Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ξεκινά η αξιολόγηση δομών σε Δήμους και Περιφέρειες

Οι ΟΤΑ θα συστήσουν δικές τους ομάδες εργασίας

Μετά τα υπουργεία, ξεκινούν οι αξιολογήσεις δομών σε δήμους και περιφέρειες, ενώ ήδη έχει συσταθεί γι' αυτό το λόγο 11μελής Ομάδα Εργασίας από το υπουργείο Εσωτερικών με πρόεδρο τον Κωνσταντίνο Κιντή, προϊστάμενο στη γενική διεύθυνση Οργάνωσης και Λειτουργίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Όπως αναφέρεται στη σχετική απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών «έργο της Ομάδας Εργασίας είναι η επίβλεψη και ο συντονισμός της αξιολόγησης των δομών της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, η υποβολή σχετικών προτάσεων στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου, η συνεργασία με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επί της διαδικασίας και των θεμάτων της εν λόγω αξιολόγησης, καθώς και η συνεργασία με την Ομάδα Δράσης της ΕΕ επί των ανωτέρω θεμάτων».
Στην Ομάδα Εργασίας, εκτός από υπηρεσιακούς παράγοντες, συμμετέχουν και ο ΓΓ της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμφιλοχίας Απόστολος Κοιμήσης, ο εκπρόσωπος της ΕΝΠΕ Λάμπρος Πάσχος (νομικός σύμβουλος του προέδρου της Ένωσης Γ.Σγουρού) και από την πλευρά του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο 'Αγγελος Μπίνης, προϊστάμενος Επιθεωρητής του Σώματος Επιθεωρητών-Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Στο μεταξύ, από το Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών Γ. Ιωαννίδη εστάλη έγγραφο προς τους δήμους και τις περιφέρειες που θα μετάσχουν κατά προτεραιότητα και με τη δική τους βούληση στην αξιολόγηση των δομών τους. Οι συγκεκριμένοι ΟΤΑ θα πρέπει να συστήσουν δική τους ομάδα εργασίας προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη η οργάνωση της διαδικασίας, ο συντονισμός και η επιτάχυνση των ενεργειών με στόχο την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες ήδη 12 δήμοι και μία περιφέρεια έχουν δεχθεί την αξιολόγηση των δομών τους.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόβουν τα δέντρα στην παραλία "ΑΛΩΝΑΚΙ" του Δήμου Πάργας και καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον

Να επέμβει το δασαρχείο άμεσα

 Κόβουν τα δέντρα από την ομορφότερη παραλία του Ν. Πρέβεζας τη παραλία Αλωνάκι που ανήκει στο Δήμο Πάργας.
Από καταγγελίες και πληροφορίες του fanaripress μιλάνε για δυο ντόπιους κατοίκους.
Να επέμβει άμεσα το δασαρχείο και ο Δήμος Πάργας για να μην καταστραφεί αυτό το υπέροχο και όμορφο δάσος.

Τι απαντά η ομάδα εργασίας, Δήμου & Περιφέρειας, του Π.Δ. της Λίμνης, για την ενοχοποίηση των θεσμικών θεματοφυλάκων της Παμβώτιδας;

Γράφει ο Μπούκας Μίλτος

Με εμφανή τα σημάδια περιβαλλοντικής κακοποίησης και υποβάθμισης της Παμβώτιδας, από τις χωματουργικές εργασίες εκβάθυνσης του Δήμου Ιωαννιτών, βρίσκεται η Παμβώτιδα μετά την αναγκαστική παύση εργασιών, που επιβλήθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.
Η ένταξη των κατακλυζόμενων περιοχών στο δίκτυο NATURA 2000 που διέπεται από ειδική περιβαλλοντική μελέτη (2001) και διαχειριστικό σχέδιο (2004), δεν είναι αρκετή για την επιβίωση της λίμνης, γιατί άλλα επιτάσσουν οι ορέξεις των αυτοδιοικητικών «πιράνχας» που αποτελούν το μόνο «ενδημικό» είδος των νερών της…
Αυτή την διάθεση ακύρωσης του φυσικού υδάτινου οικοσυστήματος της λίμνης από το δίκτυο NATURA 2000, που αποτελεί προτεραιότητα της ελληνικής πολιτείας, με ειδικό πλαίσιο προστασίας, ζήσαμε πλέον του ενός μηνός σκανδαλωδώς διανθισμένη, με απειλές, συνταγματικές εκτροπές, εκμαυλισμό συνειδήσεων και απώλεια κάθε στοιχειώδους ευαισθησίας από την Δημοτική Αρχή.

