Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Άρτα: Εντοπίστηκε νεκρός ο 60χρονος ψαροντουφεκάς, που αγνοούνταν

 


Νεκρός εντοπίστηκε 60χρονος ψαροντουφεκάς  από την Άρτα, που αγνοούνταν  από το βράδυ του Σαββάτου, στην θαλάσσια περιοχή των Ριζών.

Ο 60χρονος  είχε πάει για ψάρεμα με φίλους του.

Ο 60χρονος εντοπίστηκε  από δύτες που επιχειρούσαν κοντά στα Αρτολίθια.

Ανακοίνωση των αποφοίτων του Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς

 


Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς (Αθηνών) και η Ένωση Αποφοίτων Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς Ιωαννίνων, εκπροσωπώντας υπέρ τους χιλίους αποφοίτους και πληροφορηθέντες τα περί καταργήσεως, διά σχεδίου Νόμου και θετικής επ’ αυτού εισηγήσεως της Ιεράς Συνόδου, της λειτουργούσας Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς και των συναφών Εκκλησιατικών Σχολών (Λυκείου, Βυζαντινής μουσικής και ψαλτικής) εκφράζουμε, διά του παρόντος δελτίου μας, την άκραν αντίθεσή μας αλλά και την εντονότατη διαμαρτυρία μας προς το επιχειρούμενο τούτο ατόπημα κατά τη γνώμη μας, απέναντι σε μια υπεραιωνόβια και περιώνυμη σχολή, η οποία συνεισέφερε και συνεισφέρει τα μέγιστα στην εκκλησιαστική, εκπαιδευτική και γενικά στην ευρύτερη κοινωνική και δημόσια ζωή της χώρας μας, για τους παρακάτω εν συντομία αναφερόμενους λόγους :

α. Η Σχολή αυτή ιδρύθηκε και μεγαλούργησε το πρώτον εν μέσω της Τουρκοκρατίας υπό του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος μακαριστού Σπυρίδωνος Βλάχου το έτος 1911 και έκτοτε έσχε μια λαμπρή πορεία συνεχούς προσφοράς όχι μόνον στα Ιωάννινα και στην Ήπειρο, αλλά σε πανελλήνια εμβέλεια..

β. Οι απόφοιτοι αυτής, υπέρ τους χιλίους, όπως προελέχθη, εξακτινωθέντες σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια, συνεισέφεραν και συνεισφέρουν αδιαλείπτως τα μέγιστα στην Ελληνική κοινωνία, εκπροσωπούντες επάξια όλους τους χώρους των επιστημών (διδάσκαλοι, καθηγητές, νομικοί, ιατροί, δικαστικοί, επιχειρηματίες κ.ά.), κοσμούντες τις καθηγητικές έδρες των πανεπιστημίων, καταλαβόντες ανώτατες θέσεις Δημοσίων Υπηρεσιών και μεγάλων Οργανισμών, ύπατα αξιώματα της Ελληνικής Πολιτείας, αλλά και ως Ιερείς εις τα της Εκκλησίας και της Θρησκείας τα μέγιστα συμβαλόντες.

γ. Το υπέρ τα εκατό έτη ακμάσαν τούτο πνευματικό Ιερο- διδασκαλείο και Ιερο- σπουδαστήριο διαθέτει τεράστιες κτιριακές εγκαταστάσεις και υποδομές, καθώς και ικανή έκταση καλλιεργήσιμης και αξιοποιήσιμης γης, τα οποία θα εγκαταλειφθούν και θα ερημωθούν, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη στο σχετικό Νομοσχέδιο για την ίδρυση άλλου ισότιμου αντισταθμιστικού ιδρύματος ή πανεπιστημιακής σχολής.

δ. Το πλήγμα τούτο αποδυναμώνει έτι περαιτέρω πνευματικά και κοινωνικά την Ήπειρο, η οποία ως γνωστόν έχει προσφέρει τα πάντα στην Πατρίδα, διά των μεγάλων αυτής

Ευεργετών και έχει κοσμήσει ολόκληρη την Αθήνα και όχι μόνον αυτήν με τα γνωστά σε όλους περίλαμπρα και περίτεχνα ευαγή ιδρύματα και λοιπά περικαλέστατα κτίρια.

