Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ανοίγει τις πύλες της η «Κιβωτός του Κόσμου» στην Πωγωνιανή!!!

Στις 9 Δεκεμβρίου υποδέχεται τα πρώτα 35 παιδιά

Στις 9 Δεκεμβρίου θα ανοίξει της πύλες το παράρτημα της «Κιβωτού του Κόσμου» στην Πωγωνιανή. 
Σχεδόν δύο χρόνια μετά το κλείσιμο των σχολών του Ιδρύματος Λάτση στην Πωγωνιανή, οι εγκαταστάσεις της Μαθητικής Εστίας, που έχουν παραχωρηθεί για 30 χρόνια στο δήμο Πωγωνίου, θα ξαναζωντανέψουν με παιδικές φωνές. 
Σε πρώτη φάση θα φιλοξενηθούν 35 παιδιά ενώ μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να προστεθούν κι άλλα. 
Οι εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής των κτιρίων έχουν ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ, και γι' αυτό τα παιδιά θα έρχονται σταδιακά στην Πωγωνιανή, αφού έτοιμη είναι μόνο η μία πτέρυγα του κτιρίου.
Παράλληλα έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις ειδικού διδακτικού προσωπικού με το σχολείο να λειτουργεί αρχικά ως διθέσιο.

93.330 λογαριασμούς κατέσχεσε η εφορία

56 σπίτια βγάζει στο σφυρί την ημέρα!!!

Από τις αρχές τους χρόνου χιλιάδες είναι οι οφειλέτες, ακόμη και μικρών ποσών, που είδαν το λογαριασμό τους στην τράπεζα και δεν πίστευαν στα μάτια τους, ενώ και οι πλειστηριασμοί ακινήτων πολλαπλασιάστηκαν.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η «Ημερησία» από την αρχή του χρόνου ως το τέλος του Οκτωβρίου η εφορία άνοιξε και πήρε χρήματα από 93.330 λογαριασμούς οφειλετών του Δημοσίου, ενώ στο «σφυρί» έβγαζε 56 σπίτια την ημέρα!
Μόνο τον Οκτώβριο οι φορολογικές αρχές έβγαλαν σε πλειστηριασμό 1.553 κατοικίες και οικόπεδα και 14.197 ακίνητα συνολικά στο δεκάμηνο του έτους.
Σε σχέση με το περσινό δεκάμηνο Ιανουαρίου - Οκτωβρίου 2013 οι πλειστηριασμοί ακινήτων σημειώνουν αύξηση κατά 26,3% αφού πέρυσι η εφορία έβγαλε σε δημοπρασία 11.240 ακίνητα συνολικά.

ΟΓΑ: Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων, του Ενιαίου Επιδόματος στήριξης τέκνων και του Ειδικού Επιδόματος τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 σε 104.431 δικαιούχους.
Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 48.411.640,58 ευρώ.
Θα ακολουθήσει η καταβολή της τελευταίας δόσης των οικογενειακών επιδομάτων που αφορά σε όλους τους δικαιούχους, καθώς και αυτών που θα πληρωθούν για πρώτη φορά.

Θα γίνει προσπάθεια η πληρωμή να πραγματοποιηθεί πριν τα Χριστούγεννα.

Ξεπέρασαν τις 110.000 οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για τις 28.000 θέσεις του ΟΑΕΔ

Περισσότεροι από 110.000 άνεργοι έκαναν ηλεκτρονική αίτηση στον ΟΑΕΔ για να  που διεκδικήσουν στις 27.948 θέσεις 5μηνης απασχόλησης, οι οποίες θα ανοίξουν σε δήμους, ασφαλιστικά ταμεία, δικαστήρια, ΚΕΠ, ΕΟΠΥΥ, ιερές μητροπόλεις στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.

Οι άνεργοι θα επιλεγούν με σύστημα μορίων, ανάλογα με τη διάρκεια ανεργίας, το ετήσιο φορολογητέο εισόδημα, την ηλικία και την οικογενειακή κατάσταση και όσοι απασχοληθούν θα αμείβονται με 490 ευρώ καθαρά όσοι είναι άνω των 25 ετών και 427 ευρώ οι νέοι κάτω των 25 ετών (οι ασφαλιστικές εισφορές που αναλογούν θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ).

Η αξιολόγηση θα φέρει σχολεία «πολλών ταχυτήτων»

Εντονότατες οι αντιδράσεις και σε τοπικό επίπεδο με τους εκπαιδευτικούς να αντιδρούν στη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης 
 Δεν πραγματοποιήθηκε στα Γιάννενα σεμινάριο από στελέχη του υπουργείου

Δυναμικά αντιδρούν στην διαδικασία της αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης των σχολικών μονάδων και εκπαιδευτικών καθηγητές και δάσκαλοι του νομού Ιωαννίνων, που κατάφεραν χθες με την έντονη παρουσία τους να αποτρέψουν την πραγματοποίηση σεμιναρίου για την αξιολόγηση, η οποία απευθύνονταν στους σχολικούς συμβούλους.
Από νωρίς χθες το πρωί δάσκαλοι και καθηγητές συγκεντρώθηκαν στο 7ο Δημοτικό Σχολείο προκειμένου να παρέμβουν στη διαδικασία, η οποία τελικά δεν πραγματοποιήθηκε αλλά τα στελέχη του υπουργείου Παιδείας και του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και οι σχολικοί σύμβουλοι της περιοχής αποχώρησαν.
Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταγγέλλουν πως στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να οδηγηθούν εκπαιδευτικοί στην απόλυση, συνδέοντας την διαδικασία με την δημοσιονομική προσαρμογή.

Μαυρούδι Θεσπρωτίας: Εξιχνίαση κλοπής υλικών από οικοδομή

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος 20χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε, χθες (20-11-2013) από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υπόθεση κλοπής αντικειμένων από νεοαναγειρόμενη μονοκατοικία στο Μαυρούδι Θεσπρωτίας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με καταγγελία 34χρονου ημεδαπού, άγνωστοι δράστες χθες το απόγευμα αφαίρεσαν από νεοαναγειρόμενη οικοδομή ιδιοκτησίας του, ηλεκτρολογικά υλικά και κομμάτια χαλκοσωλήνων, έγιναν αντιληπτοί όμως από τον ίδιο και τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας τα κλεμμένα υλικά. 
Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι δράστες είχαν κλέψει παρόμοια υλικά από τον ίδιο χώρο και κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Από την προανάκριση που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι δράστης της κλοπής, είναι ένας 20χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος μαζί με συνεργό του, αναζητούνται προκειμένου να συλληφθούν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας.
Το προανακριτικό έργο ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και στο πλαίσιο αυτό, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις. 

Ηγουμενίτσα: Εξιχνίαση κλοπής με τη μέθοδο της απασχόλησης

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, περίπτωση κλοπής σε οικία ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα το μεσημέρι της 19-11-2013, στο χωριό Σκορπιώνα Θεσπρωτίας.
Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, μαζί με συνεργό του που αναζητείται, πήγαν στο σπίτι της ηλικιωμένης και προφασιζόμενοι τους πωλητές κουβερτών, αφαίρεσαν από το εσωτερικό, χρηματικό ποσό και χρυσές λίρες.
Η σχηματισθείσα δικογραφία , θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ η προανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. 

Ποιους νέους φόρους θα πληρώσουμε το 2014

Τέσσερις νέους φόρους θα κληθούν να πληρώσουν οι φορολογούμενοι εντός του 2014 προκειμένου να στηρίξουν τα έσοδα του νέου προϋπολογισμού, ο οποίος σήμερα δίνεται στη δημοσιότητα. 
Πρόκειται για φόρους που έχουν ήδη θεσπιστεί αλλά τα εισπρακτικά τους αποτελέσματα θα φανούν εντός του επόμενου έτους.
Ας τους δούμε με τη σειρά:
-κατάργηση των φοροαπαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων. Από τα φετινά εισοδήματα καταργήθηκαν απαλλαγές όπως αυτές για τη δαπάνη ενοικίου κύριας κατοικίας, ενοικίου παιδιών που σπουδάζουν σε άλλη πόλη από αυτήν της κύριας κατοικίας, τόκων στεγαστικών δανείων απόκτησης πρώτης κατοικίας
-θέσπιση συντελεστή 26% από το πρώτο ευρώ για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Οι τελευταίοι είχαν αφορολόγητο όριο 5.000 ευρώ. Επίσης ο ίδιος συντελεστής 26% θεσπίζεται και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ΟΕ και ΕΕ ενώ για τα περυσινά εισοδήματα ήταν 20%, δηλαδή επέρχεται μια αύξηση έξι εκατοστιαίων μονάδων.


«Ανάθεμα σε Πόλη»: Ο πρώτος προσωπικός δίσκος του Πρεβεζάνου λαουτιέρη και τραγουδιστή Μιχάλη Ζάμπα

Τον πρώτο του προσωπικό δίσκο κυκλοφορεί ο «δικός μας» Μιχάλης Ζάμπας, με τίτλο «Ανάθεμα σε Πόλη» και με αφορμή την κυκλοφορία του δίσκου ο Μιχάλης μίλησε στο Musicpaper.gr και τον Σωτήρη Μπέκα για τα πρώτα βήματά του στο χώρο της μουσικής, τις επιρροές του, τη συνεργασία με τη Δόμνα Σαμίου, αλλά και την πρώτη ολοκληρωμένη προσωπική του δουλειά. Εμείς να του ευχηθούμε να συνεχίσει με την ίδια όρεξη και δημιουργικότητα!
Ακολουθεί η συνέντευξη στο musicpaper.gr:
«Ο Μιχάλης Ζάμπας είναι τραγουδιστής και μουσικός, από τους πιο αξιόλογους της νέας γενιάς, με φωνή και προσωπικό ενδιαφέρον που καλύπτει ένα ευρύ ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. Συνεργάτης της Δόμνας Σαμίου, στην τελευταία φάση της δισκογραφίας της, αλλά και με τον εξαιρετικό κλαρινίστα, Θοδωρή Γεωργόπουλο, με τον οποίο από κοινού έχουν συστήσει την εταιρία Πολιτισμού «Ελλοπία», που έχει προβεί σε σημαντικές πρωτοβουλίες και εκδόσεις.

Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;
Η καταγωγή μου είναι από την Πρέβεζα κι έχω μεγαλώσει εκεί. Από μόνος μου, κάποια στιγμή ζήτησα από τον πατέρα μου να μάθω βιολί, στα οκτώ μου χρόνια. Ξεκίνησα με κλασικό βιολί στο Δημοτικό Ωδείο της Πρέβεζας, έκανα δύο χρόνια και κατόπιν μια Μεγάλη Πέμπτη στην εκκλησία, το μάτι μου έπεσε πάνω στους ψάλτες. Μόλις τελείωσε η Ακολουθία πλησίασα το Αναλόγιο και άρχισα να παρατηρώ τα βιβλία που είχαν κάτι. ακαταλαβίστικα γράμματα. Επειδή ο παππάς της εκκλησίας ήταν γνωστός μας πήρα το θάρρος να ρωτήσω τι ήταν όλα αυτά και μου απάντησε πως «αυτή είναι βυζαντινή μουσική, αυτή που διαβάζουν οι ψάλτες». Αυτομάτως είπα πως «θέλω να μάθω αυτή τη μουσική». Έτσι, με έστειλαν στη Σχολή της Μητρόπολης Πρεβέζης και από εκεί άνοιξε ένας καινούργιος κόσμος για εμένα. Ασχολήθηκα μόνο με τη βυζαντινή και παράτησα το βιολί και τις κλασικές σπουδές.

Το 38% των ελλήνων δανείζεται για να πληρώσει λογαριασμούς

Τον χαμηλότερο βαθμό ανταπόκρισης στις οικονομικές τους υποχρεώσεις σε σύνολο 21 χωρών παρουσιάζουν οι πολίτες στην Ελλάδα. 

Σύμφωνα με έρευνα της ολλανδικής εταιρείας έρευνας αγοράς Trendbox για λογαριασμό της διεθνούς εισπρακτικής εταιρείας Intrum Justitia, πάνω από το 40% των ερωτηθέντων Ελλήνων δηλώνει ότι δεν έχει αρκετά χρήματα για μια αξιοπρεπή διαβίωση, μεταδίδει η Deutsche Welle.
Το ίδιο υψηλό είναι το ποσοστό που εξετάζει το ενδεχόμενο να μεταναστεύσει. 
Το 38% δανείζεται χρήματα για να πληρώσει τους λογαριασμούς του. Συνήθως αυτοί απευθύνονται σε μέλη της οικογενείας τους και σε φίλους, ενώ πολλοί επιβαρύνουν δυσανάλογα τις πιστωτικές τους κάρτες. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό στην Ευρώπη, αναφέρουν οι συντελεστές της έρευνας.
Το 67% συμφωνεί ότι οι λογαριασμοί θα πρέπει να εξοφλούνται εμπρόθεσμα, ωστόσο το 57% αντιμετωπίζει δυσκολίες στο να αντεπεξέρχεται κάθε μήνα στις υποχρεώσεις του.
Η απώλεια της θέσης εργασίας και οι περικοπές στους μισθούς είναι μακράν οι κυριότεροι λόγοι των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αλλά και άλλοι Ευρωπαίοι. Ως εξίσου σημαντικός λόγος αναφέρεται η αύξηση της φορολογίας (εισοδήματος, ΦΠΑ κ.ά.) και οι τιμές του πετρελαίου.
Μόνο το ένα τρίτο των ερωτηθέντων αισθάνεται ότι έχει τον έλεγχο των οικονομικών του. Οι επτά στους δέκα πιστεύουν ότι περισσότερο από το 50% των συμπατριωτών τους αδυνατεί να πληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του.
Οι περισσότεροι λογαριασμοί που μένουν απλήρωτοι ή εξοφλούνται εκπρόθεσμα είναι οι λογαριασμοί των εταιρειών κοινής ωφέλειας και τα πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ, αναφέρεται στο πόρισμα της έρευνας.
Η έλλειψη ρευστότητας έχει ως αποτέλεσμα οι Έλληνες να παρουσιάζουν έναν από τους χαμηλότερους βαθμούς αποταμίευσης σε όλη την Ευρώπη. Το ποσοστό των Ελλήνων που αποταμιεύουν ένα σταθερό ποσό μηνιαίως μόλις που φτάνει το 16%, αναφέρει η Trendbox.

ΠΗΓΗ: www.euro2day.gr