Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΝΟΔΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Ταφόπλακα της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας η πούληση της Δωδώνης


Η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων με ανακοίνωσή της εκφράζει την άποψη, ότι η πώληση της γαλακτοβιομηχανίας ΔΩΔΩΝΗ, που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, θα αποτελέσει την ταφόπλακα της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας.


«Η ταφόπλακα της Ηπειρωτικής κτηνοτροφίας πραγματοποιείται με τον πιο επίσημο τρόπο. Αφού κλείσανε την ΣΒΕΚΗ και ετοιμάζονται να κλείσουν τη ΖΩ-ΔΩ (όπως προκύπτει από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΩΔΩΝΗ) πουλάνε και τη γαλακτοβιομηχανία.


Η μεθοδική απαξίωση της εταιρείας είχε ως μοναδικό σκοπό να οδηγήσει την εταιρεία στην πώληση, με καθοδηγητή τον Δ/ντα Σύμβολο της γαλακτοβιομηχανίας κ. Κόντο, για τον οποίο υπάρχουν σημαντικά «κατηγορώ» για τον τρόπο που διοικεί την εταιρεία.


Αλήθεια ποιος μπορεί να εμπιστευτεί αυτήν την κυβέρνηση και αυτό τον Πρωθυπουργό που συνεχώς μας εξαπατά;


Μας καθιστά φτωχότερους θέλοντας να μας επιβάλλει την Παγκόσμια Οικονομική Διακυβέρνηση μέσα από την πολιτική του Μνημονίου.


Ευχαριστούμε κ. Παπανδρέου, δεν θέλουμε άλλο Σοσιαλισμό», καταλήγει η ανακοίνωση της.


Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ: «Όχι» στα αναδρομικά των τέως βουλευτών

«Το αίτημα προσβάλλει το κοινό αίσθημα»


Κατηγορηματικός παρουσιάστηκε ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχετικά με τις διεκδικήσεις «αναδρομικών αποδοχών» από τέως βουλευτές.


«Το αίτημα αναδρομικής αναπροσαρμογής βουλευτικής σύνταξης ή αποζημίωσης προσβάλλει το κοινό αίσθημα δικαίου, ιδιαίτερα στην παρούσα δημοσιονομική συγκυρία.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν προτίθεται να ικανοποιήσει οποιαδήποτε παρόμοια απαίτηση και θα προβεί σε κάθε απαραίτητη ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση», ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργού Οικονομικών.

ΔΗΜΟΣ ΠΩΓΩΝΙΟΥ: Εκδήλωση στο Χάνι Δελβινάκι για τη λήξη του πολέμου, τη Δευτέρα 9 Μαΐου

Ο Δήμος Πωγωνίου και η ΤΕΔΚ Ιωαννίνων πραγματοποιούν τη Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 12:00 το μεσημέρι στο Ηρώο Χάνι Δελβινακίου, εκδήλωση για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.


Η εκδήλωση θα αρχίσει με επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσουν κατάθεση στεφάνων και ομιλία από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Απόστολο Παπαϊωάννου.

ΔΕΗ: 68 θέσεις για τεχνίτες και υπαλλήλους

Στην κάλυψη 68 θέσεων εποχικού προσωπικού με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας προχωρούν άμεσα οκτώ υπηρεσίες της ΔΕΗ σε επτά περιοχές της χώρας. Διαγωνισμούς διεξάγουν οι ακόλουθοι φορείς:


ΑΗΣ Ρόδου
Μόλις ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό του ΑΗΣ για τέσσερις θέσεις εποχικού προσωπικού. Δύο θέσεις κατανέμονται στην ειδικότητα ΔΕ Μηχανοτεχνιτών και από μία στις ειδικότητες ΔΕ Μηχανοτεχνίτη ΜΕΚ και ΔΕ Υπαλλήλου Γραφείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22410 41437.


ΔΕΗ Ρόδου
Στις 11 Μαΐου ξεκινά η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό της ΔΕΗ Ρόδου και θα διαρκέσει έως τις 20 Μαΐου. Οι θέσεις ανέρχονται σε 18 και κατανέμονται στην κεντρική Υπηρεσία, στο Πρακτορείο Καρπάθου και στα Υποπρακτορεία Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης. Στη ΔΕΗ Ρόδου θα καλυφθούν έξι θέσεις Ηλεκτροτεχνιτών Εναέριων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ, τέσσερις θέσεις Υπαλλήλων Γραφείου ΔΕ και δύο θέσεις Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ.


Στο Πρακτορείο Καρπάθου, οι ειδικότητες που εγκρίθηκαν είναι οι ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Εναέριων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ (δύο θέσεις) και ΔΕ Υπαλλήλου Γραφείου (μία θέση). Στα Υποπρακτορεία Μεγίστης, Τήλου και Χάλκης θα καλυφθεί από μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Εναέριων και Υπογείων Δικτύων ΔΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22410 78590.


ΔΕΗ Κω
Εως τις 12 Μαΐου θα υποβάλλονται αιτήσεις στη ΔΕΗ Κω, όπου προκηρύχθηκαν εννέα θέσεις σε έξι νησιά. Η πλειονότητα των θέσεων -τέσσερις συνολικά- κατανέμονται στη ΔΕΗ Κω, όπου θα προσληφθούν τρεις Υπάλληλοι Γραφείου ΔΕ και ένας Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΤΕ. Στη ΔΕΗ Καλύμνου θα προσληφθεί ένας Υπάλληλος Γραφείου ΔΕ, ενώ στις Υπηρεσίες της Επιχείρησης στην Αστυπάλαια, τη Λέρο, τη Νίσυρο και την Πάτμο κατανέμεται από μία θέση ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Εναέριων και Υπογείων Δικτύων. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22420 22215.


ΑΗΣ Μελίτης
Από τις 18 θέσεις που θα προκηρυχθούν, 17 αφορούν Μηχανοτεχνίτες κατηγορίας ΔΕ και μία Μηχανικό κατηγορίας ΠΕ ως Τεχνικού Ασφαλείας. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23850 56212.


Διεύθυνση Νέων Εργων Μεταφοράς Αρκαδίας
Σε 16 ανέρχονται οι θέσεις που θα καλυφθούν, από τις οποίες 15 κατανέμονται στην ειδικότητα ΔΕ Ηλεκτροτεχνιτών Δικτύων και μία στην ΔΕ Χειριστών Η/Υ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 27910 27061.


Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου - Ηπείρου
Αμεσα αναμένεται να καθοριστεί η προθεσμία για αιτήσεις στη Διεύθυνση Περιφέρειας Πελοποννήσου της ΔΕΗ, όπου θα προσληφθεί ένας Φύλακας κατηγορίας ΥΕ για την Περιφερειακή Αποθήκη Κορίνθου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2610 366526.


Διεύθυνση Μελετών Κατασκευών ΘΗΕ
Εντός των ημερών θα ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στον διαγωνισμό του φορέα για μία θέση Τραπεζοκόμου ΥΕ. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 8212691.


ΔΕΗ Ιωαννίνων
Μέσα στις επόμενες ημέρες θα καθοριστεί η προθεσμία για αιτήσεις στη ΔΕΗ Ιωαννίνων, όπου θα καλυφθεί μία θέση ΔΕ Υπαλλήλου Γραφείου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26510 78646.


Εγκριση για 19 νέες προσλήψεις
Δεκαεννέα ακόμα θέσεις εποχικού προσωπικού ενέκρινε το ΑΣΕΠ σε τέσσερις υπηρεσίες της ΔΕΗ με συμβάσεις εργασίας οκτάμηνης διάρκειας.


Οι θέσεις αφορούν αποκλειστικά υποψήφιους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα στελεχώσουν τους ακόλουθους φορείς:


Διεύθυνση Παραγωγής Νησιών ΑΣΠ Σύρου
Έως την ερχόμενη Δευτέρα, 9 Μαΐου, θα υποβάλλονται αιτήσεις για τις επτά θέσεις εποχικού προσωπικού που εγκρίθηκαν στον φορέα.


Τις θέσεις θα καταλάβουν έξι Μηχανοτεχνίτες ΜΕΚ και ένας Ηλεκτροτεχνίτης Σταθμών και Υποσταθμών. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22810 82322.