Τα ΕΛΤΑ τιμούν την Ιστορία: 21 Φεβρουαρίου 2013 - 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων


Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Σύλλογο Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας

Συγκροτήθηκε σε Σώμα, για την ανάδειξη των Μελών, στα όργανα του Συλλόγου, υστέρα από τις Αρχαιρεσίες της 9-2-2013,
ως ακολούθως:
Ι. Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεωργαλής Ιωάννης ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2102716859-6946410409
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Καρβέλλα Άννα: 2102775840,2102778410
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Σταύρου Βικτώρια: 2102757270-6948015636
ΤΑΜΙΑΣ: Κοντοστέργιος Γεώργιος: 2102718822-6973557394
ΜΕΛΗ:
Ζιάκα Άρτεμης ( Αν.Ταμίας):2102716985-6978249036
Λιάπη Χρυσαυγή (Αν. Γραμ): 2102754113-6972334988
Γούσια Αμαλία: 2102774068- 6972337920
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ:
Βέλλης Ιωάννης ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2102797250-6940612380
ΙΙ. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή
ΠΡΟΕΔΡΟΣ : Νούσιας Νίκος ΤΗΛ. 2102775834-6976626332
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ : Ζάχος Χαρίλαος: 2102790355
ΜΕΛΟΣ : Μήτσης Δημήτριος: 2102774760-6972403897
ΙΙΙ. Για το Ανώτατο Όργανο των Απόδημων Ηπειρωτών (ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΗ )
ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ Ιωάννης
ΝΟΥΣΙΑΣ Νίκος
ΒΕΛΛΗΣ Ιωάννης
ΜΗΤΣΗΣ Δημήτριος
ΣΤΑΥΡΟΥ Απόστολος
ΓΟΥΣΙΑ Αμαλία

«Δύναμη Ενότητας και Ευθύνης για το Πωγώνι»: Δελτίο τύπου για ψήφισμα σχετικά με δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  
Δολιανά 18/02/2013                     
            
                                                           
ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΨΗΦΙΣΜΑ

Θεωρούμε ότι αποτελεί καθήκον και χρέος του Δήμου Πωγωνίου το να λαμβάνει δημόσια  θέση για όλα τα σοβαρά ζητήματα.
Έτσι, λοιπόν,  ανταποκρινόμενη στην εισήγηση-πρόταση, από τις 27-12-2012, του Δημοτικού Συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Μιχάλη Μάγκου,  να απαντήσουμε ως  Δημοτικό Συμβούλιο άμεσα σε προκλητικές δηλώσεις  αξιωματούχων της αλβανικής κυβέρνησης, η Παράταξή μας στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της  30 Ιανουαρίου  2013  κατέθεσε ΨΗΦΙΣΜΑ  προ ημερησίας διάταξης.
Το Ψήφισμα έγινε καταρχήν αποδεκτό από όλες τις Παρατάξεις, όμως ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης ζήτησε την περαιτέρω επεξεργασία και συμπλήρωση του κειμένου.
Στα πλαίσια της επίτευξης ομοφωνίας συμφωνήσαμε με την πρόταση του Προέδρου κ. Σταύρο Βιρβίλη,  να αναλάβει ο ίδιος έως την επόμενη  ημέρα την  τελική μορφή του κειμένου μαζί  με τον κ. Χρήστο Μεντή  και να σταλεί προς δημοσίευση άμεσα.
Με δική τους ευθύνη αυτό μέχρι σήμερα δεν έγινε.
Βεβαίως δεν είναι η πρώτη φορά που εμπιστευόμενοι τον Πρόεδρο του Δ.Σ., του αναθέτουμε εν λευκώ κάποιες ενέργειες ως Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες λόγω αδράνειας η εσκεμμένα ποτέ δεν υλοποιούνται.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει κάθε μέρα κοσκινίζει.
Επειδή, λοιπόν, σκοπεύουμε να μην επιτρέψουμε ξανά την ακούσια ή εκούσια απαξίωση των πολιτικών μας πρωτοβουλιών, δημοσιεύουμε ως Δημοτική Παράταξη το σχετικό Ψήφισμα.
      
