Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Ποιοί εξαιρούνται από την έκτακτη εισφορά

Με απόφαση  που υπογράφηκε σήμερα, δεν θα πληρώσουν την ειδική εισφορά αλληλεγγύης οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ καθώς και όσοι λαμβάνουν επίδομα ανεργίας για το έτος 2011, κάτι που έπρεπε να είχε προβλεφθεί από την αρχή.

Στην απόφαση αυτή του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών κ.  Παντελή Οικονόμου αναφέρεται επίσης και άλλη μία κατηγορία που θα γλιτώσει το χαράτσι.
Πρόκειται για όσους είχαν εισοδήματα μέσα στο 2010 αλλά στο χρόνο της βεβαίωσης πια δεν έχουν, δηλαδή θα γλιτώσουν και όσοι έχασαν τη δουλειά τους μέσα στον προηγούμενο χρόνο.
Ανακοινώθηκε επίσης πως δεν θα αποσταλούν εκκαθαριστικά σε όσους δεν συμπεριλαμβάνονται στην συγκεκριμένη λίστα με τους ανέργους του ΟΑΕΔ, αλλά το 2010 είχαν πραγματικό εισόδημα μόνο από μισθωτές υπηρεσίες.
Οι υπόλοιποι άνεργοι δεν θα αποφύγουν την ταλαιπωρία αφού θα τους έρθουν κανονικά τα εκκαθαριστικά και όσοι υπάγονται στην εξαίρεση θα μπορούν να ζητήσουν νέα εκκαθάριση.


ΠΗΓΗ: www.NewsIt.gr

ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Τον πυροβόλησε έξω από το σπίτι του

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες των Αστυνομικών Αρχών Ιωαννίνων, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη ενός άγνωστου, ο οποίος σήμερα το πρωί πυροβόλησε έναν 39χρονο έξω από το σπίτι του.

Το περιστατικό συνέβη στο συνοικισμό Καραδήμα Πλατανιάς Ιωαννίνων.
Ο 39χρονος σύμφωνα με τη zougla.gr, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ενώ ο δράστης αναζητείται.
Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Περιφέρειας Ιωαννίνων.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Στο φως όσοι χρωστούν πάνω από 150.000 ευρώ στο Δημόσιο

Τα στοιχεία έξι χιλιάδων νομικών προσώπων κερδοσκοπικού χαρακτήρα με ληξιπρόθεσμες οφειλές μεγαλύτερες από  150.000 ευρώ, έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών που τα ανήρτησε στην ηλεκτρονική σελίδα http://link.minfin.gr/ofeilesNP

ΔΑΝΕΙΑ: Διπλασιάστηκαν την τελευταία πενταετία εκείνα που βρίσκονται «στο κόκκινο»

Εκρηκτική -και άκρως ανησυχητική- αύξηση εμφανίζουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα την τελευταία πενταετία και κυρίως από το 2008 -έτος έναρξης της κρίσης- και έπειτα. Από 6,3% που ήταν στην Ελλάδα το συνολικό ποσοστό των δανείων σε καθυστέρηση το 2005, ανήλθε σε 11,5% στο πρώτο τρίμηνο το 2011.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα εμφανίζεται στα καταναλωτικά δάνεια, ενδεικτικό των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.
Δυσοίωνο διαγράφεται και το μέλλον αφού οι τάσεις είναι αυξητικές, δεδομένου ότι τα μεγέθη αυτά εξαρτώνται άμεσα από την γενικότερη πορεία της οικονομίας, την ανάπτυξη, την ανεργία.


Στο θέμα αναφέρθηκε χθες (Τετάρτη) και ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Β.Ράπανος, επισημαίνοντας ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (αδυναμία καταβολής δόσης πέραν του τριμήνου) στο τέλος του 2010 έφθασαν το 10% και εκτιμώντας ότι «φέτος αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα».
Σε αυτό συνηγορούν και εκτιμήσεις άλλων τραπεζικών στελεχών, βάσει των οποίων η τάση ανόδου του ποσοστού δανείων σε καθυστέρηση αναμένεται να συνεχιστεί καθ' όλη την διάρκεια του 2011, καθώς τα νοικοκυριά θα υφίστανται τις επιπτώσεις της δημοσιονομικής κρίσης της χώρα μας.
Οι οποίες εκτιμήσεις για αναστροφή της αυξητικής πορείας του ποσοστού των δανείων σε καθυστέρηση για το 2012 εξαρτώνται, όπως επισημαίνουν τραπεζικά στελέχη, από την γενικότερη πορεία της οικονομίας και ειδικότερα από την πορεία δεικτών όπως η ανεργία και η ανάπτυξη.

ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ: Καταργούνται από 1ης Οκτωβρίου τα ξεχωριστά συνταγολόγια ΟΓΑ, ΟΠΑΔ και ΟΑΕΕ

Το επόμενο διάστημα όλα τα Ταμεία θα ζητούν να μπουν στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας ανέφερε σήμερα, Πέμπτη, ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ανακοινώνοντας από κοινού με τον υπουργό Εργασίας κ. Γιώργου Κουτρουμάνη, το χρονοδιάγραμμα για την πλήρη ενεργοποίηση του νέου φορέα.



Έτσι από 1ης Οκτωβρίου καταργούνται τα ξεχωριστά συνταγολόγια των ασφαλισμένων του ΟΓΑ, του ΟΠΑΔ και του ΟΑΕΕ και θα ισχύει για όλους το κοινό συνταγολόγιο του ΙΚΑ.
Στόχος, όπως είπαν οι αρμόδιοι υπουργοί, έως το τέλος Νοεμβρίου «να μπορεί κάθε ασφαλισμένος, απ' όπου κι αν προέρχεται να εξυπηρετείται στις δομές του ΙΚΑ και τα Κέντρα Υγείας».

ΠΑΣΟΚ: "Νέο" αντάρτικο για την εργασιακή εφεδρεία

Νέες εσωκομματικές διαφωνίες.

