Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΟΑΕΔ: Στις 17 Ιουλίου κατατίθεται το πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία» στην Ε.Ε.

Στις 17 Ιουλίου πρόκειται να κατατεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόγραμμα της Ελλάδας για την απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων που αφορούν στο πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία», που παρέχει εκπαίδευση κατάρτιση και μαθητεία στους νέους που βρίσκονται εκτός αγοράς εργασίας.
Την ανακοίνωση αυτή έκαναν, σήμερα, στο 31ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του ΟΑΕΔ, ο υφυπουργός Εργασίας Ιωάννης Πλακιωτάκης και ο διοικητής του ΟΑΕΔ Θεόδωρος Αμπατζόγλου.
Η Ελλάδα πρόκειται να λάβει από την ΕΕ κονδύλι ύψους 340.000.000 ευρώ έως το 2020, που θα το αξιοποιήσει αποκλειστικά σε προγράμματα απασχόλησης για νέους. 
Πρόκειται για μία προσπάθεια που έχει εξαγγελθεί από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και η διοίκηση του ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας, ανέλαβαν να δημιουργήσουν τα νέα προγράμματα.
Εξάλλου, στις τοποθετήσεις τους, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων αναφέρθηκαν στις οφειλές του ΙΚΑ προς τον ΟΑΕΔ, που αγγίζουν το ποσό των 8 δισ. ευρώ, ενώ υποστήριξαν ότι υπάρχει συρρίκνωση του έργου του ΟΑΕΔ και μετατόπιση αρμοδιοτήτων σε ιδιώτες, όπως τα 
ιδιωτικά γραφεία εργασίας.

Μεταγραφές φοιτητών για οικογένειες με εισόδημα έως 9.000 ευρώ κατ' άτομο

Τροπολογία που προσθέτει και οικονομικά κριτήρια για τις μετεγγραφές φοιτητών κατέθεσε ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στην Βουλή.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση που αφορά μόνο τους επιτυχόντες του σχολικού έτους 2013-2014 και επιπλέον των προβλεπόμενων στο άρθρο 53 του Ν. 4264/2014, μετεγγραφή δικαιούνται φοιτητές των οποίων το οικογενειακό εισόδημα δεν ξεπερνά το ποσό των 9.000 ευρώ.

Πάντως, πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη 17 βουλευτές της ΝΔ έχουν ζητήσει από τον υπουργό να διευρύνει την ρύθμιση προκειμένου αυτή να αφορά και επιτυχόντες προηγούμενων ετών.
Σε κάθε περίπτωση η τροπολογία έχει κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τον Ποινικό και σωφρονιστικό Κώδικα που θα ψηφιστεί από το Α Θερινό τμήμα την ερχόμενη εβδομάδα.

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

Ανοιχτή επιστολή-καταγγελία του Δημοτικού Συμβούλου Πωγωνίου Θανάση Φωτίου

Προς  την  Περιφέρεια Ηπείρου,   τον Δήμο Πωγωνίου,  τον Εργολάβο του Αποχετευτικού Παρακαλάμου, και σε όποιον έχει ανοιχτά  αυτιά.
 Ο δρόμος από το άγαλμα του Παύλου Μελά  ως και τους Σκορδαίους στον Παρακάλαμο, που εξυπηρετεί  την  Σιταριά, το  Μαυρόνορος, τον Άνω Παρακάλαμο, την Παηδονιά και τον οικισμό των Σκορδαίων, έχει σκαφτεί  και έχουν περαστεί  σωλήνες αποχέτευσης. Δεδομένου  ότι διανύουμε καλοκαιρινή περίοδο και η κίνηση αυξάνει στους δρόμους μας, πρέπει οπωσδήποτε να αποκατασταθεί  μερικώς με άσφαλτο ο εν λόγω δρόμος, ο οποίος θυμίζει βομβαρδισμένο  τοπίο της Βηρυτού, με σκόνες και  μεγάλες  λακκούβες  που προκαλούν ζημιές στα  αυτοκίνητα, άλλα και ατυχήματα. 

Θανάσης  Φωτίου

Δημοτικός  Σύμβουλος  Πωγωνίου

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Συνελήφθη 37χρονος που μετέφερε παράνομους μετανάστες και λαθραία τσιγάρα

Ένας 37χρονος αλλοδαπός διακινητής συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω εντοπίστηκε ως οδηγός Φορτηγού οχήματοςοχήματος με επικαθήμενο να μεταφέρει εντός του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από σάκους με τρόφιμα, έξι (06) παράνομους μετανάστες στερούμενους νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό, και οι οποίοι συνελήφθησαν.
Στη συνέχεια, σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στον τράκτορα από προσωπικό του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, εντοπίστηκαν στα πλαινά τοιχώματα της καμπίνας τετρακόσια (400) πακέτα τσιγάρων, τα οποία είχε σκοπό να μεταφέρει λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν το ανωτέρω Φορτηγό όχημα καθώς και τα 400 πακέτα τσιγάρων.