                                           ΨΗΦΙΣΜΑ 
"Καταγγέλλουμε απερίφραστα τις προθέσεις και τις δηλώσεις Αλβανών αξιωματούχων για τη «Μεγάλη Αλβανία.
Ο επικίνδυνος δρόμος του αλυτρωτισμού, οδηγεί στα όρια τις σχέσεις των γειτονικών λαών.
Οι πάσης φύσεως Εθνικισμοί στα χέρια των πολιτικών, οι προσπάθειες αλλοίωσης και παραποίησης των πληθυσμιακών χαρακτηριστικών υπονομεύουν την ειρηνική συνύπαρξη.
Ο μεγαλοϊδεατισμός μόνο κακό μπορεί να κάνει στην οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με την γείτονα χώρα.
Καλούμε την Ελληνική κυβέρνηση να απαντήσει στις προκλήσεις με ενδυνάμωση όλων των παραμεθόριων περιοχών της Ελληνικής Επικράτειας, με την δημιουργία δομών στήριξης όλων των ακριτικών περιοχών και του Δήμου Πωγωνίου, αντί της απομάκρυνσης, της συρρίκνωσης και της κατάργησης υπηρεσιών, όπως συμβαίνει σήμερα."

Ο επικεφαλής της Παράταξης και Αρχηγός
της Μείζονος Αντιπολίτευσης
Γιάννης  Ντόντης

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Μελισσίων, διοργανώνει επετειακή διάλεξη, για τους Βαλκανικούς Πολέμους και την Απελευθέρωση των Ιωαννίνων, την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελισσίων

Θα πληρώνουμε, στο εξής, γυμναστήρια, σχολές χορού και ωδεία!

Θα πρέπει να αποστείλουν ουσιαστικά τον ΑΦΜ των πελατών τους για τη χρήση 2011, προκειμένου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να προχωρήσει σε μία σειρά από διασταυρώσεις.
Τα στοιχεία των πελατών τους υποχρεώνονται να αποστείλουν στο ΥΠΟΙΚ, έως το τέλος Φεβρουαρίου, μια σειρά από επιχειρήσεις, όπως είναι τα γυμναστήρια, τα ωδεία, τα κέντρα αισθητικής, οι σχολές οδήγησης, σχολές χορού, πολεμικών τεχνών κ.ά.
Θα πρέπει να αποστείλουν ουσιαστικά τον ΑΦΜ των πελατών τους για τη χρήση 2011, προκειμένου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων να προχωρήσει σε μία σειρά από διασταυρώσεις. Ειδικότερα, η εφορία θα αθροίζει όλες τις δαπάνες των φορολογούμενων στις παραπάνω επιχειρήσεις, προκειμένου να υπολογίζει με περισσότερη ακρίβεια το ποσό της ανάλωσης κεφαλαίου (αποταμίευσης) που μπορούν να επικαλεστούν οι φορολογούμενοι για να δικαιολογήσουν τεκμήρια.
Επίσης, θα αποστέλλουν στη ΓΓΠΣ τα στοιχεία των πελατών τους τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης ξένων γλωσσών, ιδιωτικά ΙΕΚ και εργαστήρια ελευθέρων σπουδών, προκειμένου να γίνεται διασταύρωση με τις αντίστοιχες δαπάνες που δηλώνουν οι φορολογούμενοι.
ΠΗΓΗ: www.capital.gr

ΠΡΕΒΕΖΑ: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή κλεψίτυπων ψηφιακών δίσκων και λαθραίων τσιγάρων

Συνελήφθη προχθές (16-02-2012) το βράδυ στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος κατείχε πλαστούς ψηφιακούς δίσκους και λαθραία τσιγάρα, ενώ επιπλέον διέμενε παράνομα στη χώρα.
Ειδικότερα, ύστερα από έλεγχο αστυνομικών, βρέθηκε να έχει παράνομα στην κατοχή του:
  • τριακόσιους πενήντα έξι (356) κλεψίτυπους ψηφιακούς δίσκους ήχου και εικόνας (CD - DVD ), χωρίς να φέρουν την ειδική υδατογραφημένη ταινία ασφαλείας και γνησιότητας.
  • εκατόν εξήντα δύο (162) αδασμολόγητα πακέτα τσιγάρων, διαφόρων μαρκών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας ενώ προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ασπροπύργου

