Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Η Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών Αθήνας συνδιοργανώνει, στις 13 Αυγούστου, με ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. το 3nd Acheron MTB & MTRUΝ στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας

Ο Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Πρέβεζας σε συνεργασία με την Αδελφότητα Πολυσταφυλιτών Αθήνας και τη στήριξη του Δήμου Ζηρού, διοργανώνουν το 3ο ACHERON MTB & MTRUN. Πρόκεται για τους 3ους αγώνες Ορεινής Ποδηλασίας (MTB) & Ορεινού Τρεξίματος  (MTRUN)  οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 13 Αυγούστου 2017 στο Πολυστάφυλο, με ώρα εκκίνησης 10:00 π.μ. και αφετηρία και τερματισμό την όχθη του ποταμού Αχέροντα στο Πολυστάφυλο Πρέβεζας.
Το μήκος της μεγάλης διαδρομής για το Ορεινό τρέξιμο είναι 15 χιλιόμετρα με  θετικό υψομετρικό προφίλ 650 μέτρα (Εικ.1), ενώ της μίνι διαδρομής (fun) είναι περίπου 4 χιλιόμετρα και με θετικό υψομετρικό προφίλ 180 μ. (Εικ.2). Η διαδρομή για τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας είναι μήκους 31 χιλ. με θετικό υψομετρικό προφίλ 1200 μέτρα και περιλαμβάνει κατά το μεγαλύτερο μέρος μονοπάτια με τεχνική δυσκολία (Εικ.3).
Οι αγώνες είναι OPEN και μπορούν να λάβουν μέρος σύλλογοι, ομάδες και μεμονωμένοι αθλητές. Οι δύο διαδρομές είναι μικτές: κυρίως μονοπάτια, δασικοί δρόμοι, διάσχιση του ποταμού Αχέροντα και ελάχιστα συνδετικά σημεία με άσφαλτο. Το τερέν είναι κυρίως χωμάτινο με φυσική σκίαση λόγω του πυκνού δάσους και με συνεχόμενη εναλλαγή του υψομετρικού προφίλ.
Οι απονομές θα γίνουν για όλα τα αγωνίσματα και τις κατηγορίες την ίδια μέρα και ώρα 14:30, θα βραβευτούν οι τρεις πρώτοι: ο πρώτος Κύπελλο και μετάλλιο, οι άλλοι δύο μετάλλιο, ενώ μετάλλιο συμμετοχής θα πάρουν όλοι οι υπόλοιποι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει πριν τον αγώνα να υπογράψουν ειδική δήλωση ότι είναι απόλυτα υγιείς και ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη. Κατά τη διάρκεια των αγώνων θα υπάρχουν σταθμοί υδροδοσίας, ιατρική κάλυψη και βοήθεια σε περίπτωση ανάγκης από εθελοντές ιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εθελοντές διασώστες!
Σε περίπτωση μικρού αριθμού συμμετοχών θα γίνει συγχώνευση των κατηγοριών. Οι διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα αλλαγών των διαδρομών και των όρων διεξαγωγής των αγώνων. Θα υπάρχει φωτογραφική κάλυψη και όλες οι φωτογραφίες θα είναι δωρεάν!
Μετά τις απονομές θα ακολουθήσει party με δωρεάν γεύμα για όλους τους αθλητές.
Για τους αθλητές που θέλουν να διανυκτερεύσουν διατίθενται δωρεάν δύο κατασκηνωτικοί χώροι (Camping) με ντους και τουαλέτα.
Σημειώνεται ότι την παραμονή των αγώνων και συγκεκριμένα το Σάββατο 12 Αυγούστου το βράδυ, στον χώρο εκκίνησης και τερματισμού των αγώνων θα διοργανωθεί το 9ο ACHERON RIVER PARTY, στον ποταμό Αχέροντα.
Το κόστος συμμετοχής για τους αγώνες είναι 10 ευρώ (καταβάλλεται στη γραμματεία την ίδια ημέρα, ως ενίσχυση στο Σύλλογο Πολυσταφυλιτών). Περιλαμβάνει τη συμμετοχή στον αγώνα, γεύμα μετά τον τερματισμό (όσοι διανυκτερεύσουν στο Camping θα έχουν και πρωινό), μετάλλιο για όλους, επαγγελματική φωτογράφηση δωρεάν, κατασκηνωτικό χώρο, ιατρική & διασωστική κάλυψη, νερά χυμούς, μπάρες δημητριακών, κλπ.
Εγγραφές: μέχρι και Tετάρτη 8 Αυγούστου 2017, μέσω ηλεκτρονικής φόρμας στη σελίδα στο Facebook: 3rd Acheron  MTB & MTRUN μέσω e-mail: polistafilomtb@yahoo.gr  (αναγράφοντας: όνομα, ηλικία, σύλλογο, τηλέφωνο, διεύθυνση) ή τηλεφωνικά στο τηλ: 6977356003 (Καρζής Κων/νος).
Οι κατηγορίες για τα δύο αγωνίσματα MTRUN & MTB είναι:
Ανδρών:
Γενική
 Εφήβων
 Α1 18 -29
Α2 30 – 39
Α3 40-49
Α4 50 και άνω
Γυναικών:
Γενική
 Νεανίδων
 Α1 18 -29
Α2 30 – 39
Α3 40-49
Α4 50 και άνω
Fun (MTRUN) μία κατηγορία ανδρών και γυναικών
-Πολυπληθέστερου Συλλόγου
Έφηβοι μπορούν να τρέξουν μόνο με υπεύθυνη δήλωση και παρουσία γονέα και εφόσον γνωρίζουν το άθλημα και διαθέτουν πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Απαραίτητη η χρήση κράνους για όλους τους αθλητές της Ορεινής Ποδηλασίας !!!

Βγαίνοντας από τη στενωπό

Γράφει ο  Βασίλης Τσίρκας*

Μετά τη συμφωνία της 15ης του Ιούνη και την επιτυχημένη επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές εμπεδώνεται η θετική πορεία της ελληνικής οικονομίας και η μεταστροφή του κλίματος σε διεθνές επίπεδο. Για πρώτη φορά μετά από επτά χρόνια ανοίγει ο δρόμος της οριστικής εξόδου από τα προγράμματα στήριξης που ξεκίνησαν το 2010 και από τη θλιβερή, για τη χώρα και τον λαό, περιπέτεια των μνημονίων. Για πρώτη φορά εξασφαλίσαμε μια συμφωνία που καθορίζει με σαφήνεια τον αλγόριθμο για τη διαδικασία ελάφρυνσης του χρέους.
Δύο χρόνια μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύεται ότι η Κυβέρνηση ανταποκρίθηκε στις προτεραιότητες που με ειλικρίνεια και καθαρότητα έθεσε απέναντι στον ελληνικό λαό. Η υλοποίηση της συμφωνίας είχε τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για τον ελληνικό λαό. Η επαναφορά της χώρας σε συνθήκες σταθερότητας που θα επιτρέψουν την ανάκαμψη της οικονομίας, η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους και η διεύρυνση της προστασίας στους κοινωνικά αδύναμους, η σύγκρουση με τη διαφθορά και τη διαπλοκή, συγκροτούν το αναγκαίο εκείνο πλαίσιο για να διαμορφωθούν συνθήκες ασφαλούς, οριστικής και με την κοινωνία όρθια, εξόδου από τα μνημόνια και την επιτροπεία στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.
Κι ενώ οι προηγούμενες κυβερνήσεις με τις καταστροφικές επιλογές τους έβαζαν τη χώρα στη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος, με έλλειμμα 15,1 %, με την Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ η χώρα επιστρέφει στην ευρωπαϊκή κανονικότητα, με πρόβλεψη για συνολικό έλλειμμα 1,2 % το 2017 και πλεόνασμα 0,6% το 2018 και οι οίκοι αξιολόγησης αναβαθμίζουν την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας.

Συνάντηση Γιάννη Καραγιάννη με τον επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων και την υφυπουργό Οικονομικών

Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης μαζί με τον επίτιμο πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πωγωνησίων Σταύρο Παππά, συναντήθηκαν με την υφυπουργό Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η διευθέτηση φορολογικών ζητημάτων των Αδελφοτήτων και των Ενώσεων της Ομοσπονδίας, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων πάνω στις αναπτυξιακές δυνατότητες και προοπτικές των ορεινών περιοχών της Ηπείρου.
Παράλληλα συζήτησαν με την υπουργό για την γενικότερη κατάσταση στην ελληνοαλβανική μεθόριο και την ευχαρίστησαν για τη συμβολή της στην παραχώρηση του Ειρηνοδικείου Δελβινακίου στο Δήμο Πωγωνίου.

Οι προσπάθειες για την παραχώρηση του εν λόγω κτιρίου ξεκίνησαν με την υποβολή αιτήματος του Δήμου Πωγωνίου και σχετική αναφορά του Γιάννη Καραγιάννη στις 20.09.2016 στη Βουλή, ακολούθησε διαπιστωτική πράξη των πρώην υπουργών Οικονομικών, Τρίφωνα Αλεξιάδη και Δικαιοσύνης, Νίκου Παρασκευόπουλου, με την οποία το ακίνητο μεταβιβάστηκε από το Ταμείο Χρηματοδότησης Δικαστικών Κτιρίων (ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.) στο Υπουργείο Οικονομικών, και πρόσφατα, με το άρθρο 70 του Ν.4484/2017 (ΦΕΚ Α' 110/1.8.2017) η τελική παραχώρησή του στον Δήμο Πωγωνίου.

Αστυνομικοί εντόπισαν και κατάσχεσαν βαρύ οπλισμό, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά, στην περιοχή του Μαυροματίου, κοντά στα Ελληνοαλβανικά σύνορα

Διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό και σύλληψη των δραστών.
Βαρύς οπλισμός, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Συγκεκριμένα, χθες (06-08-2017) το βράδυ στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, εντοπίστηκε ομάδα τριών ατόμων να κινούνται πεζή και να μεταφέρουν ταξιδιωτικούς σάκους, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας.
Κατά την επιχείρηση ακινητοποίησής τους, οι δράστες απέρριψαν στο έδαφος τους σάκους και τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος. Ακολούθησε καταδίωξη, πλην όμως εκμεταλλευόμενοι το δασώδες και το δύσβατο της περιοχής, διέφυγαν της σύλληψης.
Από το σημείο περισυλλέχθηκαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν:
τρία πολεμικά τυφέκια (Kalashnikov), με επτά γεμιστήρες
έντεκα χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου
τριάντα τρεις πυροκροτητές
πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT , βάρους (1005) γραμμαρίων
ένα κυτίο με δέκα πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων
(1593) φυσίγγια διαμετρήματος (7,62*39 mm)
Τα όπλα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος, για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Πωγωνίου: Ακύρωση δημοπρασίας


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου ανακοινώνει ότι:

Σύμφωνα με την αρ.105/2017 Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής (ΑΔΑ:Ω26ΕΩ1Ω-ΦΣΦ), ακυρώνεται η δημοπρασία εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης στη θέση Ντερέδες για την εγκατάσταση και λειτουργία κινητού παρασκευαστηρίου σκυροδέματος κλπ κατασκευής αιολικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στις 21/08/2017.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 

ΚΑΨΑΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Η ΝΔ στηρίζει Ριζόπουλο για την Περιφέρεια

Τελεσίγραφο σε Καχριμάνη για το Δήμο Ιωαννίνων



Έρχονται 16 προγράμματα επιδότησης απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα

Δεκαέξι προγράμματα επιδότησης σε επιχειρήσεις για απασχόληση ανέργων, αλλά και υποστήριξης νέων που θέλουν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση, επιχειρεί να "τρέξει" το υπουργείο Εργασίας κατά την τρέχουσα, αλλά και την αμέσως επόμενη χρονική περίοδο.
Παράλληλα με την ενίσχυση της απασχόλησης στον ευρύτερο δημόσιο τομέα με επιδοτούμενα προγράμματα, η κυβέρνηση στοχεύει να διοχετεύσει μέσα στους επόμενους μήνες, μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεις με τις οποίες επιχειρείται να στηριχθεί η απασχόληση και στον ιδιωτικό τομέα.
Τα προγράμματα τα οποία αφορούν την ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έχουν συνολικό προϋπολογισμό ύψους 336 εκατ. ευρώ και αφορούν 66.342 εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ.
Aπό το γραφείο της αρμόδιας αναπληρώτριας υπoυργού Εργασίας, κυρίας Ράνιας Αντωνοπούλου, τα προγράμματα αυτά χωρίζονται στις ακόλουθες τρεις μεγάλες κατηγορίες, ανάλογα με τον χρόνο προκήρυξής τους:
- Τέσσερα από τα συνολικά δεκαέξι (π.χ., δύο προγράμματα επιχορήγησης επιχειρήσεων για πρόσληψη ανέργων άνω των 50 ετών) είναι ήδη "ανοιχτά", δηλαδή έχουν προκηρυχθεί κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα και μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος που πληροί τα κριτήρια να αιτηθεί ανά πάσα στιγμή της ένταξής του στα προγράμματα αυτά.
- Ένα πρόγραμμα –και συγκεκριμένα εκείνο που αφορά την επιδότηση νέων θέσεων εργασίας για 2.500 νέους ηλικίας 18 έως 24 ετών– αναμένεται να "ανοίξει", δηλαδή να προκηρυχθεί. το αμέσως επόμενο διάστημα.

Συλλήψεις παράνομων αλλοδαπών στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη δύο (02) αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής, κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.

