Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2012

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής προς τιμή των πεσόντων στην ιστορική μάχη της Γκραμπάλας, διοργάνωσε σήμερα ο Δήμος Ζαγορίου

Το πρωί στον Τύμβο της Γκραμπάλας έγινε με επιμνημόσυνη δέηση, προσκλητήριο νεκρών και στη συνέχεια κατάθεση στεφάνων.

Το παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, οι Δήμαρχοι Ζαγορίου και Πωγωνίου καθώς και κάτοικοι της περιοχής.

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ξεκινά η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ από το βράδυ της Δευτέρας!

Η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ανακοίνωσε πως από το βράδυ της Δευτέρας ξεκινάει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα θέσουν εκτός συστήματος επτά έως δέκα μονάδες ηλεκτροπαραγωγής.
Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ κάλεσε όλους τους εργαζόμενους «χωρίς δικαιολογίες χωρίς μεμψιμοιρίες να βγουν στους δρόμους και να εμποδίσουν την ψήφιση των μέτρων». Στη σχετική της ανακοίνωση η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ τονίζει μεταξύ άλλων πως με τα νέα μέτρα «η ζωή μας θα γίνει ακόμα πιο δύσκολη και για εκατομμύρια συνάνθρωπους μας που ήδη ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα είναι η χαριστική βολή».
Τέλος η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ καλεί τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στα απεργιακά συλλαλητήρια της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη και την Τετάρτη στο πλαίσιο της γενικής απεργίας και παράλληλα καλεί τη ΓΣΕΕ «να κλιμακώσει τον αγώνα και να δώσει προοπτική».

Ο Σύλλογος Ηπειρωτών Νέας Ιωνίας Αττικής '''Απειρος Γαία'', διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την Μικρασιατική καταστροφή, την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012, ώρα 18.00', στην αίθουσα του συνεδριακού κέντρου του Δήμου Νέας Ιωνίας, Πατριάρχου Ιωακείμ 4, δίπλα στον σταθμό του ΗΣΑΠ

ΚΑΚΑΒΙΑ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Σύλληψη διεθνώς διωκόμενου αλλοδαπού

Συνελήφθη χθες (04-11-2012) το μεσημέρι, στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 38χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, την ώρα που επιχειρούσε να εισέλθει στη χώρα από το μεθοριακό σταθμό Κακαβιάς.

Όπως προέκυψε από τον αστυνομικό έλεγχο, σε βάρος του 38χρονου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης από τις Βελγικές αρχές, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για συμμετοχή σε σπείρα κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα!
Οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες θα σμίξουν σε ένα ορμητικό ποτάμι μαζί με τα εκατομμύρια των εργαζομένων αύριο και μεθαύριο που θα σαρώσουν στο διάβα τους το πιο επικίνδυνο, το πιο άδικο, το πιο καταστροφικό ταξικό καθεστώς της σύγχρονης χούντας:
Κυβερνήσεων-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. που εφαρμόζουν το πρόγραμμα κοινωνικής λεηλασίας σε όφελος του κεφαλαίου.

Οι ρωγμές στο άθλιο καθεστώς είναι φανερές.
Τώρα μπορούμε να τους ανατρέψουμε με Πολιτική Απεργία Διαρκείας, που θα περικλείει και την 14η Νοεμβρίου, ημέρα που όλοι οι Εργαζόμενοι της Ευρώπης κατεβαίνουν στους δρόμους.
Η ιστορική πρόκληση του λαού είναι μεγάλη.
Για να βγούμε άμεσα από την λαομίσητη Ε.Ε. των Τραπεζιτών και το € της εξαθλίωσης. Σπάζοντας συγχρόνως την χρεομηχανή που μας έχουν επιβάλει οι τοκογλύφοι συνέταιροι των Ελλήνων Αστών με τους Γερμανοτσολιάδες Σαμαρά-Βενιζέλο-Κουβέλη.
Εθνικοποιώντας άμεσα δίχως αποζημίωση των μετόχων των επιχορηγούμενων με δημόσιο χρήμα ιδιωτικό τραπεζικό τομέα και τις επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας ΔΕΚΟ-ΔΕΗ-ΟΤΕ-ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ-ΛΙΜΑΝΙΑ-ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ, λειτουργώντας τες με εργατικό και λαϊκό έλεγχο του Οργανωμένου Λαού!
Για να μην διαψεύσουμε τα λόγια του ποιητή:
ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΤΑΜΙ ΦΟΥΣΚΩΜΕΝΟ Η ΟΡΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ;

«Νεκρώνει» η χώρα από τις απεργίες


Εβδομάδα των «παθών» για το επιβατικό κοινό –και όχι μόνο- αυτή που ξεκινά από αύριο (05/11). Η προγραμματισμένη 48ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ για την Τρίτη 6 και την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου αναμένεται να... παραλύσει τη χώρα προκαλώντας «μπλακάουτ» σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά κυρίως στις μετακινήσεις.
«Χειρόφρενο» στα Μέσα Μεταφοράς
Από τη Δευτέρα ακινητοποιούνται Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ λόγω νέας απεργίας των εργαζομένων. Στη σχετική ανακοίνωση γίνεται λόγος για επαναλαμβανόμενες απεργίες, ξεκινώντας από αύριο (05/11), ημέρα κατάθεσης των μέτρων στη Βουλή. Την ίδια μέρα, οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. θα συνεδριάσουν προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους κατά τη 48ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
Αλλά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στη 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Λόγω της απεργίας προβλέπεται να ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια τη Δευτέρα 5/11/2012 και όλα τα σιδηροδρομικά δρομολόγια και του Προαστιακού δηλαδή Τρίτη 6/11/2012 και Τετάρτη 7/11/2012.

Πόρτα «εξόδου» για 2.000 δημόσιους υπαλλήλους μέχρι το τέλος του 2012

Πρώτοι στη λίστα οι επίορκοι!


Σε νομοθετική παρέμβαση για την άμεση υλοποίηση της ενίσχυσης της «κινητικότητας» του προσωπικού στο δημόσιο, προχωρά το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της κυβέρνησης με την τρόικα.
Σύμφωνα με το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο προβλέπονται 2.000 απολύσεις έως το τέλος του 2012 που θα προέλθουν κατά προτεραιότητα από τους εκτός ΑΣΕΠ προσληφθέντες και επίορκους δημοσίους υπαλλήλους.
Με τη νομοθετική παρέμβαση που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δρομολογείται άμεσα ένα σχέδιο κινητικότητας 2.000 υπαλλήλων εντός του 2012, καταργώντας θέσεις ειδικοτήτων, κατηγοριών και κλάδων που δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες των φορέων τους και οι υπάλληλοί τους τίθενται σε διαθεσιμότητα με σκοπό την άμεση μετακίνησή τους.
Επίσης, οι υπάλληλοι που έχουν παραπεμφθεί σε πειθαρχικά συμβούλια για σοβαρά πειθαρχικά και ποινικά αδικήματα, τίθενται σε αργία.
Όπως τονίζεται από το υπουργείο, για τη διοικητική μεταρρύθμιση είναι αναγκαία η ενίσχυση της κινητικότητας του προσωπικού, προκειμένου να διαμορφωθεί μία ευέλικτη και αποδοτική δημόσια διοίκηση. «Πρέπει να σπάσουν», επισημαίνεται από πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «όλα τα στεγανά που κρατούν υπαλλήλους «εγκλωβισμένους» σε υπηρεσίες υπερστελεχωμένες ή σε ειδικότητες που δεν συμβαδίζουν με μία σύγχρονη διοίκηση», ενώ προστίθεται ότι «θα υπάρχουν πλήρεις δυνατότητες να μεταφέρεται το προσωπικό εκεί όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών και εκεί όπου ο καθένας μπορεί να αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα προσόντα του».

Τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων, του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας, έγιναν την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

Ένας διακαής πόθος του Συνδέσμου Συρρακιωτών της Αθήνας, αλλά και των φίλων του και των φίλων του Συρράκου, έγινε πραγματικότητα.


Την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012, το πρωί, έγιναν τα εγκαίνια των νέων ιδιόκτητων γραφείων του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας.
Ήταν Απρίλιος του 2011 όταν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Συρρακιωτών Αθήνας αποφάσιζε ομόφωνα να θέσει ως πρώτη προτεραιότητα της θητείας του την ανάληψη όλων των απαραίτητων πρωτοβουλιών, ώστε ο σύλλογος να αποκτήσει επιτέλους ιδιόκτητη στέγη. Η δημιουργία ενός «ΣΥΡΡΑΚΙΩΤΙΚΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ» στην Αθήνα αποτελούσε ένα όνειρο 80 περίπου χρόνων και «πιστεύω» της διοίκησης ήταν ότι η υλοποίησή του θα συνέβαλλε καθοριστικά στη μελλοντική πορεία του Συλλόγου.
Για τον λόγο αυτό με σχετική ανακοίνωσή τους απευθύνθηκαν τότε προς όλα τα μέλη του συλλόγου, τους απανταχού Συρρακιώτες καθώς και τους του άλλους Συνδέσμους Συρρακιωτών και τους καλούσαν να συνδράμουν οικονομικά με οποιοδήποτε ποσό μπορούσε ο καθένας την προσπάθεια αυτή, κάνοντας όλοι μαζί το όνειρο πραγματικότητα.