ε. Η κατάργηση κάθε Εκπαιδευτικής ή Εκκλησιαστικής δραστηριότητας εντός των χώρων του πάλαι ποτέ Ιεροδιδασκαλείου Βελλάς και της νυν Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας μετά των συναφών αυτής Σχολών, αποτελεί, κατά τη γνώμη μας, πέραν των άλλων και ένα είδος απαξίωσης τόσον απέναντι του μεγάλου ιδρυτή Αυτής, όσον και απέναντι των κατά καιρούς αποφοιτησάντων εξ Αυτής, οι οποίοι παντοιοτρόπως και «καθ’ καστος ξ ατν τάχθη», έχουν καταξιωθεί στην κοινή γνώμη και στις συνειδήσεις των πολιτών.

Κατόπιν αυτών εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στους σχεδιασμούς αυτούς και θεωρούμε απαραίτητη την επανεξέταση του όλου ζητήματος, προς την κατεύθυνση αποτροπής της κατάργησης της εν λόγω Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας και των ετέρων συναφών Σχολείων Βελλάς και μάλιστα χωρίς την πρόβλεψη ίδρυσης κάποιας άλλης ισότιμης Πανεπιστημιακής Σχολής σε αντιστάθμισμα της κατάργησης αυτής.

 

ΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ

ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ

ΚΛΕΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΦΛΩΡΟΣ

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει νωρίτερα δύο ληστείες στα Ιωάννινα

 


Στο πλαίσιο διερεύνησης των υποθέσεων εξιχνιάστηκε επιπλέον μία κλοπή

 

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων κατάφεραν ύστερα από μεθοδική έρευνα να ταυτοποιήσουν άμεσα τα στοιχεία ημεδαπού για υποθέσεις ληστειών που έγιναν χθες (26-06-2021) στα Ιωάννινα και να προβούν στη σύλληψή του, λίγη ώρα μετά τη διάπραξή τους.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία κατά συρροή, κλοπή, αντίσταση και περί όπλων.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, χθες το μεσημέρι σε περιοχές των Ιωαννίνων, ο κατηγορούμενος σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις αφαίρεσε συνολικό χρηματικό ποσό -110- ευρώ από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κατάστημα ψιλικών, αφού πρώτα απείλησε με μαχαίρι την υπάλληλο και την ιδιοκτήτρια, αντίστοιχα.

Οι αστυνομικοί ταυτοποίησαν άμεσα τα στοιχεία του και ύστερα από αναζητήσεις, τον εντόπισαν να επιβαίνει σε δίκυκλη μοτοσικλέτα και τον συνέλαβαν, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε στους αστυνομικούς και τις προσπάθειές του να διαφύγει.

Επιπλέον, από την περεταίρω έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι προχθές (25-06-2021) το μεσημέρι, ο κατηγορούμενος είχε αφαιρέσει από πρακτορείο Ο.Π.Α.Π. στα Ιωάννινα δελτία τυχερών παιχνιδιών αξίας -80- ευρώ.

Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκε το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε κατά τη διάπραξη των ληστειών, η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο κατηγορούμενος και το χρηματικό ποσό των -60-ευρώ που βρέθηκε κρυμμένο σε αυτή.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του οδηγείται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Εορτασμός της «Ημέρας Τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας»

 


Σήμερα (27/06/2021) εορτάστηκε πανελλαδικά η καθιερωμένη «Ημέρα τιμής των Αποστράτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

H εορτή των Αγίων Πάντων έχει καθιερωθεί από την Ελληνική Πολιτεία ως ημέρα τιμής στους απόστρατους Αστυνομικούς, για την επιβράβευσή τους και την αναγνώριση της προσφοράς τους στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και γενικότερα στο κοινωνικό σύνολο, κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Στην Ήπειρο, τελέστηκαν σήμερα το πρωί δοξολογίες υπέρ των Απόστρατων Αστυνομικών σε Ιερούς Ναούς των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Ηγουμενίτσας και της Πρέβεζας και στη συνέχεια αναγνώστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι αστυνομικών υπηρεσιών, απόστρατοι αστυνομικοί και εκπρόσωποι ενώσεων αποστράτων και συνδικαλιστικών ενώσεων.

ΕΟΔΥ: Δέκα οκτώ θάνατοι σήμερα, 236 νέα κρούσματα

 


7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, δέκα οκτώ θάνατοι σήμερα, 236  νέα κρούσματα.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 236, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 420.905 (ημερήσια μεταβολή +0.1%), εκ των οποίων 51.2% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 54 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 646 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 18, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 12.664 θάνατοι.Το 95.2% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 231 (66.2% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη.

To 84.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.656 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 38 (ημερήσια μεταβολή -17.39%).

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 51 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 43 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Καμία παράβαση στην Ήπειρο, το Σάββατο 26 Ιουνίου, για μη εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού

 


Εντατικοί έλεγχοι πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Χθες, Σάββατο 26 Ιουνίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 77.085 έλεγχοι, από τους οποίους οι 37.193 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Βεβαιώθηκαν συνολικά 77 παραβάσεις και πραγματοποιήθηκε 13 συλλήψεις, ως ακολούθως:

21 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 20 πρόστιμα των 300 ευρώ και 1 των 150 ευρώ, ως ακολούθως:

 8 Στερεά Ελλάδα,

 5 στο Βόρειο Αιγαίο,

 3 στην Κεντρική Μακεδονία

 3 στη Πελοπόννησο,

 1 στο Νότιο Αιγαίο και

 1 στην Κρήτη.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020), έχουν βεβαιωθεί συνολικά 59.625 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν 57.505 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ και 2.120 των 150 ευρώ.

23 παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ, ως ακολούθως:

 7 στη Θεσσαλονίκη,

 4 στο Βόρειο Αιγαίο,

 4 στη Θεσσαλία,

 4 Κεντρική Μακεδονία,

 3 στη Πελοπόννησο και

 1 στη Δυτική Μακεδονία.

Από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 193.683 ομοειδείς παραβάσεις.

31 παραβάσεις και 13 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).

Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν οι ακόλουθες κυρώσεις για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:

Στην Αττική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- 2 συλλήψεις προσωρινά υπευθύνων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και από 5.000 ευρώ πρόστιμο στους 2 ιδιοκτήτες για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Θεσσαλία,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφενείου για εξυπηρέτηση 3 καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 3 πελάτες,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καφενείου για εξυπηρέτηση 2 καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος, 300 ευρώ πρόστιμο σε υπάλληλο του καταστήματος για μη χρήση μάσκας και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 2 πελάτες.

Στο Νότιο Αιγαίο,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,

- σύλληψη και 3.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, με επιβολή 15νθήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος.

Στα Ιόνια Νησιά, από 5.000 ευρώ πρόστιμο σε 2 καφέ - μπαρ για εξυπηρέτηση καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο των καταστημάτων.

Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη μπαρ , για υπέρβαση ωραρίου και εξυπηρέτηση στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και 300 ευρώ σε πελάτη για παραβίαση περιορισμού κίνησης.

Στην Κεντρική Μακεδονία , 1.000 ευρώ πρόστιμο σε εργαζόμενο Κέντρου Απασχόλησης Παιδιών για μη τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφέ – μπαρ για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Ήπειρο, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε δεξίωση για υπέρβαση του αριθμού συμμετεχόντων - παρευρισκομένων.

Στην Κρήτη, 5.000 ευρώ πρόστιμο σε καφενείο για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Στην Πελοπόννησο, σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνη καφενείου – ψησταριάς για εξυπηρέτηση 5 καθήμενων πελατών στον εσωτερικό χώρο του καταστήματος και από 300 ευρώ πρόστιμο στους 5 πελάτες.

Στην Στερεά Ελλάδα,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ψησταριάς για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε ιδιοκτήτη ταβέρνας για ζωντανή μουσική,

- σύλληψη και 5.000 ευρώ πρόστιμο σε προσωρινά υπεύθυνο μπαρ για υπέρβαση ωραρίου λειτουργίας.

Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 6.967 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί 2.121 άτομα.