Τη διαφωνία τους για την εργασιακή εφεδρεία στο δημόσιο εκφράζουν με επιστολή τους προς στους υπουργούς Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλο και Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρη  Ρέππα εννέα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Πρόκειται για τους: Βασίλη Κεγκέρογλου, Μιχάλη Τζελέπη, Νικόλαο Ζωϊδη, Δημήτρη Βαρβαρίγο, Όλγα Ρενταρή, Αθανασία Μερεντίτη, Βασιλική Αλεξανδρίδου , Μιχάλη Παντούλα και Σπύρο Μοσχόπουλο.
Οι εν λόγω βουλευτές ζητούν να αξιοποιηθούν οι υπάλληλοι που περισσεύουν καλύπτοντας με μετατάξεις τις πολλές ανάγκες που υπάρχουν σε διάφορες υπηρεσίες, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι "η αντιμετώπιση μέχρι τώρα, του θέματος από την κυβέρνηση, κάθε άλλο παρά στη σωστή κατεύθυνση είναι".
"Θεωρητικολογούμε για πλεονάζουσες και ελλειμματικές υπηρεσίες, χωρίς να εκπονούμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης εφαρμογής, που θα στοχεύει στην σωστή και άρτια στελέχωση ελλειμματικών υπηρεσιών και οργανισμών, με το θεωρούμενο πλεονάζον προσωπικό, υπογραμμίζουν χαρακτηριστικά οι βουλευτές.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Υπέρογκες οφειλές για τους Δήμους της Ηπείρου

Αποκαλυπτικά τα στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών για τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων όλης της χώρας.
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη Βουλή από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Πρόκειται για στοιχεία που τηρούνται στη βάση δεδομένων του Υπουργείου, τα οποία ενημερώνεται με ευθύνη των ίδιων των Δήμων, και παρουσιάζουν τις μακροπρόθεσμες και βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις των Δήμων όλης της χώρας.


Τα ποσά που οφείλουν οι Δήμοι της Ηπείρου αναλυτικά είναι:
ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Δήμος Ιωαννιτών:
Μακροχρόνιες οφειλές= 33.155.531 ευρώ,
Βραχυχρόνιες οφειλές = 22.422.807 ευρώ.

Δήμος Πωγωνίου:
Μακροχρόνιες οφειλές= 1.470.384 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 1.639.500 ευρώ

Δήμος Κόνιτσας:
Μακροχρόνιες οφειλές= 1.002.698 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 1.264.837 ευρώ

Δήμο Ζίτσας:
Μακροχρόνιες οφειλές= 768.754 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 2.406.355 ευρώ

Δήμο Ζαγορίου:
Μακροχρόνιες οφειλές= 156.000 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 1.956.057 ευρώ

Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων:
Μακροχρόνιες οφειλές= 878.109 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 1.062.661 ευρώ

Δήμος Δωδώνης:
Μακροχρόνιες οφειλές= 912.438 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 788.910 ευρώ

Δήμος Μετσόβου:
Μακροχρόνιες οφειλές= 128.217 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 1.615.299 ευρώ

ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Δήμος Πρέβεζας:
Μακροχρόνιες οφειλές= 4.960.820 ευρώ

Βραχυχρόνιες οφειλές = 4.536,044 ευρώ

Δήμος Ζηρού:
Μακροχρόνιες οφειλές= 1.475.959 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 2.080.764 ευρώ

Δήμος Πάργας:
Μακροχρόνιες οφειλές= 698.992 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 2.010.370 ευρώ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Δήμος Ηγουμενίτσας:
Μακροχρόνιες οφειλές= 2.425.550 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 6.599.599 ευρώ

Δήμος Σουλίου Θεσπρωτίας:
Μακροχρόνιες οφειλές= 601.706 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 277.620 ευρώ

Δήμος Φιλιατών:
Μακροχρόνιες οφειλές= 867.960 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 2.590.479 ευρώ

ΝΟΜΟΣ ΑΡΤΑΣ
Δήμος Αρταίων:
Μακροχρόνιες οφειλές= 1.963.846 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 3.239.292 ευρώ


Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη:
Μακροχρόνιες οφειλές= 2.353.620 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 0 ευρώ

Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων:
Μακροχρόνιες οφειλές= 782.940 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 258.473 ευρώ

Δήμος Νικολάου Σκουφά:
Μακροχρόνιες οφειλές= 162.000 ευρώ
Βραχυχρόνιες οφειλές = 720.318 ευρώ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινομένων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων

Με αντικείμενο την προετοιμασία για την αντιμετώπιση τυχόν πλημμυρικών φαινόμενων στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων κατά τον επερχόμενο χειμώνα, πραγματοποιήθηκε σήμερα ευρεία σύσκεψη στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Στη σύσκεψη προήδρευσε ο Περιφερειάρχης  κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και συμμετείχαν ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας κ. Δ. Σιώλος, ο Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων κ. Θ. Μπέγκας, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ιωαννιτών κ. Γ. Μαρούφωφ, η Δασάρχης Ιωαννίνων κ. Φ. Κούτλα, ο διευθυντής της Κτηματικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων κ. Αν. Τσολακίδης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δ. Μαυρογιώργος, ο περιφερειακός σύμβουλους κ. Μ. Πλιάκος και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑΣΟΚ: Οι «Εθνοσωτήρες» μας τελείωσαν!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα
8 Σεπτεμβρίου 2011
Οι αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου για «εθνοσωτήρια συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου», προκειμένου να δικαιολογήσει το νέο Αρμαγεδώνα κατά των εργαζόμενων με τις τελευταίες αποφάσεις, αποτελούν μια επιπλέον πρόκληση.


Εθνοσωτήριες πολιτικές με την κοινωνία απέναντι έπαψαν να υπάρχουν εδώ και πολλά χρόνια.


Οι λεονταρισμοί και οι αντιστάσεις της προηγούμενης εβδομάδας βγήκαν χθες στο προσκήνιο με το πιο περισπούδαστο αλλά κυνικό ύφος για να ανακοινώσουν τη μετάλλαξη της ελληνικής κοινωνίας σε μια κοινωνία της ζούγκλας, της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της επαιτείας. Το διάγγελμα του Αντιπροέδρου και Υπουργού Οικονομικών που ακολούθησε μετά την “εθνοσωτήρια” σύσκεψη του υπουργικού συμβουλίου ήταν κατ' ουσίαν μια ομολογία αποτυχίας της οικονομικής πολιτικής που ασκείται τα δύο τελευταία χρόνια. Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχεδίασε λάθος, διαχειρίστηκε ερασιτεχνικά το οικονομικό πρόβλημα της χώρας και το διαπραγματεύτηκε με τους αφεντάδες ως υποτακτικός. Εδώ και δύο χρόνια είχαμε τονίσει ότι το κύριο πρόβλημα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι ότι είχε ως μόνη και κύρια θέση την πολιτική του yes men γι' αυτό φθάσαμε σε αδιέξοδο. Το ίδιο γίνεται και τώρα.
Υπό το κράτος των απειλών της Τρόικα και των δανειστών και τον στυγνό εκβιασμό των κύκλων στους οποίους η Κυβέρνηση εμπιστεύτηκε το μέλλον της χώρας, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε την πλήρη απορρύθμιση του κοινωνικού κράτους, τον εργασιακό μεσαίωνα στις εργασιακές σχέσεις, τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο Τομέα.
Η Κυβέρνηση εξειδίκευσε το πρόγραμμα που θα οδηγήσει τη χώρα όχι σε ένα καλύτερο μέλλον αλλά σε ένα σκοτεινό παρελθόν, όπου τα πάντα θα διαλυθούν προκειμένου να καταφέρουμε να πετύχουμε τους στόχους που οι ξένοι δυνάστες μας επέβαλλαν.


Οι δανειστές απαίτησαν και η κυβέρνηση αποδέχτηκε να αναλάβει το ρόλο του ντελάλη για να διαλαλήσει πόσο αίμα, ιδρώτα και θυσίες απαιτούνται από τον ελληνικό λαό για να ικανοποιηθούν και να δώσουν την έκτη δόση. Ο Υπουργός των Οικονομικών μας δήλωσε έμμεσα χθες βράδυ ότι είμαστε ένα κράτος «επαίτης» και «παρίας» χωρίς θέληση να υπερασπίσει την αξιοπρεπή ύπαρξή του.
Η χθεσινή λαίλαπα των μέτρων, δηλώνει ότι δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Ο ελληνικός λαός ζει χωρίς ελπίδα, χωρίς προοπτική και όλες οι θυσίες του πάνε στράφι. Τα μέτρα αποτελούν ταφόπλακα της νέας γενιάς.


Είναι καιρός πλέον να ξεπεράσει η υπεύθυνη πολιτική ηγεσία τις αυταπάτες της, να ξεχάσει τα λεκτικά τερτίπια και να καταλάβει ότι τα επικοινωνιακά τεχνάσματα δεν προσφέρονται για πολιτικό σωσίβιο. Είναι καιρός να καταλάβει ότι διαχειρίζεται το έθνος όπως απαιτούν οι πιστωτές έχοντας μάλιστα βάλει το πιστόλι στον κρόταφό της.


Είναι καιρός να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι δεν προστατεύουν τους πολίτες, ούτε σώζουν την πατρίδα αλλά αστόχαστα εμφανίζονται ως υπάλληλοι που προσπαθούν να σώσουν τους δανειστές μας, ισοπεδώνοντας την κοινωνία εξασθενώντας τα όρια της κοινωνικής αντοχής.
Είναι καιρός να καταλάβουν οι κυβερνώντες ότι δεν επιτελούν “εθνοσωτήριο έργο” αλλά απαξιώνουν και εξευτελίζουν τον ελληνικό λαό και τη νοημοσύνη του.


Ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς ηγέτες που τον τρομοκρατούν και τον εκβιάζουν. Δεν έχει ανάγκη από πολιτικούς που συναγωνίζονται μεταξύ τους στην ασυδοσία για την επιδοκιμασία τους από ξένα κέντρα εξουσίας αδιαφορώντας για τις ολέθριες συνέπειες που θα έχουν οι αποφάσεις τους για τη χώρα.
Οι έκτακτες ανάγκες και πολιτικές κρίσεις απαιτούν και εξαίρετους πολιτικούς που σέβονται τουλάχιστον το λαό και τιμούν τον λόγο τους. Ο ελληνικός λαός κουράστηκε να τον “υπηρετούν” αποδεχόμενος την ανευθυνότητα και τα καμώματα των πολιτικών.
Είναι ώρα ευθύνης και όλοι κρινόμαστε γι' αυτά.
Δεν υπάρχει χρόνος για ολιγωρίες και ανευθυνουπεύθυνες διαπιστώσεις ότι δεν θέλαμε, αλλά είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε την πολιτική της λιτότητας και του μεσοπρόθεσμου ακόμα και αν δεν οδηγεί πουθενά.
Γιατί η αξιοπιστία της χώρας μας εξαρτάται από το να τιμήσουμε τις υπογραφές μας;
Ο λαός απαιτεί εδώ και τώρα συγκροτημένο και υλοποιήσιμο εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση και όχι άκριτη υποταγή στις εντολές της Μέρκελ και του Σόιμπλε.
Είναι προφανές ότι για όσους οραματίζονται μια κοινωνία ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, μια χώρα περήφανη και ευημερούσα, ένα λαό που να ζει και να αισιοδοξεί για το μέλλον του, αυτές οι πολιτικές είναι αιτία πολέμου.


Είναι προφανές ότι για όσους δεν έχουν ξεπουλήσει τα ιδανικά, τα οράματα, τα πιστεύω τους για μια κυβερνητική καρέκλα, για μια θέση παραπάνω, αυτές οι πολιτικές δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές.
Είναι προφανές ότι για όσους εκλέχτηκαν στη Βουλή υποσχόμενοι ένα καλύτερο αύριο για το λαό και τους εργαζόμενους, αυτές οι αποφάσεις δεν έχουν καμία πολιτική νομιμοποίηση.


Καλούμε τον Πρωθυπουργό μέχρι τον τελευταίο υφυπουργό να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να καταλάβουν ότι το πρόβλημα της χώρας είναι κυρίως πολιτικό και οι λογικές του yes men δεν οδηγούν πουθενά. Ο λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα και προπαντός δεν αντέχει άλλον εμπαιγμό και καταρράκωση της περηφάνιας του.
Η Κυβέρνηση οφείλει ταυτόχρονα να διασφαλίσει τη συλλογικότητα της. Δεν μπορεί και δεν είναι αποδεκτό Υπουργοί να επιτίθενται κατά κοινωνικών ομάδων, οδηγώντας τη χώρα στη συλλογική ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΑ, με επικεφαλής των Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο, προφανώς και λόγω ειδικότητας.


Αν η προκλητική, ανιστόρητη και επικίνδυνη άποψη του κ. Λοβέρδου για τους δημόσιους υπαλλήλους εκφράζει την Κυβέρνηση να ειπωθεί ξεκάθαρα. Αν όχι, οφείλει και ο ίδιος και η Κυβέρνηση να ζητήσουν συγγνώμη.
Αυτοαναγορευόμενους προστάτες του δημόσιου συμφέροντος δεν έχουμε ανάγκη και δεν τους ζητήσαμε.


Σαν Αριστερή Πρωτοβουλία εκφράζουμε την πλήρη αντίθεση μας στις αποφάσεις της Κυβέρνησης.
Κανένας δεν νομιμοποιείται στο όνομα του ΠΑΣΟΚ να υλοποιεί πολιτικές που καμία σχέση δεν έχουν με το ΠΑΣΟΚ και που προσβάλουν την πολιτική ιστορία του.
Κανένας δεν μπορεί και δεν έχει δικαίωμα να οδηγεί το ΠΑΣΟΚ στην ιστορική και πολιτική απαξία.
Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας αποφασίσουν αν μπορούν και αν θέλουν να σώσουν τη χώρα και όχι να εξοντώσουν το λαό.

ΜΙΛΤΟΣ ΜΠΟΥΚΑΣ: Το μόνο ενδημικό είδος ψαριού της Λίμνης Παμβώτιδας είναι τα “θεσμικά της πιράνχας”

Στο ζοφερό κλοιό εκποίησης κάθε αγαθού και στυγνής εκμετάλλευσης κάθε φυσικού πόρου μοιάζει να βρίσκεται πλέον η χώρα μας στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε. Γρήγορα ξεχάστηκαν οι προεκλογικές δεσμεύσεις του Γ. Παπανδρέου για πράσινη ανάπτυξη: δηλώσεις – πυροτεχνήματα κατά πως φαίνεται, αγοραία προεκλογικά επικοινωνιακά τρυκ, παρόμοια με τα “σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα” ή το περίφημο “αντεξουσιαστές στην εξουσία”. Μας έμεινε μόνο το δεύτερο συνθετικό των εμβληματικών αυτών φράσεων: μόνο η “ανάπτυξη” (χωρίς το πράσινο), μόνο η βαρβαρότητα, σκέτη-νέτη η εξουσία, όπως τα ξέραμε παλιά.

Χαρακτηριστική των προθέσεων της σημερινής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του φυσικού περιβάλλοντος, είναι η επερώτηση του κου Θ. Οικονόμου –ως τοπικού εκπροσώπου του κυβερνώντος κόμματος και εκ των πρώτων δεδηλωμένων υπό βήματος βουλής fast tracker εξάλλουτ, προς τους υπουργούς Ε. Βενιζέλο (οικονομίας) και Γ. Παπακωνσταντίνου (ΥΠΕΚΑ) για τον ορισμό της υδάτινης επιφάνειας της λίμνης. Με την ίδια ευκολία που ανακάλεσαν την κα Μπιρμπίλη από το πόστο της (ως πολυδιαφημιζόμενης προστάτιδας του περιβάλλοντος) η κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη να καταστρατηγήσει και το σχέδιο Π.Δ. για τη Λίμνη και τη προστασία της βιοποικιλότητας, αμφισβητεί σκανδαλωδώς την “κόκκινη γραμμή” προστασίας της λίμνης (κατακλυζόμενα υγρολίβαδα), βαφτίζοντας με παρρησία τη λίμνη ως “αστική” (λογικό, αφού ούτε τα πουλιά ψηφίζουν, ούτε τα ψάρια!) και κάνοντας λόγο για “εμπεδωμένα” από την τοπική κοινωνία όρια της λίμνης - με άλλα λόγια, νομιμοποιεί ηθικά τις μέχρι τώρα καταπατήσεις και αυθαιρεσίες σε βάρος του λιμνιαίου οικοσυστήματος και “κλείνει το μάτι” σε τσιμεντογόνες καταπατήσεις.


Πριν λοιπόν περάσει μια ημέρα από την επερώτηση, διαβάζουμε στον τοπικό τύπο πρωτοσέλιδο για τις πρώτες εγκρίσεις-εξπρές για 3 μονάδες στην παραλίμνια ζώνη (Βοτανικός) που θεωρείται προστατευόμενη από το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (το οποίο ναι μεν ολοκληρώθηκε από το ΥΠΕΚΑ εκκρεμεί δε η υπογραφή του αφήνοντας “θολό” το τοπίο). Οι “προνομιούχοι” επενδυτές είναι επιχειρηματίες εγνωσμένης οικονομικής επιφάνειας και επιρροής που διεκδικούν περί τις 350 κλίνες στην αιγιαλίτιδα ζώνη κάτω από τα 100 μ. της κόκκινης γραμμής, αγνοώντας επιδεικτικά το Σ.Π.Δ. και προκαλώντας βλάβη περιβαλλοντική και στην ουσία υποβάθμιση τουριστική τορπιλίζοντας κάθε σχέδιο εναλλακτικής επιχειρηματικής δραστηριότητας, και ως εκ τούτου κάθε υγιή ανταγωνισμό.


Εγκαινιάζεται έτσι μια νέα εποχή παραβατικότητας και πολεοδομικής αυθαιρεσίας με “τεράστιες δυνατότητες αξιοποίησης” όπως ομολογεί και ο κος Θ. Οικονόμου.
Η νέα τάξη πραγμάτων θα περιλαμβάνει μεγάλα οικοδομικά λόμπυς, αλλά και εκμαυλισμό των συνειδήσεων της τοπικής κοινωνίας που με καλό μάτι βλέπει οικόπεδα-φιλέτα κάτω από το όριο της κόκκινης γραμμής.
Θα νομιμοποιεί τις βιαιοπραγίες του παρελθόντος (τοίχος πέριξ της λίμνης, παράνομος ποδηλατόδρομος) παραδίδοντας την αιγιαλίτιδα ζώνη βορά και στο ίδιο το δημόσιο, όπως στην περίπτωση του δήμου Περάματος που ανερυθρίαστα ζητά χρηματοδότηση 3 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για καταπατημένη, μπαζωμένη έκταση εντός λίμνης.
Μικροί και μεγάλοι επενδυτές, Δήμοι και Περιφέρειες έτοιμοι να παρανομήσουν όπως μας συνηθίζουν, ένα κράτος έτοιμο να πουλήσει με πρόσχημα την κάλυψη των εθνικών τοκοχρεολυσίων το 1/3 της έκτασης του ΕΘΙΑΓΕ στον Κατσικά… αυτά θα είναι τα ολικά που θα συνθέσουν το νέο τοπίο της πόλης των Ιωαννίνων και της θρυλικής λίμνης της;
Στην ουσία επανερχόμαστε στην ΚΥΑ του 2003, η οποία εξέπεσε λόγω ελλιπούς προστασίας της λίμνης και παρά τον οικολογικό μανδύα της “οικοανάπτυξης”.


Αντί μιας ολοκληρωμένης περιβαλλοντικής πολιτικής, το ΥΠΕΚΑ της δημοσιονομικής λογιστικής, επιλέγει την ολέθρια περιβαλλοντική συζήτηση για το δικαίωμα καταπάτησης νόμων και φυσικού χώρου με την ρύθμιση των αυθαιρέτων.
Οι ίδιες συμπεριφορές αναδεικνύουν στην περιοχή μας…τους θεσμικούς ιδιοκτήτες της λίμνης κοινοβουλευτικούς και αυτοδιοικητικούς, οι οποίοι θα επιχειρήσουν να διευρύνουν τα εκλογικά τους ακροατήρια νομιμοποιώντας την παρανομία, αναιρώντας τις ίδιες τις υπηρεσίες και το κύρος αυτών επωμιζόμενοι και αυτόν ακόμη τον ρόλο θεσμικού γνωμοδότη που μιλά εξ ονόματος της κοινωνίας!
Συνδαιτυμόνες στο “μεγάλο φαγοπότι” και στο χάος του “Καλλικρατικού πειράματος” θα είναι ο δήμος Ιωαννιτών και η Περιφέρεια Ηπείρου με τον συνήθη ύποπτο κο Καχριμάνη να λειτουργεί θεσμικά με μειωμένα αντανακλαστικά ΕΠΟ, Έγκριση Περιβαλλοντ. Όρων (όπως και στην περίπτωση του ΚΤΕΛ λες και δεν υπάρχει λίμνη και περιοχή Νatura).


Εν προκειμένω, η βιωσιμότητα της πόλης των Ιωαννίνων δεν προσμετράται σε τόνους τσιμέντου ούτε σε κλίνες τουριστικές αλλά από την προστασία των δημόσιων αγαθών. Ωστόσο υπάρχει ελπίδα και για ουσιαστική αναπτυξιακή πρόταση: τα ποιοτικά μικρά αγροτουριστικά καταλύμματα, τα Π.Ο.Π. τοπικά προϊόντα, την διατήρηση των υγρολίβαδων και της γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας και την αξιοποίησή τους με οικολογικές καλλιέργειες, την ανάδειξη της αισθητικής του τοπίου (δομημένου και αδόμητου) και του πρασίνου.


Οι πολίτες πρέπει να παρακολουθήσουν από κοντά αυτά που σχεδιάζει στις περιοχές τους το κεντρικό κράτος με τους εκπροσώπους του ερήμην τους και να εκφράσουν τις αντιρρήσεις και αντιστάσεις τους έγκαιρα.
Η μάχη υπεράσπισης του εναπομείναντος φυσικού περιβάλλοντος πρέπει να δοθεί αποτελεσματικά, κοινωνικά δίκαια και οικονομικά αλληλέγγυα.


Να συμβάλλουμε στην επιτάχυνση του Φιλοπεριβαλλοντικού σχεδιασμού που εδώ και δεκαετίες χωλαίνει αδικαιολόγητα δίνοντας εύκολα κίνητρα στην παρανομία.


Μίλτος Μπούκας

ΕΛ.ΣΤΑΤ.: Στο 16% ανήλθε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο

18,5% στην Ήπειρο  η ανεργία!!!

