Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024

Συνελήφθη ημεδαπή για κλοπή από σπίτι σε χωριό της Κόνιτσας

 


Συνελήφθη χθες (23-07-2024) το απόγευμα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Σταθμού Πυρσόγιαννης ημεδαπή, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η οποία κατηγορείται για κλοπή, που έλαβε χώρα προχθές το πρωί σε χωριό της Κόνιτσας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η κατηγορούμενη εισήλθε σε εξοχική κατοικία, από όπου αφαίρεσε δύο κάμερες ασφαλείας.

Σε έρευνα που επακολούθησε στο σπίτι της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οι κλεμμένες κάμερες.

Προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κόνιτσας, ενώ η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ιωάννινα: Εθνικό Πρόγραμμα Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής – Αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας

 


Στο πλαίσιο του «Εθνικού Προγράμματος Άσκησης και Υγιεινής Διατροφής – Αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας» του Υπουργείου Υγείας, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με τη UNICEF με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας Ελλάδα 2.0, πραγματοποιήθηκε  συνάντηση μεταξύ   της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων & Έμφυλης Βίας Δήμου Ιωαννιτών κας. Σοφίας Μαρκούλα, της Προισταμένης  της  Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κας. Σοφίας Τζιοβάρα, της Προϊσταμένης Τμήματος Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας  κας. Ευαγγελίας Γώγου και του Προϊστάμενου Τμήματος Προγραμμάτων Προγραμματισμού και Οργάνωσης  κ. Αθανάσιου Γκουγιάννου  με  τη  Μ.Κ.Ο.  Μπορούμε,  η οποία συμμετέχει ως εταίρος υλοποίησης παρεμβάσεων στα σχολεία και τις τοπικές κοινότητες για τη μείωση της σπατάλης τροφίμων και την προώθηση υγιεινών και βιώσιμων διατροφικών συνηθειών.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο  της ενημέρωσης  σχετικά με το Πρόγραμμα και τη διερεύνηση των προοπτικών συνεργασίας  για την υλοποίηση του Προγράμματος στο Δήμο  Ιωαννιτών.

Ιωάννινα: Συνελήφθη ημεδαπή για διακεκριμένες κλοπές

 


Ταυτοποιήθηκε επιπλέον αλλοδαπός συνεργός της

Εξιχνιάστηκαν συνολικά 4 κλοπές, που διέπραξαν διαδοχικά το ίδιο βράδυ

Συνελήφθη χθες (23-07-2024) πρώτες πρωινές ώρες στα Ιωάννινα από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Στο πλαίσιο της ίδιας υπόθεσης ταυτοποιήθηκαν επιπλέον τα στοιχεία αλλοδαπού συνεργού της.

Ειδικότερα, η κατηγορούμενη εντοπίστηκε και συνελήφθη στο πλαίσιο αναζητήσεων για άτομο που προηγουμένως είχε εισέλθει σε κατοικία σε περιοχή των Ιωαννίνων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, οι κατηγορούμενοι,  έχοντας ενωθεί με σκοπό τη διάπραξη κλοπών, είχαν διαπράξει το ίδιο βράδυ δύο κλοπές από κατοικίες και δύο από αυτοκίνητα, από τις οποίες αφαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό 100 ευρώ, φορητό υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, κλειδιά σπιτιού και αυτοκινήτου καθώς και προσωπικά έγγραφα.

Επιπλέον, στην κατοχή της ημεδαπής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ναρκωτικά χάπια, ενώ μέρος των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν, αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Ζαραβίνα Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 27 Ιουλίου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι το Σάββατο 27 Ιουλίου 2024, στην Ζαραβίνα Πωγωνίου.

Συνάντηση Σ. Μαρκούλα με αντιπροσωπεία του Δήμου Φλώρινας για το ΚΔΑΠμεΑ

 


Την Τρίτη 23 Ιουλίου επισκέφτηκε την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Προστασίας, Προσχολικής Ηλικίας, Ισότητας, Αντιμετώπισης Διακρίσεων & Έμφυλης Βίας του Δήμου Ιωαννιτών κα. Σοφία Μαρκούλα, την Προϊσταμένη Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κα. Τζιοβάρα Σοφία  και την Αναπλ/ρια Προϊσταμένη του ΚΔΑΠ ΜΕΑ κα. Σκαμνέλου Άννα, αντιπροσωπεία του Δήμου Φλώρινας αποτελούμενη από τον Αντιδήμαρχο  Υπηρεσίας Δόμησης, Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής &  Δημοτικής Αστυνομίας,  κο Νικόλαο Κωνσταντινίδη, την Προϊσταμένη Δ/νσης Παιδικών Σταθμών και Κέντρων Δημιουργικής  Απασχόλησης  Παιδιών κα Γκορτσίλα Ελένη και  την Αναπλ/ρια Προϊσταμένη Τμήματος Κέντρων Δημιουργικής  Απασχόλησης  Παιδιών κα Μακρυγιάννη Αναστασία – Μαρία.

Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση για τον τρόπο λειτουργίας του ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ιωαννιτών, για τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους ωφελούμενους, τις δραστηριότητες της δομής, τη μεταφορά τεχνογνωσίας και των καλών πρακτικών που εφαρμόζονται στο Δήμο μας.

Μια μοναδική μουσική βραδιά στην Ελεούσα με τον λαουτίστα Βασίλη Κώστα & τον δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο

 


Δύο από τους σημαντικότερους και διεθνώς αναγνωρισμένους Έλληνες μουσικούς και συνθέτες, ο Σωκράτης Σινόπουλος και ο Βασίλης Κώστας, παρουσιάζουν μια δυναμική και πρωτότυπη μουσική παράσταση στην πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα το βράδυ (21:00 μ.μ.) της Κυριακής 28 Ιουλίου 2024.

Η μουσική παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Ζίτσας και αποτελεί μια πολιτιστική γέφυρα μεταξύ των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου και του σύγχρονου αυτοσχεδιασμού, η οποία διερευνά παράλληλα τις δυνατότητες συνδυασμού δύο ιστορικών ελληνικών μουσικών οργάνων - της λύρας και του λαούτου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη  για το κοινό το οποίο θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει ένα μοναδικό μουσικό ταξίδι με τον υποψήφιο για Grammy λαουτίστα Βασίλη Κώστα και το δεξιοτέχνη της πολίτικης λύρας Σωκράτη Σινόπουλο.

Καταρράκτης Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, την Παρασκευή 26 Ιουλίου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι την Παρασκευή 26 Ιουλίου 2024, στον Καταρράκτη Πωγωνίου.

Γεροπλάτανος Πωγωνίου: Παραδοσιακό πανηγύρι, το Σάββατο 27 Ιουλίου

 


Παραδοσιακό πανηγύρι το  Σάββατο  27 Ιουλίου 2024, στον Γεροπλάτανο Πωγωνίου.

Βήσσανη Πωγωνίου: Μουσική βραδιά με την ταλαντούχα Άννη Ονουφρίου, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου, ώρα 21:45

 

Μουσική βραδιά με την ταλαντούχα Άννη Ονουφρίου, τη Δευτέρα 12 Αυγούστου 2024, ώρα 21:45, στη  Βήσσανη Πωγωνίου.

Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου: 3o καλοκαιρινό party, στην Πηγή Κεφαλοβρύσου, το Σάββατο 10 Αυγούστου

 


Η Αθλητική Ένωση Κεφαλοβρύσου «Η Αναγέννηση» σας προσκαλεί το Σάββατο 10 Αυγούστου, στο 3o καλοκαιρινό party, στην πηγή Κεφαλοβρύσου.

Σας περιμένουμε να σμίξουμε ξανά και να περάσουμε μια υπέροχη βραδιά μέσα στην φύση δίπλα στην Πηγή Κεφαλοβρύσου κάτω από τις μουσικές επιλογές του Dj Tselios!

ΠΗΓΗ: https://www.kefalovrisofc.gr/

Καθαρισμός του δρόμου που οδηγεί στην γεώτρηση στο Άνω Παρακάλαμο

 


Αγαπητοί συγχωριανοί σήμερα πραγματοποιήθηκε ένας ακόμα καθαρισμός στο δρόμο που οδηγεί στην γεώτρηση στο Άνω Παρακάλαμο για να έχουμε άμεση πρόσβαση!

Επιπλέον και ο καθαρισμός από πολλά βάτα στο σχολείο στον Άνω Παρακάλαμο και δώσαμε μια όμορφη εικόνα στο σχολείο μας!

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ Αντιδήμαρχο Φωτίου που του ανέφερα τα δύο προβλήματα και μου έδωσε άμεσα την λύση να έρθει άμεσα ο ιδιώτης Παναγιώτης Πρόκος και τον ευχαριστώ πολύ για την δουλειά που έκανε.

 Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον κ Αντιδήμαρχο Γκέγκα για την άμεση ανταπόκριση που μας έστειλε το μηχάνημα του δήμου για να ανοίξουμε μια τάφρο που παρεμπόδιζε την ροή του νερού από φερτά υλικά και βάτα που μπαίνανε σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες!

Με τιμή

Ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Παρακαλάμου

Δρίβας Λ. Ανδρέας

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid tests από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ στην Ήπειρο, την Τετάρτη 24 Ιουλίου

 


Την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024, ο Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) θα βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε ολόκληρη την επικράτεια, όπου θα πραγματοποιούνται δωρεάν rapid test για όλους τους πολίτες.

Τα σημεία δωρεάν ελέγχου rapid test στην Ήπειρο είναι τα ακόλουθα:

Άρτα, Κέντρο Υγείας Άρτας-Isobox, 08:30-15:00

Θεσπρωτία, ΓΝ Φιλιατών, 08:30-13:30

Θεσπρωτία, Πολιτιστικό Κέντρο Πάνθεον, Ηγουμενίτσα, 09:00-15:00

Θεσπρωτία, Δημαρχείο Πλαταριάς, 10:00-14:00

Ιωάννινα, Ιωάννινα, Περιφέρεια Ηπείρου, 09:00-20:00

Ιωάννινα, MEGA Εμβολιαστικό, Καλπακίου 9, Αμπελόκηποι, 09:00-15:00

Ιωάννινα, Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο, Σταύρου Νιάρχου 60, 08:00-14:00

Ιωάννινα, Γενικό Νοσοκομείο Χατζηκώστα, Λ. Μακρυγιάννη 60, 08:00-12:30

Ιωάννινα, Κέντρο Υγείας Μετσόβου, 10:00-13:00

Πρέβεζα, Λιμενικό Ταμείο Πρέβεζας, 09:00-15:00

Πρέβεζα, Κέντρο Υγείας Πάργας, 09:00-13:00.

Πρώτη επιλογή η μεταφορά μοσχευμάτων με διατιτρώσες αρτηρίες για την κάλυψη οστών

 

Ο κος Ιωάννης Ιγνατιάδης

Πρώτη μέθοδος επιλογής είναι πλέον για τους μικροχειρουργούς η μεταφορά αυτόλογων αγγειούμενων μοσχευμάτων (κρημνών) με διατιτρώσες αρτηρίες για την κάλυψη οστών σε βαριά συνθλιπτικά ή ημιακρωτηριαστικά τραύματα με ελλείμματα δέρματος, μυών και αποκάλυψη οστών στα άνω και κάτω άκρα!

Αυτό τόνισε ο Χειρουργός Ορθοπεδικός - Μικροχειρουργός Χεριού κος Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης, μιλώντας στο σεμινάριο Μικροχειρουργικής Περιφερικών Νεύρων και Βραχιονίου Πλέγματος, το οποίο πραγματοποιήθηκε (Ι7-30 Ιουνίου) στο «Σουκάκειο Ερευνητικό Κέντρο» του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ.

«Αυτό, όπως εξήγησε ο κος Ιγνατιάδης, οφείλεται στο γεγονός ότι με τη μέθοδο αυτή (λαμβάνονται πλέον μαζί με το μόσχευμα και διατιτρώσες αρτηρίες, οι οποίες είναι κλάδοι μεγάλων αρτηριών), ενώ έχει θεαματικά αποτελέσματα που φτάνουν σε ποσοστό επιτυχίας το 90-95%».

Σύμφωνα με τους αγγειοχειρουργούς «οι αγγειούμενοι μισχωτοί κρημνοί (μοσχεύματα) είναι ιστοί (δέρμα-λίπος-μύες ή και οστό) που μεταφέρονται μαζί με το αγγείο τους από μια υγιή περιοχή ενός μέλους σε μια άλλη πάσχουσα ή ελλειμματική σε απόσταση μέχρι και 40 cm».

Η επιτυχής αυτή μεταφορά των μοσχευμάτων για την κάλυψη των οστών έχει βάλει φρένο σε εκατομμύρια ακρωτηριασμούς (χεριών, δακτύλων και ποδιών) πού γίνονται κάθε χρόνο σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Η ανάγκη χρήσης αυτών των μοσχευμάτων σε χέρια ή πόδια προκύπτει όταν κάποια τμήματα αυτών των μελών έχουν χαθεί από τραύμα ή έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά μετά από κατάκλιση, γάγγραινα (πχ διαβητικό πόδι) ή κακοήθη νεοπλασία και πρέπει το εναπομείναν οστό ή τμήμα να καλυφθεί με αυτούς, προκειμένου να αποφευχθεί ο ακρωτηριασμός» εξηγεί ο κος Ιγνατιάδης.