Κυριακή 9 Μαρτίου 2014

Πήρε το ντέρμπι του Πωγωνίου η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος επικρατώντας στο Δελβινάκι του Αγροτικού Αστέρα (3-2) και φλερτάρει με την άνοδο-Έχασε στο Σταυράκι η Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου (3-1)

*Η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την ισοπαλία  της Ζωοδόχου και την ήττα του  Ασβεστοχωρίου, κέρδισε στο ντέρμπι του Πωγωνίου στο Δελβινάκι τον Αγροτικό Αστέρα (3-2) και πέρασε στην δεύτερη προνομιούχο θέση του Α΄ ομίλου  της Β΄ ερασιτεχνικής που οδηγεί στην μεγάλη κατηγορία.
Στο αγωνιστικό μέρος ο Αγροτικός Αστέρας παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων πραγματοποιώντας μέτρια εμφάνιση.
Οι φιλοξενούμενοι  αιφνιδίασαν τους γηπεδούχους και προηγήθηκαν με τη σέντρα μόλις στο 2΄ με το Χαρίση Θ. 0-1.
Οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους ισορρόπησαν και έφεραν το ματς στα ίσα στο 25΄ και διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 30΄.
Μετά από λάθος στην άμυνα του Αστέρα, ο Ντρουμπάλης με αυτογκόλ έκανε το 3-1 στο 70΄ για την  Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος.
 Ο Χαρίσης Θ. με απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε στο 85΄ το τελικό 3-2.
Αγροτικός Αστέρας:
Τσίτος, Χαλιγιάννης, Δρίβας, Μήτσης, Τασιούλας, Τσιώλης (Χαρίσης Αλ. 60΄), Ζότα, Ντρουμπάλης (Μπίκας 80΄), Σαδεδίν,  Χαρίσης Θ. Σκόρδος Κ., (Γκέλης Θ. 65΄)  
Φωτό: Kostas Tsaraosis
Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής
Δαβάκης-Αμφιθέα 1-0
Πεντέλη-Αμπελόκηποι 0-1
Ραφταναίοι-Πρωτόπαππα 2-2
Αγία Μαρίνα-Ζωοδόχος 0-0
ΑΠΟΕΛ-Ασβεστοχώρι 2-1
Ανάργυροι-Βουνοπλαγιά 1-2
Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 3-2
ΠΑΟ Κόνιτσας-Περίβλεπτος 0-2
Σταυράκι-Κεφαλόβρυσο 3-1


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ Α΄ ΟΜΙΛΟΣ (27η  αγωνιστική)
1. Αγία Μαρίνα: 68
2. Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος: 55 
3. Ζωοδόχος: 54 
4. ΠΑΟ Ασβεστοχωρίου: 52 
5. Αστήρ Αμφιθέας: 51
6. Σταυράκι: 51
7. Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά: 47  
8. ΑΠΟΕΛ: 47
9. Περίβλεπτος: 43  
10. ΠΑΟ Κόνιτσας: 41
11. Αετός Πρωτόπαπας: 30 
12. Κεφαλόβρυσο: 29
13. Αλμυρός Βουνοπλαγιάς: 26
14. Πεντέλη: 23
15. Αμπελόκηποι: 20 
16. Δαβάκης: 20
17. Δόξα Αναργύρων: 19
18. Ραφταναίοι: 12

Καλπάκι Πωγωνίου: Συνελήφθη 26χρονος υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με ένταλμα και βούλευμα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες κλοπές

Ο συλληφθείς κατηγορείται, μεταξύ άλλων, για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος δύο Ειδικών Φρουρών το Δεκέμβριο του 2011 στο Κορωπί Αττικής

Συνελήφθη προχθές (07-03-2014) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, καταζητούμενος με ένταλμα σύλληψης του 17ου Τακτικού Ανακριτή Πλημμελειοδικείου Αθηνών και βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Νεγράδες Πωγωνίου: Συνελήφθησαν τρεις αλλοδαποί, μετά από κλοπή αυτοκινήτου που διέπραξαν στη Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων

Στο πλαίσιο άμεσων και συντονισμένων αστυνομικών ερευνών, το κλεμμένο αυτοκίνητο εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε μετά από καταδίωξη στους Νεγράδες Ιωαννίνων
Οι δράστες εμπλέκονται και σε τέσσερις υποθέσεις κλοπών από οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων

Εξιχνιάστηκαν άμεσα, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία κλοπή Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου και τέσσερις περιπτώσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις (3) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 29, 26 και 24 ετών.

