Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

Metron Analysis: Προβάδισμα με 11,5% της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ», η Νέα Δημοκρατία έχει προβάδισμα με 11,5% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην πρόθεση ψήφου
ΝΔ: 24,9%
ΣΥΡΙΖΑ: 16,9%
Δημοκρατική Συμπαράταξη: 8,8%
Χρυσή Αυγή: 5,2%
ΚΚΕ: 4,2%
Ένωση Κεντρώων: 2,2%
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 1,9%
Πλεύση Ελευθερίας: με 1,6%
Το Ποτάμι: 1%.
Αδιευκρίνιστη ψήφος: 10%
Άλλο κόμμα: 3,4%
Ακυρο/λευκό: 7,1%.

ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1

Η Ξάνθη έφυγε με το βαθμό της ισοπαλίας από τους "Ζωσιμάδες" αφού ο Έρικ Γέντρισεκ ισοφάρισε στο 87΄ τον ΠΑΣ σε 1-1.
Στο 4΄ ο Πέδρο Κόντε άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους.
Ο Τζημόπουλος βρήκε υπέροχα τον Κόντε, ο οποίος μπήκε στην περιοχή και με όμορφο σουτ νίκησε τον Σέρβο τερματοφύλακα για το 1-0.
Η Ξάνθη ισοφάρισε με  διαγώνιο σουτ του  Γέντρισεκ στο 87', ύστερα από εξαιρετική πάσα του Μελιόπουλου.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μπουκουβάλας, Μιχαήλ, Μαυροπάνος, Ναδάλες, Τζημόπουλος, Λίλα (61' Γαρουφαλιάς), Μανθάτης, Σολτάνι (82' Κοζορώνης), Γιάκος (67' Χαλκιαδάκης), Κόντε.
ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μελιόπουλος, Λισγάρας, Σβάρνας (76' Κάστρο), Κασάδο, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Μεχία (66' Π. Ορφανίδης), Κίκε, Ρότσε (57' Φασίδης), Γέντρισεκ.

ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια

Η Εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού το οποίο κάνει λόγο για καταιγίδες, ισχυρούς ανέμους, πτώση της θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της ηπείρου.
Αναλυτικά το δελτίο:
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το βράδυ της Κυριακής  (26-11-2017) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται  κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς άνεμους.
Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Την Κυριακή (26-11-17)
Τις βραδινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά. Τη νύχτα πιθανόν η δυτική Μακεδονία, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως η βορειοδυτική) και τα Δωδεκάνησα.
2. Τη Δευτέρα (27-11-17)
Τις πρωινές ώρες το Ιόνιο, η Ήπειρος και η δυτική Στερεά και πιθανόν η δυτική Μακεδονία.
Μέχρι το απόγευμα η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η Πελοπόννησος και πιθανόν πρόσκαιρα η ανατολική Στερεά, οι Σποράδες και η Εύβοια. Μέχρι το βράδυ η ανατολική Μακεδονία, οι Κυκλάδες και η Κρήτη. Μέχρι τη νύχτα η Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

3. Χιόνια θα πέσουν αρχικά στα ορεινά-ημιορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 600 μετρά) και σταδιακά σε όλα τα ορεινά της βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Έχασε με 2-0 η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου από τη Πίνδο Κόνιτσας

*Με 2-0 επικράτηση  η Πίνδος Κόνιτσας στο Δημοτικό Στάδιο Κόνιτσας  της Αναγέννησης  Κεφαλόβρυσου το απόγευμα της Κυριακής για την 12η  αγωνιστική στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής.
Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σπανό Αλέξανδρο στο 65΄.
Το τελικό 2-0 έκανε ο ίδιος παίχτης με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 88΄.
Πίνδος Κόνιτσας:
Χατζηρούμπης Νικόλαος, Βλάχος Χαρίσης, Ρούστα Σπύρος, Σπανός Αλέξανδρος, Βλάχος Παναγιώτης, Καρακατσάνης Θεόφιλος (Κατσούκης Απόστολος 55΄), Πούλιος Παναγιώτης (Κύρτζογλου Στέφανος 80΄), Μάρκος Κωνσταντίνος (Ζαχαρόπουλος Αρσένιος 85΄), Μήτσος Θεόδωρος,  Δημόπουλος Κων/νος  (Σπανός Δημήτριος 85΄), Χαλούλος Σωτήριος
Αναγέννηση Κεφαλοβρύσου:

Πορίκης Μιχαήλ, Καραμάνης Αλέξανδρος, Χατζόπουλος Σπυρίδων-Ιωάννης, Τάσιος Αλέξανδρος, Γκορίτσας Παναγιώτης, Γραμμόζης Γεώργιος (Πριαβάλης Αναστάσιος 57΄),  Συμεωνίδης Θεόφιλος, Μπάσιος Χρήστος, Τσούκας Κωνσταντίνος, Καλησπεράτης Ιωάννης, Ντόντης Βασίλειος 

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ-ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 2-0
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ 3-3
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 4-1
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ 1-1
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (11:30) 
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:00)
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-Π.Α.Σ. ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  (15:00)
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (15:00)

Ισόπαλοι με 1-1 Προοδευτική Περάματος και Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά

*Με το βαθμό της ισοπαλίας έφυγε ο Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά από το γήπεδο «Γεώργιος Πρίσκας» αφού ισοφάρισε σε 1-1 με τον Πατσούρα Ανδρέα στις καθυστερήσεις την  Προοδευτική Περάματος για τη 12η αγωνιστική της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 13΄ με τον ο Φώτη Χριστόφορο.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι με τον Γκόνη Πέτρο στο 51΄.
Η Προοδευτική είχε δοκάρι στο 84΄ με τον Μανούρη Θωμά.
Ο Αγροτικός Αστέρας ισοφάρισε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα με τον  Πατσούρα Ανδρέα.
Προοδευτική Περάματος:
Οικονόμου Μαργαρίτης, Τσακανίκας Βασίλειος, Μπίζιος Βασίλειος, Στόλης Μάριος, Καρυπιάδης Σάββας,  Ζήσης Χρυσοβαλάντης, Τάτσης Γεώργιος  (Ντόβας Γεώργιος 90΄), Φώτης Χριστόφορος  (Λισγαράς Ελευθέριος 82΄), Μανούρης Θωμάς,  Χαμπίπης Στέφανος (Μαργώνης Δημήτριος 62΄), Γιωτάκης Κωνσταντίνος
Αγροτικός Αστέρας:
Ζota Joel, Δρίβας Λάζαρος (Μπενέκος Αχιλλέας 81΄), Λιάρος Κωνσταντίνος, Πανίδης Νικόλαος, Τάσσος Παναγιώτης (Μπαρίμης Γεώργιος 90΄), Ζόta Romeo (Ζότα Αρσέν 38΄), Καράβας Αναστασιος, Λαγιοκάπας Ευριπίδης (Άμρο Χρήστος 51΄), Γκόνης Πέτρος, Πατσούρας Ανδρέας, Νούσης Ευάγγελος 

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ 1-1
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ 4-0 
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΠΑΣΣΑΡΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ 2-1
Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2017
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑ -Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:00)
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (15:00)
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:00)
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ-Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:00)
Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ-Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ ΣΤΑΘΗΣ (17:15) 

Συμβουλές για πρόληψη από απάτες από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου, με αφορμή υποθέσεις εξαπάτησης ηλικιωμένων, από άγνωστους δράστες, οι οποίοι προσποιούμενοι είτε λογιστές είτε φίλους συγγενικών τους προσώπων, κατάφεραν να τους εξαπατήσουν και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα της επιστροφής χρηματικού πόσου από την Εφορία, συνιστά στους πολίτες:
Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με οποιοδήποτε πρόσχημα και να μην ενδίδετε ποτέ σε προτροπές για συνάντηση μαζί τους.
Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού-συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, ενώ η επικοινωνία σας να γίνεται αποκλειστικά με δικό σας τηλέφωνο.
Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
Να μην δέχεστε ποτέ άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
Επισημαίνεται ότι υπάλληλοι δημόσιων υπηρεσιών δεν μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και δεν ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.
Παρακαλούμε τους πολίτες να ενημερώσουν τους ηλικιωμένους γονείς, συγγενείς και γνωστούς τους, σχετικά με τις παραπάνω συστάσεις και συμβουλές.

