Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Γ΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΟΝΙΤΣΑ - ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ 1 - 3

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Α΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΑΛΠΑΚΙ - ΑΣΒΕΣΤΟΧΩΡΙ 1 - 1

ΟΤΑ: Τροπολογία για τη ρύθμιση χρεών


Με τροπολογία, που κατατέθηκε στη Βουλή ρυθμίζονται οι οφειλές από δάνεια, που έλαβαν οι υπερχρεωμένοι ΟΤΑ, οι επιχειρήσεις και τα νομικά τους πρόσωπα, ενώ επιλύεται και το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Πρόκειται για τροπολογία του σχεδίου νόμου «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, στελέχωση των ελεγκτικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του υπουργείου Οικονομικών».

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών, με την τροπολογία «δίνεται η δυνατότητα στο ΔΣ του Τ.Π. & Δανείων να ρυθμίζει οφειλές από δάνεια που έχει χορηγήσει στους δήμους και τις πρώην κοινότητες, ή τους καθολικούς διαδόχους αυτών, καθώς και στις Περιφέρειες, κατόπιν αιτήσεώς τους. Συγκεκριμένα, ρυθμίζεται το σύνολο των υποχρεώσεων που απορρέουν από τις δανειακές συμβάσεις, δηλαδή κεφάλαιο, τόκοι, τόκοι υπερημερίας, και λοιπές επιβαρύνσεις με ταυτόχρονη τη δυνατότητα εξόφλησης των οφειλών αυτών με συνομολόγηση νέου δανείου για το σκοπό αυτό».

ΧΑΔΑ: Σε ποιες Περιφέρειες έκλεισαν


Αναλυτικά στοιχεία για τους 161 χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) που έκλεισαν στο διάστημα Απριλίου-Δεκεμβρίου 2010, διαβιβάστηκαν στη Βουλή από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Αποκέντρωσης κ. Γεώργιο Ντόλιο.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα έκλεισαν
22 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, 6 ΧΑΔΑ στην Αττική,
12 στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου,
32 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας,
15 στην Κεντρική Μακεδονία,
26 στην Ήπειρο,
3 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Ιονίου,
2 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Κρήτης,
12 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου,
21 ΧΑΔΑ στην Πελοπόννησο και
10 ΧΑΔΑ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος.
Δεν αναφέρεται κλείσιμο ΧΑΔΑ στις Περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας.

Τα στοιχεία διαβιβάστηκαν στη Βουλή ύστερα από σχετικό αίτημα του βουλευτή της ΝΔ κ. Νίκου Νικολόπουλου.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: "Διέξοδος από την κρίση με ανάπτυξη"


«Δεν ζητάμε κάθε τόσο εκλογές» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας σε εκδήλωση της Εταιρίας Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων, όπου ανέπτυξε και τις προτάσεις του για την έξοδο από την κρίση.

Ο κ. Σαμαράς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την επιλογή του μνημονίου και γιατί με την πολιτική της «βύθισε την χώρα σε έναν φαύλο κύκλο συνεχούς ύφεσης» χωρίς διέξοδο.

Κατόπιν έδωσε το δικό του αδρό περίγραμμα, αυτό που το ονόμασε «διέξοδος από την κρίση με Ανάκαμψη και Ανάπτυξη» λέγοντας ότι πρέπει,
«πρώτον, να πολεμήσουμε την ύφεση με μέτρα μηχανικού ή ελάχιστου δημοσιονομικού κόστους.
Δεύτερον, μέτρα που εξασφαλίζουν ρευστότητα. Πριν απ’ όλα, να δώσει το κράτος, κατά απόλυτη προτεραιότητα, αυτά που χρωστά στις επιχειρήσεις. Τρίτον, μεγάλη φορολογική μεταρρύθμιση.
Τέταρτον, να μειώσουμε σταδιακά τις ασφαλιστικές εισφορές. Γιατί το μη μισθολογικό εργοδοτικό κόστος στην Ελλάδα είναι εκείνο που επιβαρύνει κυρίως την ανταγωνιστικότητα.
Πέμπτον, να τολμήσουμε όλες εκείνες τις αληθινές διαρθρωτικές αλλαγές που θα ξεμπλοκάρουν την ελληνική οικονομία και κυρίως θα πλήξουν τη γραφειοκρατία και έκτον, να στηρίξουμε την επιχειρηματικότητα - όχι να την τιμωρούμε.

Και κάτι τελευταίο: Κλαδικά Αναπτυξιακά προγράμματα».

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στο θέμα των εκλογών λέγοντας: «Δεν ζητάμε εκλογές κάθε τόσο.
Δεν βιαζόμαστε να «αρπάξουμε» την κυβέρνηση, πάση θυσία, για να κυβερνήσουμε ένα-δύο τέρμινα.
Χτίζουμε μια κοινωνική πλειοψηφία και μια λαϊκή εντολή για να αλλάξουμε την Πατρίδα μας».

«Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε τον κόσμο των επιχειρήσεων πρωταγωνιστή» κατέληξε ο κ. Σαμαράς

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Αποφάσεις Περιφερειακού Συμβουλίου


Από τη Γραμματεία του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο στη χθεσινή του συνεδρίαση:

1. α) Ενέκρινε το άνοιγμα νέων τραπεζικών λογαριασμών από την κάθε Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Ηπείρου κατ’ αντιστοιχία και στην αυτή Τράπεζα των τηρουμένων τραπεζικών λογαριασμών από τις πρώην Ν.Α. Ιωαννίνων, Άρτας, Θεσπρωτίας, Πρέβεζας, προς μεταφορά των χρηματικών διαθεσίμων.

β) Εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη για ορισμό υπαλλήλων για κίνηση των αντίστοιχων λογαριασμών

2. Προενέκρινε την ένταξη του έργου «Αποκατάσταση ζημιάς πρανούς τμήματος της οδού Άσσου - Πολυστάφυλλου της 8ης Επαρχιακής οδού Ν. Πρέβεζας», στο Πρόγραμμα ΚΑΠ

3. Εξουσιοδότησε τους Αντιπεριφερειάρχες των Π.Ε. για τη μίσθωση ιδιωτικών μηχανημάτων για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

4. Επέλεξε τον κ. Οικονόμου Απόστολο, δικηγόρο Ιωαννίνων, για τη θέση του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ηπείρου.

ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Επανέρχονται τα Πειραματικά - Πρότυπα σχολεία από το Σεπτέμβριο


Κανονικά θα λειτουργήσουν από την επόμενη σχολική χρονιά τα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία, καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να επαναφέρει και να αναβαθμίσει το θεσμό που είχε καταργηθεί από το 1980.

Με σχέδιο νόμου που θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή, προβλέπεται η πλήρης αναμόρφωση του θεσμού, καθώς κρίνεται πως κακώς καταργήθηκε η σύνδεση όλων των Πειραματικών Σχολείων με τα πανεπιστήμια, αλλά και η ίδρυση νέων Πειραματικών Σχολείων σε περιοχές της χώρας όπου υπάρχουν πανεπιστημιακά τμήματα, όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία».

ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ: «Μόνοι μας πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας»


Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, κα Ντόρα Μπακογιάννη σε ανακοίνωσή της έκανε λόγο για «δικαίωση» σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, αν και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σώσει τον εαυτό της, προχωρώντας σε μεταρρυθμίσεις.

«Οι χθεσινές εξελίξεις δικαίωσαν τη Δημοκρατική Συμμαχία που έλεγε ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο η Ευρώπη θα μας βοηθήσει. Θέλω όμως να είμαστε ξεκάθαροι. Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει, μόνοι μας πρέπει να σώσουμε τον εαυτό μας. Πρέπει άμεσα να συνεννοηθούμε να προχωρήσουν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις, οι αποκρατικοποιήσεις, η μείωση του δημόσιου τομέα και η στήριξη της ελληνικής οικονομίας. Πρώτη πράξη ευθύνης του πολιτικού συστήματος θα είναι το σχέδιο ανόρθωσης της χώρας να ψηφιστεί από 180 βουλευτές στη Βουλή, όπως έχουμε προτείνει».

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: «Το μνημόνιο μας βουλιάζει στην παγίδα του χρέους»


Ο κ. Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε επιφυλακτικός, σχετικά με τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε.
«Καλό είναι να μη βιαστούν όσοι θέλουν να πανηγυρίσουν» δήλωσε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα και ο ελληνικός λαός πρέπει να γνωρίζει ότι η επιμήκυνση των 110 δις δίνεται ως αντάλλαγμα με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και με νέα Μνημόνια και νέα βάρη στον ελληνικό λαό.

Ενόψει της επερχόμενης Συνόδου Κορυφής της 25ης Μαρτίου, ο κ. Τσίπρας καλεί την κυβέρνηση «να μην απολέσει το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί. Να μη συμφωνήσει για το Ευρωπαϊκό Μνημόνιο, για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας, να μη δώσει στην κα Μέρκελ αυτό που ζητά, με αντάλλαγμα το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και νέα βάρη στον ελληνικό λαό».

«Αυτός ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Ο δρόμος του Μνημονίου και της λιτότητας είναι δρόμος που μας βουλιάζει ακόμα πιο βαθιά στην παγίδα του χρέους» καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο κ. Τσίπρας

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: «Έρχονται νέα, σαρωτικά μέτρα»


Η γενική γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, κα Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της τόνισε:
«Σας υπενθυμίζουμε, ότι το ΚΚΕ εδώ και πολλές μέρες λέει, ότι κάποια συμφωνία θα επέλθει. Δεν πιστέψαμε ούτε λεπτό αυτό το κατασκευασμένο θρίλερ που δημιουργήθηκε, ότι πια τα πράγματα για την Ελλάδα είναι ή του ύψους ή του βάθους στην ΕΕ και ο κ. Παπανδρέου ως άλλος "Κολοκοτρώνης" θα δώσει μία μάχη για να την κερδίσει. Ο πρωθυπουργός, βεβαίως, εμφανίζεται πολύ ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και για την "περήφανη" νίκη που σημείωσε».

«Ξεκαθαρίζουμε το εξής» συνέχισε η κα Παπαρήγα: «Υπάρχει μια συμφωνία αντιδραστικότατη. Σε αυτή τη συμφωνία - λέει ψέματα ο πρωθυπουργός -προβλέπονται νέα σαρωτικά μέτρα. Από την αρχή ξανά το συνταξιοδοτικό, ξανά οι εργασιακές σχέσεις, ξανά οι μισθοί και τα μεροκάματα και πλήρης ιδιωτικοποίηση των πάντων, ΔΕΗ, ΟΤΕ».

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Ναι μεν, αλλά»


Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μίλησε για μια «νέα ευκαιρία», σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της χθεσινής Συνόδου Κορυφής, αν και αμφισβητεί την ικανότητα της κυβέρνησης να χειριστεί αυτή την ευκαιρία.

«Από την Ευρώπη μπορεί να μην πετύχαμε το μάξιμουμ των επιδιώξεων μας», τονίζει ο κ. Καρατζαφέρης, «αλλά πήραμε πολλά περισσότερα από όσα υπολόγιζαν οι πεσιμιστές.
Το θέμα είναι τώρα ποιος θα διαχειριστεί τη νέα ευκαιρία που μας δόθηκε.
Προφανώς η δομή αυτής της κυβέρνησης που απέτυχε παταγωδώς στο δεκάμηνο του Μνημονίου, δεν αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδος, που τόσο έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός».

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ: Αντισυνταγματική η έκτακτη εισφορά του 2009


Το Συμβούλιο της Επικράτειας έκρινε αντισυνταγματική την έκτακτη εισφορά του 2009, για εισοδήματα του 2007, λόγω παραβίασης του νόμου για την περιορισμένη αναδρομικότητα των φόρων.

Θεωρητικά λοιπόν, όσοι φορολογούμενοι έχουν πληρώσει το φόρο και κάνουν προσφυγή, μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους πίσω. Ωστόσο, όπως εξήγησε στην εκπομπή Mega- Σαββατοκύριακο ο δικηγόρος κ. Πιτσιλής, οι φορολογούμενοι είναι μάλλον απίθανο να δουν το χρώμα του χρήματος, ακόμη και αν δικαιωθούν, καθώς το πιο πιθανό σενάριο είναι να επιβάλει το κράτος νέα έκτακτη εισφορά, προκειμένου να συμψηφίσει την παλιά.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ: Παρέμβαση του εισαγγελέα για τις φήμες περί χρεοκοπίας της χώρας σε sites και blogs


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας προκάλεσαν αναρτήσεις στο Διαδίκτυο -κυρίως σε blogs- για χρεοκοπία της χώρας στις 25 Μαρτίου.

Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, κα Ελένη Ράικου, διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα.

Ο εισαγγελέας, που θα διενεργήσει την έρευνα, έχει εντολή να εξακριβώσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και να εντοπίσει τους υπευθύνους.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ: Επεκτείνεται το μέτρο και στα αγροτικά αυτοκίνητα


Το μέτρο της απόσυρσης αυτοκινήτων επεκτείνεται και σε όσους επιθυμούν να αγοράσουν καινούρια φορτηγά μεικτού βάρους έως 3,5 τόνους, σύμφωνα με την προσθήκη διάταξης στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Οι διατάξεις αυτές εφαρμόζονται μόνο για αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1998 και για τα οποία έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας του έτους εντός του οποίου γίνεται η διαγραφή, καθώς και τυχόν οφειλόμενων προηγούμενων ετών.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ


ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ- Β΄ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Α΄ΟΜΙΛΟΣ
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΩΡΑ: 16:00 μ. μ.



ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΑΜΟΥ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΄95


ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟ - ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΣ

Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Συμφωνία … αλλά με «σκληρά» ανταλλάγματα


Ύστερα από μία μαραθώνια συνεδρίαση, ο πρωθυπουργός, κ. Γιώργος Παπανδρέου, παραχώρησε συνέντευξη Τύπου.
Κατά τη διάρκεια των δηλώσεων έκανε λόγο για μία επιτυχή μάχη που απ’ ό,τι φαίνεται κατακτήθηκε με κάποια «σκληρά» ανταλλάγματα, τα οποία απαίτησε η Γερμανίδα Καγκελάριος, κα Άνγκελα Μέρκελ.

Η ελληνική πλευρά «κέρδισε» την επιμήκυνση των χρονικών ορίων απόσβεσης του «περίφημου» δανείου των 110 δισεκατομμυρίων ευρώ στα διπλάσια χρόνια (7,5).
Ακόμη, επέτυχε μείωση επιτοκίων επί του συνολικού δανείου κατά 100 μονάδες βάσης, δηλαδή μείωση των spread που πληρώνουμε κατά 30% πιο ακριβά, με κέρδος 6 δισεκατομμύρια ευρώ.

Ως αντάλλαγμα η κυβέρνηση θα πρέπει να προχωρήσει σε μεγάλης έκτασης ιδιωτικοποιήσεις, οι οποίες θα επιφέρουν 50 δισεκατομμύρια ευρώ προκειμένου να μειωθεί το ελληνικό χρέος.
Αεροδρόμια, λιμάνια, συγκοινωνίες, δίκτυα ενέργειας, τηλεπικοινωνίες, αλλά και κερδοφόρες ΔΕΚΟ είναι πρώτα στην λίστα για ιδιωτικοποίηση.