Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

«Λευκή ισοπαλία» στο Καλπάκι και απόλυτα δικαιολογημένες οι διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για το μη καταλογισμό πεντακάθαρου πέναλτι - Ισοπαλία χωρίς τέρματα στο ντέρμπι του Πωγωνίου

*Στο Σαββατιάτικο ντέρμπι του Α' ομίλου της Β' Ερασιτεχνικής ο Α.Σ. Καλπακίου και η Θύελλα Ελεούσας αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα.
Το ντέρμπι ήταν πολύ καλό, ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατές ομάδες, που είχαν τις ευκαιρίες να φτάσουν στο γκολ.
Απόλυτα δικαιολογημένα ο Α.Σ. Καλπακίου διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Δερβένη στο 89', από το διαιτητή κ. Τσιούρη.

*Το ντέρμπι του Πωγωνίου στο Δελβινάκι, η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος και ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις.
Έγινε ένα πολύ καλό ματς με αρκετά δυνατές φάσεις.
Ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά διαμαρτύρεται για το μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Ντρίκου μέσα στην περιοχή στο πρώτο ημίχρονο.
Η διαιτησία έπαιξε έδρα, αφήνοντας σε πολλές περιπτώσεις το σκληρό παιχνίδι από πλευράς γηπεδούχων.
Ο Αγροτικός Αστέρας δημιούργησε κλασικές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ.
Οι παίκτες του Τάκη Νάκα έχασαν κλασικές ευκαιρίες με τους Ντρίκο και Άμρο τα τετ-α-τετ των οποίων έφυγαν άουτ.
Κοντά στο γκολ, όμως, έφτασε και ο Πωγωνάτος, όμως καμία από τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατέληξε στα δίχτυα.

Έτσι, το 0-0 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:
Καλπάκι-Ελεούσα: 0-0
Αγία Μαρίνα-Πρωτόπαπα: 3-1
Αμπελόκηποι-Πανφρουριακός: 1 - 3
Αμφιθέα-ΑΕ Καμποχωρίων: 4 - 2
Πωγωνάτος-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 0 - 0
ΠΑΟ Κόνιτσας-Ζωοδόχος: 1 - 3
Νησί-Δαβάκης: 1 - 4
Σταυράκι-Περιστέρι: 1 - 1
Ασβεστοχώρι-Περίβλεπτος: 1 - 2

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (7η αγωνιστική, Α΄ Όμιλος, Β΄ Ερασιτεχνικής)
1. Θύελλα Ελεούσας: 17
2. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 16
3. Αμφιθέα: 16
4. Περίβλεπτος: 15
5. Καλπάκι: 14
6. Αγία Μαρίνα: 13
7. Σταυράκι: 11
8. Ζωοδόχος: 11
9. Πανφρουριακός: 10
10. Δαβάκης: 9
11. Ασβεστοχώρι: 9
12. Αμπελόκηποι: 9
13. Πωγωνάτος: 9
14. Πρωτόπαπα: 7
15. ΠΑΟ Κόνιτσας: 7
16. Νησί: 4
17. Περιστέρι: 3
18. Α.Ε. Καμποχωρίων: 0

Πετυχημένη ''Γιορτή τσίπουρου'' και φέτος, από τους Ηπειρώτες Ζεφυρίου, το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

Με την παραδοσιακή μυσταγωγία, αναβίωσε και φέτος η διαδικασία απόσταξης τσίπουρου στο Ζεφύρι Αττικής, από τον τοπικό Σύλλογο Ηπειρωτών Ζεφυρίου, ''τηρώντας μια συνέχεια 30 και πλέον χρόνων'', όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ακατάματος και χαλκέντερος Πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Μαλάμος.
Η αναβίωση της γιορτής του τσίπουρου από τον Σύλλογο Ηπειρωτών, είναι ένα έθιμο που κρατάει χρόνια και το οποίο έχει καταξιωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα του Ζεφυρίου.
Απόδειξη ότι το τιμούν με την παρουσία τους όχι μόνο τα μέλη του Συλλόγου, αλλά πολλοί ακόμα δημότες, που έχουν συνηθίσει να μετέχουν, κάθε χρόνο τέτοια εποχή, στο παραδοσιακό δρώμενο, αλλά και στο τρικούβερτο γλέντι που το συνοδεύει.
Η τελετουργία της παρασκευής του τσίπουρου, του παραδοσιακού ηπειρώτικου αλκοολούχου ποτού, συνδέεται άρρηκτα με την ζωή των γεωργών και των ποιμένων της Ηπείρου, που διαβιώνουν στην ύπαιθρο, κάτω από δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες.

Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 13:00 ο Σύλλογος Ηπειρωτών Ν. Μάκρης - Ραφήνας και Μαραθώνα και φέτος επαναλαμβάνει την γιορτή- θεσμό, πλέον για την περιοχή, μαζί με ηπειρώτικο πανηγύρι, την ''Γιορτή τσίπουρου 2012''

Η παραγωγή του τσίπουρου χάνεται στο βάθος του χρόνου, λέγεται όμως πως ξεκίνησε από την Ήπειρο, αρχές του 14ου αιώνα και αργότερα συστηματοποιήθηκε και έλαβε μορφή μαζικής παραγωγής, στο Άγιο Όρος από Ηπειρώτες μοναχούς, που διαβιούσαν εκεί.

Σήμερα παράδοση στην παραγωγή τσίπουρου, το απόσταγμα των σταφυλιών δηλαδή, έχουν, η Ήπειρος, η Μακεδονία, η Θεσσαλία και η Κρήτη, κατά δε το στάδιο της διαδικασίας στην Ήπειρο και την Θεσσαλία, γίνονται παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις, απότοκος του λαϊκού πολιτισμού των περιοχών αυτών.
Η δε διαδικασία της παραγωγής, για όσους εξακολουθούν σήμερα να ακολουθούν την παραδοσιακή πατροπαράδοτη μέθοδο, είναι ολόκληρο τελετουργικό και διέρχεται διάφορες φάσεις, με παράλληλη διεξαγωγή λαϊκών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Super League: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1 - 2

Μεγάλη ανατροπή με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη!


Ο Πανιώνιος πέρασε νικηφόρα και από τα Ιωάννινα ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ και έδειξε για μια ακόμα αγωνιστική πως εφέτος στοχεύει ψηλά.
Ο Ίλιτς άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους στο 2', όμως ο Γουνδουλάκης ισοφάρισε με πέναλτι στο 36'.
Το «χρυσό» γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου σημείωσε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο 71', ενώ οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι με τον Κούρο στο 76'.

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Κολοβέτσιος, Λίλα, Οικονόμου, Πάντος, Μιχαήλ, Ίλιτς, Βίλα, Τσουκαλάς (Νικλητσιώτης 82'), Γεωργίου (Τζάνης 64'), Κοροβέσης (Γιάκος 77').
Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Κούρος, Λαμπρόπουλος, Ανδράλας, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Σάμαρης (Μενδρινός 66'), Κολοβός (Ντούνης 58'), Καμπάνταης (Διαμαντάκος 73'), Αραβίδης.

Φόρος 20% στα έσοδα από τα ενοίκια

Την επιβολή φόρων ακόμα και σε μικροϊδιοκτήτες ακινήτων σχεδιάζουν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και η τρόικα, προωθώντας ρύθμιση που προβλέπει την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια με συντελεστή 20%.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» η ρύθμιση αυτή σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι με εισοδήματα που προέρχονται αποκλειστικά από ακίνητα θα χάσουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ και τα πρόσθετα αφορολόγητα όρια για τα προστατευόμενα τέκνα.
Θύματα μιας τέτοιας εξέλιξης θα είναι όσοι φορολογούμενοι αποκτούν εισοδήματα από 1.000 έως 35.000 ευρώ το χρόνο προερχόμενα από εκμισθώσεις ακινήτων, δηλαδή περίπου 1.000.000 μικροϊδιοκτήτες.
Αναλυτικά:
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων χωρίς παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 5.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 5.000 ευρώ θα φθάνει τα 1.550 ευρώ.
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με ένα παιδί και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 7.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με ένα παιδί και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 7.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι και τα 2.192 ευρώ.
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με δυο παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 9.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 1.800 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους. Συνεπώς, τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 9.000 ευρώ θα φθάνει μέχρι τα 2.700 ευρώ!
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τρία παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, ο οποίος μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 2.400 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 2 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ θα φθάνει τα 3.720 ευρώ.
• Κάθε ιδιοκτήτης ακινήτων με τέσσερα παιδιά και με ετήσιο εισόδημα μέχρι 15.000 ευρώ, ο οποίος ήταν μέχρι σήμερα αφορολόγητος, θα πληρώνει φόρο εισοδήματος που θα φθάνει μέχρι και τα 3.000 ευρώ. Ο φόρος αυτός θα προσαυξάνεται περαιτέρω κατά 55% με την επιβολή προκαταβολής φόρου έναντι του επόμενου οικονομικού έτους, οπότε η τελική φορολογική επιβάρυνση κάθε ιδιοκτήτη με 4 παιδιά και ετήσιο εισόδημα από ενοίκια μέχρι 15.000 ευρώ θα φθάνει τα 4.650 ευρώ.
• Οι ιδιοκτήτες χωρίς παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 5.000 ευρώ και μέχρι 30.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 680 έως και 1.780 ευρώ.
• Οι ιδιοκτήτες με 1 παιδί και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 7.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 130 έως και 1.980 ευρώ.
• Οι ιδιοκτήτες με 2 παιδιά και με ετήσια εισοδήματα πάνω από 9.000 ευρώ και μέχρι 35.000 ευρώ θα υποστούν πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις που θα κυμαίνονται από 330 έως και 2.180 ευρώ.
• Οι ιδιοκτήτες ακινήτων με ετήσια εισοδήματα πάνω από 35.000 ευρώ θα ωφεληθούν με φοροελαφρύνσεις που θα είναι μεγαλύτερες όσο υψηλότερα είναι τα εισοδήματά τους.

ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

Εξετάσεις και στο δημοτικό μελετά να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας!

Οι εξετάσεις κατά την εγγραφή των νηπίων στο Νηπιαγωγείο δεν είναι στον άμεσο σχεδιασμό!

Εξετάσεις στην «καρδιά» και στο «τέρμα» του Δημοτικού, στη Γ' και στη ΣΤ' τάξη, μελετά να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των «κενών» στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά.
Οι εξετάσεις θα είναι διαγνωστικού χαρακτήρα με στόχο να λειτουργούν ως συναγερμός για επεμβάσεις ενισχυτικής διδασκαλίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» τα «κενά του Δημοτικού» ενοχοποιούνται για τη σχολική αποτυχία στο Γυμνάσιο και το Λύκειο σπρώχνοντας κάθε χρόνο έξω από τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση περίπου 70.000-80.000 μαθητές, αριθμοί που υπερβαίνουν το 10% του μαθητικού πληθυσμού στη δημόσια εκπαίδευση.

Η Εφορία θα καλέσει 200.000 επαγγελματίες για να κλείσουν τα βιβλία με συνοπτικές διαδικασίες και ελέγχους εξπρές

Κλείσιμο 200.000 ανέλεγκτων υποθέσεων με συνοπτικές διαδικασίες και ελέγχους εξπρές επιδιώκει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να δώσει βαθιά ανάσα εσόδων στα ταμεία του Δημοσίου.

Η διαδικασία θα είναι απλή και το κίνητρο για χιλιάδες επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ανοιχτούς λογαριασμούς με την Εφορία, ουσιώδες.
«Ελάτε, πληρώστε και κάντε μια νέα αρχή χωρίς εκκρεμότητες έναντι των φορολογικών Αρχών» θα είναι το σύνθημα του υπουργείου Οικονομικών. Αν υπάρξει ανταπόκριση, την οποία θεωρούν δεδομένη στο υπουργείο Οικονομικών ακόμη και εν μέσω κρίσης και έλλειψης ρευστότητας στην αγορά, οι προσδοκίες εισπράξεων φτάνουν ακόμη και τα 2,5 δισ. ευρώ.
Τη διαδικασία περιγράφουν συνεργάτες του αρμόδιου υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη ως εξής: «Θα χρησιμοποιήσουμε την εγκύκλιο για τους συνοπτικούς ελέγχους. Υπάρχει μία λίστα με φορολογικά αντικείμενα που ελέγχονται και η διαδικασία είναι γρήγορη.
Μέσα σε τρεις ημέρες ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί, θα βεβαιώνεται το ποσό και με την πληρωμή του θα κλείνει η υπόθεση». Πρόκειται για έναν τύπο περαίωσης αφού και σε αυτή την περίπτωση δίνεται συγχωροχάρτι αλλά με τη διαφορά ότι μεσολαβεί ένας υποτυπώδης έλεγχος.
Το ελεγκτικό σχέδιο, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα κριτήρια στα πρότυπα αυτών που χρησιμοποιούν οι ορκωτοί ελεγκτές για να εκδώσουν φορολογικό πιστοποιητικό.
Θα συνοδεύεται με κίνητρα που θα προβλέπουν μειωμένες προσαυξήσεις φόρων και περισσότερες μηνιαίες δόσεις για την εξόφληση της οφειλής, οι οποίες μπορεί να εκτείνονται ακόμη και σε ορίζοντα τριών ετών (36 δόσεις).
Προκειμένου μάλιστα να πολλαπλασιαστούν τα αποτελέσματα των ελέγχων εξπρές, το υπουργείο Οικονομικών, όπως κάνει κάθε χρόνο, θα ανακοινώσει εντός των ημερών ότι υποθέσεις που παραγράφονται στο τέλος του έτους και αφορούν τις χρήσεις από το 2000 έως και το 2003 παραμένουν ανοιχτές για έλεγχο για έναν ακόμη χρόνο.

Δεν απογράφησαν 70.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Δεν θα πάρουν την σύνταξη στις 21 Οκτωβρίου

Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ κ. Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην εκπομπή Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ, όσοι δεν απογράφησαν δεν θα πάρουν την σύνταξη στις 21 Οκτωβρίου.
Ωστόσο θα μπορούν να απογράφονται στα υποκαταστήματα του Ιδρύματος.
Η πρώτη καταβολή της σύνταξης, δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, μετά την απογραφή όσων καθυστέρησαν, θα γίνει με την χειρόγραφη διαδικασία και στην συνέχεια θα ενταχθούν στο μηχανογραφημένο σύστημα.
"Αν διαπιστωθεί ότι κάποιος έχει εισπράξει παράνομα συντάξεις, θα κληθεί να επιστρέψει τα χρήματα, ενώ θα παραπέμπεται στην Δικαιοσύνη. ΄Ηδη έχουν υποβληθεί 192 μηνύσεις" τόνισε ο κ. Σπυρόπουλος.
Επόμενος έλεγχος θα γίνει για τις συντάξεις χηρείας, όπως δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, ενώ διευκρίνισε ότι από τους ελέγχους που γίνονται δεν εξαιρείται κανείς, ούτε οι υπάλληλοι του Ιδρύματος.

Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για το μήνα Σεπτέμβριο του έτους 2012, στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας και Άρτας, προβαίνοντας παράλληλα σε στατιστική σύγκριση αυτών με τα αντίστοιχα περσινά αριθμητικά δεδομένα.

α. Τροχαία Ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου, σημειώθηκαν 11 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 7 το 2011). Ειδικότερα, σημειώθηκαν:
7 θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα έναντι 2 που είχαν συμβεί τον Σεπτέμβριο του 2011.
3 τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό ατόμου έναντι 5 τον Σεπτέμβριο του 2011 .
1 τροχαίο ατύχημα με ελαφρύ τραυματισμό ατόμου έναντι 0 τον Σεπτέμβριο του 2011.
Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών καταγράφηκαν συνολικά 14 παθόντες (έναντι 19 το 2011). Ειδικότερα καταγράφηκαν :
8 νεκροί (έναντι 2 το 2011)
3 σοβαρά τραυματίες (έναντι 7 το 2011)
3 ελαφρά τραυματίες (έναντι 10 το 2011)
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:
Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα.
Οδήγηση χωρίς προσοχή.
Παραβίαση προτεραιότητας.
Απόσπαση της προσοχής του οδηγού.
Αντικανονικό προσπέρασμα.
Μη τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.
β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Ηπείρου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει αυξημένα μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων σε όλο το οδικό της δίκτυο.
Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το μήνα Σεπτέμβριο 2012, πραγματοποιήθηκαν ( 11.789) έλεγχοι και βεβαιώθηκαν μεταξύ άλλων (1.343) παραβάσεις ως ακολούθως:
54 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη).
507 για υπερβολική ταχύτητα.
203 για στέρηση ασφαλιστηρίου.
89 για παραβάσεις επαγγελματικών οχημάτων.
148 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
58 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
24 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
13 για την παραβίαση προτεραιότητας.
69 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδηγού.
25 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
17 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
19 για αντικανονικό προσπέρασμα.
10 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.
42 για παραβάσεις Κ.Τ.Ε.Ο.
15 για αντικανονικούς ελιγμούς.
28 για στέρηση άδειας κυκλοφορίας.
9 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο του οδοστρώματος.
13 για θορύβους.