Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ: Καλεί τα μέλη του στο Πανηγύρι του Αγίου Νικολάου Πωγωνιανής την Κυριακή 22 Μαΐου




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. του ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΟΙΤΗΣΑΝΤΩΝ

ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ - ΛΥΚΕΙΟ ΠΩΓΩΝΙΑΝΗΣ

Καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν:


1. Στο Πανηγύρι που διοργανώνει η Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πωγωνιανής την Κυριακή 22 Μαΐου.


2. Στην πενθήμερη εκδρομή στη Σαντορίνη το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουνίου.


Δηλώσεις συμμετοχής στους:
Νίκο Υφαντή τηλ.: 2651026996 / 6972423974
Αντώνη Δολιώτη τηλ.: 2651021324 / 6974457557
Δημήτριο Παναγιώτου τηλ.: 2651040023 / 6973518469
Παντελή Τόμο τηλ.: 2651046310 / 6974073152

Δυναμικό παρόν για τα αγροτικά προϊόντα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας στο AgroQualityFestival στην Αθήνα

Τοπικά προϊόντα ποιότητας της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας είχαν την ευκαιρία να γευτούν όσοι επισκέφθηκαν τα περίπτερα των δύο περιοχών στο AgroQualityFestival που πραγματοποιήθηκε στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι το τριήμερο από 13-15 Μαΐου. Τη διοργάνωση τίμησε με την παρουσία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας όπου το μεσημέρι της Παρασκευής(13/5/11) απεύθυνε χαιρετισμό στην ημερίδα «Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Αγροτουρισμός», που διοργανώθηκε από την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκαν στην «Τεχνόπολις» μεταξύ άλλων ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, η Υφυπουργός Μιλένα Αποστολάκη, η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα.
Υπενθυμίζεται ότι το AgroQualityFestivalδιοργανώθηκε από τον Agrocert και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Στρατηγικού Σχεδιασμού υπό την αιγίδα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την οργανωμένη παρουσίαση των πιστοποιημένων και παραδοσιακών προϊόντων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και τα Επιμελητήρια Γρεβενών, Κοζάνης, Φλώρινας, Άρτας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρέβεζας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα των διοργανωτών του τριημέρου και σε κοινό περίπτερο έδωσε τη δυνατότητα στους ντόπιους παραγωγούς να προβάλουν τα προϊόντα τους.
Με αυτή τη συμμετοχή, υπογράμμισε η Γενική Γραμματέας, σε δηλώσεις της στο περιθώριο της έκθεσης, «θέλουμε να προβάλλουμε τα προϊόντα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας στον αγροτοδιατροφικό τομέα και να διαμορφώσουμε ένα "καλάθι πιστοποιημένων αγροτικών προϊόντων", με στόχο την ώθηση της ντόπιας παραγωγής και της τοπικής οικονομίας».


Στην διάρκεια του τριημέρου μεταξύ αυτών που έδωσαν το παρόν στα περίπτερα της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας ήταν ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Δανέλης, ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Οικονόμου, ο Δήμαρχος Άρτας Ιωάννης Παπαλέξης, οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Άρτας, Ηλίας Κοίλιας, Θεσπρωτίας, Αλέξανδρος Πάσχος, Φλώρινας Αριστείδης Αριστείδου και ο Γραμματέας του Επιμελητηρίου Κοζάνης Κων/νος Κυριακίδης.

Τοπικές επιχειρήσεις, παραγωγοί, γυναικείοι συνεταιρισμοί είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα που παράγουν (μέλι, παραδοσιακά ζυμαρικά, τυριά, αλλαντικά, ποτά, μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού) με αγνά υλικά από την Ηπειρώτικη και Δυτικομακεδονική γη σε μια έκθεση που προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών.


