Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στην αγορά καυσόξυλων

Με ανακοίνωσή της η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ηπείρου επισημαίνει  τις αλλαγές που έχουν επέλθει ως προς την εμπορία και διακίνηση των καυσόξυλων.
Όπως σημειώνει, μονάδα μέτρησης είναι το χωρικό κυβικό μέτρο και ως εκ τούτου η διακίνηση, διάθεση και αγορά καυσοξύλων με τον τρόπο αυτό είναι υποχρεωτική και προς όφελος των καταναλωτών.
Επίσης αναφέρει ότι σε κάθε κατάστημα πρέπει να είναι αναρτημένος τιμοκατάλογος ο οποίος πρέπει να περιλαμβάνει το είδος του ξύλου, την τιμή σε ευρώ ανά κυβικό στοιβαχτού, ή την τιμή σε χύδην καθώς και τον όγκο των περιεκτών (κλωβούς, παλέτες, σάκους, μεγασάκους κ.α.) που χρησιμοποιούν για τη διάθεση των καυσόξυλων.
Η ωφελιμότητα για τους καταναλωτές έγκειται στους εξής παράγοντες:
Η υγρασία των καυσοξύλων δεν επηρεάζει την τιμή, οι καταναλωτές μπορούν να ελέγξουν πριν και μετά την αγορά τον όγκο των ξύλων, ο έλεγχος του κόστους είναι ευκολότερος, η μέτρηση γίνεται με απλή μετροταινία.
Σημειώνεται ακόμη ότι τα σύμπηκτα (Pellets), οι μπριγκέτες και τα κάρβουνα πωλούνται ανά κιλό.
Ως προς τις κυρώσεις για τους παραβάτες, η Διεύθυνση Ανάπτυξης ενημερώνει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία προβλέπεται πρόστιμο από 500- 5000 ευρώ ανάλογα με τη βαρύτητα της παράβασης.
• Για οποιαδήποτε πληροφορία ή καταγγελία οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 26510-87103 & 6 για την Π.Ε. Ιωαννίνων.