Πρόσκληση Ε.Υ.Δ. Περιφέρειας Ηπείρου για Στρατηγικές Τοπικής Ανάπτυξη

Δράσεις τοπικής στρατηγικής ανάπτυξης περιλαμβάνει η νέα πρόσκληση «Στρατηγικές Τοπικής Ανάπτυξης με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων» (ΤΑΠΤοΚ) που δόθηκε στη δημοσιότητα με απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη από την Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Οι Στρατηγικές ΤΑΠΤοΚ αποτελούν ένα εργαλείο σχεδιασμού και υλοποίησης μιας τοπικής αναπτυξιακής στρατηγικής και αντιμετώπισης των τοπικών οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών αναγκών, με τη συμμετοχή των τοπικών φορέων και της τοπικής κοινωνίας σε σαφώς προσδιορισμένες χωρικές ενότητες. Η συγκεκριμένη προσέγγιση θέλει να αντιστρέψει την παραδοσιακή αναπτυξιακή πολιτική που κατευθύνεται «από την κορυφή προς τη βάση» (top-down approach) και να ενθαρρύνει πολιτικές που κατευθύνονται «από τη βάση προς την κορυφή» (bottom-up approach).
Η εφαρμογή των ΤΑΠΤΟΚ αφορά τρεις κατηγορίες χωρικών τύπων:
Αστικές περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά και προκλήσεις, όπως προσδιορίζονται στο εγκεκριμένο από την Επιτροπή Παρακολούθησης έγγραφο «Μεθοδολογία Αξιολόγησης & Κριτήρια Επιλογής Σχεδίων Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων».
Περιοχές όπου η σύνδεση αστικού κέντρου και περιμετρικού αγροτικού χώρου είναι ιδιαίτερα σημαντική ή προβληματική.
Υπο-περιφερειακές, ή και διαπεριφερειακές κατεξοχήν αγροτικές/ αλιευτικές περιοχές με ειδικά χαρακτηριστικά και προκλήσεις.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (27-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (28-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (29-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (30-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (01-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Σαββάτο (02-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Πολύδροσο – Πέντε Εκκλησίες – Πλακωτή – Πετροβίτσα – Ραβενή – Καλιθέα – Χαραυγή – Λεπτοκαρυά.

Αναρτήθηκαν στο Τaxisnet τα τέλη κυκλοφορίας του 2018

Αναρτήθηκαν αργά το βράδυ της Παρασκευή 24 Νοεμβρίου στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών https://www1.gsis.gr/webtax2/telhkykl/year2012-telhkykl.do   τα τέλη κυκλοφορίας του 2018.
Τα τέλη του 2018 θα είναι ίδια με αυτά του 2017, καθώς οι συζητήσεις του υπουργείου Οικονομικών με τους εκπροσώπους των Θεσμών δεν κατέληξαν σε συμφωνία για το νέο πλαίσιο φορολόγησης.
Οι ιδιοκτήτες ΙΧ και δικύκλων ανάλογα με τον κυβισμό θα πληρώσουν για οχήματα που κυκλοφόρησαν πριν από το 2000 από 22 έως 1.230 ευρώ, από το 2001 έως το 2005 από 22 έως 1.260 ευρώ, από το 2006 έως και το 2010 από 22 έως 1.380 ευρώ και για τα νεότερης τεχνολογίας από 90 λεπτά έως 3,72 ευρώ ανά γραμμάριο διοξειδίου του άνθρακα.
Απαλλάσσονται όσα εκπέμπουν λιγότερο από 90 γραμμάρια co2 και τα υβριδικά έως 1549 κυβικά.
Η προθεσμία για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2018 λήγει στις 31 Δεκεμβρίου.
Σε περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται να πληρώσουν τα τέλη εις διπλούν.
Οι ιδιοκτήτες των οχημάτων θα πρέπει να εκτυπώσουν από το Τaxisnet τα σχετικά έντυπα.
Εξόφληση γίνεται μέσω τραπεζών, μέσω e-banking ή στα ΕΛΤΑ.

Κοινωνικός Καταναλωτικός Συνεταιρισμός Ιωαννίνων "Χωρίς Μεσάζοντες": Εκδήλωση την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Αγαπητοί φίλοι,
την Κυριακή 26 Νοέμβρη στις 11:00 π.μ., στρώνουμε τραπέζι και βάζουμε την κατσαρόλα της αλληλεγγύης στη φωτιά.
Σας καλούμε όλους και άλλους να μαγειρέψουμε και να δοκιμάσουμε τα προϊόντων των παραγωγών που συνεργαζόμαστε.

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Πρέβεζας, την επόμενη εβδομάδα

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Πρέβεζας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (27-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Ριζά – Χειμαδιό – Λυγιά – Βράχος – Λούτσα – Τσουκνίδα – Βαλανιδορράχη – Μεσοπόταμος – Αμμουδιά – Αγία Κυριακή – Λιβαδάρι – Αγιά.
Τρίτη (28-11-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καμαρίνα – Κρυοπηγή – Μυρσίνη – Μεγαδένδρο – Εκκλησιές – Δεσποτικά – Κορυφούλα - Βαλανιδούσα – Αϊδονιά.
Τετάρτη (29-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αρχάγγελος – Ν. Σινώπη – Ν. Σαμψούντα – Σφηνωτό – Άνω & Κάτω Κοτσανόπουλο – Άνω Ράχη – Βρυσούλα – Ρευματιά – Σκιαδάς – Κρανέα.
Πέμπτη (30-11-2017) και ώρες από 18:00 έως 01:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Νικολίτσι – Άσσος –Πολυστάφυλο – Μελιανά – Παπαδάτες – Γαλατάς – Ριζοβούνι – Τύρια – Στεφάνη.
Παρασκευή (01-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γυμνότοπος – Γοργόμυλος – Τσαγκαρόπουλο – Κλεισούρα – Παναγιά – Γωνιά – Δρυμώνας – Κερασώνας – Άγιος Γεώργιος – Παντάνασσα – Πέτρα.
Κυριακή (03-12-2017) και ώρες από 08:00 έως 15:00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Καστροσυκιά – Κανάλι – Νικόπολη – Μιχαλίτσι – Φλάμπουρα – Μύτικας – Παντοκράτορας – Άγιος Θωμάς – Νεοχώρι.

Πόνος στη μέση: Τι προσφέρει η φυσικοθεραπεία;

Εκατομμύρια εργάσιμες ημέρες χάνονται εξαιτίας της οσφυαλγίας, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των ανθρώπων και κυρίως των εργαζόμενων ηλικίας 35-50 βιώνουν πόνο στη μέση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους, σε ένταση που μερικές φορές τους απαγορεύει ακόμα και την παραμικρή κίνηση.
«Η οσφυαλγία είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος επίσκεψης σε φυσικοθεραπευτικά κέντρα. Παρότι η πλειονότητα των περιστατικών δεν χρήζουν επαγγελματικής παρέμβασης, όταν ο πόνος είναι οξύς και επίμονος ή αντανακλά στο ισχίο, η φυσικοθεραπεία είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος ώστε να απαλλαχθεί ο ασθενής από τα συμπτώματα», σημειώνει ο φυσικοθεραπευτής – χειροθεραπευτής κ. Γιώργος Κακαβάς του Fysiotek Sports and Spine Lab (www.fysiotek.gr). και μας εξηγεί τους λόγους για τους οποίους μπορεί να εμφανιστεί πόνος στη μέση: «Η ανθρώπινη μέση  είναι μία σύνθεση από οστά, μύες, συνδέσμους, τένοντες και μεσοσπονδύλιους δίσκους - χόνδρους που  απορροφούν τους κραδασμούς που δέχεται η σπονδυλική στήλη. Οι  συχνότερες παθήσεις ή καταστάσεις που μπορούν να προκαλέσουν πόνο είναι ο τραυματισμός, η δισκοκήλη, η αρθρίτιδα, η  σκολίωση, η οστεοπόρωση, η εκφυλιστική δισκοπάθεια, η  σπονδύλωση, σπονδυλόλυση, η σπονδυλολίσθηση, λοιμώξεις και κάταγμα, ενώ σπανιότερα ο πόνος μπορεί να οφείλεται σε όγκο. Ακόμα μπορεί να προκαλείται και από νόσους του κυκλοφορικού (π.χ. αποφρακτική αρτηριοπάθεια), του γαστρεντερικού (π.χ. παγκρεατίτιδα) ή του ουροποιογεννετικού (π.χ. νεφρολιθίαση, δυσμηνόρροια) συστήματος, αλλά και σε νευρολογικές παθήσεις.»