ΠΗΓΗ: www.apdhp-dm.gov.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Από μηδενική βάση επανεξετάζονται οι φοροαπαλλαγές

Σε ό,τι αφορά τις φοροαπαλλαγές, πηγές του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι επανεξετάζονται από μηδενική βάση, αλλά δεν πρόκειται να θιγούν όσες πέραν του κοινωνικού τους χαρακτήρα αποτελούν ταυτόχρονα και κίνητρο για όποιο μπόνους.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται:
- Κατάργηση της έκπτωσης από το εισόδημα ή τον φόρο των δαπανών για τόκους στεγαστικών δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας για όσους δηλώνουν εισοδήματα άνω των 100.000 ευρώ.
- Συνυπολογισμό των δαπανών για ενοίκια παιδιών που σπουδάζουν και δίδακτρα στις αποδείξεις για το κτίσιμο του αφορολόγητου ορίου.
- Μείωση του ποσοστού 20% κατά το οποίο εκπίπτει από τον φόρο εισοδήματος η ετήσια δαπάνη του φορολογουμένου για νοσοκομειακή περίθαλψη του ιδίου και των λοιπών προσώπων που τον βαρύνουν.
- Μείωση από 20% σε 10% του ποσοστού κατά το οποίο εκπίπτει από τον φόρο εισοδήματος η ετήσια δαπάνη του φορολογουμένου για ενοίκια κύριας κατοικίας του ιδίου και της οικογένειάς του.
ΠΗΓΗ: www.kerdos.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ: Στο 50% από 25%, η προβεβαίωση φόρου

Ποσοστό 50%, του αμφισβητούμενου κύριου φόρου, πρόσθετου φόρου και λοιπών φόρων και τελών (αντί για 25% που ίσχυε ) θα πρέπει να καταβάλουν οι φορολογούμενοι, όταν ασκούν εμπρόθεσμη προσφυγή στα δικαστήρια και δεν προχωρούν σε διοικητική επίλυση της διαφοράς με το δημόσιο.
Η διάταξη αυτή, η οποία προβλέπεται στον τελευταίο φορολογικό νόμο και έχει ισχύ από 31 Μαρτίου 2011 εφαρμόζεται και για υποθέσεις Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών, Προικών και Κερδών από Λαχεία όπως και για τη φορολογία ακίνητης περιουσίας


Διευκρινίσεις για το θέμα αυτό, παρέχει εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε στη δημοσιότητα.

ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ: Μείωση 15,59% στα ακάλυπτα ποσά

Σε 137,7 εκατ. ευρώ ανήλθε τον Απρίλιο του 2011 η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σημειώνοντας μείωση 15,59% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.
Το πρώτο τετράμηνο του 2011, το σύνολο των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε σε 655,3 εκατ. ευρώ. Σε τεμάχια ανήλθαν τον Απρίλιο του 2011 σε 14.482, παρουσιάζοντας μείωση 8,41%, σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα
Σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι ακάλυπτες επιταγές τον Απρίλιο σημείωσαν μείωση 7,87% σε τεμάχια και 0,76% σε ποσά.
Το πρώτο τετράμηνο του 2011, το σύνολο των ακάλυπτων επιταγών ανήλθε σε 655,3 εκατ. ευρώ και σε τεμάχια σε 64.608.
Το πρώτο τετράμηνο του 2011, η αξία των απλήρωτων συναλλαγματικών ανέρχεται σε 80,6εκατ. ευρώ. Σε τεμάχια ανήλθαν σε 50.182.

ΚΑΛΠΑΚΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Σύλληψη για μεταφορά κάνναβης, βάρους 49 κιλών

Στο Καλπάκι Ιωαννίνων συνελήφθη ένας άνδρας από την Αλβανία να μεταφέρει με επιβατικό αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, δύο σάκους που περιείχαν ακατέργαστη ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 49 κιλών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, ενώ τα ναρκωτικά και το όχημα κατασχέθηκαν από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων που διενεργεί την προανάκριση.


ΠΗΓΗ: www.zougla.gr

«Εξοικονόμηση κατ' Οίκον»: Τροποποιήσεις στο πρόγραμμα και παράταση χωρίς καταληκτική ημερομηνία


Συνεχίζεται μέχρι να εξαντληθούν οι πόροι.


Παράταση χωρίς καταληκτική ημερομηνία και τροποποίηση του προγράμματος «Εξοικονόμηση Κατ' Οίκον» ανακοίνωσε το ΥΠΕΚΑ. Το συνεχιζόμενο ενδιαφέρον των πολιτών είναι ο λόγος, σύμφωνα με το υπουργείο, που το Πρόγραμμα παρατείνεται μέχρις εξαντλήσεως των πόρων ανά Περιφέρεια.

Μέχρι σήμερα έχουν κατατεθεί στις τέσσερις τράπεζες που έχουν επιλεχθεί περισσότερες από 30.000 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 15.000 έχουν λάβει προέγκριση δανείου, ενώ η υπαγωγή στο πρόγραμμα θα γίνεται με σειρά προτεραιότητας.
Επιπλέον, όπως σημειώνει το ΥΠΕΚΑ, λαμβάνοντας υπόψη την αποτύπωση των ενεργειακών αναγκών των κτιρίων από τις επιθεωρήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, καθώς και την οικονομική συγκυρία, το Πρόγραμμα τροποποιείται ως εξής:

Επιλέξιμα για το πρόγραμμα είναι τα κτίρια που έχουν κατασκευαστεί μέχρι την 31/12/1989 και βρίσκονται σε περιοχές με τιμή ζώνης έως 2.100 ευρώ/τ.μ


Είναι δυνατή η υποβολή αιτήσεων για μεμονωμένα διαμερίσματα πολυκατοικίας χωρίς προϋποθέσεις.

Eurostat: Νέα υποχώρηση του πληθωρισμού τον Απρίλιο στην Ελλάδα που διαμορφώθηκε στο 3,7%

Μείωση από 4,3% σε 3,7% σημείωσε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο σε σχέση με το Μάρτιο, σύμφωνα με στοιχεία της κοινοτικής στατιστικής υπηρεσίας, Eurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Στην ευρωζώνη, ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 2,7% το Μάρτιο σε 2,8% τον Απρίλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,6%. Την ίδια περίοδο, στην ΕΕ ο πληθωρισμός αυξήθηκε από 3,1% σε 3,2%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 2,1%.

ΗΠΕΙΡΟΣ: Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται

Τον χάρτη της υγείας στην Ήπειρο και στο Ιόνιο μεταξύ άλλων παρουσίασαν χτες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και ο πρόεδρος της επιτροπής σύνταξης της μελέτης αναδιάρθρωσης των νοσοκομείων, η οποία έχει επικρατήσει με την ονομασία «συγχωνεύσεις νοσοκομείων», Λυκούργος Λιαρόπουλος.
Σύμφωνα με τη μελέτη, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και το «Χατζηκώστα» αποτελούν τους δύο βασικούς πόλους, με το πρώτο νοσοκομείο να είναι πιο «ισχυρό». Έτσι, διαψεύδονται και οι φήμες περί συγχώνευσης των δύο αυτών νοσοκομείων. Συγχωνεύσεις έχουμε όμως αρκετές στην περιοχή. Τα νοσοκομεία Φιλιατών και Κέρκυρας θα βρίσκονται υπό τη στέγη του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, ενώ τα νοσοκομεία Λευκάδας, Άρτας και Πρέβεζας υπό τη στέγη του νοσοκομείου «Χατζηκώστα». Ο νέος τρόπος διοίκησης δεν έχει ωστόσο ξεκαθαρίσει, αν θα υπάρξει δηλαδή ενιαία διοίκηση ή αν θα υπάρχει διοικητής και υποδιοικητές στα υπό συνένωση νοσοκομεία. Από τον χάρτη προκύπτει ότι το νοσοκομείο Λευκάδας προτείνεται να γίνει κέντρο υγείας αστικού τύπου, ενώ για το νοσοκομείο Πρέβεζας προτείνεται η δημιουργία νέου νοσοκομείου είτε στην Πρέβεζα είτε στο Άκτιο. Από μια πρώτη ανάγνωση του χάρτη διαφαίνεται η πρόθεση δημιουργίας δικτύου για τις καρδιακές παθήσεις, τον διαβήτη και τον καρκίνο σε όλες τις περιφέρειες. Για παράδειγμα, όσον αφορά τις καρδιακές παθήσεις, στην Ήπειρο, τον ρόλο του εξειδικευμένου κέντρου αναφοράς θα έχουν το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο (που διαθέτει και καρδιοχειρουργικό τμήμα) και το νοσοκομείο «Χατζηκώστα» (που διαθέτει αιμοδυναμικό εργαστήριο). Και τα δύο νοσοκομεία θα δρουν ως κέντρα αναφοράς για τα περιφερειακά νοσοκομεία που δεν διαθέτουν ανάλογες μονάδες, με στόχο να σχηματιστεί ένα εθνικό δίκτυο κέντρων αντιμετώπισης ασθενών με καρδιακές παθήσεις. Στα νοσοκομεία αυτά θα νοσηλεύονται οι ιδιαίτερα σοβαρές και επιλεγμένες περιπτώσεις ασθενών, ενώ στα υπόλοιπα νοσοκομεία του δικτύου, όπως των Φιλιατών, της Άρτας και της Πρέβεζας, θα νοσηλεύονται όλες οι υπόλοιπες περιπτώσεις. Για όλα αυτά θα ακολουθήσει διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς και κατάθεση προτάσεων, με τον υπουργό Υγείας να ανακοινώνει το τελικό σχήμα των νοσοκομείων στις αρχές Ιουλίου. Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ήπειρος θα αποτελεί ενιαία υγειονομική περιφέρεια με τη Δυτική Μακεδονία από το 2013.


ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
* Λειτουργεί ως κέντρο της Περιφέρειας Ηπείρου και ως κέντρο κύκλου νοσοκομείων
* Λειτουργούν ήδη καρδιολογικό τμήμα, Στεφανιαία Μονάδα, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο και Καρδιοχειρουργικό Τμήμα. Προτείνεται η λειτουργία του ως εξειδικευμένο κέντρο αναφοράς τύπου Α΄ για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις
* Προτείνεται η ανάπτυξη Μονάδας Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων. Υφίσταται ήδη η αναγκαία υποδομή
* Γίνεται Ογκολογικό Κέντρο
* Προτείνεται η λειτουργία του ως Διαβητολογικό Κέντρο (από το 2009 έχει εγκριθεί ο σχετικός χαρακτηρισμός του). Απαιτείται ενίσχυση με προσωπικό. Επιπλέον, προτείνεται η ανάπτυξη Διαβητολογικής Μονάδας τύπου Ι στην παιδιατρική κλινική και Διαβητολογικής Μονάδας τύπου ΙΙ με εξειδίκευση στο Σακχαρώδη Διαβήτη Κύησης στη μαιευτική κλινική
* Προτείνεται η Δημιουργία Κέντρου Αναπνευστικής Αποκατάστασης


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
* Λειτουργεί ως κέντρο κύκλου νοσοκομείου
* Λειτουργούν ήδη καρδιολογικό τμήμα, Στεφανιαία Μονάδα, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο. Προτείνεται η λειτουργία του ως εξειδικευμένο κέντρο αναφοράς τύπου Β΄ για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις
* Λειτουργούν ήδη ΜΕΘ, Αξονικός και Μαγνητικός Τομογράφος. Εντάσσεται στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
* Προτείνεται η ανάπτυξη Ογκολογικής Μονάδας τύπου ΙΙ
* Προτείνεται η δημιουργία Διαβητολογικής Μονάδας τύπου Ι


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
* Εντάσσεται στον κύκλο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
* Λειτουργεί ήδη καρδιολογικό τμήμα. Εντάσσεται στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
* Εντάσσεται στον κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
* Προτείνεται η μετατροπή του σε κέντρο υγείας αστικού τύπου


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
* Εντάσσεται στον κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
* Λειτουργεί ήδη καρδιολογικό τμήμα. Εντάσσεται στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις
* Λειτουργούν ήδη ΜΕΘ και Αξονικός Τομογράφος. Εντάσσεται στα νοσοκομείου δικτύου για ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
* Ανάπτυξη Ογκολογικής Μονάδας τύπου Ι
* Προτείνεται η δημιουργία Μονάδας Αναπνευστικής Αποκατάστασης τύπου Ι


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
* Εντάσσεται στον κύκλο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
* Λειτουργεί ήδη καρδιολογικό τμήμα. Εντάσσεται στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις
* Λειτουργούν ήδη ΜΕΘ, Αξονικός και Μαγνητικός Τομογράφος. Εντάσσεται στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
* Προτείνεται η ανάπτυξη Ογκολογικής Μονάδας τύπου Ι
* Προτείνεται η δημιουργία Διαβητολογικής Μονάδας τύπου Ι
* Προτείνεται η δημιουργία Μονάδας Αναπνευστικής Αποκατάστασης τύπου Ι
ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
* Εντάσσεται στον κύκλο του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων
* Λειτουργούν καρδιολογικό τμήμα, Στεφανιαία Μονάδα και Αξονικός Τομογράφος. Εντάσσεται στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις και αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο
* Προτείνεται η δημιουργία νέου νοσοκομείου στην Πρέβεζα ή στο Άκτιο το οποίο θα καλύπτει τον πληθυσμό της Πρέβεζας και της Λευκάδας για δευτεροβάθμια φροντίδα.