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013 στον Πανηπειρωτικό Σύλλογο Ασπροπύργου με μαζική συμμετοχή των μελών του και με έντονο ενδιαφέρον για τη στελέχωση του Δ.Σ. έγιναν οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. η σύνθεση του οποίου είναι η ακόλουθη:
Πρόεδρος - Ζηκόπουλος Κων/νος,
Α΄ αντιπρόεδρος - Καγιάς Δημήτριος,
Β΄ αντιπρόεδρος - Ντάλλας Γεώργιος,
Γεν. Γραμματέας - Μάρης Αχιλλέας,
Ταμίας - Καλαμίδας Δημήτριος,
Ειδικός Γραμματέας - Κατσέλης Λάμπρος,
Αναπληρωτής ταμίας - Κατσέλης Στέλιος,
Υπεύθυνος νεολαίας - Τσίλης Ευάγγελος,
Υπεύθυνη Πολιτιστικού Κέντρου - Τόλη Βασιλική

Αναπληρωματικά μέλη
1. Ντάλας Θεόδωρος -Σύνδεσμος με παραλία
2. Κωστάρα Ανδρομάχη - Υπεύθυνη Βιβλιοθήκης
Ελεγκτική Επιτροπή
Ίσκος Γεώργιος, Τζίμας Μιχάλης, Κοραμπάς Δημήτριος,
Αντιπρόσωποι της Πανηπειρωτικής
1. Ζηκόπουλος Κων/νος
2. Καλαμίδας Δημήτριος
3. Ντάλλας Γεώργιος
Αναπληρωματικά μέλη
1. Μάρης Αχιλλέας
2. Καγιάς Δημήτριος
Με το τέλος της εκλογικής διαδικασίας ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Ζηκόπουλος τόνισε:
"Στους δύσκολους για την εποχή καιρούς ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά των μελών που λειτούργησαν ως γροθιά και έννοιες όπως ο εθελοντισμός, η ενότητα και η αλληλεγγύη, οι οποίες έγιναν πράξη με τη μαζική συμμετοχή και τη διάθεση για συλλογική δράση και προσφορά . Σας ευχαριστώ θερμά''.

Ετήσιος χορός και κοπή Πίτας του Συλλόγου Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής, την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 13:00 στο ''Διπλόχορδο live'', Αγίας Λαύρας 13 και Γαλατσίου, Άνω Πατήσια

ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ,ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
" ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ"
ΜΑΡΜΑΡΑ 7 (14231) ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
ΤΗΛ. 2102716859
e-mail: syl.hpeirwtwn.ni@ hotmail.gr


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
Ετήσιος Χορός και Κοπή της Πίτας του Συλλόγου.

Με μεγάλη μας χαρά, σας π ρ ο σ κ α λ ο ύ μ ε στον Ετήσιο Χορό και την κοπή της Βασιλόπιτας, την ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 13.00 μ.μ. στο Μεζεδοπωλείο " διπλόχορδο live" ( Αγ. Λαύρας 13 και Λ. Γαλατσίου Άνω Πατήσια ,1ος όροφος, τηλ. 210 2283863), για να περάσουμε ΟΛΟΙ μαζί στιγμές κεφιού και γλεντιού και ξεγνοιασιάς από τα καθημερινά προβλήματα, παρέα με μουσικά άσματα από την ζ ω ν τ α ν ή ορχήστρα των ΛΑΛΗΤΑΔΩΝ, με τραγούδια Ηπειρώτικα και όχι μόνο!!!
(ΕΠΕΙΔΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΙΩΔΙΟ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΕΛΘΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΜΦΙΕΣΜΕΝΟΙ, ΩΣ " ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ")
Τιμή Πρόσκλησης, με φαγητό και ποτό (κρασί και αναψυκτικά ) Απεριόριστα : 20 Ευρώ.
Για τους γονείς που έχουν παιδιά κάτω των 9 ετών ,υπάρχει η έκπληξη της μη πληρωμής πρόσκλησης.
Παρακαλούμε ,όπως για ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ επικοινωνήστε με το τηλέφωνο του Συλλόγου 2102716859, καθώς και με τα κινητά τηλέφωνα των:
Κος ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ Ιωάννης 2102716859 -6946410409
Κα ΚΑΡΒΕΛΑ Άννα 210 2775480-2102778410
Κος ΚΟΝΤΟΣΤΕΡΓΙΟΣ Γεώργιος 2102718822-6973557394
Κα ΣΤΑΥΡΟΥ Βικτώρια 2102757270-6948015636

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΑΞΕΧΑΣΤΗ ΜΕΡΑ
ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ : 13:00 μ.μ.


Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Η    ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΙΚΤΩΡΙΑ                  ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ


Παρακαλούμε όπως έχουμε την ενημέρωση σας το αργότερο μέχρι την ΠΕΜΠΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013.