Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

Άρτα: Εξιχνιάστηκε άμεσα υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης

Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη ένας 27χρονος ημεδαπός Ρομά, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και των δύο συνεργών του

Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, υπόθεση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης, η οποία έγινε προχθές (18.7.2014) το απόγευμα στην Άρτα.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθη, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., χθες (19-07-2014) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, ένας 27χρονος ημεδαπός Ρομά ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει και δύο ημεδαπούς συνεργούς του, ηλικίας 54 και 20 ετών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης σχετικής καταγγελίας και αξιολόγησης στοιχείων διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι προχθές το απόγευμα αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, από 70χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ από το πορτοφόλι του.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Ιωάννινα: Συνελήφθη άμεσα 18χρονος αλλοδαπός μετά από διάρρηξη σε ζαχαροπλαστείο

Συνελήφθη άμεσα, σήμερα (20-07-2014) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 18χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος διέπραξε διάρρηξη σε ζαχαροπλαστείο στα Ιωάννινα.
Ειδικότερα, σήμερα μετά τα μεσάνυχτα, ο 18χρονος αφού παραβίασε παράθυρο ζαχαροπλαστείου, εισήλθε στο εσωτερικό και αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των (83) ευρώ και αναψυκτικά.
Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση και έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, ο δράστης εντοπίστηκε να κινείται στην πόλη των Ιωαννίνων και συνελήφθη.
Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή του, αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Έρχεται η πρώτη από τις πέντε δόσεις του χαρατσιού (ΕΝΦΙΑ), στα τέλη Αυγούστου η εξόφληση

Σε πέντε δόσεις θα καταβληθεί ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), με την πρώτη δόση να πληρώνεται από τους υπόχρεους στα τέλη Αυγούστου.
Παρά το γεγονός ότι κατατέθηκαν τροπολογίες στη Βουλή για την ορθή εφαρμογή του ενιαίου φόρου ιδιοκτησίας, ωστόσο δεν γίνεται καμία αναφορά στις δόσεις που θα αποπληρωθεί ο ΕΝΦΙΑ.
Με βάση τον αρχικό σχεδιασμό, η πρώτη δόση θα έπρεπε να καταβληθεί στα τέλη Ιουλίου. Η ημερομηνία αυτή έχει χαθεί και πλέον η πρώτη δόση θα καταβληθεί στα τέλη Αυγούστου και η τελευταία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.
Με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χθες στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών ρυθμίζονται διατάξεις που αφορούν τον υπολογισμό του φόρου για τα οικόπεδα, ενώ παρέχεται η δυνατότητα συμπλήρωσης ή τροποποίησης των στοιχείων στη δήλωση ακινήτων μέχρι 30/11/2014.
Εφόσον δηλαδή κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτων διαπιστώσει στο εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ ότι ο φόρος έχει υπολογιστεί με λανθασμένα στοιχεία θα πρέπει να υποβάλει τροποποιητική δήλωση.

ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο» την Τετάρτη 23 Ιουλίου, ώρα 21:15

Η θεατρική Ομάδα Ραφταναίων παρουσιάζει στον Παρακάλαμο Πωγωνίου, τη θεατρική παράσταση «Υπάρχει και Φιλότιμο», την Τετάρτη 23 Ιουλίου, ώρα 21:15.

4.000 περιοχές κερδίζουν από τις αλλαγές στο φόρο ακινήτων

Μείωση της φορολογητέας αξίας από 30 έως 90% για κάποιες κατηγορίες

Μέχρι και 90% μείωση στην φορολογητέα αξία εκτός αλλά και εντός σχεδίου ακινήτων κρύβουν οι αλλαγές στον νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας –ΕΝΦΙΑ.
Με την τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Οικονομικών κύριος Χαρδούβελης, στο «παρά πέντε» της έκδοσης των εκκαθαριστικών για την πληρωμή του νέου αυτού φόρου, αλλάζουν άρδην οι παράμετροι υπολογισμού του φόρου για περισσότερες 4.000 κωμοπόλεις και οικισμούς της χώρας.

Κεράσοβο Πωγωνίου: Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των μαρτυρικώς θυσιασθέντων Κερασοβιτών, την Τετάρτη 14 Αυγούστου 2014, ώρα 10:00 π.μ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 14.8.2014 και ώρα 10:00 θα τελεστεί στο ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ στην πλατεία  της Κεντρικής Εκκλησίας στο Κεράσοβο Πωγωνίου Ηπείρου, η ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ υπέρ των μαρτυρικώς θυσιασθέντων Κερασοβιτών, που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στο ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΣΟΒΟΥ-15 Αυγούστου 1944. Θα είναι μάλιστα μία ξεχωριστή ημέρα για το χωριό μας δοθέντος του γεγονότος ότι το Κεράσοβο ανακηρύχθηκε πλέον επίσημα από την ελληνική πολιτεία ως «Ιστορικός Τόπος», ενώ επίκειται και η επίσημη ανακήρυξή του σε «Μαρτυρικό Χωριό».
Η τιμητική εκλεκτή παρουσία όλων των Αρχών και των Φορέων της πατρίδας μας θα προσδώσει στην σεμνή τελετή το σεβασμό και την τιμή που αρμόζουν στους ένδοξα υπέρ της πατρίδας θυσιασθέντες συμπατριώτες μας.

Με εκτίμηση
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ, ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ, Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΩΓΩΝΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΕΡΑΣΟΒΙΤΩΝ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ

ΛΕΚΚΑ 12 ΑΘΗΝΑ (Τ.Κ.105 62)  ΤΗΛ. 2103220394 FAX: 2103232543

Aφιέρωμα στις Βούτες (10)

Άρτα: Σύλληψη ημεδαπού για οφειλές προς το Δημόσιο

Συνελήφθη χθες (18-07-2014) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, ένας 49χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο.
Συγκεκριμένα, ο 49χρονος συνελήφθη, διότι ως διαχειριστής επιχείρησης, όφειλε προς το δημόσιο χρέη ύψους (74.085,65) ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.