Γιάννενα: Συνελήφθη 46χρονος αλλοδαπός, αναζητούμενος με ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Συνελήφθη, σήμερα (09-03-2014) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στον Κατσικά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά, ένας 46χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Βουλγαρικών Αρχών που αφορά στέρηση άδειας ικανότητας οδηγού αυτοκινήτου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων. 

Σε εκκρεμότητα 200.000 αποφάσεις συνταξιοδότησης

Αυξήθηκαν κατά 600.000 τα τελευταία έξι χρόνια

Την «ωρολογιακή βόμβα» του ασφαλιστικού συστήματος, το οποίο από φέτος εισέρχεται  σε μια νέα περίοδο ελλειμμάτων, απασφάλισε η τρόικα, προειδοποιώντας την κυβέρνηση ότι αν δεν λάβει εγκαίρως μέτρα, από το 2016 πολλά Ταμεία δεν θα είναι σε θέση να εγγυηθούν τις συντάξεις.
Οι τροϊκανοί αμφισβήτησαν τη δυνατότητα της χώρας να διατηρήσει το πρωτογενές πλεόνασμα που πέτυχε στον προϋπολογισμό του 2013, και μάλιστα να το αυξήσει τα επόμενα χρόνια, με δεδομένα την υψηλή ανεργία και το «μπουμ» των συνταξιοδοτήσεων που έχει συντελεστεί στα χρόνια της κρίσης.

Ετήσιο αντάμωμα του Συλλόγου Ηπειρωτών Εορδαίας, το Σάββατο 15 Μαρτίου 2014, ώρα 21:00 στο ξενοδοχείο «Παντελίδης», Πτολεμαϊδα

Κάπα Research: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Ευρωεκλογές

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής», προβάδισμα καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και η ΝΔ στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στις Ευρωεκλογές.
Σε ότι αφορά στις αυτοδιοικητικές εκλογές, η δημοσκόπηση εμφανίζει προβάδισμα για Γ. Σγουρό, Γ. Καμίνη, Απ. Τζιτζικώστα και Γ. Μπουτάρη.
Ντέρμπι στις ευρωεκλογές
Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές στην Αττική (Α΄ και Β΄ Αθηνών, Α΄ και Β΄ Πειραιώς, υπόλοιπο Αττικής) ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 2,5 μονάδες (20,1% έναντι 17,6%) και ακολουθούν  Χρυσή Αυγή 7,2%, ΚΚΕ 6,3%, Το Ποτάμι 5,9%, ΠΑΣΟΚ 4%, ΑΝΕΛ 3,5% και ΔΗΜΑΡ 2,2%.

Αφιέρωμα στις Βούτες (5)

Σε 48ωρη απεργία οι φαρμακοποιοί τη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαρτίου

Σε 48ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί την ερχόμενη Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Μαρτίου.
Αυτό προέκυψε από την συνεδρίαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου το απόγευμα της Τετάρτης. Με την απόφαση αυτή, φαίνεται να συμφωνεί και να συντάσσεται και ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής.
Οι φαρμακοποιοί οι οποίοι δηλώνουν απόλυτα ενωμένοι στην φάση αυτή- μέσα από τα δύο κορυφαία θεσμικά τους όργανα τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής- έκαναν σαφές στην διάρκεια της συνεδρίασης, ότι η απεργία της ερχόμενης εβδομάδας, είναι καθαρά προειδοποιητική, πράγμα που σημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, τότε ο κλάδος είναι αποφασισμένος να τραβήξει τα άκρα.