Τέλος, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF ( Passenger Locator Form ) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου 2020) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 244 ομοειδείς παραβάσεις.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Δήμος Πωγωνίου: Τακτική σύγκληση (δια περιφοράς) της Οικονομικής Επιτροπής την Τρίτη 29η Ιουνίου, ώρα έναρξης 09.00 π.μ. & ώρα λήξης 10.00 π.μ.

 


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

 Έχοντας υπόψη:

 Τις διατάξεις του άρθρου 72 του Ν. 3852/2010 όπως αντικαταστάθηκαν με την παρ. 1 του άρθρου 40 Ν.4735/20.

 Το άρθρο 10 της Π.Ν.Π. «Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του κορωνοϊού COVID-19 και της ανάγκης περιορισμού της διάδοσής του»-ΦΕΚ

Α΄55/11-03-2020.

 Την εγκύκλιο 426/77233/13-11-20 (ΑΔΑ : 6ΩΚΛ46ΜΤΛ6-ΥΔ4) του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Ενημέρωση για την οργάνωση και λειτουργία των δήμων κατά το διάστημα εφαρμογής των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης της πανδημίας» κ.λ.π.

 Την αρ. 160/19 Α.Δ.Σ. (ΨΧΧΣΩ1Ω-ΔΕ8) περί εκλογής μελών Οικονομικής Επιτροπής.

 Την αρ.8/77/07-01-21 (ΩΓΜΠΩ1Ω-2ΡΡ)απόφαση Δημάρχου περί τροποποίηση της Α.Δ.1035/19 περί ορισμού μελών Ο.Ε.

 Σας προσκαλούμε σε δια περιφοράς τακτική σύγκληση της Οικονομικής Επιτροπής την 29η Ιουνίου 2021, ημέρα Τρίτη- ώρα έναρξης 09.00 π.μ. & ώρα λήξης 10.00 π.μ. , για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της

ημερήσιας διάταξης, ήτοι:

ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

1. Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού έτους 2019 του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Κοινότητας Βήσσανης.

2. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2021 του Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ» Κοινότητας Βήσσανης.

3. Έκδοση πρόσκλησης για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης προίκισης μιας άπορης κόρης δημότισσας της Κοινότητας Βήσσανης (που έχει συνάψει γάμο κατά το έτος 2020) του

Κληροδοτήματος «ΛΟΥΚΑ ΚΟΝΤΗ».

4. Έγκριση απολογισμού – ισολογισμού έτους 2019 του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Κοινότητας Βήσσανης.

5. Έγκριση προϋπολογισμού έτους 2021 του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» Κοινότητας Βήσσανης.

6. Έκδοση πρόσκλησης για χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης σε φτωχές οικογένειες καταγόμενες από την Κοινότητα Βήσσανης του Κληροδοτήματος «ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΛΑΡΙΔΗ» για το έτος 2020.

7. Ψήφιση πιστώσεων και ανάληψη χρημάτων για υποχρεώσεις του Κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης οικ. έτους 2021.

8. Ανάθεση έργου του κληροδοτήματος «ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΡΕΤΣΟΥ» Κοινότητας Λάβδανης με τίτλο «Συντήρηση-επισκευή των διαμερισμάτων του κληροδοτήματος» (αφορά ισόγειο διαμέρισμα στην οδό Αλκιβιάδη 138 -Πειραιά).

9. Έγκριση της υπ. αρ. 11/21 Α.Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου με θέμα «Αναμόρφωση 4η του προϋπολογισμού έτους 2021 του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πωγωνίου».

10. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 6η αναμόρφωση (Β΄ΦΑΣΗ) του προϋπολογισμού οικον. έτους 2021 Δήμου Πωγωνίου.

11. Καθορισμός όρων δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος στην Κοινότητα Μαζαρακίου.

12. Έγκριση του 1ου Α.Π.Ε. του έργου με τίτλο «Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης Δολιανών»

αρχικού συμβατικού αντικειμένου 28.557,01€ (το έργο δεν έχει Φ.Π.Α.).

13. Έγκριση 2ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «ΤΟΙΧΟΙ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΗΜΟΥ» αναδόχου «ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΣΤΙΚΗ Ε.Ε.».

14. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής του έργου «Ανακατασκευή στεγάστρων στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Βασιλικού και στο Αστυνομικό Τμήμα της Τ.Κ. Κεφαλοβρύσου» κατόπι κλήρωσης.

15. Ορισμός δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με τη εξώδικη διαμαρτυρία του κ. Μ.Δ.

16. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας με τους Δήμους Ζαγορίου και Κόνιτσας για το καταφύγιο αδέσποτων ζώων Δήμων: Πωγωνίου, Ζαγορίου & Κόνιτσας.

H διαδικασία της «δια περιφοράς» λήψης απόφασης θα γίνει ως εξής:

Tα συμμετέχοντα στο όργανο μέλη να αποστείλουν με e-mail την ψήφο τους επί κάθε θέμα που περιλαμβάνεται στην ημερήσια

διάταξη έως την καθορισμένη ώρα λήξης της συνεδρίασης, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόσκληση.

Η ψήφος του κάθε μέλους (ναι, όχι, λευκό, παρών) θα αποστέλλεται στο email της γραμματείας της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πωγωνίου ήτοι: στο e-mail της Μπόνια Αθανασίας (mpoatha@pogoni.gr ) με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο γενικό e-mail του Δήμου Πωγωνίου

dimospogoniou@pogoni.gr   

Μέλη που δεν διαθέτουν email μπορούν να ενημερώσουν για την ψήφο τους τον Πρόεδρο του οργάνου με γραπτό μήνυμα sms τηλ. 6944442717, ή με τηλεομοιοτυπία (fax) στο 2653360103, ή να καταθέσουν στην γραμματεία της Ο.Ε. το επισ/νο ειδικό έντυπο συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο

ολογράφως έως την καθορισμένη ώρα λήξης της συνεδρίασης.

Συμμετέχοντα (παρόντα) στη συνεδρίαση θεωρούνται τα μέλη που έχουν αποστείλει την ψήφο τους μέχρι την ώρα που καθορίζεται ανωτέρω, όπως αυτή αναγράφεται στην πρόκληση κάθε συνεδρίασης.

Τα μέλη που δεν αποστείλουν ψήφο μέχρι την ώρα αυτή θεωρούνται μη συμμετέχοντα (απόντες).

Οι αποφάσεις που θα ληφθούν με την δια περιφοράς διαδικασία θα ανακοινωθούν από τον Πρόεδρο του συλλογικού οργάνου στην πρώτη συνεδρίαση μετά την λήξη των μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορωνοιού COVID-19.

* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής 

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Χαριστική βολή στη Βελλά από την Διαρκή Ιερά Σύνοδο

 


Η απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που είχε ως βασικό αντικείμενο το μέλλον των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών με αφορμή το σχέδιο νόμου που έχει θέσει σε διαβούλευση το Υπουργείο Παιδείας φέρει τα πάνω κάτω.

Είναι γνωστό ότι από τις αρχές της Άνοιξης είχε ανακύψει ζήτημα με την Εκκλησιαστική Σχολή Βελλάς το οποίο αντιμετωπίστηκε καθώς το Σχέδιο νόμου προβλέπει ξεκάθαρα την λειτουργία τρίτης Σχολής Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών στα Ιωάννινα.

 Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται;

«Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση του Ε.Σ.Ε.Ε., ιδρύονται Σχολές Μαθητείας Υποψηφίων Κληρικών στην Αθήνα, Ιωάννινα και Κρήτη. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, ύστερα από εισήγηση του Ε.Σ.Ε.Ε., μπορεί να καταργούνται, να αναστέλλεται η λειτουργία ή να μεταφέρεται η έδρα των Σ.Μ.Υ.Κ., να καθορίζονται ο χρόνος έναρξης της κατάργησης, αναστολής λειτουργίας, μεταφοράς έδρας, τα ειδικότερα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού της Σ.Μ.Υ.Κ., τα θέματα που αφορούν στη διαχείριση και διάθεση της υλικοτεχνικής υποδομής του και κάθε ειδικότερο θέμα».

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Ioannina Lake Run 2021

 


Με τις αναγκαίες προσαρμογές, που επιβάλλονται από τη συνέχιση των μέτρων για την αποτροπή διάδοσης της covid-19 σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί και το φετινό Ioannina Lake Run, με την ευχή και την ελπίδα μέχρι το προτελευταίο Σαββατοκύριακο του Σεπτεμβρίου να έχουμε επιστρέψει σε μεγάλο βαθμό στην κανονικότητα.

Η εμπειρία που αποκτήθηκε και από την περσινή διοργάνωση, μία από τις ελάχιστες που πραγματοποιήθηκαν, και η αποδεδειγμένη ικανότητα τήρησης ακόμη και των πιο αυστηρών υγειονομικών πρωτοκόλλων από δρομείς, εθελοντές και διοργανωτές, εγγυώνται ότι και ο φετινός Γύρος Λίμνης θα είναι ένας αγώνας-γιορτή για το δρομικό κίνημα.

Η πλατφόρμα των εγγραφών άνοιξε και ήδη υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον δρομέων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Προς το παρόν δεν έχει τεθεί πλαφόν συμμετοχών, ωστόσο αν τελικά υπάρχουν αριθμητικοί περιορισμοί, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Γι΄ αυτό καλό θα είναι όσοι θέλουν να συμμετέχουν, να μην περιμένουν την τελευταία στιγμή για να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής τους.

Σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές, υπάρχει μια αλλαγή στο πρόγραμμα, με τον αγώνα των 10 χλμ. να μεταφέρεται το Σάββατο αντί της Κυριακής, όπως ίσχυε στην προ covid-19 εποχή. Έτσι, ο αγώνας των 10 χλμ., που επανέρχεται στο πρόγραμμα μετά την περσινή, αναγκαστική ακύρωσή του, θα γίνει το απόγευμα του Σαββάτου 18 Σεπτεμβρίου, μαζί με τον αγώνα των 5 χλμ., ενώ ο Γύρος Λίμνης των 30 χλμ θα γίνει κανονικά την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου.

Ιερώνυμος: Μεγάλη η προσφορά και συμβολή της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά στο Γένος και στα εκκλησιαστικά γράμματα

 


Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με το νέο υπό ψήφιση νομοσχέδιο για την εκκλησιαστική εκπαίδευση και συγκεκριμένα για το μέλλον της πρώτης και ιστορικής Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά – Ιωαννίνων, δήλωσε:

«Αναγνωρίζουμε την μεγάλη προσφορά και συμβολή της Εκκλησιαστικής Σχολής Βελλά – Ιωαννίνων στο Γένος και στα εκκλησιαστικά γράμματα, καθόλη την μεγάλη πορεία της. Και τώρα στηρίζω την λειτουργία της και την συνέχιση του οράματός της για περαιτέρω καλλιέργεια των παιδιών της Ηπείρου και της Ελλάδας στα εκκλησιαστικά γράμματα. Πιστεύω πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων θα βρει τον τρόπο να συνεχίσει απρόσκοπτα την μεγάλη προσφορά της στην Εκκλησία και την Πατρίδα μας. Εξ όσων γνωρίζω άλλωστε η Εκκλησιαστική Σχολή Ιωαννίνων θα φιλοξενεί ένα από τα νέα ΣΜΙΚ που ιδρύονται από το Υπουργείο».

Περιφέρεια Ηπείρου: Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τρίτη 29 Ιουνίου, ώρα 13.00, (μέσω τηλεδιάσκεψης)


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας  καλούμε σε ΤΑΚΤΙΚΗ συνεδρίαση  του Περιφερειακού Συμβουλίου, που θα πραγματοποιηθεί  στις είκοσι εννέα  (29) του μηνός ΙΟΥΝΙΟΥ 2021, ημέρα ΤΡΙΤΗ και ώρα 13.00, ΜΕΣΩ  ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρ. 10, της δημοσιευμένης στο ΦΕΚ τ.Α΄55/11-3-2020 Π.Ν.Π., η οποία κυρώθηκε με το άρθρ. 2 του ν.4682/2020, Α΄76), με  θέματα  Ημερήσιας Διάταξης:

1.     Επικύρωση πρακτικών – αποφάσεων των  συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου:

6ης/26-4-2021 τακτικής , μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης Π.Σ.

7ης/7-5-2021 τακτικής , μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης Π.Σ.

8ης/16-5-2021 ειδικής μέσω τηλεδιάσκεψης, συνεδρίασης Π.Σ.

2.  Έγκριση προσλήψεων τακτικού προσωπικού στο πλαίσιο του πολυετούς  προγραμματισμού προσλήψεων για τα έτη 2022-2025 (εισήγηση: η Οικονομική Επιτροπή)

3.  Έγκριση 3ης τροποποίησης προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου, οικ. έτους 2021(εισήγηση: η Δ/νση Οικονομικού)

4.  Έγκριση σύναψης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για  την εκτέλεση του έργου «ΕΡΓΑ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΡΕΜΑΤΟΣ ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Π.Η.», ενταγμένου στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ», συνολικού ποσού 4.339.610,72 €, παροχή εξουσιοδότησης στον Περιφερειάρχη για την υπογραφή του δανειστικού συμβολαίου (εισήγηση: ο Εκτελεστικός Γραμματέας Π.Η., κ. Σιώλος)

5.  Συζήτηση-ενημέρωση σχετικά με τις εξελίξεις στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΣΧΕΔΙΑ» (εισήγηση: η παράταξη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ)

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ του  Π.Σ.

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ-ΜΠΡΑΪΜΗ ΜΠΟΤΣΗ

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ, την Κυριακή 27 Ιουνίου

 


Την Κυριακή 27 Ιουνίου,  Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Πλατεία Δημαρχείου, Ηγουμενίτσας, 09:00

Πλατεία Πύρρου, Ιωάννινα, 09:00

Αποτρίχωση με λέιζερ: Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία;

 


Ορόσημο στη ζωή των εφήβων είναι η στιγμή που τα κορίτσια θα ζητήσουν από τους γονείς να ξυρίσουν τα πόδια και τις μασχάλες τους, ακριβώς όπως συμβαίνει στα αγόρια με το μουστάκι τους. Τόσο για τους γονείς όσο και για τους εφήβους σηματοδοτεί το τέλος της παιδικής ζωής και το πέρασμα στον προθάλαμο της ενήλικης. Ποιος είναι, όμως, ο ενδεδειγμένος τρόπος απαλλαγής από την ανεπιθύμητη τριχοφυΐα σε αυτές τις ηλικίες; Τι πρέπει να συστήσουν οι γονείς στα παιδιά τους; Το ξύρισμα ή κάποια άλλη μέθοδο;

Οι επιλογές περιλαμβάνουν την αποτρίχωση με κερί ή χαλάουα, τις οικιακές αποτριχωτικές μηχανές, τη χημική αποτρίχωση και την ηλεκτρόλυση. Κάθε μία από αυτές έχει τα προτερήματα αλλά και τα μειονεκτήματά της, μα όλες οδηγούν σε προσωρινά αποτελέσματα. Μετά από μερικές ημέρες οι τρίχες φυτρώνουν ξανά και το δέρμα γίνεται και πάλι άγριο και τραχύ. Η μοναδική μέθοδος που προσφέρει μόνιμα αποτελέσματα είναι η αποτρίχωση με λέιζερ. Ενδείκνυται όμως για τους εφήβους;

«Στην αρχή της εφηβείας, με τις ορμόνες να κατακλύζουν τον οργανισμό, τρίχες αρχίζουν να εμφανίζονται στις μασχάλες, στα πόδια, στα γεννητικά όργανα και σε άλλα σημεία του σώματος. Ταυτόχρονα, η έναρξη της έλξης για το άλλο φύλο αλλά και τα προβαλλόμενα πρότυπα της εποχής καθιστούν τη νέα εικόνα του σώματος δυσάρεστη. Πολύ νωρίς οι έφηβοι, κορίτσια αλλά και τα αγόρια πια, ζητούν από τους γονείς τους να ξεκινήσουν αποτρίχωση για αισθητικούς λόγους», σημειώνει ο Πλαστικός Χειρουργός δρ Γεώργιος Βελημβασάκης.