Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Υπουργείο Υγείας: Ένας θάνατος σήμερα, 124 νέα κρούσματα


Τα 15 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ένας θάνατος  σήμερα, 124 νέα κρούσματα.
Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 124 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.
Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4.973, εκ των οποίων το 54,6% αφορά άνδρες.
1.349 (27,1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.479 (49,8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.
13 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 70 έτη.
Πρόκειται για 3 (23,1%) γυναίκες και 10 άνδρες.
To 69,2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
129 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 210 θανάτους συνολικά στη χώρα.
67 (31,9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 95,7% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Είκοσι οκτώ παραβάσεις στην Ήπειρο την Τρίτη 4 Αυγούστου, για μη χρήση μάσκας


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Στο πλαίσιο αυτό χθες, Τρίτη 4 Αυγούστου, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια οι ακόλουθες παραβάσεις:
(393) για μη χρήση μάσκας – μη τήρηση προβλεπόμενης απόστασης και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
(113) στην Αττική,
  (48) στη Θεσσαλονίκη,
  (42) στη Δυτική Ελλάδα,
  (28) στην Ήπειρο,
  (26) στην Κεντρική Μακεδονία,
  (25) στην Κρήτη,
  (24) στη Θεσσαλία,
  (19) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  (17) στην Πελοπόννησο,
  (17) στο Νότιο Αιγαίο,
  (15) στη Στερεά Ελλάδα,
  (11) στο Βόρειο Αιγαίο και
    (8) στα Ιόνια Νησιά.
Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.354) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα των (150) ευρώ.
Επίσης, βεβαιώθηκε (1) παράβαση για μη χρήση μάσκας στη Θεσσαλία, για την οποία επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ.
(5) για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων και ιδιωτικών επιχειρήσεων (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας από το προσωπικό, ποσοστό τετραγωνικών μέτρων επιφανείας ανά άτομο, αποστάσεις τραπεζοκαθισμάτων, μη δήλωση ραντεβού και λίστας πελατών, κ.λπ.), ενώ συνελήφθησαν (2) άτομα.
Σημειώνεται ότι από 1 Αυγούστου 2020, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (35) σχετικές παραβάσεις.
Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος για νέες ειδικότητες στο Δημόσιο ΙΕΚ Δήμου Κόνιτσας


Εν όψει του νέου διδακτικού έτους και στο πλαίσιο της πρότασης που θα γίνει από το Δήμο για νέα τμήματα ειδικοτήτων για το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2020, το Δημόσιο ΙΕΚ Κόνιτσας καλεί κάθε ενδιαφερόμενο, απόφοιτο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, να δηλώσει τις ειδικότητες που θα επιθυμούσε να παρακολουθήσει (μπορείτε να επιλέξετε έως δύο (2) ειδικότητες).
Οι προτεινόμενες ειδικότητες για την έναρξη του Β’ τετραμήνου είναι οι εξής:
Τεχνικός Χειροποίητου Κοσμήματος και Σχεδιασμού Κοσμήματος
Τεχνικός Αισθητικής Τέχνης και Μακιγιάζ
Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης
Τεχνικός Ζαχαροπλαστικής – Αρτοποιίας.
Συνοδός Βουνού.
Τα μαθήματα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες και στους απόφοιτους χορηγείται Βεβαίωση Επαγγελματικής Κατάρτισης. 
Η φοίτηση στο Δημόσιο ΙΕΚ του Δήμου Κόνιτσας παρέχεται  δωρεάν.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος  από 9/7/2020 έως 31/07/2020 στο Δήμο Κόνιτσας στα τηλ.: 2655360349 και 2655360326 και στο
e-mail: diek@konitsa.gr
Η παρούσα εκδήλωση ενδιαφέροντος δεν συνιστά αίτηση εγγραφής και δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα, αλλά θα συμπεριληφθεί στη διάρθρωση της οριστικής πρότασης του Δ.ΙΕΚ Κόνιτσας προς το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης.

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε ναρκωτικά στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας


Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν (4) μέλη, μεταξύ των οποίων και το αρχηγικό

Για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη (2) άτομα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται (27) άτομα που προμηθεύονταν από αυτή ναρκωτικά

Από τον Οκτώβριο του 2017, υπολογίζεται ότι τα μέλη της ομάδας είχαν πραγματοποιήσει πάνω από 900 αγοραπωλησίες, αποκομίζοντας κέρδη άνω των -90.000- ευρώ
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, πολεμικό τυφέκιο «Kalashnikov» και το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ περίπου
Εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική και ενδελεχή έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, εγκληματική ομάδα που δραστηριοποιούνταν στην προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών, κυρίως ηρωίνης και κάνναβης, στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Ηγουμενίτσας.
Για την εξάρθρωση της εγκληματικής ομάδας, οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας αστυνομική επιχείρηση, με τη συμμετοχή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) και του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο της οποίας συνελήφθησαν: 

ο αρχηγός της εγκληματικής ομάδας (ημεδαπός) καθώς και τρεις (3) χρήστες, την ώρα που προμηθεύονταν από αυτόν συσκευασίες με ηρωίνη («φιξάκια») και
τρεις γυναίκες, δύο ημεδαπές και μία αλλοδαπή, μέλη της εγκληματικής ομάδας.
Επίσης, για τη συμμετοχή τους στην ομάδα έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία δύο (2) ακόμη ατόμων, ενός ημεδαπού και ενός αλλοδαπού, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνολικά (27) άτομα που προμηθεύονταν ναρκωτικά από την ομάδα.
Τα εμπλεκόμενα μέλη βαρύνονται με τις κατηγορίες για τα -κατά περίπτωση αδικήματα- της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και παραβάσεις της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά και τα όπλα.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, μετά από διερεύνηση και κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, διασταύρωση στοιχείων και εξακριβώσεις ατόμων, προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι, υπό την καθοδήγηση και το συντονισμό του αρχηγικού μέλους, συγκρότησαν, τουλάχιστον από τον Οκτώβριο του 2017, εγκληματική ομάδα με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, αποκομίζοντας χρηματικό όφελος.
Η προμήθεια της ομάδας με ναρκωτικά γινόταν με μέριμνα του αρχηγού, ο οποίος τα εισήγαγε από την Αλβανία μέσω του αλλοδαπού μέλους της ομάδας και στη συνέχεια φρόντιζε για την περαιτέρω διακίνησή τους μέσω των άλλων μελών.
Η δράση της αναπτύχτηκε στο πεδίο της διακίνησης κυρίως της ηρωίνης και της κάνναβης σε χρήστες της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Ηγουμενίτσας.
Προσδιορίζεται ότι κατά το διάστημα διερεύνησης της υπόθεσης πραγματοποιήθηκαν πάνω από (900) αγοραπωλησίας ναρκωτικών, από τις οποίες εκτιμάται ότι οι κατηγορούμενοι αποκόμισαν κέρδη που ξεπερνούν τις -90.000- ευρώ.
Σε νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν με τη συνδρομή και αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε σπίτια των συλληφθέντων μελών καθώς και στην κατοχή τους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
Χρηματικό ποσό -14.415- ευρώ,
Πολεμικό τυφέκιο “Kalashnikov” με γεμιστήρα,
-20- φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου,
-2- Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
Ηρωίνη βάρους -5,1- γραμμαρίων,
Κάνναβη σε ακατέργαστη και κατεργασμένη μορφή συνολικού βάρους -7,3- γραμμαρίων,
-126- ναρκωτικά χάπια,
-2- ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
-2- μαχαίρια,
-5- κινητά τηλέφωνα και
πλήθος συσκευασιών για την τυποποίηση («φιξάκια») των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Δήμος Πωγωνίου: Έκδοση τελών ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων


Έκδοση τελών ύδρευσης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Πωγωνίου.

Κεράσοβο Πωγωνίου: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαρτυρικώς θυσιασθέντων Κερασοβιτών την Παρασκευή 14 Αυγούστου, ώρα 10:00 π.μ. στο Μνημείο Πεσόντων Κερασοβιτών



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Πωγωνίου, η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου, ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κερασόβου, το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου Πωγωνίου και η Αδελφότητα Κερασοβιτών Πωγωνίου
Ηπείρου
Σας προσκαλούμε
στην επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαρτυρικώς θυσιασθέντων Κερασοβιτών που θα τελεσθεί την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2020 και ώρα 10:00 π.μ. στο Μνημείο Πεσόντων Κερασοβιτών στην πλατεία της κεντρικής εκκλησίας στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ηπείρου, για να αποτίσουμε όλοι μαζί φόρο τιμής στους συγχωριανούς μας που εκτελέστηκαν από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο Ολοκαύτωμα του Κεράσοβου- 15 Αυγούστου 1944.
θα είναι μάλιστα μία ξεχωριστή ημέρα για το χωριό μας δοθέντος του γεγονότος ότι το Κεράσοβο έχει ανακηρυχθεί επίσημα από την ελληνική πολιτεία «ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ» και «ΜΑΡΤΥΡΙΚΟ ΧΩΡΙΟ».
Η τιμητική εκλεκτή παρουσία όλων των αρχών και των φορέων
της πατρίδας μας θα προσδώσει στην σεμνή τελετή το σεβασμό και την τιμή που αρμόζουν στους ένδοξα υπέρ της πατρίδας θυσιασθέντες συμπατριώτες μας.

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Λόγω των ειδικών συνθηκών που δημιούργησε η νέα πανδημία, η φετινή τελετή θα είναι λιτή, χωρίς χαιρετισμούς, ομιλίες και το καθιερωμένο γεύμα,  ενώ θα είναι υποχρεωτική η τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας.
Μετά την επιμνημόσυνη δέηση θα προσφερθεί καφές στο παραδοσιακό καφενείο του χωριού μας.

Με εκτίμηση 
Ο Δήμαρχος Πωγωνίου,
Το Δημοτικό Συμβούλιο,
Ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας,
Ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων
 και της Αδελφότητας Κερασοβιτών

Ιωάννινα: Συνελήφθη αλλοδαπός για κατοχή και διακίνηση κάνναβης


Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης συνελήφθη και ένας ημεδαπός για προμήθεια ναρκωτικών από το συλληφθέντα

Συνελήφθη χθες (04-08-2020) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφορίας ότι ο αλλοδαπός κατέχει και διακινεί ακατέργαστη κάνναβη σε χρήστες της πόλης των Ιωαννίνων, εντοπίστηκε χθες το απόγευμα και συνελήφθη διότι λίγο νωρίτερα είχε πουλήσει μία συσκευασία με μικροποσότητα κάνναβης σε ημεδαπό.
Η παραπάνω συσκευασία κατασχέθηκε ενώ συνελήφθη και ο ημεδαπός που την προμηθεύτηκε.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του αλλοδαπού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη τρεις (3) συσκευασίες με μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, έτοιμες προς διακίνηση.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Πότε γίνεται συμψηφισμός και πότε πληρώνεται η επιστροφή φόρου


Όσοι φορολογούμενοι που έχουν ήδη λάβει ή αναμένεται να λάβουν φέτος πιστωτικά εκκαθαριστικά σημειώματα για τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δεν θα εισπράξουν τελικά τις επιστροφές φόρου που θα αναγράφουν τα συγκεκριμένα σημειώματα.
Ο λόγος είναι ότι οι υπηρεσίες της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) θα συμψηφίσουν τα ποσά των επιστροφών φόρου που δικαιούνται οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι με τις οφειλές τους από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), που θα βεβαιωθούν εντός του προσεχούς Σεπτεμβρίου.
Επίσης, συμψηφισμοί επιστροφών φόρου θα γίνονται με οποιαδήποτε άλλη μελλοντική φορολογική οφειλή ή κάποιο χρέος προς την Εφορία (ανεξάρτητα από το αν βρίσκεται σε ρύθμιση ή όχι).
Οι φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν ήδη λάβει ή πρόκειται να λάβουν ηλεκτρονικά, μέσω του συστήματος TAXISnet, πιστωτικά εκκαθαριστικά φόρου εισοδήματος και δεν έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο δικαιούνται κανονικά να εισπράξουν εφάπαξ τις επιστροφές εντός του χρονικού διαστήματος από τον Ιούλιο έως και τον Νοέμβριο.

Ιερά Μητρόπολις Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής & Κονίτσης: Ο έντονος Αλβανικὸς φιλοτουρκισμός οδηγεί στην εξόντωση του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού

Ρινοπλαστική: 12 tips για γρήγορη ανάρρωση

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο στρέφονται στη ρινοπλαστική κάθε χρόνο για να διορθώσουν λειτουργικά προβλήματα και για να αποκομίσουν αισθητικά οφέλη. 
Παρότι όλοι λαχταρούν να δουν την νέα τους εμφάνιση αμέσως, η διαδικασία αποκατάστασης απαιτεί χρόνο. 
Η διάρκειά της διαφέρει από άτομο σε άτομο και εξαρτάται από το πρόβλημα που προϋπήρχε και το είδος της επέμβασης που πραγματοποιήθηκε. 
Μήπως όμως υπάρχει τρόπος ο χρόνος που απαιτείται για την πλήρη ανάρρωση να μειωθεί;
«Η διαδικασία της ανάρρωσης ξεκινά αμέσως μετά την επέμβαση και για την ολοκλήρωσή της απαιτούνται αρκετοί μήνες. Όμως, 4-6 ημέρες μετά το χειρουργείο οι ασθενείς έχουν την πρώτη εικόνα για το πώς θα είναι το πρόσωπό τους λίγο αργότερα. 
Βέβαια, όσοι έχουν δει προεγχειρητικά το αποτέλεσμα της ρινοπλαστικής τους σε τρισδιάστατη προσομοίωση δεν ανησυχούν καθόλου, απλά αδημονούν να χαρούν το όμορφο αποτέλεσμα. 
Μέχρι να ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο ο ασθενής νοιώθει πλήρως το δέρμα του και ένα χρόνο μετά τη ρινοπλαστική η ανάρρωση έχει ολοκληρωθεί, ο σκελετός της μύτης έχει δυναμώσει και σταθεροποιηθεί και το σχήμα έχει τελειοποιηθεί», μας εξηγεί ο πλαστικός χειρουργός προσώπου – ΩΡΛ Δρ. Γεώργιος Μοιρέας.
Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένα do's and don'ts, προκειμένου η ανάρρωση να επισπευσθεί. Συγκεκριμένα οι ασθενείς θα πρέπει:
1.      Να λαμβάνουν μόνο τα φάρμακα που έχει εγκρίνει ο χειρουργός, τα οποία είναι μόνο αντιβιοτικά και για τρεις μόλις ημέρες. Για την αντιμετώπιση του πόνου (εάν προκύψει), ένα απλό αναλγητικό είναι αρκετό. Η λήψη αντιφλεγμονωδών φαρμάκων για την ύφεσή του, όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί, αντενδείκνυνται, γιατί διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία, αυξάνοντας το οίδημα (πρήξιμο), παρατείνοντας τον χρόνο ανάρρωσης.