Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσληψη ενός (1) καθηγητή Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους 2011-2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 2011-2012»

Ο Δήμος Πωγωνίου, σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 136758/12-12-2011 έγγραφο Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης / Δνση Άθλησης για Όλους, όπως και με την υπ. αριθμ. 236/2011 και την 41/2011 απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Πωγωνίου, προκηρύσσει μία θέση για την πρόσληψη ενός (1) καθηγητή Φυσικής Αγωγής για την υλοποίηση των προγραμμάτων Άθλησης για Όλους 2011-2012, τα οποία είναι ΑΠ(2) , ΑΕΗ(2), ΑΓ(1), ΑΕ(2), ΑΤΗ(1).
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τα παρακάτω δικαιολογητικά στον Δήμο Πωγωνίου κατά την χρονική περίοδο από 16/2/2012 – 2/3/2012 (εργάσιμες ώρες και ημέρες στο Δημαρχείο Πωγωνίου).
1. Αίτηση (χορηγείται από το Δήμο)
2. Βιογραφικό σημείωμα που να αναφέρεται στην προϋπηρεσία στα προγράμματα, σεμινάρια, τίτλων κ.λπ.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/1986 ότι ο αιτών είναι άνεργος και ότι τα στοιχεία που αναφέρονται στην αίτηση και στο βιογραφικό σημείωμα είναι αληθή.
Η μοριοδότηση θα γίνει σύμφωνα με το ισχύον οργανωτικό πλαίσιο της ΠΑγΟ (ΦΕΚ 1945/Β/31/8/2011) συμπεριλαμβάνοντας τις σχετικές τροποποιήσεις.


Ο Δήμαρχος Πωγωνίου

Κωνσταντίνος Καψάλης


ΠΗΓΗ: http://www.1366.syzefxis.gov.gr

ALCO: Εννέα κόμματα μπαίνουν στην επόμενη βουλή

Εννέα κόμματα μπαίνουν στην επόμενη βουλή, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει το «Πρώτο Θέμα».
Στην πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων:
ΝΔ: 24%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 11,5%
ΠΑΣΟΚ: 11%
ΚΚΕ: 11%
ΣΥΡΙΖΑ: 8%
ΛΑΟΣ: 5%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ: 3,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 3,5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 3%.
Βάσει των τελικών εκτιμήσεων για τα αποτελέσματα των εκλογών, η ΝΔ θα συγκέντρωνε 129-133 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 44- 47, η ΔΗΜΑΡ 32- 34, το ΚΚΕ 29- 32, ο ΣΥΡΙΖΑ 23- 25, ο ΛΑΟΣ 16- 19, οι Οικολόγοι Πράσινοι 9- 10, ενώ μεταξύ 0 και 9 εκτιμάται πως είναι οι έδρες γαι τη Δημοκρατική Συμμαχία και τη Χρυσή Αυγή.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 20% δηλώνει πως θα στήριζε ένα κόμμα με επικεφαλής τον Λουκά Παπαδήμο, ενώ το 63% χαρακτηρίζει λάθος τη διαγραφή των βουλευτών που είπαν "όχι" στη νέα δανειακή σύμβαση.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ


ΚΑΛΠΑΚΙ - Α. Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ 1 - 0
Νίκη που το φέρνει ακόμα πιο κοντά στην 12η θέση πέτυχε το Καλπάκι όπου κέρδισε το Βελισσάριο με 1-0.

Το ματς ήταν καλό με τους φιλοξενούμενους να χάνουν πάρα πολλές ευκαιρίες στο α΄ ημίχρονο με το Χαλαύτρη, Κίτσιο και το Μπουκουβάλα χωρίς όμως να πετυχαίνει την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου δηλαδή το γκολ.
Στην επανάληψη το Καλπάκι ισορρόπησε και είχε πρώτο την καλή ευκαιρία όταν ο Ντρίκος είχε σουτ στο δοκάρι. Λίγο αργότερα το Βελισσάριο ισοφάρισε... τα δοκάρια με το Μπουκουβάλα. Τελικά στο 71΄ έγινε η ανατροπή που αμφισβητήθηκε έντονα όταν ο Κατσάνος φάνηκε να σπρώχνει το Χολέβα. Ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα μέσα σε έντονες διαμαρτυρίες των παραγόντων του Α.Ο.Β. Τελικά το πέναλτι εκτέλεσε ο Ηλίας Μ. κάνοντας το 1-0. Το ματς έκλεισε με δύο αποβολές του Τσουμάνη και του Παργινού με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 86΄.
Διαιτήια: Γιώτης (Γατσόμαλος, Τίκας)
ΚΑΛΠΑΚΙ: Παππάς Β., Ηλίας, Δάρδας, Παπαναγιώτου, Τσουμάνης Π. (70΄ Μακρής), Καψάλης (50΄ Τσουμάνης Κ.), Δήμητσας, Ντρίκος, Χολέβας, Βαζάτης, Κάπλας (46΄ Παπακώστας)
ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟ: Αρτεμίου, Ζάννης (76΄ Γόγολος), Αδαμίδης, Γουβαϊλης, Αγγέλης, Κατσάνος, Μπουκουβάλας, Χαλαύτρης (85΄Πανούλας), Μητσόπουλος, Κίτσιος (46΄ Παργινός, Κατσάνος


ΠΗΓΗ: http://sportsioannina.gr/erasitexniko.html

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (21η αγωνιστική)
1. Κρύα: 50
2. Α.Ε. Μικρασιατών: 49
3. Α.Ο. Ανατολής: 46
4. Προοδευτική Περάματος: 41
5. Θύελλα Κατσικά: 40
6. Βουνοπλαγιά: 39
7. Πεδινή: 36
8. Λαψίστα: 31
9. Ατρόμητος '95: 25
10. Μουσιωτίτσα: 24
11. Ροδοτόπι: 22
12. Α.Ο. Βελισσαρίου: 20
13. Καλπάκι: 16
14. Θύελλα Ελεούσας: 10
15. Κουτσελιό: 10
16. Ηλιόκαλη: 7

MRB: Πτωτική πορεία ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης


Πτωτική πορεία ακολουθούν τα δύο μεγάλα κόμματα μετά την υπερψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης από τη βουλή, σύμφωνα με δημοσκόπηση της MRB που έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Real News».
Έτσι, η ΝΔ συγκεντρώνει το 19% και το ΠΑΣΟΚ το 8,2%, ενώ και τα δύο κόμματα μαζί στην εκτίμηση ψήφου συγκεντρώνουν ένα 39,4%.
Παράλληλα, το 78,7% των πολιτών πιστεύει ότι οι συνθήκες στο πολιτικό σκηνικό ευνοούν τώρα τη δημιουργία νέων κομμάτων, ενώ το 95,1% εμφανίζεται απαισιόδοξο για το μέλλον της χώρας.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 49χρονος που έκρυβε σε βανάκι χίλια πακέτα τσιγάρα

Σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη στα τοιχώματα του βαν του έκρυβε χίλια εκατόν πενήντα πακέτα τσιγάρα ένας 49χρονος που συνελήφθη σήμερα στο λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της Λιμενικής Αρχής.
Σκοπός ήταν η παράνομη μεταφορά τους στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα και η ποσότητα των τσιγάρων κατασχέθηκαν.

Τιμές "φωτιά" σε βενζίνη και πετρέλαιο

Εκτός ελέγχου είναι πλέον οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω και της διεθνούς ανησυχίας για πιθανό εμπάργκο απο το Ιράν. Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος" η μέση τιμή της αμόλυβδης έχει εκτιναχθεί στα 1,73 ευρώ το λίτρο, ενώ το ακριβότερο πρατήριο είναι στη Θεσσαλονίκη, πουλώντας προς 1,958 ευρώ το λίτρο. Στο πετρέλαιο θέρμανσης η υψηλότερη τιμή είναι το 1,15 ευρώ το λίτρο!!!
Σε συνδυασμό με τις συνεχείς περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, όλο και περισσότεροι Έλληνες εγκαταλείπουν τα αυτοκίνητά τους και όλο και περισσότερα νοικοκυριά μένουν χωρίς θέρμανση.
Σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας Εποπτείας Αγοράς του υπουργείου Ανάπτυξης, από τις 25 Νοεμβρίου του 2011 μέχρι σήμερα η απλή αμόλυβδη έχει αυξηθεί κατά 9,6 λεπτά το λίτρο.
Τότε η μέση τιμή ήταν στα 1,634 ευρώ το λίτρο.
Βασικός παράγοντας για τις πολύ αυξημένες τιμές παραμένει η υψηλή φορολογία, καθώς οι φόροι αποτελούν το 60% της τελικής τιμής. Το 36% είναι η τιμή διυλιστηρίου και το μεικτό περιθώριο κέρδους των πρατηριούχων είναι 5%.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών για κλοπή σε οικία

Εξιχνιάστηκε μία (1) περίπτωση κλοπής.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 19 και 35 ετών, για κλοπή.
Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι, οι παραπάνω αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Ιανουαρίου, διέρρηξαν την οικία 74χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα οικιακά σκεύη ενώ αφαίρεσαν και ένα μοτοποδήλατο.
Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο αλλοδαπών, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

MARC: Μεγάλη ρευστότητα στο πολιτικό σκηνικό και έλλειψη αυτοδυναμίας

Στην έρευνα της MARC για το «Έθνος της Κυριακής» και στο ερώτημα για την πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία καταγράφει ποσοστό 24% ενώ δεύτερο κόμμα είναι η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη με 15,2%.
Αναλυτικά:
ΝΔ: 24%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 15,2%
ΠΑΣΟΚ: 13,9%
ΚΚΕ: 11,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 10.7%
ΛΑΟΣ: 6,9%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ: 3,3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 3,2%
ενώ οριακά έξω από τη Βουλή μένει η Χρυσή Αυγή.
Οι αριθμοί είναι με αναγωγή των αναποφάσιστων (χωρίς την αναγωγή η ΝΔ συγκεντρώνει περίπου 17% και το ΠΑΣΟΚ κινείται κάτω από το 10%).
Από την δημοσκόπηση προκύπτει οκτακομματική Βουλή, έλλειψη αυτοδυναμίας και πτώση των τριών κομμάτων της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας η ΝΔ συγκέντρωνε 27,7%, το ΠΑΣΟΚ 17,5% και ο ΛΑΟΣ 9,6%.

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την πρόωρη συνταξιοδότηση αγροτών και ξεκινούν οι πληρωμές

Τέλος λαμβάνει η αγωνία χιλιάδων δικαιούχων του προγράμματος «Πρόωρη Συνταξιοδότηση Αγροτών», οι οποίοι παρέμεναν απλήρωτοι από το Δεκέμβριο του 2011.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΠΕΚΕΠΕ, την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πληρωμή της πρόωρης συνταξιοδότησης από τον οργανισμό, συνολικού ποσού 8,297,766.17 ευρώ για το Δεκέμβριο του 2011 η οποία αφορά συνολικά 54.505 δικαιούχους.
Να σημειωθεί ωστόσο ότι τα χρήματα αυτά θα είναι διαθέσιμα προς ανάληψη από την Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου.
Τα καλά νέα είναι, ότι  τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί και η πληρωμή του Ιανουαρίου του 2012 αφού μετά από μεγάλη καθυστέρηση η απαραίτητη ΚΥΑ (η οποία «κολλούσε» στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, κ. Φίλιππου Σαχινίδη), τελικά υπεγράφη.
Μάλιστα, ο ΟΠΕΚΕΠΕ προκειμένου να μην καθυστερήσουν άλλο οι πληρωμές ξεκίνησε την διαδικασία πριν η Κοινή Υπουργική Απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.
Να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με όσα αναφέρουν δικαιούχοι του προγράμματος,  η πληρωμή που πραγματοποιήθηκε σήμερα θα έπρεπε ήδη να είχε γίνει από τα μέσα Ιανουαρίου.
Όσον αφορά το πρόγραμμα «Πρόωρης Συνταξιοδότησης Αγροτών για το 2012» σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά είναι συνολικού προϋπολογισμού 85.987.000 ευρώ (αρκετά μειωμένο σε σχέση με πέρσι αφού σύμφωνα με την ΚΥΑ του 2011 είχαν εγκριθεί πιστώσεις ύψους μέχρι 124 εκατ. ευρώ) ενώ ο αριθμός των δικαιούχων είναι περίπου ο ίδιος με πέρσι.
Επίσης, το πρόγραμμα της πρόωρης συνταξιοδότησης χρηματοδοτείται πλέον μόνο από εθνικούς πόρους.


ΠΗΓΗ: www.agrotypos.gr

ΟΠΕΚΕΠΕ: Πως θα γίνουν αγροτικές μεταβιβάσεις δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης

Την εγκύκλιο που περίμεναν οι παραγωγοί για να κατοχυρώσουν τα νέα δικαιώματα που απέκτησαν τον τελευταίο χρόνο, ενόψει των δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2012,έδωσε στην δημοσιότητα ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τα ποσοστά παρακράτησης δικαιωμάτων παραμένουν τα ίδια με το 2011 και δεν γίνεται παρακράτηση στις παρακάτω περιπτώσεις:
Α. μεταβίβασης δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης σε γεωργό που αρχίζει να ασκεί γεωργική δραστηριότητα (ανεξαρτήτως κατηγορίας μεταβίβασης) μετά το έτος 2011
Β. μεταβίβασης δικαιωμάτων από κληρονομική διαδοχή
Γ. μεταβίβασης ειδικών δικαιωμάτων
Δ. μίσθωσης δικαιωμάτων
Ε. κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σύμφωνα με το Ν. 3874/6-9-10.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συγκεντρώσουν τα αναγκαία δικαιολογητικά και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012, η οποία θα είναι και η καταληκτική ημερομηνία, σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική εγκύκλιο.
Ειδικότερα στην περίπτωση της μεταβίβασης δικαιωμάτων λόγω κληρονομιάς για ημερομηνία θανάτου μεταβιβαστή μετά την 1η Ιανουαρίου 2012 και έως τη 15η Μαΐου 2012, κατά παρέκκλιση της ανωτέρω προθεσμίας, λόγω εξαιρετικών περιστάσεων, ως καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αίτησης μεταβίβασης δύναται να ληφθεί υπόψη η 15η Μαΐου 2012.
Από τις 10 Μαρτίου 2012 τα υποδείγματα των αιτήσεων μεταβίβασης υποχρεωτικά θα καταχωρούνται πριν την αποστολή τους στην σχετική εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΕΠΕ (www.opekepe.gr ), ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Καταχώριση και οριστικοποίηση - Εκτύπωση - Υπογραφή από τους αντισυμβαλλομένους - Θεώρηση για το γνήσιο της υπογραφής για κάθε αντισυμβαλλόμενο χωριστά από αρμόδια αρχή.
Τέλος, οι αιτήσεις πλήρως συμπληρωμένες και με συνημμένα όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά θα αποστέλλονται ανάλογα με την κατηγορία μεταβίβασης στην αντίστοιχη ταχυδρομική δ/νση, όπως αυτή περιγράφεται στη σχετική εγκύκλιο.
Επισημαίνεται ότι, όταν τεθεί σε λειτουργία η διαδικτυακή εφαρμογή καταχώρισης των αιτήσεων μεταβίβασης στον ΟΠΕΚΕΠΕ, αιτήσεις που παραλαμβάνονται χωρίς να έχει προηγηθεί καταχώριση στην ανωτέρω εφαρμογή θα απορρίπτονται.


Δείτε ολόκληρη την εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ με τους όρους και τις προϋποθέσεις:
http://www.flashnews.gr/Uploads/%CE%95%CE%93%CE%93%CE%A1%CE%91%CE%A6%CE%91/%CE%9C%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B2%CE%AF%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7%20%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%89%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD%20%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CE%B1%CE%AF%CE%B1%CF%82%20%CE%B5%CE%BD%CE%AF%CF%83%CF%87%CF%85%CF%83%CE%B7%CF%82%20%CE%B3%CE%B9%CE%B1%20%CF%84%CE%BF%202012.pdf

Κ. ΤΑΣΟΥΛΑΣ: Διαψεύδει πιθανή επιστροφή της Ντόρας στη ΝΔ


Δεν υπάρχει καμία προσέγγιση ή συζήτηση!


Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Τασούλας διέψευσε τα σενάρια επιστροφής της κα Ντόρας Μπακογιάννη στη ΝΔ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει καμιά προσέγγιση και καμία συζήτηση.
Ο στενός συνεργάτης του κ. Αντώνη Σαμαρά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 «έσβησε» τη φωτιά που φούντωσε μέσα από σενάρια ότι μετά την ενεργοποίηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, ως τομεάρχη της Ν.Δ, ενδέχεται να πραγματοποιηθεί και η επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάνη, καθώς οι σχέσεις είναι σε καλό επίπεδο
Ο κ. Τασούλας τάχθηκε κατά της επιστροφής στη ΝΔ όσων βουλευτών ψήφισαν όχι στην κρίσιμη ψηφοφορία στην Βουλή για την νέα δανειακή σύμβαση.

ΠΑΣΟΚ: «Κλείδωσε» για τις 18 Μαρτίου η εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση;

Αγκάθι οι υπό διάλυση και χωρίς χρήματα κομματικές οργανώσεις

Στις 18 Μαρτίου «κλείδωσε» η ημερομηνία εκλογής νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με απόφαση που έλαβε αργά το βράδυ της Πέμπτης το Πολιτικό Συμβούλιο, που επίσης συμφώνησε για εκλογή του νέου αρχηγού από τη βάση, ανεξαρτήτως αριθμού υποψηφίων.
Η διεξαγωγή Εθνικής Συνδιάσκεψης αναμένεται να γίνει στις 3 και 4 Μαρτίου, ενώ μέσα στο διήμερο αυτό ενδεχομένως να γίνει και το Εθνικό Συμβούλιο για την υποβολή υποψηφιοτήτων, χωρίς να αποκλείεται οι διαδικασίες να μεταφερθούν μια εβδομάδα νωρίτερα.
Όπως ανέφερε ο κ. Μπεγλίτης, η εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ θα γίνει από την βάση, το αργότερο μέχρι τις 18 Μαρτίου.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συλλήψεις στο λιμάνι

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής, 51χρονος οδηγός φορτηγού οχήματος (με επικαθήμενο) διότι διαπιστώθηκε να μεταφέρει, εντός του φορτίου (πέτρες σε παλέτες), έξι αλλοδαπούς στερούμενους νομιμοποιητικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα, οι οποίοι επίσης συνελήφθησαν. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ το φορτηγό όχημα κατασχέθηκε.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ – ΠΑΣ ΓΡΑΜΜΕΝΟ

Τα Γιάννενα τιμούν την 99η επέτειο της Απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινά το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των «Αγωνιστριών Γυναικών των Τσεριτσάνων».

Στις 10:30 στο Στρατιωτικό Μαυσωλείο Ιωαννίνων στο Νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου Κοπάνων, θα τελεστεί Επιμνημόσυνη Δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων Αξιωματικών και Οπλιτών στους αγώνες του έθνους.
Στις 20.30 το βράδυ, στη σημαντικότερη πολιτιστική εκδήλωση των ημερών, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα εμφανιστεί στο Πνευματικό Κέντρο.
Την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, στις 10.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα οχυρά Μπιζανίου με τοπογραφική και ιστορική ενημέρωση από αξιωματικό της 8ης Μεραρχίας, ενώ θα ακολουθήσει στις 11.15 επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στον τύμβο Μπιζανομάχων και επίσκεψη στην έκθεση φωτογραφιών από τις μάχες του πολέμου 1912-1913 στο πολιτιστικό κέντρο Μπιζανίου.
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου διοργανώνεται τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο Στρατηγείο στο Χάνι Εμίν Αγά στις 9.30 το πρωί, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων στην κάτω πλατεία των Ιωαννίνων στις 11 το πρωί και τελετή προς τιμή των «έξι παλικαριών, των πεσόντων στο Λόφο της Δουρούτης» στις 12.15 το μεσημέρι. Η εκδήλωση θα γίνει στο λόφο της Δουρούτης, στο Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου.
Στις 12.30 ξεκινούν οι εκθέσεις με τα εγκαίνια της έκθεσης παλαιών χαρτών της Ελλάδας και της Ανατολικής Μεσογείου «Χαρτογραφώντας την Ιστορία και τη Θρησκεία» από τη συλλογή του καθηγητή Παναγιώτη Σουκάκου, στο Ιστορικό Αρχείο - Μουσείο Ηπείρου στο Σουφαρί Σαράι. Την έκθεση που θα διαρκέσει έως τις 30 Μαρτίου θα εγκαινιάσει, σύμφωνα με το πρόγραμμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
Στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η πανηγυρική εκδήλωση του Δήμου Ιωαννιτών στο Πνευματικό Κέντρο. Προσφώνηση θα κάνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Γιωτίτσας ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει η Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Αριάδνη Γκάρτζιου - Τάττη με θέμα «Το Μαντείο της Δωδώνης πριν και μετά την απελευθέρωση». Θα ακολουθήσει συναυλία με την παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία του Μουσικού Σχολείου Ιωαννίνων.
Αμέσως μετά, στις 7.50, θα ξεκινήσει η έκθεση «Ιωάννινα 1913-1914, η πόλη αλλάζει» από το δημοτικό αρχείο του Δήμου Ιωαννιτών στην είσοδο του Πνευματικού Κέντρου (θα διαρκέσει έως 29 Φεβρουαρίου) και της έκθεσης «Οι Ρωμιοί αρχιτέκτονες της πόλης, στην περίοδο του εκδυτικισμού» στον εκθεσιακό χώρο του Πνευματικού Κέντρου (διάρκεια επίσης έως 29 Φεβρουαρίου).
Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου με την καθιερωμένη στις 11.45 στρατιωτική παρέλαση.
Στις 8.45 το πρωί θα έχει γίνει η εκκίνηση από το Μπιζάνι του «Μπιζάνειου Δρόμου» και η απονομή επάθλων στις 10.30 στην κεντρική πλατεία, δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στις 10.30 το πρωί και κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων στις 11.05.
Πολλαπλές οι παράλληλες εκδηλώσεις
Ενδιαφέρον έχει και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων που ξεκινούν από σήμερα και εξελίσσονται ως την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου.
Η εκδήλωση σήμερα στις 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου με τη συμμετοχή του Λυκείου Κατσικά και του Γυμνασίου Βελισσαρίου έχει τίτλο «Έτσι ελευθερωθήκαμε! Ερευνούμε, Βιώνουμε, Συνθέτουμε, Δραματοποιούμε, Ζωγραφίζουμε, Παρουσιάζουμε». Στο τραγούδι η Έλενα Σταύρου και φωτογραφίες από το αρχείο του Κώστα Κόκκα. Η έκθεση των φωτογραφιών θα διαρκέσει μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου.
Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου διοργανώνεται η εκδήλωση του Πνευματικού Κέντρου Τσακάλωφ με τίτλο «Συναυλιακή αφιέρωση με διεθνείς σολίστ, στη μνήμη των ηρώων», στην αίθουσα Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας στις 6.30 το απόγευμα.
Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου, στις 5:30 το απόγευμα, στην Αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, θα γίνει η πρώτη παρουσίαση του φωτογραφικού λευκώματος «Σαρακατσαναίοι, πορεία στον τόπο και στο χρόνο», από την Αδελφότης των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου και η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου.
Το λεύκωμα θα παρουσιάσουν η Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Μαρίνα Βρέλλη-Ζάχου, ο Φιλόλογος Θεόδωρος Γόγολος και ο πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Βουλής Γεώργιος Σούρλας. Θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Στέφανος Ντόβας. Θα τραγουδήσουν Σαρακατσάνικα τραγούδια μέλη της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Ηπείρου.
Εκδήλωση με λογοτεχνικά κείμενα και τραγούδια αφιερωμένα στην απελευθέρωση των Ιωαννίνων και τίτλο «Γιάννενα 1913:
Από τη νύχτα της Σκλαβιάς στην αυγή της Λευτεριάς» οργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου με τη συμμετοχή του 3ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών. Την επιμέλεια της εκδήλωσης έχουν οι Δήμητρα Εξάρχου, Ελένη Ζυγούρη και Αγλαΐα Μπιλιαδέρη, ενώ τη μουσική επιμέλεια η Ασημίνα Φώτη.
Την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο οι μαθητές του 13ου και 24ου δημοτικού σχολείου θα παρουσιάσουν ένα μουσικό και αφηγηματικό οδοιπορικό με τίτλο «Τα Ιωάννινα Πολιορκημένα...».


ΠΗΓΗ: http://www.proinanea.gr

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ - Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ: 15:00 μ.μ.


ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΝΗΣΙ


ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ – ΖΩΟΔΟΧΟΣ

ΕΦΟΡΙΑ: Αλλαγές εξπρές και προσλήψεις με εντολή τρόικα

Επίσκεψη στην εφορία μετά από ραντεβού, σχεδόν όλες οι συναλλαγές θα διεκπεραιώνονται μέσω τραπεζών και του διαδικτύου και το μεγαλύτερο μέρος των σημερινών εφοριακών θα ασχολούνται πλέον με το φορολογικό έλεγχο και όχι με γραφειοκρατικές διαδικασίες. Δεν πρόκειται για την περιγραφή φορολογικών υπηρεσιών σε μια άλλη χώρα.
Πρόκειται για την εκ βάθρων αλλαγή του φοροελεγκτικού και φοροεισπρακτικού μηχανισμού που υποχρεούται να υλοποιήσει η κυβέρνηση με εντολή της τρόικα με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικός στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στην εξυπηρέτηση των πολιτών.
Κοντά στη γειτονιά σας υπάρχει μια εφορία. Και αν όχι στη γειτονιά σας υπάρχει σίγουρα μέσα στα όρια του δήμου σας. Συνολικά οι εφορίες στη χώρα στις αρχές του 2011 ήταν 288 και στο τέλος του 2012 θα έχουν μείνει λιγότερες από 75.
Η μείωση του αριθμού των εφοριών μέσω καταργήσεων και συγχωνεύσεών τους είναι ακόμη μια απαίτηση της τρόικας για την οποία δεσμεύτηκε η κυβέρνηση μέσω του νέου μνημονίου και η οποία φέρνει τα πάνω κάτω στην εξυπηρέτηση των πολιτών αλλάζοντας εκ βάθρων τη σχέση των φορολογούμενων με την εφορία.
Ταυτόχρονα η τρόικα κάνει την …έκπληξη και ζητάει 1000 προσλήψεις νεαρών ελεγκτών αμέσως συν και άλλες στην συνέχεια με στόχο τον άμεσο πολλαπλασιασμό των ελέγχων.