Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σύλλογος Ηπειρωτών αστυνομικών και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη διοργανώνει Ηπειρώτικο πανηγύρι το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, στην Πανεπιστημούπολη Ζωγράφου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: «Σκληρή δουλειά για να δώσουμε χειροπιαστή ελπίδα στον λαό»

Στη δυσκολότερη περίοδο της μεταπολιτευτικής της ιστορίας της  χώρας ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης, ο κ. Αντώνης Σαμαράς. Ορκίστηκε πρωθυπουργός της Ελλάδας στις 5:00 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο και τίθεται επικεφαλής της κυβέρνησης τριμερούς συνασπισμού. Στις 19:00 ο νέος πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Βουλή όπου θα έχει συνάντηση με τους δύο αρχηγούς τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Κουβέλη καθώς και με τον υπηρεσιακό υπουργό Οικομικών κ. Γ. Ζανιά ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στο Eurogroup της Πέμπτης.

Άνοιγμα σε ενεργούς πολίτες, ανασυγκρότηση σε νέα βάση, καθαρή πράσινη, κοινωνική κι ευρωπαϊκή ταυτότητα

Δήλωση του Νίκου Χρυσόγελου, ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων / Ομάδα των Πράσινων στο Ευρωκοινοβούλιο για την ανάγκη ανασυγκρότησης του πράσινου χώρου:
«Είναι σαφές ότι το εκλογικό αποτέλεσμα για τους Οικολόγους Πράσινους ήταν στις 17 Ιουνίου το χειρότερο δυνατόν. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η πόλωση, η υιοθέτηση εύκολων “μηνυμάτων” στη συζήτηση, η οργή της κοινωνίας και η διάθεση τιμωρίας. Όπως όμως έδειξαν και τα τελικά εκλογικά αποτελέσματα η οργή δεν θα προσφέρει βιώσιμη λύση αν δεν μετατραπεί σε συνειδητή διάθεση αλλαγών με κοινωνικά δίκαιο και ισορροπημένο τρόπο όλων των πολιτικών, καταστάσεων και αξιών που οδήγησαν τη χώρα στην χρεοκοπία.

Σταδιακά η ανάπτυξη κλιμακίου Canadair στο Άκτιο

Τη μόνιμη στάθμευση στο αεροδρόμιο του Ακτίου, δύο πυροσβεστικών αεροσκαφών Canadair για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, είχε ζητήσει με έγγραφό του προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης. Σήμερα ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος κ. Παναγιώτης Α. Μπονάτσος, απαντώντας στο έγγραφο του Περιφερειάρχη, κάνει γνωστό ότι «σύμφωνα με τον Επιχειρησιακό σχεδιασμό του Πυροσβεστικού Σώματος που προβλέπει την σταδιακή ανάπτυξη του Εθνικού εναέριου στόλου, το κλιμάκιο αεροσκαφών Canadair στο Άκτιο θα αναπτυχθεί με την αύξηση διαθεσιμότητας των αεροσκαφών από το ΓΕΑ».
Ο Αρχηγός αναφέρει ακόμη ότι «το Πυροσβεστικό Σώμα αντιλαμβάνεται την ανησυχία της Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας, γενικότερα σχετικά με το φαινόμενο των δασικών πυρκαγιών και μέσα στα πλαίσια πάντα των αρμοδιοτήτων του, αντιμετωπίζει θετικά και αξιολογεί όλες τις προτάσεις για την καλύτερη καταπολέμηση του φαινομένου».
Καταλήγοντας θεωρεί ουσιαστική και αναγκαία την συμμετοχή όλων των κοινωνικών δυνάμεων στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ: " Έκλεισε" Κολοβέτσιο

Στον ΠΑΣ Γιάννινα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Δημήτρης Κολοβέτσιος.
Η διοίκηση του ΠΑΣ είχε συμφωνήσει προφορικά με τον νεαρό αμυντικό ο οποίος δεν τα βρήκε με την ΑΕΛ στην ανανέωση της συνεργασίας τους.
Για τον Κολοβέτσιο είχε δείξει ενδιαφέρον ο ΠΑΟΚ χωρίς τελικά να φορέσει την φανέλα του "δικέφαλου". Ο Κολοβέτσιος την σεζόν που τελείωσε είχε 26 συμμετοχές με την φανέλα της ΑΕΛ και 2 γκολ.


ΠΗΓΗ: http://www.sport24.gr

Περί ανέμων και υδάτων

Tου Παπανικολάου Δημήτρη

Yπάρχει μία φράση που λένε στην Αμερική για εμάς, με ειρωνικό τόνο: «μετά τα φώτα του πολιτισμού, οι Έλληνες ανακάλυψαν το μεσημεριανό ύπνο!...», με σαφώς έντονα τα υπονοούμενα για την καλοπερασιά μας, μάλλον με φθονερή διάθεση, κατά τη δική μας φυσική άποψη.
Όλη αυτή η φιλοσοφία του Ρωμιού περί απόλαυσης της κάθε στιγμής, βασίζεται στην ανυπομονησία του, να μάθει τα πάντα. Στους δικούς του όμως ρυθμούς, μακριά από το άγχος και την πίεση, θυσιάζει υπέρ της προχειρότητας το αποτέλεσμα αν δεν μπορεί να τον αγγίξει κάτι, αυξάνοντας όμως έτσι, την έντονα επαναστατική μας διάθεση προς πρότυπα και κανόνες και τονίζοντας το δημιουργικό μας πνεύμα.
Αυτό το ταπεραμέντο λοιπόν, ενέπνευσε από πολύ μεγάλα πράγματα και πράξεις, μέχρι ολιγοσήμαντες δημιουργίες, που ωστόσο επηρέασαν κατά πολύ τη καθημερινότητα μας.
Ένα καλό παράδειγμα που αφορά το θέμα μας είναι η ελληνικότατη «εφεύρεση» του φραπέ! Μάλιστα, ο φραπέ είναι πιο ελληνικός από τον «ελληνικό», καθώς στην πραγματικότητα η καταγωγή του είναι τούρκικης προέλευσης, όπως πιθανότατα έχετε ακούσει από τους μεγαλύτερους. Μόλις κατά την περίοδο της δικτατορίας, καθιερώθηκε να ονομάζεται έτσι, για όχι και τόσο «επιστημονικούς» λόγουν.

Έρχεται «χαράτσι» 866 εκατ. ευρώ

Την «κρυάδα» των έξτρα φόρων που καλούνται να πληρώσουν φέτος ένοιωσαν σχεδόν επτά στους δέκα φορολογούμενους που υπέβαλαν από τους πρώτους ηλεκτρονικά τη φορολογική τους δήλωση και άρχισαν να παραλαμβάνουν τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστκά σημειώματα. Τα πρώτα 900.000 εκκαθαριστικά σημειώματα δείχνουν ότι περίπου 596.000 φορολογούμενοι θα κληθούν εντός των προσεχών εβδομάδων να πληρώσουν φόρους συνολικού ύψους 866 εκατομμυρίων ευρώ, δηλαδή 1.453 ευρώ ο καθένας κατά μέσο όρο.
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, φέτος αναμένεται να εισπραχθούν φόροι συνολικού ύψους 5,1 δισ. ευρώ από την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ πέρυσι από τις αντίστοιχες δηλώσεις εισπράχθηκε μόλις 1,1 δισ. ευρώ. Δηλαδή φέτος οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώσουν πενταπλάσιους φόρους.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 51χρονος ημεδαπός, για οφειλές προς το Δημόσιο

Εκκρεμούσαν σε βάρος του χρέη προς το δημόσιο ύψους 18.162,40 ευρώ

Συνελήφθη, χθες (19-06-2012) το πρωί, στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, 51χρονος ημεδαπός, έμπορος ηλεκτρικών ειδών, για μη καταβολή βεβαιωμένων οφειλών προς το Δημόσιο (μη απόδοση Φ.Π.Α.).
Ειδικότερα, σε βάρος του 51χρονου εκκρεμούσε παραγγελία του κ. Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος γιατί δεν είχε καταβάλει προς το Δημόσιο, ποσό αναλογούν σε Φ.Π.Α. συνολικού ύψους 18.162,40 ευρώ.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας.

18 εκ. ευρώ στους δήμους για δασοπυρόσβεση

Οι ΟΤΑ μπορούν πλέον να χρηματοδοτήσουν τα απαραίτητα έργα

 Με καθυστέρηση έλαβαν οι δήμοι της χώρας τις πιστώσεις ύψους 18.400.000 ευρώ, για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών, μετά την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Αντώνη Μανιτάκη.
Έτσι, μετά και τις πρώτες καταστροφικές πυρκαγιές των προηγούμενων ημερών, οι ΟΤΑ μπορούν να χρηματοδοτήσουν με το παραπάνω ποσό, όπως αναφέρεται στην απόφαση, ενέργειες όπως ο καθαρισμός βλάστησης για τη μείωση του κινδύνου στα περιαστικά δάση, άλση κ.λπ., καθαρισμό-έλεγχο χωματερών, ενίσχυση εθελοντικών ομάδων σε επίπεδο δήμων, καθώς και θέματα εξοπλισμού (βυτιοφόρα, γεννήτριες, ασύρματοι κ.λπ.) και λειτουργικά έξοδα (υπερωρίες μη μόνιμου προσωπικού, καύσιμα κ.λπ.).
Σημειώνεται ότι η κατανομή πραγματοποιήθηκε με βάση την πρόταση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κατάρτιση της οποίας λήφθηκαν υπόψη κριτήρια που συνδέονται με τον κίνδυνο πυρκαγιών, ποσοστό δασοκάλυψης, δημογραφικά στοιχεία, περιοχές δικτύου NATURA 2000 κ.λπ.

ΙΚΑ: Επείγον έγγραφο για την εφαρμογή μέτρων αναγκαστικής είσπραξης

Με επείγον έγγραφο που απέστειλε προς τις υπηρεσίες των υποκαταστημάτων και των Ταμείων Είσπραξης Εσόδων, η διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ζητεί να εφαρμοστούν άμεσα αναγκαστικά μέτρα είσπραξης για όσους οφειλέτες δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης. Η διοίκηση του οργανισμού ζητά από τις υπηρεσίες, εφόσον διαπιστώνουν τη μη καταβολή των τρεχουσών απαιτητών εισφορών, με συνέπεια την απώλεια του δικαιώματος συνέχισης της ρύθμισης, να λαμβάνουν άμεσα όλα τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα εις βάρος των επιχειρήσεων και των κατά νόμο υπευθύνων αυτών, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη ειδοποίηση.
Αναφέρεται επίσης, ότι από τα στοιχεία του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (ΟΠΣ-ΙΚΑ) προκύπτει ότι το 15% των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί στις μονάδες του Ιδρύματος για ρύθμιση των οφειλών, δεν έχουν διεκπεραιωθεί οι διαδικασίες ελέγχου από τα αρμόδια Τμήματα Εσόδων, προκειμένου οι εργοδότες να καταβάλλουν την πρώτη δόση της ρύθμισης.
Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ιδρύματος, έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, μεγάλος αριθμός οφειλετών, με σημαντικό ύψος οφειλής, να προχωρεί στην αλλεπάλληλη υποβολή αιτήσεων ρύθμισης, προκειμένου να αναστέλλεται η λήψη των αναγκαστικών μέτρων, τόσο μέχρι τη διεκπεραίωση του ελέγχου από τα Τμήματα Εσόδων όσο και μέχρι την παρεχόμενη ημερομηνία καταβολής της πρώτης δόσης, για την υπαγωγή στη ρύθμιση. Στις περιπτώσεις αυτές ζητείται, σύμφωνα με το έγγραφο, η αναστολή της αναγκαστικής εκτέλεσης, να μην υπερβαίνει τις 5 εργάσιμες ημέρες από την ημέρα της διεκπεραίωσης του ελέγχου. Υπολογίζεται ότι οι βεβαιωμένες οφειλές αγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, ενώ οι οφειλέτες με χρέη άνω των 100.000 ευρώ αποτελούν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εργαζομένων στα Ταμεία, το 10% έως 15% του συνόλου των οφειλετών.

 Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με απόφαση του υπηρεσιακού υπουργού Εργασίας κ. Αντώνη Ρουπακιώτη, εγκρίθηκε η αποδέσμευση κεφαλαίων του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ) για τη χορήγηση δανείου ύψους 200 εκατ. ευρώ προς στο ΙΚΑ–ΕΤΑΜ. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση το δάνειο θα αποπληρωθεί από το ΙΚΑ -ΕΤΑΜ εντόκως, στο ΕΤΕΑΜ, η δε διάρκειά του ορίζεται από την 18/06/2012 έως την 02/07/2012.