταχυδρομικώς, είτε με courier ή να τα προσκομίσετε αυτοπροσώπως, από 25 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου 2015 στην παρακάτω διεύθυνση, για να θεωρηθεί η αίτησή σας έγκυρη.
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
Τμήμα Πρόνοιας
T.K. 45110 Πανεπιστημιούπολη
ΙΩΑΝΝΙΝΑ
Β. Ομογενείς φοιτητές, αλλοδαποί, Κύπριοι ή μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, (που δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα), καλούνται από 25 Αυγούστου έως 11 Σεπτεμβρίου 2015 να υποβάλουν την αίτηση με τα παρακάτω δικαιολογητικά αυτοπροσώπως στο Τμήμα Πρόνοιας της Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας (ισόγειο Α΄ κατοικιών).
1. Αίτηση – Δήλωση (δίνεται από την Υπηρεσία).
2. Μία έγχρωμη μικρή φωτογραφία τύπου ταυτότητας.
3. Βεβαίωση της Γραμματείας του Τμήματος ότι φοιτά, με αναφορά στο χρόνο και τον τρόπο εγγραφής (Γενικές εξετάσεις, μετεγγραφή, ειδικές κατηγορίες, κατατακτήριες) και στο διανυόμενο εξάμηνο σπουδών.
4. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης (επίσημα μεταφρασμένο).
5. Έγγραφο για τα εισοδήματα των γονέων ή και του ιδίου από την χώρα που προέρχεται (επίσημα μεταφρασμένο).
6. Έγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων που επικαλείται κάποιος (αδελφός φοιτητής, γονείς σε διάσταση, σοβαροί λόγοι υγείας του ιδίου ή μελών της οικογένειας, πρόοδος στις σπουδές).
ΠΡΟΣΟΧΗ:
Η υποβολή των αιτήσεων θα ολοκληρωθεί στις συγκεκριμένες ημερομηνίες και καμία παράταση δεν θα δοθεί.