«Ζαλόγγεια 2017», την Κυριακή 13 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καμαρίνας και στον Ιερό Βράχο του Ζαλόγγου

Ο Δήμος   Πρέβεζας    τιμώντας το μεγάλο ιστορικό γεγονός της αυτοθυσίας των γυναικών του Σουλίου για ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ελευθερία, διοργανώνει και φέτος  τα “Ζαλόγγεια 2017” την Κυριακή  13  Αυγούστου  στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου  Καμαρίνας   και στον Ιερό  Βράχο του Ζαλόγγου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13  ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2017
8:30  Θεία λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Δημητρίου Καμαρίνας
10:00 Ομιλία για  το Ιστορικό της ημέρας από τον φιλόλογο κ. Κοσμά Κοψάρη
Παράθεση καφέ   στο Αρχονταρίκι της Μονής.
10:30 Ανάβαση στον Ιερό Βράχο και επιμνημόσυνη δέηση.
Κατάθεση Στεφάνων
Ενός λεπτού σιγή
Εθνικός Ύμνος
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στην πλατεία της Τοπικής Κοινότητας Καμαρίνας με την παρουσία του  Χορευτικού Ομίλου Πρέβεζας.
                                                                           
Ο  Δήμαρχος Πρέβεζας


Χρήστος Μπαϊλης

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Ηγουμενίτσα

Στη σύλληψη ενός 32χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην πύλη του λιμένα εξωτερικού από προσωπικό της ομάδας Κ9/Περιφερειακής Δίωξης Ναρκωτικών με τη συνδρομή στελεχών του Γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής και κατόπιν ένδειξης αστυνομικού σκύλου Κ9, βρέθηκε κρυμμένη εντός ειδικά διαμορφωμένης κρύπτης στα πλαϊνά τοιχώματα Ι.Χ.Ε. οχήματος που οδηγούσε ο ανωτέρω, δεξιά και αριστερά από τη θέση των επιβατών, ποσότητα πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συσκευασμένη σε τριάντα (30) νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους είκοσι τριών κιλών και τετρακοσίων πενήντα γραμμαρίων (23,450 kgr).

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικής ουσίας καθώς και το Ι.Χ.Ε. όχημα.

9ο Acheron river party, το Σάββατο στις 12 Αυγούστου, το βράδυ, στις όχθες του Αχέροντα στο Πολυστάφυλο Δήμου Ζηρού Πρέβεζας

Το 9ο Acheron river party, με συνδιοργανωτή τον Σύλλογο Πολυσταφυλιτών Αθήνας έρχεται και φέτος να ''ταράξει'' τα νερά του μυθικού ποταμού, το Σάββατο στις 12 Αυγούστου 2017, το βράδυ, στις όχθες του Αχέροντα στο Πολυστάφυλο Δήμου Ζηρού Πρέβεζας.
Το απόλυτο και το πιο εναλλακτικό μουσικό γεγονός του καλοκαιριού για την Ήπειρο, που έχει κερδίσει στη διάρκεια των χρόνων, το νεανικό κοινό, είναι προ των πυλών!
Ο λόγος για το ACHERON RIVER PARTY το οποίο, σε πείσμα των καιρών και κόντρα στο γκρίζο της εποχής, θα διοργανωθεί και φέτος για 9η φορά το Σάββατο στις 12 Αυγούστου 2017 το βράδυ, στις όχθες του μυθικού ποταμού Αχέροντα στο Πολυστάφυλο Δήμου Ζηρού Πρέβεζας.
Διοργανωτές είναι ο Εκπολιτιστικός – Μορφωτικός Σύλλογος "Το Πολυστάφυλο", η Περιφέρεια Ηπείρου, ο Σύλλογος  Πολυσταφυλιτών Αθήνας "Η Αγία Τριάδα", ενώ υπάρχει και η αμέριστη υποστήριξη από τον Δήμο Ζηρού.
Το κορυφαίο παραποτάμιο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού το οποίο προσελκύει ίσως τον πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας απ' όλες τις εκδηλώσεις της Ηπείρου, θα πραγματοποιηθεί και φέτος παραποτάμια στον κάμπο του Πολυσταφύλου κοντά στη παλαιά 'σκιαδιώτικη δέση'.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το 9ο ACHERON RIVER PARTY θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου, ημέρα Σάββατο, με ώρα έναρξης τις 22.00', και αναμένεται να χαρίσει και πάλι μοναδικές υπέροχες στιγμές, στους δεκάδες εκατοντάδες νέους της ευρύτερης περιοχής αλλά κι όλης της Ηπείρου, που σπεύδουν να απολαύσουν την ξεχωριστή αυτή εκδήλωση.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πολυστασφυλιτών "Το Πολυστάφυλο", ο Σύλλογος Πολυσταφυλιτών Αθήνας και η Περιφέρεια Ηπείρου, με την στήριξη του Δήμου Ζηρού δίνουν και πάλι τη δική τους ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας και διατηρούν ψηλά τα σκήπτρα των θερινών μας διασκεδάσεων.
Να είμαστε όλοι εκεί!!!


Ομοσπονδία Μουργκάνας: 2η Γιορτή Πολιτισμού «Μάνα Μουργκάνα» από 7 έως 14 Αυγούστου