Από εβδομάδα το κοινωνικό μέρισμα σε 250.000 νοικοκυριά

Εφάπαξ εισοδηματικές ενισχύσεις συνολικού ύψους 165 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ως κοινωνικό μέρισμα, σε 250.000 νοικοκυριά.
Τα ποσά που λαμβάνουν οι περισσότεροι δικαιούχοι κυμαίνονται από 500 έως και 1.083 ευρώ. Οι πληρωμές των ποσών αυτών θα γίνουν με βάση τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι τις 30 Ιουνίου και λαμβάνοντας υπ' όψιν τα νέα διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία προβλέπονται με μια νέα ήδη υπογραφείσα Κοινή Υπουργική Απόφαση, όπως αναφέρει δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου».

Την Τρίτη 15 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Λίγο πριν από τις διακοπές τους οι καταναλωτές θα μπορούν να προμηθευτούν -σε καλύτερη τιμή- όλα όσα τους λείπουν και θα ήθελαν να βάλουν στις βαλίτσες τους.
Κι αυτό γιατί από την ερχόμενη Τρίτη 15 Ιουλίου ξεκινούν και επίσημα οι καλοκαιρινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα. Το διάστημα των εκπτώσεων θα διαρκέσει έως και το τέλος Αυγούστου.
Εν τω μεταξύ ήδη αρκετά καταστήματα έχουν καταφύγει στη μέθοδο των ολιγοήμερων προσφορών προ περιόδου εκπτώσεων, σε μία προσπάθεια να προσελκύσουν τους καταναλωτές και να αυξήσουν τον τζίρο τους. Άλλοι επιχειρηματίες πάλι καταφεύγουν στη μέθοδο των προκρατήσεων προϊόντων με την τιμή που θα έχουν αυτά στην περίοδο των εκπτώσεων, έτσι ώστε να μπορέσουν να εξασφαλίσουν προκαταβολικά ένα μικρό μερίδιο πωλήσεων στα προϊόντα τους.

ΟΓΑ: Ξεκίνησε η διανομή των δελτίων για την Αγροτική Εστία

Ξεκίνησε  η διανομή των ατομικών δελτίων για τους 473.000 δικαιούχους των προγραμμάτων της Αγροτικής Εστίας του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) για το 2014 που κληρώθηκαν στις 2 Ιουλίου.
Τα ατομικά Δελτία των κληρωθέντων θα διανέμονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), όλης της χώρας.
Τα προγράμματα που υλοποιούνται είναι:
• Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού για 115.000 άτομα (συνταξιούχους και ασφαλισμένους του ΟΓΑ, και προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους), διάρκειας έως 3 Μαΐου 2015.
• Πρόγραμμα Ιαματικού Τουρισμού για 15.000 συνταξιούχους του ΟΓΑ, διάρκειας έως 31 Δεκεμβρίου 2014.

Περιφέρεια Ηπείρου: Πρόσκληση για συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου τη Δευτέρα 7 Ιουλίου

Σας  καλούμε στις   7  Ιουλίου  έτους  2014,  ημέρα   Δευτέρα  και ώρα  15:00, στην  ανοικτή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:
1.Επικύρωση των αποφάσεων – Πρακτικών  της 4ης /31-3-2014 και 5ης/14-4-2014  συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου.
2.Έγκριση Απολογισμού Εσόδων – Εξόδων  οικονομικού έτους 2013  της Περιφέρειας Ηπείρου.
3.Έγκριση 3ης τροποποίησης του Προϋπολογισμού Περιφέρειας Ηπείρου οικ. έτους 2014.
4.Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων εκτέλεσης του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Ηπείρου για το Α΄ τρίμηνο έτους 2014.
5.Τροποποίηση Περιφερειακών Προγραμμάτων έτους 2014.
6.Τροποποίηση απόφασης κήρυξης αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων που απαιτούνται για την κατασκευή των προσβάσεων της νέας γέφυρας στη θέση Μπαλντούμα της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Τρικάλων στην περιοχή  του Δήμου Εγνατίας στο Νομό Ιωαννίνων.
7.Κλείσιμο λογαριασμού «Τουριστική Προβολή»,  Π.Ε. Άρτας.
8.Εκπροσώπηση στην Τράπεζα Πειραιώς για τους λογαριασμούς Βελτιωτικών Έργων Δημόσιων Ιχθυοτροφείων.
9.Τροποποίηση – συμπλήρωση της αριθμ. 4/14/31-3-2014 απόφασης Π.Σ. με θέμα «Κλείσιμο υφιστάμενων τραπεζικών  λογαριασμών  για τις ανάγκες της Π.Ε. Θεσπρωτίας».
10.Έγκριση Συμφωνητικού Συνεργασίας Εκτέλεσης Πρακτικής Άσκησης για την Π.Ε. Άρτας.
11.Έγκριση σύναψης σύμβασης Διαβαθμιδικής συνεργασίας του Δήμου Κόνιτσας και της Περιφέρειας Ηπείρου για την τεχνική υποστήριξη του έργου « Wine-net».
12.Σχετικά με τις εξελίξεις που επιφέρει ο Ν.4250/26-3-2014 «Διοικητικές Απλουστεύσεις – Καταργήσεις, Συγχωνεύσεις Νομικών Προσώπων και Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα – Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 318/1992(Α΄161) και λοιπές ρυθμίσεις» και ειδικότερα όσον αφορά στην αξιολόγηση των υπαλλήλων.
13.Σχετικά με το έργο  «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Περιφέρειας Ηπείρου».
14. Σχετικά με το προωθούμενο Ν/Σ για τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», με  πώληση των ΥΗΣ  Πουρνάρι   Ι και ΙΙ .

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr