Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

ΠΑΣ Γιάννενα – Φωστήρας 2-0

Ολοταχώς για πρόκριση!
Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο ΠΑΣ που επικράτησε 2-0 του Φωστήρα στα Γιάννινα.
Ο ΠΑΣ από το ξεκίνημα του ματς ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με τους Γεωργίου και Ντε Βινσέντι προσπάθησε να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Αντίθετα ο Φωστήρας έστρεψε την προσοχή του στο ανασταλτικό κομμάτι και θέλησε να «χτυπήσει» στην κόντρα. Με διπλή ζώνη άμυνας έκλεισε όλους τους διαδρόμους και δεν επέτρεψε στους παίκτες του ΠΑΣ να απειλήσουν την εστία του Μπότου, παρά μόνο με μακρινά σουτ.
Στο 38' οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ με τον Ντε Βινσέντι, το σουτ του οποίου σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μπότου.
Η υπεροχή του ΠΑΣ μετουσιώθηκε σε γκολ δύο λεπτά αργότερα, χάρη σε προσωπική ενέργεια του Τσουκαλά. Ο Έλληνας μέσος μπήκε στην περιοχή από αριστερά, πέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με δυνατό σουτ έκανε το 1-0, σκορ που έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον ΠΑΣ. Στην πρώτη φάση (48') της επανάληψης  ο Γεωργίου γύρισε από δεξιά και ο Ντε Βινσέντι με προβολή νίκησε τον Μπότο και έκανε το 2-0. Από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι ανοίχτηκαν και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να μειώσουν, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το σύνολο του Γιάννη Χριστόπουλου συνέχισε να έχει τον έλεγχο του ματς και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με τους Μιχαήλ (61') και Ντε Βινσέντι (64') για να πετύχουν και τρίτο τέρμα.
ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Ταμπάσης, Ντάσιος, Μιχαήλ, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Τσουκαλάς (87' Κεϊτά), Λίλα, Γεωργίου (66' Ιλιτς), Νικλητσιώτης, Ντε Βινσέντι (75' Γιάκος), Βίλα.
Φωστήρας (Κώστας Ψυρρόπουλος): Μπότος, Μπιλίτσης, Πεταυράκης, Παραράς, Τσώνης, Μπούμπας (80' Καλλέργης), Μπούκουρης, Κούτρος (70' Στάμος), Βαβάτσικος (68' Παντελής), Τασούλης, Κάμπας. 

Ενημέρωση για κτηνοτροφικά ζητήματα των κατοίκων της Τ. Κ. Καρβουναρίου Θεσπρωτίας από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη

Από το Καρβουνάρι Θεσπρωτίας ξεκίνησε ο δεύτερος κύκλος συναντήσεων που οργανώνει η Περιφέρεια Ηπείρου για ενημέρωση των κτηνοτρόφων σε ζητήματα εκσυγχρονισμού των μονάδων τους.
Η συνάντηση έγινε την Τετάρτη το βράδυ, με τη συμμετοχή πολλών κτηνοτρόφων από την ευρύτερη περιοχή.
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται για τον πρωτογενή τομέα και τις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για στήριξη του, ενώ εκτενή ενημέρωση για το ζήτημα της νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων έκανε ο Γενικός Διευθυντής Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας κ. Αθανάσιος Μπρίκος. Χαιρετισμό απηύθυνε η Δήμαρχος Σουλίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση.
Στη συνάντηση, παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Θωμάς Πιτούλης Π.Ε. Θεσπρωτίας Τατιάνα Καλογιάννη Π.Ε Ιωαννίνων (και αρμόδια για θέματα Αναπτυξιακού Σχεδιασμού), οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Αντιγόνη Φίλη, Ν. Κάτσιος, Δ. Δημάκος, Κων. Ντέτσικας και Στ. Παργανάς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Θεσπρωτίας.
Συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα και σε άλλες τοπικές κοινότητες που διαθέτουν παραγωγικό κτηνοτροφικό δυναμικό.

Ανοίγουν 350.000 θέσεις εργασίας για νέους χωρίς προϋπηρεσία

Είκοσι δράσεις για την ενίσχυση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, περιλαμβάνει το "Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση των Νέων" που παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τους υπουργούς Εργασίας, Ανάπτυξης και Παιδείας.
Με το νέο σχέδιο, ενοποιούνται για πρώτη φορά οι δράσεις τριών υπουργείων και τεσσάρων επιχειρησιακών προγραμμάτων που αφορούν την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων.
Επιδίωξη είναι να ξεπεραστεί η λογική της αποσπασματικότητας και της αλληλοεπικάλυψης, να βελτιωθεί η συνεργασία και να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα.
Από τα συνολικά 20 προγράμματα τα 9 είναι νέα, ενώ συνεχίζονται παλαιότερες δράσεις που θεωρήθηκαν επιτυχημένες.
Οι στόχοι του Εθνικού Σχεδίου Δράσης
Κεντρικός στόχος του Σχεδίου Δράσης είναι η ανάδειξη συγκεκριμένων πολιτικών και μέτρων ανάπτυξης της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας των νέων δύο ηλικιακών κατηγοριών 15-24 και 25-35 στην Ελλάδα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους ακόλουθους θεματικούς άξονες προτεραιότητας:
* Δημιουργία Θέσεων Εργασίας για νέους ανάλογα με τα τυπικά τους προσόντα.

Κοπή Πίτας από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοκχόλμης, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανηπειρωτικής Αδελφότητας Στοκχόλμης, ανακοινώνει:
ΠΡΟΣΚΛΗΣH
Αγαπητές φίλες και φίλοι, συμπατριώτισσες και συμπατριώτες.
Καλή Χρονιά, υγεία και εκπλήρωση στόχων μέσα στο 2013.
Η Πανηπειρωτική Αδελφότητα Στοκχόλμης σας προσκαλεί στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας που διοργανώνει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 11:00 στην αίθουσα της Αδελφότητας στην οδό Gammelgårdsvägen 23 StoraEssingen.
Μετά την κοπή της πίτας και την ανταλλαγή ευχών θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Γενική Συνέλευση και η προεργασία για εκλογές νέου Δ.Σ για το 2013.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα και θα μας δώσει την δύναμη και το κουράγιο στην εκπλήρωση των στόχων μας και ευρύτερα στην προσπάθεια που κάνουμε για την διατήρηση και διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Καλώς να ορίσετε
Με ιδιαίτερη εκτίμηση και Πανηπειρωτικούς χαιρετισμούς
Το Δ.Σ.

Ποιοί και πότε παίρνουν παίρνουν το εφάπαξ

Το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων ετοίμασε τη λίστα πληρωμών των εφάπαξ, που θα καταβάλλονται τμηματικά κάθε μήνα, σε όσους δημόσιους υπαλλήλους, συνταξιοδοτήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2010 έως και τον Ιούνιο του 2012.
Οι πρώτες πληρωμές (περίπου 1.100 δικαιούχοι) ξεκίνησαν το Δεκέμβριο και θα συνεχιστούν μέχρι και τον Ιανουάριο του 2014.
Μέσα στο 2013 θα πληρωθούν 27.042 δικαιούχοι και άλλοι 3.230 θα πάρουν το εφάπαξ τον Ιανουάριο του 2014.
ΠΗΓΗ: www.e-typos.com/

Από Απρίλιο ξεκινάνε τα οδικά έργα

30.000 θέσεις εργασίας
Τριάντα χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει άμεσα η επανέναρξη των μεγάλων οδικών έργων στη χώρα από τον Απρίλιο, τόνισε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.
Όπως ανέφερε ο κ. Σκορδάς στα περισσότερα μεγάλα οδικά έργα έχει αποκατασταθεί η συμφωνία με τους παραχωρησιούχους για τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις, και μάλιστα και από ισπανικές τράπεζες που συμμετέχουν και αντιμετώπιζαν προβλήματα.
Για το λιμάνι κρουαζιερας στον Πειραιά τόνισε ότι υπάρχουν 2 με 3 σημεία που γίνεται συζήτηση, διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχει τουρκικό ενδιαφέρον.
Ο κ. Σκορδάς αναφέρθηκε και στη συμφωνία μείωσης κατά 35% των μηνιαίων δόσεων των στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων μεταξύ των τραπεζών και του ΥΠΑΝ για εισοδήματα κάτων των 25 χιλιάδων ευρώ, μισθωτούς, συνταξιούχους και ανέργους. Τόνισε ότι η ΕΚΤ και η Κομισιόν δεν συζητούν να περιληφθούν στις ρυθμίσεις οι έχοντες πτωχευτική δυνατότητα (ελεύθεροι επαγγελματίες, έμποροι). «Θα πάμε σε λειτουργία συνολικής αποτίμησης της εικόνας ενός πελάτη, κι αν η τράπεζα κρίνει ότι είναι πιστοληπτικά ικανός θα τού δίνει ένα νέο προϊόν» σημείωσε.
Σημείωσε επίσης ότι τα 52 δισ. ευρώ της βοήθειας αποτελούν ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα υπογραμμίζοντας ότι το συγκεκριμένο ποσό είναι μεγαλύτερο το ΑΕΠ 130 κρατών του ΟΗΕ.

Από την Πανηπειρωτική Αδελφότητα Αιγιαλείας, κοπή Πίτας και παραδοσιακό γλέντι, το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, ώρα 21:00 στο κέντρο ''Έσπερος'' στο Πανόραμα Αιγίου

Χοροεσπερίδα της Αδελφότητας Ρωμανιωτών Λάκκας Σουλίου Αττικής το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013, ώρα 21:00 στο κέντρο διασκέδασης ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ'' στην Ελευσίνα

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΡΩΜΑΝΙΩΤΩΝ
ΑΤΤΙΚΗΣ - ΛΑΚΚΑΣ ΣΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην ετήσια χοροεσπερίδα
 της Αδελφότητας μας που θα πραγματοποιηθεί
 το Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 21.00 στην Ελευσίνα
 και στο κέντρο διασκέδασης ''ΠΑΝΟΡΑΜΑ''
( Λ. Καμαρίου - 1ο χλμ μετά το Θριάσιο Νοσοκομείο -
 2η έξοδος Αττικής Οδό)
Με τη συμμετοχή στο τραγούδι του Κώστα ΤΖΙΜΑ και Σοφίας ΠΑΠΑΚΏΣΤΑ και στο κλαρίνο τον Νίκο ΧΑΛΚΙΑ και την ορχήστρα τους
Θα παρουσιαστούν τα χορευτικά μας τμήματα.
Τιμή Πρόσκλησης  20 ευρώ
(Στην τιμή συμπεριλαμβάνονται φαγητό , κρασί , μπύρες και αναψυκτικά ) 

ΠΡΕΒΕΖΑ: 60χρονος μετέτρεψε το σπίτι του σε "εργαστήριο" παραχάραξης χαρτονομισμάτων

Είχε μετατρέψει το τυπογραφείο που διατηρούσε σε εργαστήριο παραχάραξης
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα των (50) ευρώ, συνολικής αξίας (85.650) ευρώ
Συνελήφθη μεσημεριανές ώρες χθες (09-01-2013), στην Πρέβεζα έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 60χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατάρτιζε και διακινούσε πλαστά χαρτονομίσματα.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 60χρονο καθώς και τυπογραφείο, που διατηρούσε και το οποίο είχε μετατρέψει σε εργαστήριο κατασκευής παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων και σε αιφνιδιαστικές έρευνες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
*χίλια επτακόσια δώδεκα (1712) πλαστά χαρτονομίσματα των πενήντα (50) ευρώ, συνολικής αξίας (85.600) ευρώ, τυπωμένα ανά δύο σε (856) φύλλα χάρτου, έτοιμα προς κοπή. 
 *ένα πλαστό χαρτονόμισμα των πενήντα (50) ευρώ.
*δύο μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μία οθόνη υπολογιστή και ένας σαρωτής ( scanner ), ως μέσα κατασκευής των πλαστών χαρτονομισμάτων. *δύο σφραγίδες και δεκαέξι εντυπώματα σφραγίδων ελληνικών αρχών καθώς και έξι διαφάνειες εντυπωμάτων επιταγών τραπεζικών καταστημάτων.
Επίσης, στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκε και κατασχέθηκε μία κενή γεμιστήρα πολεμικού τυφεκίου.
Η προανάκριση και οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας προκειμένου να διαλευκανθεί πλήρως η δράση του 60χρονου και το εύρος των παράνομων συναλλαγών και δραστηριοτήτων του.
Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του δικογραφία, κατηγορούμενος για το αδίκημα της παραχάραξης και κυκλοφορίας πλαστών χαρτονομισμάτων και παράβασης της «Νομοθεσίας περί όπλων», θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.

Η Αδελφότητα Κεφαλοχωρίου (Γλούστας) Θεσπρωτίας ''Ο Πρόδρομος'', κόβει την Πίτα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013, ώρα 12:00, στα γραφεία της Ομοσπονδίας Μουργκάνας, Γερανίου 44, 5ος όροφος, Ομόνοια

Αλλάζουν το φορολογικό και τη ζωή μας οι τροπολογίες Στουρνάρα

Οι τροπολογίες που καταθέτει ο κ. Γιάννης  Στουρνάρας στο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να ψηφιστεί την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου, επιφέρει σωρεία αλλαγών στον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου, αλλά και στη ζωή εκατομμυρίων φορολογουμένων.
Με τις τροπολογίες που κατετέθησαν, η έκπτωση φόρου που υποκαθιστά εν μέρει την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και των αφορολογήτων ορίων, δεν θα παρέχεται τελικά «άνευ όρων» τους μισθωτούς και συνταξιούχους. Συγκεκριμένα:
- Ως προϋπόθεση για να τύχουν της έκπτωσης φόρου, που κυμαίνεται από 100 έως τα 2.100 ευρώ για όσους έχουν εισόδημα έως 42.000 ευρώ, τίθεται η συλλογή και υποβολή στην εφορία αποδείξεων δαπανών που καλύπτουν το 25% του δηλωθέντος εισοδήματός τους.
- Γίνονται δεκτές από την εφορία οι αποδείξεις που έχουν εκδοθεί σύμφωνα με τις διατάξεις των Κανόνων Απεικόνισης Συναλλαγών (του ΚΒΣ δηλαδή) «ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δαπάνες αγοράς αγαθών και υπηρεσιών τις οποίες πραγματοποιεί ο ίδιος, η σύζυγος ή τα τέκνα που τον βαρύνουν».
- Ελεύθεροι επαγγελματίες δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση αποδείξεων, επειδή δεν ωφελούνται από έκπτωση φόρου. Ωστόσο υποχρεούνται οι μισθωτοί και συνταξιούχοι, εφόσον δηλώνουν πάνω από 42.000 ευρώ, παρότι χάνουν την έκπτωση. Αυτοί όμως δεν απαιτείται να συλλέξουν το 25% του εισοδήματός τους, αλλά μόνο μέχρι 10.500 ευρώ (δηλαδή όσο το 25% για εισόδημα 42.000 ευρώ).
Έτσι, για παράδειγμα, ένας μισθοσυντήρητος που του 2013 θα εχει εισόδημα 20.000 ευρώ, θα του αναλογεί φόρος 4.400 ευρώ (επειδή θα ισχύει συντελεστής φόρου 22% έως τις 25.000 ευρώ) θα δικαιούται έκπτωση φόρου 2.100 και θα πληρώσει 2.300 ευρώ, μόνο στην περίπτωση που συγκεντρώσει αποδείξεις 5.000 ευρώ (δηλαδή 25% των 20.000 που δηλώνει).
Αν συλλέξει αποδείξεις 4.000 ευρώ αντί 5.000 ευρώ, θα επιβαρυνθεί με ποινή φόρου 220 ευρώ, δηλαδή 22% για τα 1.000 ευρώ που του λείπουν. Έτσι στην τελική εκκαθάριση φόρου το 2014 θα πρέπει να πληρώσει 2.300+220=2520 ευρώ.
Αν παραλείψει να τις δηλώσει (από αφηρημάδα) στην εμπρόθεσμη αρχική δήλωση, τότε αυτές απορρίπτονται στο σύνολό τους, σαν να μην έχει συλλέξει καθόλου αποδείξεις. Τότε η ποινή υπολογίζεται σε 22% επί των 5.000 ευρώ που όφειλε να προσκομίσει και η επιβάρυνση λόγω αποδείξεων φτάνει στα 1.100 ευρώ! Μέχρι το 2012 η «ποινή» φόρου ήταν 10%, αλλά τώρα διπλασιάζεται.
Αντίστοιχα ένας μισθωτός των 42.000 ευρώ, που δικαιούται έκπτωση φόρου μόλις 100 ευρώ, πρέπει να συλλέξει αποδείξεις 10.500 ευρώ. Αν δεν τις προσκομίσει, θα επιβαρυνθεί με ποινή 2.310 ευρώ!
Αντιθέτως κάποιος με εισόδημα 60.000 ευρώ, δεν έχει μεν έκπτωση φόρου αλλά υποχρεούται να συγκεντρώσει 10.500 ευρώ σε αποδείξεις δαπανών, και όχι 15.000 ευρώ που απαιτούντο ως σήμερα ή και με το νέο σύστημα για τους χαμηλόμισθους.
Στις δαπάνες που αναγνωρίζονται από την εφορία περιλαμβάνονται οι εξής ομάδες αγαθών και υπηρεσιών:
1. είδη διατροφής και μη αλκοολούχα ποτά
2. αλκοολούχα ποτά και καπνός
3. είδη ένδυσης και υπόδησης
4. δαπάνες στέγασης, αλλά μόνο υπηρεσίες και είδη επισκευής και συντήρησης κατοικίας.
5. διαρκή αγαθά, είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες
6. μεταφορές και συγκεκριμένα: μόνο μεταφορές πραγμάτων και όχι ατόμων, συντήρηση και επισκευή αυτοκινήτου ή μοτοσυκλέτας, ανταλλακτικά αυτοκινήτου, λιπαντικά-αντιψυκτικό, μίσθωση ταξί, καύσιμα οχήματος.
7. υπηρεσίες αναψυχή και πολιτιστικές δραστηριότητες, εκτός από εισφορές ΕΡΤ και συνδρομητικής τηλεόρασης.
8. Εκπαίδευση, αλλά μόνο τα δίδακτρα φροντιστηρίων και ξένων γλωσσών
9. Ξενοδοχεία, καφέ, εστιατόρια
10. Άλλα αγαθά και υπηρεσίες, αλλά κανενός είδους ασφάλιση.
Σε καμία περίπτωση δεν περιλαμβάνονται οι δαπάνες ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, η καταβαλλόμενη διατροφή, οι δωρεές και οι δαπάνες για την απόκτηση περιουσιακών στοιχείων (σπίτι, αυτοκίνητο κλπ).
 Όπως προκύπτει από τις τροπολογίες, εκτός από τις μετακινήσεις δεν υπολογίζονται και οι δαπάνες για τηλεπικοινωνίες.