Μικρή πτώση στο 16%, από 16,6% τον προηγούμενο μήνα, σημείωσε το ποσοστό ανεργίας τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Τον Ιούνιο του 2010 ήταν 11,6%.
Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 211.321 άτομα (+36,3%) σε σχέση με την περυσινή χρονιά, σε 793.685 άτομα.
Έναντι του Μαΐου 2011, μειώθηκαν κατά 29.034 άτομα (-3,5%), γεγονός που οφείλεται στην αύξηση της απασχόλησης που παρατηρείται κάθε καλοκαίρι λόγω του τουρισμού.
Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 268.698 άτομα (-6,1%), σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010, σε 4.161.125 άτομα, ενώ αυξήθηκαν έναντι του Μαΐου 2011 κατά 29.597 άτομα (+0,7).
Ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.385.584 άτομα.
Τα υψηλότερα, ποσοστά ανεργίας παρατηρούνται στους νέους 15-24 ετών (43,3%) και στις ηλικίες 25-34 (22,6%).
Κατά περιφέρεια, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Δυτική Μακεδονία (22,1%), στην Κεντρική Μακεδονία (19,1%) και στην Ήπειρο (18,5%), ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στο Νότιο Αιγαίο (8,2%), στην Κρήτη (10,9%) και στο Ιόνιο (11,4%).
Στις γυναίκες το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε στο 19,9% από 15,5% που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα και στους άνδρες σε 13,2% από 8,9%.

VPRC: Στο 5,5% η διαφορά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Διευρύνθηκε το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΠΑΣΟΚ σύμφωνα με έρευνα της VPRC.
Έτσι, το Σεπτέμβριο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται του κυβερνώντος κόμματος με 5,5%, από 4% στην προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας στα μέσα Ιουλίου.
Συγκεκριμένα,
ΝΔ: 30%
ΠΑΣΟΚ: 24,5%
ΚΚΕ: 13%
ΛΑΟΣ: 7,5%
ΣΥΝ:  7%
ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ-ΠΡΑΣΙΝΟΙ:  5%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: 3%
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: 1,5%
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: 1,5%
ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ:  1%


Σύμφωνα με την έρευνα, το 67% των ερωτηθέντων δηλώνει πως η οικονομική κατάσταση έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ το 66% δεν είναι ικανοποιημένο από τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση έχει αντιμετωπίσει την κρίση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Προσπάθησαν να «περάσουν» χιλιάδες λαθραία τσιγάρα

Κατά τη διάρκεια ελέγχων από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας συνελήφθησαν κατά τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ–Ο/Γ πλοίο με προορισμό την Ιταλία, τρεις αλλοδαποί, ηλικίας 48, 41 και 37 ετών, διότι μετέφεραν κρυμμένα εντός των αποσκευών τους 6.020 πακέτα με λαθραία τσιγάρα, για τα οποία δεν διέθεταν νόμιμα παραστατικά κατοχής και διακίνησης. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, ενώ τα λαθραία τσιγάρα κατασχέθηκαν.


ΠΗΓΗ: http://www.zougla.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ: Αλλαγές στον κλάδο της κτηνοτροφίας

Το «πράσινο φως» έλαβε χθες από το υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στο οποίο επιχειρούνται έξι βασικές αλλαγές στον κλάδο της κτηνοτροφίας.

Ειδικότερα, με το νομοσχέδιο για την κτηνοτροφία που δόθηκε αναλυτικά σήμερα στη δημοσιότητα, προβλέπεται η δημιουργία υπηρεσίας μιας στάσης «one stop shop». Έτσι η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα είναι το μοναδικό σημείο επαφής του κτηνοτρόφου με δημόσια υπηρεσία.
Συστήνεται μια ιδιαίτερα ευέλικτη 3μελής επιτροπή σταυλισμού που θα λειτουργεί σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα που θα έχει όλες τις γνωμοδοτικές αρμοδιότητες. Αλλάζει το μοντέλο αδειοδότησης για τις μικρές μονάδες (μικρούς σταυλισμούς) από το σχήμα «πρώτα ελέγχω και μετά αδειοδοτώ», στο σχήμα αδειοδοτώ την ίδρυση (έχοντας θέσει τις απαιτήσεις και τις προϋποθέσεις) και μετά ελέγχω και χορηγώ την άδεια για τη λειτουργία της.
Μειώνεται το κόστος για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας με την απλοποίηση των περιβαλλοντικών, χωροταξικών και πολεοδομικών εγκρίσεων με τη χρήση τυποποιημένων προτύπων και τη διαμόρφωση εξειδικευμένων προδιαγραφών για τις απαιτούμενες ΜΠΕ για τις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες.
Δημιουργείται αυτοτελές ηλεκτρονικό υπο-μητρώο κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων και μονάδων στα πλαίσια του ήδη λειτουργούντος Κτηνιατρικού Μητρώου στο ΥπΑΑΤ και στον ΟΠΕΚΕΠΕ και η ενίσχυση της διαφάνειας στη δράση της Διοίκησης με την υποχρεωτική ανάρτηση όλων των αδειών και εγκρίσεων στο διαδίκτυο.
Τέλος προβλέπεται εξαίρεση από την κατεδάφιση και η απαλλαγή από τα πρόστιμα για τους κτηνοτρόφους που θα σπεύσουν να τακτοποιήσουν/νομιμοποιήσουν τις υπάρχουσες κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις με μια διαδικασία με μηδενικό κόστος για τους κτηνοτρόφους.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Προσλήψεις αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών

Το Υπουργείο Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε ότι για το σχολικό έτος 2011-2012, προσλαμβάνονται ως προσωρινοί αναπληρωτές 1.412 δάσκαλοι και 1.097 νηπιαγωγοί, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών σε σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.


Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011 και θα τοποθετηθούν προσωρινά με απόφαση του Διευθυντή Εκπαίδευσης, σε κενές θέσεις των σχολείων της περιοχής όπου προσλήφθηκαν, μέχρι τη λήξη του διδακτικού έτους.
Οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας: http://www.minedu.gov.gr/

ΕΦΟΡΙΕΣ-ΤΕΛΩΝΙΑ: Απεργούν Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου εφοριακοί και τελωνειακοί

Απεργούν Δευτέρα 11 και Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου εφοριακοί και τελωνειακοί.
Θα συνεδριάσουν εκ νέου μετά τη λήξη της απεργίας, προκειμένου να αποφασίσουν για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.
Οι υπάλληλοι σε εφορίες και τελωνεία θα ήταν οι μεγάλοι ωφελημένοι από την εφαρμογή της "προσωπικής διαφοράς", καθώς με αυτό τον τρόπο θα διατηρούσαν μεγάλο μέρος των χρημάτων που λαμβάνουν με τη μορφή επιδομάτων.


Εξάλλου, αυτός ο κυβερνητικός ελιγμός για την παράκαμψη του ενιαίου μισθολογίου προέκυψε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους εργαζόμενους στους εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους, προκειμένου να μην προχωρήσουν σε απεργιακέ κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, η άρνηση της τρόικας να τον αποδεχτεί έβαλε οριστικό -κατά τον Ευάγγελο Βενιζέλο- τέλος σε κάθε τέτοια σκέψη.

ΟΛΜΕ: «Έμφραγμα» με τα βιβλία, ανεφάρμοστη η «φόρμουλα» των φωτοτυπιών


Χειρότερο από ότι είχε παρουσιαστεί από το υπουργείο Παιδείας είναι το πρόβλημα με τα βιβλία, καθώς κανένα σχολικό εγχειρίδιο δεν τυπώνεται στην παρούσα φάση.
Μόνο το 20% των βιβλίων θα βρίσκεται στα σχολεία με την έναρξη της χρονιάς, ενώ στα τέλη του Οκτωβρίου μαθητές και εκπαιδευτικοί θα έχουν στα χέρια του μόνο το 60% των βιβλίων.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σήμερα μαζί με μέλη της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων Μ. Λυκόπουλος εκτίμησε ότι η κατάσταση θα εξομαλυνθεί τον Νοέμβριο και χαρακτήρισε τη φετινή σχολική χρονιά όσον αφορά στα βιβλία των μαθητών, ως "τη χειρότερη από το 1946, που δεν υπήρχαν βιβλία στα σχολεία".
Μεγαλύτερο πρόβλημα αναμένεται να δημιουργηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, ενώ, σύμφωνα με τον Σύλλογο Εργαζομένων του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, στις νησιωτικές και τις παραμεθόριες περιοχές υπάρχει κάλυψη βιβλίων σε ποσοστό 70 με 80% των τίτλων.

Η "φόρμουλα" των φωτοτυπιών, με την οποία η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας θέλει να δώσει μια προσωρινή λύση, φαίνεται πως εκτός από ανέφικτη είναι και ιδιαίτερα δαπανηρή. Όπως τονίστηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, το κόστος των φωτοτυπιών είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό των βιβλίων, καθώς ένα βιβλίο κοστίζει 0,80 λεπτά, ενώ 40 σελίδες φωτοτυπιών κοστίζουν 4 ευρώ.
Παράλληλα, στα περισσότερα σχολεία τα φωτοτυπικά μηχανήματα δεν είναι επαγγελματικά και εκφράζονται ανησυχίες αν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις χιλιάδων μαθητών.
Όπως καταγγέλθηκε στη συνέντευξη Τύπου πρόβλημα υπάρχει και με τις σχολικές επιτροπές, καθώς δεν έχουν συσταθεί ακόμη οι αρμόδιες επιτροπές στους καλλικρατικούς δήμους και έτσι δεν υπάρχει φορέας να δεχθεί τις πιστώσεις που θα δοθούν, για να καλυφθούν τα έξοδα φωτοτυπιών και λοιπές λειτουργικές δαπάνες των σχολείων. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή εδώ.
Όσον αφορά στα βιβλία που υπάρχουν ήδη, αυτά προέρχονται από τα περσινά αποθέματα και το ίδιο ισχύει και γι αυτά που υπάρχουν στα βιβλιοπωλεία και τα οποία πωλούνται από 1,50 έως 9 ευρώ. Φέτος θα πρέπει να έχουν προετοιμαστεί για να μοιραστούν στα σχολεία 1.200 τίτλοι βιβλίων σε 32.000.000 αντίτυπα.
Οι εργαζόμενοι, διά του προέδρου τους, ζήτησαν συγγνώμη για την κατάσταση και επέρριψαν ευθύνες στα συναρμόδια υπουργεία και κυρίως στα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, κ. Θέμης Κοτσυφάκης, ζήτησε την παραίτηση της υπουργού αλλά και όσων εμπλέκονται στις καθυστερήσεις.
Παράλληλα, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, σε επιστολή της προς τα Δ.Σ. των ΕΛΜΕ και Συλλόγους και Ενώσεις Γονέων επισημαίνει τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν όλοι οι παράγοντες της σχολικής κοινότητας και ιδιαίτερα τις ελλείψεις στα σχολεία, με κυρίαρχο το πρόβλημα με τα βιβλία.
Η επιστολή θα διαβαστεί στα σχολεία την ημέρα του αγιασμού και θα διανεμηθεί σε γονείς και μαθητές.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Θέματα συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Την Παρασκευή 09-09-2011 και ώρα 09.30 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη Ηπείρου (Διοικητήριο Περιφέρειας, Πλατεία Πύρρου αρ.1 Ιωάννινα, Α΄ όροφος, γρ. 209), με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

