Τρίτη 23 Απριλίου 2013

ΠΑΕ Π.Α.Σ. ΓΙΑΝΝΙΝΑ: «Πληρούμε τους όρους αδειοδότησης»

Ανακοίνωση με την οποία υποστηρίζει ότι έχουν ήδη κατατεθεί όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την αδειοδότηση και τη συμμετοχή στο Europa League εξέδωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, κατηγορώντας εκείνους που διαρρέουν αναληθείς πληροφορίες για να εξυπηρετήσουν άλλα συμφέροντα.
«Σχετικά με την φημολογία που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα, αλλά και το κλίμα που καλλιεργείται εντέχνως από συγκεκριμένους κύκλους, όπου αμφισβητείται η δυνατότητα της  ομάδας μας να πληροί τους όρους της  αδειοδότησης,  η Π.Α.Ε Π.Α.Σ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  1966, δηλώνει ότι έχει καταθέσει όλα όσο χρειάζονται και αρκούν στην αρμόδια επιτροπή ώστε αυτή να επιτευχθεί.
Οποιαδήποτε άλλη "εμπιστευτική" ή "αποκλειστική" πληροφορία που διοχετεύεται και προβάλλεται, στα πλαίσια της υποτιθέμενης ενημέρωσης, προφανώς εξυπηρετεί "άλλα" συμφέροντα, που πέραν των εσφαλμένων εντυπώσεων τίποτε άλλο δεν μπορούν να πετύχουν", ανέφεραν από τον "Άγιαξ"».

Εγνατία Οδός: Τετράωρη διακοπή κυκλοφορίας, στον Κόμβο Παναγιάς, την Τετάρτη τα μεσάνυχτα

Από την «Εγνατία Οδός ΑΕ» ανακοινώνεται ότι για τη διενέργεια απαιτούμενων ελέγχων και δοκιμών για θέματα ασφάλειας σηράγγων θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας, κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Γρεβενών, και στους δύο κλάδους της Εγνατίας Οδού, στο τμήμα από τον κόμβο Παναγιάς στον κόμβο Βενέτικου», από την Τετάρτη 24 Απριλίου στις 23:30 έως την Πέμπτη 25 Απριλίου στις 02:30.
Κατά το διάστημα αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω της εθνικής οδού Γρεβενών – Τρικάλων (Α/Κ 08Β Δυτ. Γρεβενών Εγνατίας Οδού – γέφυρα «Μουργκάνι») και της Εθνικής Οδού Τρικάλων – Ιωαννίνων (γέφυρα Μουργκάνι» – Α/Κ 08Α Παναγιάς Εγνατίας Οδού).
Ζητούμε την κατανόηση των οδηγών και συστήνουμε την ιδιαίτερη προσοχή τους, στο να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων οργάνων και να τηρούν τα όρια ταχύτητας, σημειώνει η ανακοίνωση της Εγνατίας.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τον Τομέα Λειτουργίας, Εκμετάλλευσης & Συντήρησης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στα παρακάτω τηλέφωνα:
Περιφερειακή Υπηρεσία Γρεβενών Τηλ. 24620 – 8103
Κεντρική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης Τηλ. 2310 - 470200
Κέντρα Ελέγχου Κυκλοφορίας Τηλ. 1077 (επί της Εγνατίας Οδού).

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, την Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 και ώρα 11:00 π.μ., στο Δημαρχείο

Έχοντας  υπόψη τις σχετικές διατάξεις του άρθρου  75  του  Ν. 3852 / 2010 για σύγκληση της  Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, σας προσκαλούμε  να προσέλθετε στη συνεδρίαση της  Ε.Π.Ζ., η οποία θα διεξαχθεί  την  25η Απριλίου 2013 ημέρα Πέμπτη & ώρα 11.00 π.μ., στο Δημαρχείο – ΚΑΛΠΑΚΙ.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ  ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΓΙΑ  25-4-2013

Θέμα 1ο : Περί προέγκρισης άδειας λειτουργίας καταστήματος «Επιχείρηση μαζικής εστίασης πλήρους γεύματος (ΨΗΣΤΑΡΙΑ – ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙ0)» του κ. ΧΡΗΣΤΟΓΙΑΝΝΗ     ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ στην Τ.Κ. Παρακαλάμου.


Ο  Πρόεδρος της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής 

ΚΩΝ/ΝΟΣ  ΚΑΨΑΛΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: «Φέρνουν δούλους στην Ήπειρο»

Σοκάρουν οι καταγγελίες του περιφερειάρχη

Μια πολύ σοβαρή καταγγελία έκανε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Η συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο αφορούσε στα προβλήματα των εργαζομένων, τις απολύσεις, την ανασφάλιστη και μαύρη εργασία.
Στη συζήτηση κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Περιφερειάρχη ήρθε και η καταγγελία του στην οποία ανέφερε ότι γραφεία των Αθηνών φέρνουν εργάτες στην Ήπειρο -αλλοδαπούς- χωρίς κανείς να ξέρει που μένουν και κατά πόσο είναι ασφαλισμένοι. «Φέρνουν δούλους στην Ήπειρο» ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Καχριμάνης, μία φράση που αποκτά μεγάλη βαρύτητα όταν διατυπώνεται από έναν κορυφαίο παράγοντα του τόπου σε μία δημόσια συνεδρίαση και οφείλει να κινητοποιήσει άμεσα όλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Συνελήφθησαν σε Άρτα και Ιωάννινα σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρία νεαρά άτομα για ναρκωτικά

Συνελήφθησαν στις πόλεις της Άρτας και των Ιωαννίνων, σε διαφορετικές περιπτώσεις, τρεις νεαροί (δύο Έλληνες και ένας υπήκοος Αλβανίας), ηλικίας 31, 26 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν δικογραφίες από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, για κατοχή κάνναβης.
*Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το βράδυ στο πλαίσιο έλεγχων που πραγματοποιούσαν περιπολούντες αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας στην πόλη της Άρτας, εντόπισαν έναν 26χρονο ημεδαπό, ο οποίος είχε στην κατοχή του δύο συσκευασίες με αποξηραμένη κάνναβη, βάρους (10,16) γραμμαρίων.
*Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το απόγευμα στις Συκιές Άρτας, έγινε έρευνα στο σπίτι 21χρονου αλλοδαπού, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε κάτω από το στρώμα του κρεβατιού, κάνναβη βάρους (5,92) γραμμαρίων.
*Στην τρίτη περίπτωση, χθες το απόγευμα στο Πέραμα Ιωαννίνων, σε αστυνομικό έλεγχο του 31χρονου ημεδαπού από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα αυτοσχέδιο τσιγαριλίκι κάνναβης, ενώ από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι κατείχε στο σπίτι του μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (10,2) γραμμαρίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Συνελήφθη κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας ένας διακινητής, ο οποίος επιχείρησε να προωθήσει στο έδαφος τρίτης χώρας δύο παράνομους αλλοδαπούς

Συνελήφθη χθες (22.04.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 29χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο μίας μη νόμιμης μετανάστριας (υπηκόου Συρίας), η οποία συνόδευε ένα ανήλικο παιδί, προς την Ιταλία.
Ειδικότερα, κάτω από την αερογέφυρα της Εγνατίας Οδού κοντά στο Λιμάνι της Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 29χρονο να κινείται με ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο και σε αστυνομική έρευνα του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι ο διακινητής είχε επιβιβάσει στην Αθήνα τους δύο παράνομους μετανάστες, με σκοπό να τους μεταφέρει στην Ιταλία, έναντι χρηματικής αμοιβής (1.000) ευρώ.
Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, οι λαθρομετανάστες κατείχαν και επέδειξαν γνήσια διαβατήρια Ρουμανίας, τα οποία ανήκαν σε άλλα πρόσωπα.
Κατασχέθηκαν:
δύο διαβατήρια Ρουμανίας.
ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο το οποίο έφερε ελληνικές πινακίδες και χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των λαθρομεταναστών.
το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Έρχονται αλλαγές στο Ε9

«Κυνηγούν» αγροτεμάχια και εκτός σχεδίου οικόπεδα

 Οι φορολογούμενοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους αγροτεμάχια αναμένεται να κληθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου από το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υποβάλουν εκ νέου το έντυπο Ε9 και να δηλώσουν αναλυτικά στοιχεία για τις εκτάσεις γης που τους ανήκει και είναι εκτός σχεδίου.
Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων και συμφώνησαν με τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη ότι θα πρέπει από το 2013 να γίνει πλήρης ηλεκτρονική καταγραφή όλων των εκτάσεων γης που κατέχουν οι φορολογούμενοι.
Στη συνέχεια και με βάση τα αναλυτικά στοιχεία που θα συγκεντρωθούν θα υπολογιστεί η φορολογητέα αξία των αγροτεμαχίων καθώς και τα έσοδα που θα εισπραχθούν από την επιβολή του φόρου.
Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η επιβολή του ενιαίου φόρου σε διευρυμένη φορολογική βάση, ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα εισπράττονται κάθε χρόνο έσοδα 3,2 δισ. ευρώ.

0 Πολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος Καστάνιανης Πωγωνίου παρουσιάζει τον Β΄ Τόμο του βιβλίου «ΠΕΡΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ & ΑΝΑΛΕΚΤΑ», το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 18:30, στο ξενοδοχείο STANLEY, πλατεία Καραϊσκάκη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Την παρουσίαση του Β΄ Τόμου του βιβλίου «ΠΕΡΙ ΚΑΣΤΑΝΙΑΝΗΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΗΣΑΥΡΙΣΜΑΤΑ & ΑΝΑΛΕΚΤΑ», θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος,  το Σάββατο 27 Απριλίου  2013 και ώρα 18:30΄, στο ξενοδοχείο STANLEY, πλατεία Καραϊσκάκη στην ΑΘΗΝΑ.
Παρουσιάζουν:
1) Χριστόφορος Χαραλαμπάκης, Καθηγητής Γλωσσολογίας Φιλοσοφικής  Σχολής Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
2) Αθανάσιος Μποζιάρης, Επίτιμος Λυκειάρχης, τ. Δήμαρχος τ. Δήμου Δελβινακίου
3) Κωνσταντίνα Ε. Μπότσιου, Αναπλ. Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας, Αντιπρύτανης Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Με  τιμή
Ο Πρόεδρος                            Η Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος  Παπαγιάννης                Χρυσάνθη  Οικονόμου

Λύκοι κάνουν ... σεργιάνι στο ακριτικό Πωγώνι!

«Πονοκέφαλος» για τους κτηνοτρόφους οι επιθέσεις σε κοπάδια

Τελικά την πολύπαθη ακριτική περιοχή του Πωγωνίου δεν λυμαίνονται μόνο οι λαθρομετανάστες που κατά δεκάδες περνούν τα ελληνοαλβανικά σύνορα και οι πάσης φύσεως κακοποιοί οι οποίοι δρουν ανεξέλεγκτοι. Σοβαρό πρόβλημα δημιουργούν το τελευταίο διάστημα και οι λύκοι που έχουν κυριολεκτικά … αποθρασυνθεί, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των ντόπιων κτηνοτρόφων!
Τα άγρια ζώα όλο και πιο συχνά φτάνουν στα χωριά, μπαίνουν στις στάνες, αρπάζουν ζώα και φεύγουν, χωρίς να αποθαρρύνονται όχι μόνο απ’ τα σκυλιά που φυλάνε τα κοπάδια αλλά ούτε και απ’ τους ίδιους τους κτηνοτρόφους που δίνουν μάχη για να γλιτώσουν τα ζώα τους κυριολεκτικά απ’ το… στόμα του λύκου. Οι κτηνοτρόφοι του Πωγωνίου μιλώντας στον «Π.Λ.» τόνισαν με έμφαση πως οι λύκοι που αρπάζουν ζώα δεν είναι ίδιοι με εκείνους που ήξεραν στο παρελθόν, όσον αφορά το χρώμα τους. Παράλληλα, είναι αν μη τι άλλο περίεργη, όπως λένε, η περίοδος που κάνουν επιθέσεις, αφού παλιότερα αυτό συνέβαινε κυρίως κατά την χειμωνιάτικη περίοδο.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες ανάθεσης για έργα του ΕΣΠΑ στους Δήμους Αρταίων και Ζίτσας

Δύο έργα του ΕΣΠΑ πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα στους Δήμους Αρταίων και Ζίτσας. Συγκεκριμένα με έγγραφα του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, διατυπώνεται η σύμφωνη γνώμη για τα σχέδια σύμβασης και τη διαδικασία ανάθεσης των έργων:
- Βελτίωση και κατασκευή της οδού που συνδέει την Τοπική Κοινότητας Ράχης και την Επαρχιακή οδό Άρτας – Σαλαώρας, της πράξης «Κατασκευή πλατείας, παιδικής χαράς και πεζοδρομίων στην περιοχή Τριγώνου» συνολικού προϋπολογισμού 615.424,47 ευρώ.
- Κατασκευή δικτύου διευθέτησης ομβρίων υδάτων στα επικίνδυνα τμήματα του οικισμού Τ.Κ. Άνω Λαψίστας, συνολικού προϋπολογισμού 92.371,57 ευρώ.

ΦΙΛΙΑΤΕΣ: Εγκαινιάστηκε το νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών

Εγκαινιάστηκε το Σάββατο στους Φιλιάτες, το νέο εργοστάσιο ανακύκλωσης πλαστικών.
Στην εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκε και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης παρέστησαν επίσης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας, κ. Αντώνης Μπέζας, ο Τούρκος Πρέσβης στην Ελλάδα, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκος Κάτσιος, ο Δήμαρχος Φιλιατών κ. Μηνάς Παππάς, εκπρόσωποι φορέων της περιοχής και πλήθος κόσμου.

Ομιλία του Επίκουρου Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γιώργου Σμύρη με θέμα: «Ο χώρος της Αρχαίας Δωδώνης: 1913-2013. Ιδεολογικές συνιστώσες στην αποκατάσταση των μνημείων» στην αίθουσα αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας, την Τετάρτη 24 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, ο Δήμος Ιωαννιτών και το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνουν κύκλο ομιλιών, στην αίθουσα αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.
Την Τετάρτη 24 Απριλίου, ο Γιώργος Σμύρης, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ΠΤΕΤ, θα μιλήσει με θέμα: «Ο χώρος της Αρχαίας Δωδώνης: 1913-2013. Ιδεολογικές συνιστώσες στην αποκατάσταση των μνημείων».
Ώρα έναρξης: 7:00 μ.μ.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΑΡΤΑ: Συνελήφθη 34χρονος με παράνομο οπλισμό στο αυτοκίνητο

Συνελήφθη, χθες το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, 34χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν έρευνα στο αυτοκίνητο του 34χρονου όπου βρήκαν και κατάσχεσαν:
Ένα πτυσσόμενο μεταλλικό γκλομπ συνολικού μήκους 64 εκατοστών, ένα μαχαίρι επιβίωσης συνολικού μήκους 30 εκατοστών, μία μεταλλική σφεντόνα, μία αυτοσχέδια ξύλινη ράβδο μήκους 52 εκατοστών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.