Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Κεράσοβο Πωγωνίου: Το ξακουστό πανηγύρι Κερασόβου την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:30

Tο Τοπικό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Κερασόβου Πωγωνίου και η Αδελφότητα Κερασοβιτών Πωγωνίου Ηπείρου Διοργανώνουν το ξακουστό ΠΑΝΗΓΥΡΙ   ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ την Κυριακή 17 Αυγούστου 2014 και ώρα 20:30 στο χώρο της Κεντρικής Εκκλησίας του Χωριού.
Τα πατροπαράδοτα έθιμα της Επαρχίας Πωγωνίου αναβιώνουν και φέτος στο Κεράσοβο και η ομαδική συνεστίαση με τα παραδοσιακά φαγητά και σπεσιαλιτέ, τον περίφημο «καβρουμά» καθώς και το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα κορυφωθεί με παραδοσιακό Πωγωνήσιο γλέντι, εγγυώνται καλή διασκέδαση σε αυθεντικά γνήσιο Πωγωνήσιο περιβάλλον με πολύ κέφι μέχρι πολύ αργά το βράδυ σε όσους παρευρεθούν.
Σημειώνεται επίσης ότι και την Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014, ώρα 21:00 θα πραγματοποιηθεί παραδοσιακό Πωγωνήσιο ξεφάντωμα.
Η εκλεκτή πολυπληθής παρουσία των συμπατριωτών και φίλων που κάθε χρόνο τιμούν το ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ θα επισφραγίσουν την επιτυχία και των φετινών διήμερων γιορταστικών εκδηλώσεων.


ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

Προς παράταση η πληρωμή του φόρου ακινήτων

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να δοθεί ένας μήνας παράταση για την πληρωμή του φόρου ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), καθώς προβλήματα στην εκκαθάριση δεν έχουν ακόμα επιτρέψει στα σταλούν (ηλεκτρονικά) οι λυπητερές στους φορολογουμένους.
Στο οικονομικό επιτελείο αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να πληρωθεί η πρώτη δόση στα τέλη Αυγούστου, αντί για το τέλος Ιουλίου και παράλληλα για να εξασφαλιστεί ότι η πληρωμή θα γίνει σε έξι δόσεις αντί για πέντε να πληρωθεί η τελευταία τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο.
Το αρχικό σχέδιο της ΓΓΔΕ προέβλεπε την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ και του συμπληρωματικού φόρου στις 18 Ιουνίου. 
Έτσι θα υπήρχε εύλογος χρόνος ώστε οι φορολογούμενοι να προγραμματίσουν την πληρωμή της πρώτης δόσης η οποία με το αρχικό σχέδιο έρχονταν ταυτόχρονα με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος.

Κλείδωσε το Taxisnet για την υποβολή δηλώσεων

Από την Πέμπτη οι τροποποιητικές και εκπρόθεσμες φορολογικές δηλώσεις

 Κλειδωμένο βρήκαν το Taxisnet όσοι προσπάθησαν νωρίς το πρωί να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση, ενώ όποιος θέλει να εκτυπώσει το εκκαθαριστικό του δεν μπορεί.
Το υπουργείο Οικονομικών έκλεισε την εφαρμογή υποβολής του Ε1, κάτι που έως και σήμερα το πρωί έχει ως αποτέλεσμα οι φορολογούμενοι να μην έχουν καμία πρόσβαση στα στοιχεία δηλώσεων.
Είναι ενδεικτικό πως προς το παρόν δεν υπάρχει καν η δυνατότητα για προβολή των εκκαθαριστικών, αλλά ούτε και η δυνατότητα αποστολής τροποποιητικών δηλώσεων.

Δελτίο τύπου ομάδας Ιωαννίνων κατά του ΟΑΕΕ


Ιωάννινα 15/7/14
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η άρνηση του ΟΑΕΕ και των αρμόδιων  υπουργείων να καταλάβουν το πρόβλημα των ελεύθερων επαγγελματιών που αδυνατούν να καταβάλουν τις εισφορές στον ΟΑΕΕ λόγω δυσμενών καταστάσεων που δημιούργησε η κρίση η οποία πλήττει την χώρα μας και περισσότερο τον ιδιωτικό τομέα , μας αναγκάζει να στραφούμε με κάθε μέσο εναντίον της πολιτείας.
            Η  ομάδα  ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων μέσω της επιτροπής που δημιούργησε για την υπεράσπιση των συμπολιτών μας που θέλουν να αντιδράσουν στην εξαφάνιση και στοχοποίηση του ελευθεροεπαγγελματία προχωρούν σε ομαδικές προσφυγές.
            Ήδη 6.600 ειδοποιήσεις, σε όλη τη χώρα, από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών  (ΚΕΑΟ)  απειλούν με κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας τους συμπολίτες μας και αναμένονται άλλες 220.000 ειδοποιήσεις το επόμενο διάστημα.
            Ήδη 16.000 τραπεζικοί λογαριασμοί έχουν δεσμευτεί στην πόλη μας για χρέη προς το δημόσιο, άρα αυτό που κινδυνεύει σε πρώτη φάση είναι οι καταθέσεις μας.
            Ο δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων βρίσκεται στο πλευρό μας και μας διέθεσε μια λίστα 22 δικηγόρων οι οποίοι είναι πρόθυμοι να αναλάβουν την δικαστική διαμάχη εναντίον του ΟΑΕΕ.
            Οι προσφυγές που αρχίζουν να παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας σε όλη τη χώρα συνοπτικά διεκδικούν:
1.Κατάργηση του άρθρου 101 παρ. 4δ του Ν. 4172/2013, περί μη δυνατότητας αναστολής των εις βάρος μας επερχόμενων πλειστηριασμών.
Η συγκεκριμένη διάταξη είναι κατάφωρα αντισυνταγματική
2.Μείωση των πολύ υψηλών ασφαλιστικών μας εισφορών, τώρα που η οικονομική κρίση (για την οποία δεν ευθυνόμαστε) έχει επιφέρει δραματική μείωση του τζίρου μας (όσων έχουμε ακόμα ανοιχτές επιχειρήσεις). Και κυρίως τώρα που ο ΟΑΕΕ μας παρέχει ευτελέστατες υπηρεσίες Υγείας.
3.Μείωση/Κατάργηση των υπέρογκων έντοκων προσαυξήσεων όταν καταβάλλονται καθυστερημένα οι εισφορές.
4.Κατάργηση της συνέχισης της χρέωσης των ασφαλιστικών εισφορών, στις περιπτώσεις όπου, λόγω μη καταβολής τους, ο ΟΑΕΕ παύει να παρέχει υπηρεσίες Υγείας (μη ανανέωση βιβλιαρίου υγείας). Δεν νοείται χρέωση ασφαλίστρου χωρίς παροχή ασφάλειας!
5.Ελεύθερη επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας
Βεβαίως υπάρχουν και πολλά άλλα θέματα που πρέπει να δοθεί λύση από μέρος της πολιτείας όπως
· Η αποποινικοποίηση των οφειλών
· Η εναρμόνιση των εισφορών ανάλογα με το εισόδημα του επαγγελματία
· Η παροχή ασφαλιστικών βεβαιώσεων ανεξάρτητα από τις οφειλές
·  Κατάργηση του ΚΕΑΟ
· Πάγωμα των Οφειλών
·  Αφαίρεση των τόκων στις οφειλές
·  Αφαίρεση του ποσού που αντιστοιχεί στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη  για το διάστημα που δεν παρασχέθηκε.
Αυτής, συνοπτικά, είναι η επίθεση που δεχόμαστε σαν μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις οι οποίες αποτελούν την ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε την ληστεία που γίνεται εις βάρος των επιχειρήσεων μας και των οικογενειών μας. Η ελπίδα ότι δεν θα μας πάρουν το σπίτι αρχίζει να πεθαίνει εάν δεν αντιδράσουμε ,εάν δεν διώξουμε το φόβο μας θα μας εξαφανίσουν. Πρέπει να καταλάβουμε ότι όταν σε ληστεύουν δεν είναι ντροπή να το φωνάξεις είναι το αυτονόητο για να σε βοηθήσουν.

Για αυτό λοιπόν καλούμε όλους τους ενδιαφερόμενους να παραβρεθούν στην αίθουσα της Περιφέρειας στην Στοά Σάρκα  (2ο όροφο) την Τετάρτη 16/7/14 και ώρα 19:00.

Συλλήψεις (5) ατόμων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για διάφορα αδικήματα

Κατά το τελευταίο 24ωρο, συνελήφθησαν στην Άρτα και στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο συντονισμένων αστυνομικών δράσεων, πέντε (5) άτομα για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα:
Συνελήφθησαν στην πόλη της Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο ημεδαπές Ρομά, 26 και 21 ετών, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν τρεις συσκευές κινητών τηλεφώνων, τις οποίες είχαν κλέψει λίγο νωρίτερα από κατάστημα κινητής τηλεφωνίας στην πόλη της Άρτας.
Συνελήφθη στην διασταύρωση Κομποτίου Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ), ένας 33χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσε με τη μέθοδο της απασχόλησης, από κατάστημα στους Αγίους Αναργύρους Άρτας, το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από περιπολούντες αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 27χρονος ημεδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ποσότητα ηρωίνης βάρους (4,6) γραμμαρίων, ποσότητα κάνναβης βάρους (5,1) γραμμαρίων και (33) ναρκωτικά χάπια.
Συνελήφθη στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ιωαννίνων, με ποινή φυλάκισης δέκα (10) μηνών, για εισφορές.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους αρμόδιες Εισαγγελικές Αρχές.

Δηλώσεις τέλος, τσουχτερός ο λογαριασμός

4 στους 10 πληρώνουν φόρο 1432 ευρώ

Ρεκόρ υποβολής φορολογικών δηλώσεων σημειώθηκε χθες, κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία που είχε δώσει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότεροι από 200.000 φορολογούμενοι κατέθεσαν χθες τις δηλώσεις τους ενώ οι σχεδόν 100.000 φορολογούμενοι που δεν υπέβαλαν τη δήλωσή τους , δεν έχει γίνει γνωστό πώς θα αντιμετωπιστούν από τις φορολογικές αρχές.
Εάν κριθούν εκπρόθεσμες, οι φορολογούμενοι θα κληθούν να πληρώσουν τσουχτερά πρόστιμα και δεν θα γίνουν δεκτές οι αποδείξεις από σούπερ μάρκετ, κ.λ.π. με αποτέλεσμα να χάνουν και την έκπτωση των 2.100 ευρώ εφόσον είναι μισθωτοί, ή φορολογούνται ως μισθωτοί.

Ποιοι είναι οι 6.500 που απολύονται από το Δημόσιο

Από που θα αντληθούν οι απομακρύνσεις

Εντός του 2014 αναμένεται να ολοκληρωθεί το κύμα απολύσεων, μετά τη σχετική συμφωνία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με την τρόικα. Πρόκειται για το νέο κύμα απομακρύνσεων από το Δημόσιο 6.500 υπαλλήλων, το οποίο προβλέπεται από το Μνημόνιο.
Οι απολύσεις των υπαλλήλων του δημοσίου θα προκύψουν μέσω συρρίκνωσης κρατικών δομών, αλλά και μέσω λήξης του οκτάμηνου της διαθεσιμότητας, αλλά και απομακρύνσεις όσων οι συμβάσεις έχουν λήξει και εξακολουθούν να υπηρετούν με αποφάσεις δικαστηρίων.

Οδηγός με αφορμή την έναρξη της θερινής εκπτωτικής περιόδου

Με αφορμή την έναρξη της θερινής εκπτωτικής περιόδου, τι πρέπει να γνωρίζουν οι καταναλωτές προτού ψωνίσουν.
"Σύμφωνα με το άρθρο 15 του ν. 4177/2013, οι τακτικές θερινές εκπτώσεις έτους 2014 αρχίζουν σήμερα Δευτέρα, 14 Ιουλίου και θα λήξουν το Σάββατο 30 Αυγούστου.
Σε ότι αφορά την διενέργεια των εκπτώσεων, οι συνάδελφοι πρέπει να προσέξουν τα εξής:
Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.
Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης επιτρέπεται αλλά δεν είναι υποχρεωτική.  Ανήκει στην διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης εάν θα αναγράψει ποσοστό ή όχι.
Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών προς τον πελάτη. 

ΕΜΥ: Άστατος καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Εξασθένηση από την Τετάρτη 16 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη.
Την Τρίτη 15 Ιουλίου θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, που θα συνοδεύονται από χαλάζι και ισχυρούς ανέμους, με σταδιακή εξασθένηση από το βράδυ.
Την Τρίτη τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επηρεάσουν το Ιόνιο καθώς και το μεγαλύτερο μέρος της Ηπείρου, με νεφώσεις παροδικά αυξημένες, σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως μετά το μεσημέρι στις ορεινές περιοχές.
Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση, ενώ οι άνεμοι θα είναι δυτικοί – βορειοδυτικοί 2 με 4 μποφόρ.
Την Τετάρτη οι απογευματινές βροχοπτώσεις θα περιοριστούν στα ορεινά τμήματα, ενώ ενδέχεται να βρέξει πρόσκαιρα και στα νησιά του Ιονίου.
Η Θερμοκρασία στα επίπεδα της Τρίτης, ενώ οι
 άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί έως 3 μποφόρ.
Από την Πέμπτη ο καιρός θα βελτιωθεί ενώ και η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει.