Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017

ΟΑΕΔ: Παράταση ως τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου στο πρόγραμμα για προσλήψεις 10.000 ανέργων

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΑΕΔ, νέα παράταση δίνεται στη διαδικασία υποβολής αιτήσεων στο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας από 30 έως 49 ετών, με νέα οριστική καταληκτική ημερομηνία τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, ώρα 15:00. 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα περιγράφονται στη δημόσια πρόσκληση που έχει δημοσιευτεί στο πρόγραμμα «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» και στο site του Οργανισμού.

Παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου

Το Υπουργείο Οικονομικών αναγνωρίζοντας  τα προβλήματα που προκλήθηκαν ανά την επικράτεια ύστερα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων, προχωρά στην παράταση πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για τέσσερις ακόμα ημέρες μέχρι και την Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017.

Διευκρινίζεται ότι η παράταση αφορά αποκλειστικά στην πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και όχι στην κατάθεση πινακίδων.

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική εφαρμογή για κλείσιμο ραντεβού στο Νοσοκομείο Χατζηκώστα

Το Νοσοκομείο μας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή για κλείσιμο ραντεβού ηλεκτρονικά στα Εξωτερικά και Απογευματινά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας είναι  στη διάθεση των πολιτών.
Οι πολίτες, οι οποίοι επιθυμούν να κλείσουν ραντεβού για εξέταση στο Νοσοκομείο μας (σε πρώτη φάση MONO για το 1ο τετράμηνο του 2017) δεν έχουν παρά να επισκεφθούν την Ιστοσελίδα του Νοσοκομείου https://www.gni-hatzikosta.gr/  και να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.
Τη πρώτη φορά είναι αναγκαία η εισαγωγή του αριθμού ΑΜΚΑ και του αριθμού βιβλιαρίου ή ΑΦΜ του ασθενή.

Πληροφορίες και οδηγίες θα βρίσκονται αναρτημένες στην ίδια ιστοσελίδα.

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Ηπειρώτη συγγραφέα Δημήτρη Βλαχοπάνου ''Ισαάκ Μιζάν-αριθμός βραχίονα 182641''

Δημήτρης Βλαχοπάνος
Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Άπειρος Χώρα το μυθιστόρημα του Δημήτρη Βλαχοπάνου  «Ισαάκ Μιζάν – αριθμός βραχίονα 182641». Το βιβλίο ιστορεί την τραγική πορεία του τελευταίου Εβραίου της Άρτας Ισαάκ Μιζάν από τη γενέτειρά του στα στρατόπεδα ομήρων του Άουσβιτς – Μπιρκενάου, Μπέργκεν – Μπέλζεν κλπ. Μέσα, ωστόσο, από την περιπέτεια του ήρωα του αφηγήματος και μαζί του των Εβραίων της Άρτας αναδεικνύεται το εφιαλτικό οδοιπορικό των Εβραίων της χώρας μας, ιδίως όμως των Ιωαννίνων, της Πρέβεζας, της Κέρκυρας, της Θεσσαλονίκης κλπ. Αναδεικνύεται ταυτόχρονα και μια πλευρά της τοπικής ιστορίας, αρκετά ενδιαφέρουσα και αρκετά υποτιμημένη, ωστόσο.  
Ο Ισαάκ Μιζάν γεννήθηκε στην Άρτα το 1927, όπου και έζησε ως το 1961. Ήταν το τελευταίο από τα έξι παιδιά της οικογένειας Ιωσήφ και Ανέτας Μιζάν. Το Μάρτη του 1944 συνελήφθη μαζί με άλλους 351 Εβραίους της Άρτας και μεταφέρθηκε στο στρατόπεδο Άουσβιτς – Μπιρκενάου, όπου γνώρισε το φρικτό πρόσωπο της  ναζιστικής κτηνωδίας. Στη συνέχεια πήρε το δρόμο για άλλα στρατόπεδα στο εσωτερικό της Γερμανίας, για να καταλήξει στο Μπέργκεν – Μπέλζεν. Ανήκει στους ελάχιστους επιζήσαντες. Επέστρεψε στην Ελλάδα και στην Άρτα  τον Αύγουστο του 1945. Από τα δώδεκα μέλη της οικογένειας Μιζάν που «ταξίδεψαν» για το Άουσβιτς – Μπιρκενάου σώθηκαν και επέστρεψαν μόνο τρεις. Ο Ισαάκ Μιζάν ζει σήμερα στην Άνω Γλυφάδα.
Η ιστορία του, μέρος της ιστορίας εκατομμυρίων ομήρων Εβραίων, οι οποίοι μαρτύρησαν και εξοντώθηκαν μέσα στα εργοστάσια της κτηνωδίας και του θανάτου που επινόησε και έστησε το ναζιστικό χιτλερικό κράτος της Γερμανίας, είναι ένας ζωντανός καθρέφτης του νεότερου κόσμου. Με πολλαπλές αναγνώσεις και ποικίλα μηνύματα. Μα πάνω απ’ όλα με την ακαταμάχητη ανάγκη να κρατάμε όρθια την ψυχή μας μέσα στους φοβερούς κατακλυσμούς της σύγχρονης εποχής, ανασύροντας και ανεβάζοντας στο υψηλότερο σκαλοπάτι την αξία του ανθρώπου. Του ανθρώπου που άντεξε την ακραία βία και τη φρίκη του άλλου ανθρώπου, του ανθρώπου κτήνους.

Πρώτη παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Εβραϊκού Ολοκαυτώματος, στην Πνευματική Στέγη του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου «Ο Σκουφάς» Άρτας. Θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα παρουσιάσεις στην Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και άλλες πόλεις της χώρας. 

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για υποβολή προτάσεων στο "Ήπειρος 2014-2020" για τον Εξοπλισμό Εργαστηρίων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα πρόκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου, για την υποβολή προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ήπειρος", στον Άξονα Προτεραιότητας 4 "Ενίσχυση υποδομών Εκπαίδευσης, Υγείας και Πρόνοιας" με τίτλο "Εξοπλισμός εργαστηρίων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης".  Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι οι φορείς Γ΄ βάθμιας εκπαίδευσης Περιφέρειας Ηπείρου, ήτοι Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ΤΕΙ Ηπείρου, Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων, Ειδικοί Λογαριασμοί αυτών. 
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης παρέχεται η δυνατότητα χρηματοδότησης της αναβάθμισης, συμπλήρωσης, επέκτασης και αντικατάστασης του εργαστηριακού εξοπλισμού των Ιδρυμάτων (Σχολών, Τμημάτων, θεσμοθετημένων εργαστηρίων αυτών), για την κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η ενδεικτική κατανομή συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης, ανέρχεται σε 4.400.000 ευρώ, ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων πράξεων ορίζεται το ποσό των 3.100.000 ευρώ.
Η περίοδος υποβολής προτάσεων, είναι από  20/01/2017 έως   10/03/2017 και ώρα 14.00.


ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Η Αδελφότητα Ηπειρωτών Αργυρούπολης κόβει τη Πίτα της και γλεντάει τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα προσέλευσης 13:30, στο κέντρο διασκέδασης ETAL CLUB, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 120, στάση ΜΕΤΡΟ Αργυρούπολης

Ανακοίνωση
Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και ο ετήσιος χορός του Συλλόγου θα πραγματοποιηθούν Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα προσέλευσης 13:30, στο κέντρο διασκέδασης ETAL CLUB, στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης 120, στάση ΜΕΤΡΟ Αργυρούπολης.
Τιμή πρόσκλησης 17 ευρώ (με φαγητό, ποτά και ζωντανή μουσική)
Τηλ. Επικοινωνίας συλ.: 6979917949
κέντρου 210 9945691, 210 9763681


Τo Δ.Σ της Αδελφότητας Ηπειρωτών Αργυρούπολης

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων, οι οποίοι μετέφεραν με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, 22 κιλά και 300 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, με σκοπό τη διακίνηση

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, οδήγησαν στη σύλληψη δυο υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 31 και 34 χρονών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εισαγωγής στη χώρα, μεταφοράς, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, της παράνομης εισόδου καθώς και παραβάσεων του ΚΟΚ.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (09-01-2017) νωρίς το πρωί, συνελήφθησαν στην είσοδο της Περιφερειακής Οδού Ιωαννίνων, οι δύο προαναφερόμενοι.
Ειδικότερα, οι δράστες, οι οποίοι επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μετέφεραν με αυτό, προς το εσωτερικό της χώρας, τρεις σάκους, που περιείχαν εννέα δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (22.300) γραμμαρίων.
Η παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τρία κινητά τηλέφωνα, κατασχέθηκαν.
Την προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ενώ οι συλληφθέντες με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Κοπή πίτας Δήμου Πωγωνίου στην Αθήνα

Φωτό: Κατερίνα Μπάτσου
Ο Δήμος Πωγωνίου και η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων και Ενώσεων Επαρχίας Πωγωνίου έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτας, την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017, στο ξενοδοχείο "ΧΙΛΤΟΝ" στην Αθήνα.

Η Ομοσπονδία Αδελφοτήτων Καλαμά Ιωαννίνων, κόβει τη Πίτα της, την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017, ώρα 10.30' το πρωί, στα γραφεία της , Κολωνού 48, 1ος όροφος. Μεταξουργείο


Πήραν την «ανηφόρα» οι τιμές στα καύσιμα

«Φωτιά» έβαλε στις τιμές των καυσίμων η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει αυτήν την περίοδο την φορολογία, γεγονός που σημαίνει πως η βενζίνη «ανέβηκε» 5 λεπτά του ευρώ, το πετρέλαιο κίνησης 11 και το υγραέριο 10 λεπτά!
Η κατάσταση επιδεινώνεται και από την αύξηση των τιμών των καυσίμων στις διεθνείς αγορές, όχι τόσο όμως για να δικαιολογείται απολύτως η άνοδος αυτή που παρατηρείται στη χώρα μας, επιχείρημα στο οποίο βασίζεται η κυβερνητική ρητορική.
Όπως σημειώνουν σήμερα «Τα Νέα», η διεθνής τιμή των καυσίμων επηρεάζει την τελική τους τιμή μόνο κατά το 30% περίπου, ενώ αντίθετα, το 72% της λιανικής τιμής της βενζίνης στην Ελλάδα διαμορφώνεται από φόρους, την ώρα που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην ΕΕ είναι στο 66%.

ΟΑΕΔ: Τελευταία μέρα σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου για τις αιτήσεις στο πρόγραμμα απασχόλησης 10.000 ανέργων

Λήγει σήμερα Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και ώρα 15:00, η παράταση που έχει δώσει ο ΟΑΕΔ για την υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης για συμμετοχή στο ειδικό πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών.
To «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση 2014 -2020 (ΕΠ ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ)» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Οι λεπτομέρειες και οι όροι υλοποίησης του προγράμματος, που προσδιορίζονται από τις νέες διαδικασίες διαχείρισης και ελέγχου του ΕΣΠΑ, περιγράφονται στη Δημόσια Πρόσκληση, No 12/2016, η οποία έχει δημοσιευτεί στο Πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και είναι αναρτημένη στις ιστοσελίδες του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr ), του ΕΣΠΑ www.espa.gr  και στην ιστοσελίδα www.ependyseis.gr

Μέχρι και σήμερα για τα τέλη κυκλοφορίας

Από την Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα τέλη θα κοστίζουν στο διπλάσιο.

Μέχρι και σήμερα θα πρέπει πληρωθούν τα τέλη κυκλοφορίας του 2017 για τα ΙΧ αυτοκίνητα και τις μοτοσυκλέτες, καθώς λήγει η παράταση που δόθηκε για την πληρωμή τους, καθώς και για την κατάθεση πινακίδων στις εφορίες.
Από αύριο Τρίτη 10 Ιανουαρίου τα τέλη θα κοστίζουν στο διπλάσιο.
Η έκδοση των νέων τελών γίνεται μέσω Taxisnet.
Στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης πρέπει να κάνει είσοδο με τους κωδικούς τους για να μεταφερθεί στην σελίδα «κατάσταση οχημάτων». Στην επιλογή «Εκτύπωση Τελών Κυκλοφορίας» βγαίνουν τα τέλη για τα αυτοκίνητα που εμφανίζονται να βρίσκονται σε κίνηση.
Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνει κλικ στο πεδίο «Εκτύπωση» και με τον κωδικό «ταυτότητα οφειλής» να πληρώσει μέσω τραπέζης τα νέα τέλη.

ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Με γκολ του Τζημόπουλου, «άλωσε»  την Τούμπα

Ο ΠΑΣ Γιάννινα με γκολ του Τζημόπουλου, κατάφερε να «δραπετεύσει» με τους τρεις βαθμούς από την Τούμπα.
Ο Πασχαλάκης «κατέβασε ρολά» στην Τούμπα, κράτησε τον ΠΑΟΚ στο μηδέν.
Ο «δικέφαλος» μπήκε δυνατά στο ματς, ωστόσο οπότε χρειάστηκε ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ δήλωσε παρών.
Στο 17΄ ο Τζημόπουλος μετά από κόρνερ, εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με γυριστό σουτ έκανε το 1-0 για τον ΠΑΣ Γιάννινα.

ΠΑΟΚ (Β. Ίβιτς): Γλύκος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λέοβατς, Μάτος, Κάνιας, Τσίμιροτ (67' Μυστακίδης), Μπίσεσβαρ, Πέλκας (84' Περέιρα), Κάμπος, Κουλούρης (61' Αθανασιάδης)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Σκόνδρας, Ναδάλες, Λίλα (28' λ.τρ. Γαρουφαλιάς, 76' λ.τρ. Μαμπουλού), Κοζορώνης, Καρανίκας, Κούτρης, Γιάκος (89' Μπουκουβάλας), Ακόστα.

Η Αδελφότητα Δεσποτικού Ιωαννίνων Αθήνας, κόβει τη Πίτα της και γλεντάει, τη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017, ώρα 12.00', στο κέντρο Γκαζοχώρι, Δεκελέων 6, στο Γκάζι