Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Και μέσω ΕΛΤΑ η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας

Σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργείου Οικονομικών η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, Ι.Χ. και Δ.Χ., θα γίνει και φέτος και μέσω των ΕΛΤΑ.
Η εξόφληση θα γίνεται χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση στο εκτεταμένο δίκτυο των ταχυδρομικών καταστημάτων και των ταχυδρομικών πρακτορείων που καλύπτει ολόκληρη τη χώρα και να παραλάβουν την απόδειξη πληρωμής που θα χρησιμοποιούν ως αποδεικτικό εξόφλησης.

Όσοι δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ώστε να εκτυπώσουν τα σχετικά ειδοποιητήρια, έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν τα τέλη κυκλοφορίας 2014 προσκομίζοντας στα ΕΛΤΑ μόνο τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) και την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους.

Πλαστογραφία!!!!

Οι πίνακες μοριοδότησης υπαλλήλων του ΕΜΠ, για διαθεσιμότητα, που δημοσιεύτηκαν στις 18/11/2013 είναι πλαστογραφημένοι.
Συγκεκριμένα σε πλήθος ΙΔΑΧ που προσλήφθηκαν με το Π.Δ. Παυλόπουλου ή Β. Παπανδρέου κ.λπ. τους μοριοδοτούν με 20 επιπλέον μόρια, λέγοντας ψευδώς ότι προσλήφθηκαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ κ.λπ.
Σώζουν με πλαστογραφίες τους ημετέρους, τις κλίκες, την οικογενειοκρατία εις βάρος των εντίμων και μη διαπλεκόμενων. 
Το υπουργείο παιδείας πως τα έστειλε πλαστογραφημένα στο ΑΣΕΠ, αφού αυτό δημοσιεύει σε ΦΕΚ τους διορισμούς;
Το ΑΣΕΠ πως δημοσίευσε τους πλαστογραφημένους πίνακες; Δεν γνωρίζει ποιους διόρισε με δικές του διαδικασίες;
Εγκληματούν και χωρίς κανένα φραγμό πράττουν εγκλήματα κατά υπαλλήλων και του δημοσίου συμφέροντος.
Εκτός αν δηλώσουν απροσμέτρητη ανικανότητα!

Αίσχος και αθλιότητες.

Πάνω από 300.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης

Ξεπέρασαν τις 300.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης καθώς είναι η μοναδική ευκαιρία για κάποιους να αγοράσουν πετρέλαιο σε τιμή κάτω από ένα ευρώ.

Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Γ.Γ. Εσόδων, κ. Χάρης Θεοχάρης, οι αιτήσεις είναι ήδη περισσότερες από 300.000, κατά πολλές χιλιάδες δηλαδή περισσότερες από πέρυσι. 

Την Παρασκευή αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ο κόμβος της Άρτας

Στην κυκλοφορία 20 χμ της Ιόνιας Οδού!

Σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα απ’ ότι προέβλεπε το χρονοδιάγραμμα της σύμβασής του, ολοκληρώθηκε και αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία  την Παρασκευή, ο κόμβος της Άρτας, μαζί με το σύνολο της παράκαμψης Άρτας-Φιλιππιάδας από τον κόμβο Σελλάδων μέχρι τον κόμβο Καμπής.
Έτσι ολοκληρώνεται ένα κομμάτι της Ιόνιας Οδού μήκους περίπου 20 χιλιομέτρων!

Για την ολοκλήρωση του κόμβου και της παράκαμψης και την παράδοσή τους στην κυκλοφορία, ενημερώθηκε ο κ. Σταύρος Καλογιάννης από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών. 

Ε.Μ.Υ.: Εκδήλωση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το απόγευμα της Τετάρτης

Σύμφωνα με την πρόβλεψη  της Ε.Μ.Υ. ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση από το βράδυ της Τετάρτης με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά.
Για αύριο Πέμπτη, τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν στις παραπάνω περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στην Πελοπόννησο και από το μεσημέρι στην ανατολική Στερεά, Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πιθανόν τη Θράκη.
Στην Αττική ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης έως και τις πρωινές ώρες της Παρασκευής.
Από την Παρασκευή τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα
περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου, με έγγραφό της, ζητά από τους Δήμους να βρίσκονται σε ετοιμότητα καθ΄ όλη τη διάρκεια της κακοκαιρίας για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν. 