1.Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 01-09-2011 συνεδριάσεως.
2.Έγκριση μετακίνησης των κτηνιάτρων Νικολάου Ντούγια και Αικατερίνης Ντόντορου, υπαλλήλων της Δ/νσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Ηπείρου και έγκριση της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή τους σε σεμινάριο που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Δράμα, την 15-09-2011.
3.Έγκριση δαπάνης για τη φιλοξενία Άγγλων δημοσιογράφων.
4.Έγκριση γενικής επισκευής και συντήρησης με ιδιωτικό συνεργείο και με αυτεπιστασία με προσωπικό της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, γέφυρας μπέλεϋ του επαρχιακού οδικού δικτύου του Νομού (Καρυές), προϋπολογισμού δαπάνης € 7.500,00 πλέον ΦΠΑ.
5.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 14ης Σεπτεμβρίου, ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.
6.Έγκριση συμμετοχής της Περιφέρειας Ηπείρου στις εκδηλώσεις Μνήμης και Πολιτισμού, και με αφορμή τη συμπλήρωση 400 ετών από το επαναστατικό κίνημα του Διονυσίου του Φιλοσόφου και έγκριση των σχετικών δαπανών.
7.Έγκριση συνδιοργάνωσης της 9ης Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών, που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και έγκριση των σχετικών δαπανών.
8.Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων «Γύρος Λίμνης – Ρυθμός ζωής» που θα πραγματοποιηθεί στα Ιωάννινα και έγκριση των σχετικών δαπανών.
9.Έγκριση μετακίνησης του Περικλή Ευσταθίου, υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας και έγκριση της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή του σε σύσκεψη που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Αθήνα.
10.Έγκριση μετακίνησης του κτηνιάτρου Κων/νου Πεταλά, υπαλλήλου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας και έγκριση της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή του σε σεμινάριο που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη Δράμα, την 15-09-2011.
11.Έγκριση μετακίνησης των Κων/νου Χουλιάρα και Σταυρούλας Πετρά, υπαλλήλων της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Άρτας και έγκριση της σχετικής δαπάνης, για τη συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «Πληροφοριακό Σύστημα του Δικτύου Γεωργικής Λογιστικής Πληροφόρησης», που διοργανώνεται στην Αθήνα, από 11 έως 13-10-2011.
12.Έγκριση δαπανών για τον εορτασμό της 14ης Σεπτεμβρίου, ως Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας.
13.Ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου της Π.Ε. Άρτας της Π.Ε. Άρτας «Εργασίες συντήρησης ορεινού επαρχιακού δικτύου», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ, δεδομένου ότι η από 30-08-2011 δημοπρασία του απέβη άγονος, επειδή δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς.
14.Ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου της Π.Ε. Άρτας της Π.Ε. Άρτας «Προστασία πρανών και καθαρισμός κοίτης χειμάρρου Μπούση», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ, δεδομένου ότι η από 30-08-2011 δημοπρασία του απέβη άγονος, επειδή δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς.
15.Ορισμός νέας ημερομηνίας δημοπράτησης του έργου της Π.Ε. Άρτας της Π.Ε. Άρτας «Καθαρισμός τάφρων και διωρύγων πεδιάδας Άρτας», προϋπολογισμού € 150.000,00 με ΦΠΑ, δεδομένου ότι η από 06-09-2011 δημοπρασία του απέβη άγονος, επειδή δεν προσήλθε κανείς ενδιαφερόμενος για επίδοση προσφοράς.
16.Κατάρτιση των όρων διακήρυξης δημοπρασίας με πρόχειρο διαγωνισμό του έργου της Π.Ε. Άρτας «Βελτίωση οδού Κρυονέρι - Ναζαίοι», προϋπολογισμού € 60.000,00 με ΦΠΑ.
17.Έγκριση ανάθεσης εργασιών υπαίθρου και γραφείου για την σύνταξη διαγραμμάτων των καταπατημένων εκτάσεων περιοχής Αγίων Αναργύρων Π.Ε. Άρτας.
18.Έγκριση παράτασης συνολικής προθεσμίας περάτωσης, μετ’ αναθεωρήσεως, των εργασιών του έργου «Έργα αποκατάστασης ΧΑΔΑ των Δήμων Αθαμανίας, Αράχθου, Αμβρακικού, Κομποτίου και Ξηροβουνίου του Νομού Άρτας», αναδόχου ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΥΧΤΗ & ΣΙΑ Ε.Ε., μέχρι την 30-09-2011.
19.Έγκριση δαπάνης ποσού € 2.000,00 για την έκδοση χρηματικού εντάλματος προπληρωμής στο όνομα του Παναγιώτη Ζώη, υπαλλήλου της Δ/νσης Διοικητικού-Οικονομικού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, για την κάλυψη μικροδαπανών της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
20.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, σύμφωνα με τις αριθμ. 52832/1565/01-08-2011, 56492/1806/16-08-2011 και 59581/1891/29-08-2011 αποφάσεις του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας, για την δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, λόγω πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν α) στη ΘΈΑΗ«Γωνιά» της Τ.Κ. Λαδοχωρίου Ηγουμενίτσας την 30-07-2011, β) στο συνοικισμό Λάκκας του Δήμου Ηγουμενίτσας την 13-08-2011 και γ) στο συνοικισμό Λάκκας Ηγουμενίτσας την 24-08-2011.
21.Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια ανταλλακτικών και εργασιών συντήρησης – επισκευής Μηχανημάτων και Οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
22.Έγκριση δαπάνης μεταφοράς υλικών Δακοκτονίας, για την εκτέλεση του προγράμματος της Δακοκτονίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.
23.Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού για την προμήθεια 2.300 λίτρων συμπυκνωμένου δολώματος με δραστική ουσία spinosad (0,024 β/ο) στα πλαίσια του Προγράμματος συλλογικής καταπολέμησης του δάκου της ελιάς έτους 2011 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.
24.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, για τον καθαρισμό του ρέματος Καρύδα της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας και συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου.
25.Έγκριση μίσθωσης μηχανημάτων ιδιωτικής χρήσης με χειριστή, για τον καθαρισμό του εσοδευτικού αύλακος του ιχθυοτροφείου «ΜΑΖΩΜΑ» του Αλιευτικού Συνεταιρισμού Πρέβεζας και συγκρότηση της Επιτροπής Παραλαβής του έργου.
26.Έγκριση λειτουργικών δαπανών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr