Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πήρε το πιστοποιητικό από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού


Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, συζήτησε το θέμα του ελέγχου δικαιολογητικών για τη χορήγηση ή μη του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ.3 του ν.2725/99 και χορήγησε πιστοποιητικό στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966.

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες πρόσληψης για 540 Θέσεις ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου στη ΔΕΗ

Αιτήσεις από 29 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου 

Ξεκίνησαν  οι διαδικασίες  για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 540 θέσεων προσωπικού ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ  με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Ανώνυμη  Εταιρεία Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας  (ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ), με την καταχώριση στο ΦΕΚ 11/5-9-2014 της προκήρυξης  3K/2014 του ΑΣΕΠ.
Από τις 29 Σεπτεμβρίου έως τις 13 Οκτωβρίου υποβάλλονται οι αιτήσεις στο www.asep.gr.
Στη συνέχεια και μέχρι τις 17  Οκτωβρίου αποστέλλεται ταχυδρομικά ο φάκελος του υποψηφίου στο ΑΣΕΠ.
  Οι θέσεις αφορούν υπηρεσίες του ΔΕΔΔΗΕ σε ολόκληρη τη χώρα (όπου  διατηρεί τις αντίστοιχες διευθύνσεις) και κυρίως στην Αττική, την  Κεντρική και
Βόρεια Ελλάδα και στα νησιά.
 Ο φορέας αναζητά 100  διπλωματούχους Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς, 90
Ηλεκτρολόγους Μηχανικούς  Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και 283 Ηλεκτροτεχνίτες
Δικτύων και Υποσταθμών  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σαράντα στελέχη ΠΕ
Διοικητικού Οικονομικού  θα εργαστούν σε αρμόδιες διευθύνσεις στην Αττική,
τη Φθιώτιδα, αλλά και  σε Πελοπόννησο, Ηπειρο, Μακεδονία και Θράκη, επτά
Χειριστές Μηχανημάτων  Τεχνικών Εργων θα τοποθετηθούν στον Πειραιά, τον
Βόλο και στην Κάρυστο,  ενώ 20 επιστήμονες της ειδικότητας ΠΕ Πληροφορικής
θα διοριστούν στη  Διεύθυνση Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Αθηνών.

Φιλιππιάδα: Συνελήφθη 66χρονος για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο

Συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Φιλιππιάδα Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιππιάδας, ένας 66χρονος ημεδαπός, για μη καταβολή οφειλών προς το Δημόσιο. 
Ειδικότερα, ο 66χρονος συνελήφθη, διότι δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο ατομικές οφειλές, οι οποίες ανέρχονται στο χρηματικό ποσό των (165.427,85) ευρώ.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Έρχονται πρόστιμα για τις παράνομες γεωτρήσεις και τα πηγάδια

Διάτρητη από 200.000 πηγάδια και γεωτρήσεις είναι η ελληνική γη, με αποτέλεσμα να προκαλείται σοβαρή απειλή για χιλιάδες στρέμματα γης εξαιτίας της ανεξέλεγκτης διαχείρισης των υδάτινων πόρων και μάλιστα σε πολλές περιοχές της χώρας είναι μεγάλο και υπάρχει κίνδυνος να αλλάξει ριζικά ο εδαφολογικός χάρτης και να προκληθεί καθίζηση του υπεδάφους, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο πλημμυρών.
Το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο καθώς σε πολλές περιπτώσεις δεν υπάρχει άδεια και η εκμετάλλευση του νερού γίνεται χωρίς κανέναν έλεγχο κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε λειψυδρία, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγροτικές καλλιέργειες.
Τώρα το υπουργείο Περιβάλλοντος απειλεί με πολύ βαριά πρόστιμα σε μια προσπάθεια να βάλει «φρένο» στην κατάσταση αυτή. Μάλιστα τα πρόστιμα αναμένεται να φτάσουν φτάνουν έως και 5.000 ευρώ για τους χιλιάδες ιδιοκτήτες και χρήστες πηγαδιών και γεωτρήσεων που «ξέχασαν» να καταθέσουν τη σχετική αίτηση εγγραφής στο Εθνικό Μητρώο Σημείων Υδροληψίας (ΕΜΣΥ). Στην καταληκτική προθεσμία, που εκπνέει μετά από σειρά παρατάσεων την ερχόμενη Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014, καλούνται όσοι ιδιοκτήτες και χρήστες αδειοδοτήθηκαν για πρώτη φορά πριν από τις 20 Δεκεμβρίου 2005, καθώς και όσοι δεν έχουν λάβει ποτέ σχετική άδεια να προσφύγουν στους κατά τόπους δήμους με τα σχετικά έγγραφα δήλωσης.
Τι προβλέπεται για την υποχρεωτική καταγραφή:

Συνταγματικό το «ψαλίδι» στο εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

Συνταγματική έκρινε, σύμφωνα με πληροφορίες, την περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ).
Ειδικότερα, σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψη του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, αποφασίστηκε, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ότι πρέπει να απορριφθεί αίτηση ακύρωσης που είχε υποβάλει συνταξιούχος εκπαιδευτικός κατά της απόφασης του Ταμείου Προνοίας Δημοσίων Υπαλλήλων, βάσει της οποίας της είχε χορηγηθεί μειωμένο εφάπαξ λόγω νομοθετικών περικοπών που έλαβαν χώρα μετά την συνταξιοδότηση της και καθώς περίμενε την καταβολή του εφάπαξ.
 Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι επικρατείας δέχθηκαν,κατά πλειοψηφία, ότι με τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μείωση του εφάπαξ δεν παραβιάστηκαν οι συνταγματικές διατάξεις που αφορούν την ισότητα, την αναλογικότητα, την κοινωνική ασφάλιση και την προστατευόμενη εμπιστοσύνη του διοικούμενου προς την Πολιτεία. 
Η υπόθεση εισήχθη προς κρίση στην Ολομέλεια του ΣτΕ με βάσει τις διατάξεις του νόμου 3900/2010, ως πιλοτική-πρότυπη δίκη με διαδικασίες εξπρές.

1.600 ευρώ σε ανέργους μέσω ΟΑΕΔ

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις στον ΟΑΕΔ από τις 10 ως τις 31 Οκτωβρίου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.voucher.gov.gr.
Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης σύμφωνα με την απόφαση του ΟΑΕΔ περιλαμβάνει:
1) Πρόγραμμα θεωρητικής άσκησης 100 ωρών.
2) Πρακτική άσκηση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας (διάρκειας 300 ωρών).
3) Δράσεις Συμβουλευτικής Υποστήριξης.
4) Πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων τα οποία θα αποκτήσουν οι ωφελούμενοι, κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
5) Εγγυημένη απασχόληση με πλήρη ασφάλιση μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, τουλάχιστον για το 25% των εκπαιδευθέντων για χρονικό διάστημα τουλάχιστον 2 συνεχόμενων μηνών (25 ημερομίσθια ανά μήνα) καθώς και παροχή συστατικής επιστολής από τον εργοδότη.

ΟΓΑ: Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου η καταβολή της σύνταξης

Σύμφωνα με τη ανακοίνωση του οργανισμού, την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου θα καταβληθεί η σύνταξη μηνός Οκτωβρίου σε 696.350 συνταξιούχους του ΟΓΑ με πίστωση στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους ή λογαριασμούς ΕΛΤΑ που έχουν επιλέξει για την πληρωμή των συντάξεων.
Η συνολική δαπάνη για την καταβολή των συντάξεων μηνός Οκτωβρίου 2014 θα ανέλθει στο ποσό των 312,3 εκατ. ευρώ.

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές που προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μας τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες

Τρεις από τους διακινητές, επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και λειτουργούσαν ως προπομποί για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων

Συνελήφθησαν χθες (28-09-2014) τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, πέντε (5) αλλοδαποί διακινητές, τέσσερις Βούλγαροι και ένας υπήκοος Αφγανιστάν (τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, ηλικίας 23, 28, 37, 25 και 40 ετών), οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, με δύο αυτοκίνητα, τρεις (3) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Αφγανιστάν.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα τόσο το προπορευόμενο όχημα, το οποίο λειτουργούσε ως προπομπός όσο και το όχημα που μετέφερε τους παράνομους αλλοδαπούς, τα οποία και ακινητοποίησαν.
Όπως προέκυψε από τον έλεγχο, ο 28χρονος Βούλγαρος διακινητής με συνοδηγό τον 37χρονο δράστη, μετέφεραν τους λαθρομετανάστες, ηλικίας 34, 18 και 17 ετών, ενώ οι άλλοι τρεις διακινητές με το άλλο αυτοκίνητο λειτουργούσαν ως προπομποί, για την αποφυγή αστυνομικών ελέγχων.
Σημειώνεται ότι οι λαθρομετανάστες, κατά τον έλεγχο, επέδειξαν πλαστά διαβατήρια Βουλγαρίας, τα οποία προμηθεύτηκαν από την περιοχή της Ομόνοιας Αττικής.
Τα παραπάνω οχήματα, τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα καθώς και έξι κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Τα νέα κριτήρια για τις φετινές μετεγγραφές των φοιτητών

Από τη Δευτέρα 6 μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις

Τα μόρια εισαγωγής τους στα ΑΕΙ και η μόνιμη κατοικία των γονιών και των αδελφών που επίσης σπουδάζουν θα είναι από τις βασικές προϋποθέσεις για τις φετινές μετεγγραφές των φοιτητών.
 Το τελικό σχέδιο προβλέπει ότι δεν θα επιτρέπεται η μετακίνηση προς πάσα κατεύθυνση και χωρίς περιορισμό, αφού το υπουργείο Παιδείας βάζει νέους όρους προκειμένου να μην αδικηθούν οι φοιτητές αλλά να μην προκληθεί πρόβλημα στα κεντρικά εκπαιδευτικά ιδρύματα με παράλληλη αποδυνάμωση των περιφερειακών.
Σύμφωνα με το «Έθνος», ότι οι μετεγγραφές να γίνουν με βάση τα μόρια που πέτυχαν οι φοιτητές στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις και μόνο στη σχολή που είναι στον τόπο κατοικίας των γονέων ή στην πλησιέστερη πόλη ή στην πόλη όπου σπουδάζει αδελφός ή αδελφή και όχι όπου επιθυμεί ο κάθε φοιτητής, χωρίς δηλαδή κάποια κριτήρια.
Η σχετική υπουργική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί τη Δευτέρα, ενώ από τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου μέχρι την Παρασκευή 10 Οκτωβρίου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους προς την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου.

«Η Φωνή του Κρυονερίου», τριμηνιαία έκδοση της Αδελφότητας Κρυονερίου Πωγωνίου «Η Αγία Παρασκευή»

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην αγορά καυσόξυλων

Με ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου επισημαίνει  τις αλλαγές που έχουν επέλθει ως προς την εμπορία και διακίνηση των καυσόξυλων.
Όπως σημειώνει, μονάδα μέτρησης είναι το χωρικό κυβικό μέτρο και ως εκ τούτου η διακίνηση, διάθεση και αγορά καυσοξύλων με τον τρόπο αυτό είναι υποχρεωτική και προς όφελος των καταναλωτών.
Επίσης αναφέρει ότι σε κάθε κατάστημα πρέπει να είναι αναρτημένος τιμοκατάλογος ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει το είδος του ξύλου, την τιμή σε ευρώ ανά κυβικό στοιβαχτού, ή την τιμή σε χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.α.) που χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.
Η ωφελιμότητα για τους καταναλωτές έγκειται στους εξής παράγοντες:
Η υγρασία των καυσοξύλων δεν επηρεάζει την τιμή, οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν πριν και μετά την αγορά τον όγκο των ξύλων, ο έλεγχος του κόστους είναι ευκολότερος, η μέτρηση γίνεται με απλή μετροταινία.
Σημειώνεται ακόμη ότι τα σύμπηκτα (Pellets), οι μπριγκέτες και τα κάρβουνα πωλούνται ανά κιλό.
Ως προς τις κυρώσεις για τους παραβάτες, η Διεύθυνση Ανάπτυξης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπεται πρόστιμο από 500- 5000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.
• Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 26510-87103 & 6 για την Π.Ε. Ιωαννίνων.