Έρχεται «ψαλίδι» στο αφορολόγητο της α΄ κατοικίας για να καλυφθεί η «τρύπα» στα ακίνητα

Τη μείωση ή και κατάργηση του αφορολογήτου για αγορά α΄ κατοικίας, γονικές παροχές και δωρεές εξετάζει η κυβέρνηση από 1.1.2014.
Με τον τρόπο αυτό θέλει να καλύψει την «τρύπα» που ανοίγει στα έσοδα από φόρους ακινήτων του 2014 από τις ελαφρύνσεις στους αγρότες κι από την προαναγγελθείσα μείωση του συντελεστή φόρου μεταβίβασης.
Το «ψαλίδι» στο αφορολόγητο μπορεί να φτάσει και στο 50%, ανάλογα και με το ύψος της μείωσης του συντελεστή φόρου μεταβίβασης. Έτσι από 200.000 ευρώ, το ύψος της αντικειμενικής αξίας α΄κατοικίας που απαλλάσσεται από φόρο μεταβίβασης μπορεί το 2014 να πέσει στα 100.000-150.000 ευρώ. Μια τέτοια εξέλιξη ίσως είχε ως αποτέλεσμα να κάνει πολλούς να θέλουν να επισπεύσουν αγοραπωλησίες και μεταβιβάσεις πριν την 31.12.2013.

Χωρίς περίθαλψη οι οφειλέτες του ΟΓΑ

Δημοσιονομική «βόμβα» χαρακτηρίζεται ο ΟΓΑ στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη με την τρόικα, καθώς οι οφειλές των αγροτών προς το κλάδο κύριας ασφάλισης αγγίζουν τα 700 εκ. ευρώ. 
Το υπουργείο Εργασίας προωθεί ήδη τροπολογία για την αναγκαστική είσπραξη των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών στους οποίους πιστώνονται οι επιδοτήσεις.
Παράλληλα, όμως, και προκειμένου να ενταχθούν σε ρύθμιση οι αγρότες που έχουν παλαιότερες οφειλές, εξετάζεται η ισχύς των βιβλιαρίων ασθενείας να συνδυαστεί αυστηρά με την υπαγωγή των οφειλετών σε ρύθμιση χρεών την οποία θα είναι υποχρεωμένοι να τηρούν, διαφορετικά δε θα έχουν ούτε φάρμακα ούτε περίθαλψη τόσο οι ίδιοι όσο και τα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους.
Η πρόταση αυτή θεωρείται από παράγοντες του ΟΓΑ ότι μπορεί να συνδυαστεί με την προωθούμενη ρύθμιση για την παρακράτηση των εισφορών απευθείας από τους λογαριασμούς των αγροτών που δεν πληρώνουν η δεν ρυθμίζουν τις οφειλές τους.

Σε στάδιο δημοπράτησης πράξεις ΕΣΠΑ στους Δήμους Αρταίων, Ιωαννιτών και Πρεβέζας

Με έγγραφα του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη προς τους φορείς υλοποίησης εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας για τα τεύχη δημοπράτησης και τη διαδικασία προκήρυξης των έργων :
«Ολοκλήρωση δρόμου Μηλιανά – Μεσόπυργος», προϋπολογισμού 4.400.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Αρταίων.
«Ανάπλαση οδών 21ης Οκτωβρίου – Καρυωτάκη – Εθν. Αντίστασης και κάθετων οδών», προϋπολογισμού 1.972.920 ευρώ, με φορέα υλοποίησης το Δήμο Πρέβεζας (σύμφωνη γνώμη υπό προϋποθέσεις).
Επίσης, με έγγραφο προς το Δήμο Ιωαννιτών εκφράζεται η σύμφωνη γνώμη της Ε.Δ.Α. για τη διαδικασία ανάθεσης των υποέργων της πράξης «Εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων και Τμημάτων Ένταξης του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόκειται για τα έργα:
«Πακέτο 5: Εξοπλισμός γυμναστικής αθλοπαιδιών και ψυχοκινητικής αγωγής – Λοιπός εξοπλισμός», προϋπολογισμού 106.173 ευρώ

«Πακέτο 3: Έπιπλα», προϋπολογισμού 54.396,75 ευρώ.