ΠΗΓΗ: www.agon.gr

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, αύριο Τρίτη 17 Μαΐου

Ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς θα γίνει δεκτός αύριο Τρίτη 17 Μαΐου, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια.


Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα μεταφέρει στον κ. Παπούλια τις θέσεις του για την κατάσταση της οικονομίας και τους τρόπους ανάκαμψης, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις που εξέφρασε στο Ζάππειο ΙΙ την περασμένη εβδομάδα, όσο και την ανησυχία του για την αύξηση της εγκληματικότητας και την γκετοποίηση της Αθήνας.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Ανακοίνωσε διαδικασία αξιολόγησης για όσους μετατάσσονται


Από διαδικασία αξιολόγησης θα περνούν όσοι μετατάσσονται στο στενό δημόσιο τομέα αποκάλυψε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Γιάννης Ραγκούσης.
Τόνισε πως στόχος της αξιολόγησης είναι «όσοι δεν είναι άξιοι να είναι στο Δημόσιο, να μην συνεχίσουν να επιβαρύνουν το κράτος».
Τη διαδικασία της αξιολόγησης θα αναλάβει το ΑΣΕΠ, παρατήρησε ο υπουργός Εσωτερικών.

ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ: Όποιος στην κυβέρνηση δεν συμφωνεί να πάρει το καπελάκι του και να φύγει

Το "γάντι" σε όσους υπουργούς πιστεύουν ότι οι συμβιβασμοί που κάνει η κυβέρνηση ξεπερνούν τα όρια ρίχνει ο κ. Κώστας Σκανδαλίδης δηλώνοντας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" πως «όποιος στην κυβέρνηση δεν συμφωνεί να πάρει το καπελάκι του και να φύγει».
Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης επισημαίνει πως «προσυπογράψαμε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις που οδήγησαν ως εδώ, συμμετέχουμε εθελοντικά και όχι επειδή κάποιος μας υποχρεώνει, συμβιβαζόμαστε με επιλογές που δεν μας εκφράζουν πάντα αλλά υποτασσόμαστε στη συνολική ανάγκη». Χαρακτηρίζει, δε, γελοίο το να ενδιαφέρεται κανείς για την προσωπική του πορεία όταν μπορεί να καταστραφεί η χώρα, και προειδοποιεί όσους μιλούν πολύ ότι «ο καθένας είναι υπεύθυνος για ότι λέει και πράττει. Κυρίως για ότι πράττει».


Ο κ. Σκανδαλίδης εκφράζει την άποψη πως χρειάζεται ανασύνταξη της παράταξης συνολικά κάνοντας λόγο για την ανάγκη ενός δομικού ανασχηματισμού. Επισημαίνει μάλιστα πως πρέπει να υιοθετηθεί μια στρατηγική εθνικής συνεννόησης ανεξαρτήτως της απόλυτα αρνητικής στάσης της αντιπολίτευσης στο σύνολό της.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Κινηθείτε πριν πέσουμε στο γκρεμό


«Ναι» στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων.


Υποστολή των «κομματικών σημαιών» μπροστά στο εθνικό συμφέρον ζητεί ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Λίγες ώρες μετά το «Ζάππειο ΙΙ», ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας με συνέντευξή του στην Καθημερινή λέει «ναι» στη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων, επί τη βάσει όμως μιας άλλης πολιτικής.
Η πρωτοβουλία, όπως λέει ο κ.Αβραμόπουλος, ανήκει στην κυβέρνηση, προς την οποία απευθύνονται και οι σχετικές επισημάνσεις της τρόικας.
Ο κ. Αβραμόπουλος θεωρεί πιθανές τις πρόωρες εκλογές και δεν αποκλείει συνεργασίες την επομένη.
Απευθύνει, τέλος, έκκληση στο πολιτικό προσωπικό να κινητοποιηθεί «πριν πέσουμε στον γκρεμό».

ΠΟΕ-ΟΤΑ: 24ωρη γενική απεργία, την Τετάρτη 18 Μαΐου




Κλιμακώνει τις απεργιακές της κινητοποιήσεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ και εξαγγέλλει για την εβδομάδα που ξεκινά 24ωρη γενική απεργία όλων των εργαζομένων της τοπικής αυτοδιοίκησης την Τετάρτη 18 Μαΐου.