Υποτομέας ΔΕΗ Δυτικών Κυκλάδων
Εξι θέσεις εγκρίθηκαν στον Υποτομέα Δυτικών Κυκλάδων για εποχικό προσωπικό με οκτάμηνες συμβάσεις εργασίας. Τις θέσεις θα καταλάβουν πέντε Ηλεκτροτεχνίτες Εναέριων και Υπόγειων Δικτύων και ένας Υπάλληλος Γραφείου.


Ο Υπάλληλος Γραφείου θα τοποθετηθεί στα γραφεία της Αθήνας, ενώ οι Ηλεκτροτεχνίτες κατανέμονται στα νησιά: Μήλος (δύο θέσεις), Κίμωλος, Κύθνος και Σέριφος (από μία θέση). Πληροφορίες στο τηλέφωνο 210 9008957.


ΥΗΣ Αγρα
Εγκρίθηκαν δύο θέσεις εποχικών στις εξής ισάριθμες ειδικότητες: ΔΕ Ηλεκτροτεχνίτη Σταθμών και Υποσταθμών και ΔΕ Μηχανοτεχνίτη. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 23810 26174.


ΔΠΠ-Η Αγρινίου
Στην έγκριση τεσσάρων εποχικών θέσεων για Ηλεκτροτεχνίτες Δικτύων (Τ4/Α) προχώρησε η Ανεξάρτητη Αρχή, από τις οποίες δύο στο Αγρίνιο και από μία στην Αμφιλοχία και την περιοχή Θέρμου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο 26410 24324.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Πρώην βουλευτές ζητούν αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ

Πρώην βουλευτές που υπολογίζονται πάνω από οχτακόσιους ζητούν αναδρομικές αυξήσεις που ξεπερνούν εκατομμύρια ευρώ.


Θεωρείται μια προκλητική κίνηση από την στιγμή που η χώρα πασχίζει να κρατηθεί, από τις φημολογίες και την αισχροκέρδεια που οι συνταξιούχοι πήραν δώρο Πάσχα 178 ευρώ που έχουν γίνει τόσες περικοπές στο δημόσιο τομέα, που η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.


Αυτοί προσπαθούν να κερδίσουν όταν στο αξίωμα τους επέλεξε ο απλός λαός και όταν πριν από αυτή την θέση ήταν άγνωστη μεταξύ αγνώστων.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μετά το 15Αύγουστο οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Στο δεύτερο 15νθήμερο του Αυγούστου θα ανακοινωθούν φέτος οι αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας.


Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι οι αποσπάσεις γίνονται με βάση τα λειτουργικά κενά, και γι' αυτό θα πραγματοποιηθούν μετά τις συνταξιοδοτήσεις και τους διορισμούς, δηλαδή το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου.


«Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε πλήρη εικόνα ώστε να ικανοποιηθούν οι αιτήσεις για αποσπάσεις εκεί όπου θα υπάρχουν λειτουργικά κενά» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανάμεσα στα λαχανικά και οι λαθρομετανάστες

Συνελήφθη ο διακινητής τους.
Ανάμεσα στα κηπευτικά που μετέφερε με το φορτηγό του είχε κρύψει ένας 45χρονος 63 λαθρομετανάστες με σκοπό να τους βγάλει παράνομα από τη χώρα.
Ο 45χρονος διακινητής και οδηγός του φορτηγού συνελήφθη στη 1:00 τα ξημερώματα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

Ι.Κ.Α.: Στις 10 Μαΐου η καταβολή του «αδειοδωρόσημου»


Στις 10 Μαΐου, αντί για τις 11, θα καταβληθεί το «αδειοδωρόσημο» στους δικαιούχους εργατοτεχνίτες οικοδόμους από τα υποκαταστήματα του Ι.Κ.Α., σύμφωνα με επείγον έγγραφο που συνέταξε στις 3/5/2011 η Διοίκηση του Ιδρύματος.
Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω της απεργίας που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ κατά την ημερομηνία αυτή και επειδή η 11η Μαΐου είναι η τελευταία ημέρα καταβολής του «αδειοδωρόσημου» του πρώτου τετραμήνου του 2011.

ΑΡΤΑ: Φωτιά σε τρεις μοτοσυκλέτες

Ζημιές και σε δύο γειτονικά σπίτια.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες στις 03.30 τα ξημερώματα σε 3 δίκυκλα στην Άρτα, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, με αποτέλεσμα να καταστραφούν ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και στα παράθυρα 2 παρακείμενων οικιών. Η φωτιά κατασβέστηκε από την πυροσβεστική, η οποία ενεργεί προανάκριση.


ΠΗΓΗ: http://www.newsbeast.gr/

ΕΛΚΕΚΑ: Αύξηση 4,5% σε ένα χρόνο για το οικογενειακό καλάθι

Ακρίβυνε το οικογενειακό καλάθι του μέσου νοικοκυριού το Μάρτιο, καθώς, σύμφωνα με το ΕΛΚΕΚΑ, το κόστος του σκαρφάλωσε στα 2.293,83 ευρώ, εμφανίζοντας αύξηση 4,5% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010, που είχε διαμορφωθεί στα 2.195,05 ευρώ.


Σύμφωνα με την έρευνα του ΕΛΚΕΚΑ, τη μεγαλύτερη αύξηση παρουσίασαν τα αλκοολούχα ποτά και ο καπνός η τιμή των οποίων αυξήθηκε κατά 20%.


Στον τομέα της στέγασης παρατηρείται αύξηση 10% και στον τομέα των μεταφορών παρατηρείται αύξηση 9%.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Ανεξέλεγκτη η λαθρομετανάστευση

Την ώρα που συγκεντρωμένο πλήθος από αγανακτισμένους πολίτες της Ηγουμενίτσας διαδήλωνε εναντίον των λαθρομεταναστών στο λιμάνι της πόλης, μία νταλίκα εντόπισαν οι αστυνομικοί γεμάτη παράνομους αλλοδαπούς.
Σε έλεγχο που έκανε η αστυνομία στη νταλίκα, με προορισμό την Ιταλία εντόπισε 12 Αφγανούς λαθρομετανάστες, ανάμεσα σε ακατέργαστα δέρματα που ήταν το φορτίο της.
Ο ιρανός οδηγός της νταλίκας και οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν και διενεργείται προανάκριση.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΑΡΤΑ: Φωτιά σε φορτηγό

Προκλήθηκαν υλικές ζημιές.


Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 5:30 τα ξημερώματα χθες, από άγνωστη μέχρις στιγμής αιτία, σε Ι.Χ. φορτηγό στην Άρτα, προκαλώντας υλικές ζημιές στο εμπρόσθιο τμήμα του. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε από την πυροσβεστική, η οποία διενεργεί προανάκριση για το συμβάν.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ: Μέχρι 9 Μαΐου οι αιτήσεις για απολυτήριο Λυκείου χωρίς πανελλαδικές.

Το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2011 θα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις στο Διευθυντή του Γενικού Λυκείου στο οποίο φοιτούν οι μαθητές που επιθυμούν να πάρουν απολυτήριο Γενικού Λυκείου χωρίς να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του σχολικού έτους 2010 – 2011 με νομοθετική ρύθμιση που κατατέθηκε στη Βουλή.


Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, οι μαθητές θα εξεταστούν σε επίπεδο σχολικής μονάδας σε όλα τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου, σε θέματα που ορίζονται από τον οικείο σύλλογο διδασκόντων. Για τη διαδικασία αξιολόγησης των ανωτέρω ενδοσχολικά εξεταζομένων μαθημάτων εφαρμόζονται οι αντίστοιχες διατάξεις του π.δ. 60/2006 (65 Α’).


Με εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, καλούνται οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων να ενημερώσουν άμεσα τους μαθητές της Γ’ τάξης του σχολείου τους για τη δυνατότητα απόκτησης του απολυτηρίου τους με ενδοσχολικές εξετάσεις κατά το τρέχον σχολικό έτος.


Οι Διευθυντές των Γενικών Λυκείων θα πρέπει να ενημερώσουν τους Προέδρους των εξεταστικών κέντρων μέχρι την Τρίτη 10 Μαΐου 2011, για όσους καταθέσουν αίτηση απόκτησης απολυτηρίου με ενδοσχολικές εξετάσεις, ενόψει της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων την Πέμπτη 12 Μαΐου 2011.

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: «Η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της»

Ανησυχεί ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας


Τουλάχιστον 700 λαθρομετανάστες βρίσκονται, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στην Ηγουμενίτσα και όπως λέει ο δήμαρχος της περιοχής λύση μπορεί να δοθεί στο πλαίσιο της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Οι κάτοικοι βγήκαν για άλλη μία φορά στους δρόμους χθες διαδηλώνοντας για την κατάσταση στην πόλη τους και κλείνοντας το λιμάνι. Η συγκέντρωση, όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γιώργος Κάτσινος, δεν είχε καθόλου ρατσιστικό χαρακτήρα.
Ο δήμος έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση της κατάστασης με έμφαση στην ανθρωπιστική πλευρά, όπως είπε ο κ. Κάτσινος, γι' αυτό στην περιοχή βρίσκεται κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου για την παροχή συσσιτίου ενώ γίνονται και επαφές με το υπουργείο Υγείας.

Ωστόσο, όπως εξηγεί ο κ. Κάτσινος η κοινωνία έχει φτάσει στα όριά της και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά των πολιτών.
Οι λαθρομετανάστες ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης σε αυτοσχέδιο καταυλισμό μέσα στο δάσος και τρώνε από τα σκουπίδια των κατοίκων...
Οι συμπλοκές μεταξύ τους αλλά και με τους κατοίκους είναι καθημερινές, όπως και οι επιθέσεις, είπε ο κ. Κάτσινος.


ΠΗΓΗ: www.newsbeast.gr

ΕΡΕΥΝΑ: Μειώθηκαν οι καπνιστές στην Ελλάδα!

Κοπήκαν πρόστιμα 1 εκατ. ευρώ.


Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, καταγράφεται σημαντική μείωση των καπνιστών στη χώρα μας, σε ποσοστό που, σύμφωνα με κάποιες έρευνες, ξεπερνά το 4%, ενώ με άλλες αγγίζει και το 9%.


Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή του νόμου δεν θεωρείται επιτυχημένη, φαίνεται ότι σιγά σιγά οι καπνιστές αντιλαμβάνονται από μόνοι τους την ανάγκη να περιορίσουν και τελικώς να κόψουν το κάπνισμα, επισήμανε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Αντώνης Δημόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι με βάση τα πρώτα στοιχεία τριών μελετών φαίνεται σημαντική μείωση του αριθμού των καπνιστών, αλλά και όσων ενδιαφέρονται να κόψουν το κάπνισμα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει διπλασιαστεί ο αριθμός των καπνιστών που χρησιμοποιούν τα ιατρεία διακοπής του καπνίσματος, που λειτουργούν στα νοσοκομεία.
Ενδιαφέρον έχουν και τα στοιχεία μιας άλλης μελέτης, που δείχνει ότι πάνω από το 65% των Ελλήνων δηλώνουν ότι δεν καπνίζουν πλέον στην έξοδό τους, ενώ περίπου το 70% θεωρεί θετική εξέλιξη την ύπαρξη νόμου που απαγορεύει το κάπνισμα.

ΟΓΑ: Η Επιθεώρηση αποκάλυψε κυκλώματα που επιβάρυναν τον Οργανισμό

Κυκλώματα που χορηγούσαν παράνομα συσκευές οξυγόνου ή συνταγογραφούσαν φάρμακα σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, με αποτέλεσμα την οικονομική επιβάρυνση του Οργανισμού, «έφεραν στο φως» οι πανελλαδικοί έλεγχοι που πραγματοποιεί η επιθεώρηση του ΟΓΑ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι έλεγχοι διαπίστωσαν, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
-Εταιρεία παροχής ιατρικών ειδών που λειτουργεί σε περιοχή της Δυτικής Ελλάδας, υπέβαλε ψευδείς καταστάσεις και παραποιημένα παραπεμπτικά εξετάσεων, εισπράττοντας χρήματα, μεταξύ άλλων και για ασφαλισμένους που είχαν αποβιώσει.

Στο κύκλωμα αυτό εμπλέκονται διοικητικοί υπάλληλοι Κέντρου Υγείας, καθώς και γιατροί, που εξέδωσαν γνωματεύσεις για τη χορήγηση συσκευών οξυγόνου σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, που ουδέποτε είχαν εξετάσει ή που είχαν αποβιώσει, αλλά και αστυνομικός, που βεβαίωνε το γνήσιο υπογραφής των δικαιούχων.
Η οικονομική ζημιά που προκλήθηκε για τον Οργανισμό είναι μεγάλης αξίας.
- Σε φαρμακείο της Κρήτης βρέθηκαν σφραγίδες γιατρών, που χρησιμοποιήθηκαν για την παράνομη έκδοση συνταγών, με φάρμακα, που ουδέποτε παρέλαβαν οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού.
Το ίδιο φαρμακείο εκτελούσε συνταγές με φάρμακα, τα οποία δεν παραδόθηκαν σε ασφαλισμένους του ΟΓΑ, έγραφε συνταγές στο όνομα ασφαλισμένων σε φύλλο συνταγολογίου που ανήκε σε άλλον ασφαλισμένο, ενώ από τις καταθέσεις των ασφαλισμένων προκύπτει ότι συγκέντρωνε τα συνταγολόγια ασφαλισμένων του ΟΓΑ, στα οποία συνταγογραφούνταν φάρμακα εν αγνοία τους.


Η αξία των πλαστών συνταγών που ελέγχθηκαν ξεπερνά το ποσό των 65.000 ευρώ.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ: Ημερήσια Διάταξη Οικονομικής Επιτροπής την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011


Την Πέμπτη 5-05-2011 και ώρα 10.00 π.μ. συνεδριάζει η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου, στο Γραφείο του Περιφερειάρχη με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:


1. Επικύρωση πρακτικών της προηγούμενης, από 19-04-2011 συνεδρίασης.


2. Συγκρότηση και ορισμός μελών Επιτροπών για τις ανάγκες επισκευής και συντήρησης των αυτοκινήτων και μηχανημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας και για τη μίσθωση Μηχανημάτων Έργου.


3. Έγκριση των όρων της διακήρυξης για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού μίσθωσης Δημόσιου Κτήματος Καστρίου Πρέβεζας, για τα έτη 2011-2012.


4. Έγκριση των όρων της διακήρυξης για τη διενέργεια πλειοδοτικού διαγωνισμού Μίσθωσης Δημόσιου Κτήματος Λούρου Πρέβεζας, για τα έτη 2011-2012.


5. Έγκριση δαπανών για την προμήθεια ανταλλακτικών και ελαστικών και για την επισκευή μηχανημάτων – οχημάτων της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων.


6.Έγκριση δαπάνης για την πληρωμή συνδρομής της Περιφέρειας Ηπείρου στο Σύνδεσμο Ευρωπαϊκών Συνοριακών Περιφερειών (ΣΕΣΠ).7.7.Εξουσιοδότηση του Δήμου Ζαγορίου, για την ανάδειξη προμηθευτών πετρελαιοειδών.


8. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βλαβών στην επαρχιακή οδό Χαροκόπι - Γέφυρα Τσιμόβου», αναδόχου Βασιλείου Χριστιά, μέχρι την 30-08-2011.


9. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Αποκατάσταση βλαβών στο έργο Ολοκλήρωση εργασιών στην επαρχιακή οδό Μικρή Γότιστα – Συνοικισμός Σούτσου – Μεγ. Περιστέρι», αναδόχου εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2011.


10. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Κατασκευή αίθουσας Βαρέων Αθλημάτων Ιωαννίνων (Β’ Εργολαβία)», αναδόχου εταιρείας ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ ΑΤΕΕ, μέχρι την 30-09-2011.


11. Έγκριση λειτουργικών δαπανών Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.


12. Έγκριση τροποποίησης δρομολογίου μεταφοράς μαθητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.


13. Έγκριση διενέργειας πρόχειρου διαγωνισμού και των όρων της διακήρυξής του, για την προμήθεια τόνερς και μελανιών, για την κάλυψη των υπηρεσιακών αναγκών έτους 2011 της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.


14. Έγκριση του αριθμ. 1/19-04-2011 Πρακτικού (έλεγχος δικαιολογητικών) της Επιτροπής του Διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου «Εξωτερικός Εμπειρογνώμονας σχετικός με τη διενέργεια αναλύσεων, μελετών και αναφορών», του έργου με τίτλο «Wood Energy Exploitation for Entrepreneurship» (Αξιοποίηση της Δασικής Βιομάζας για Επιχειρηματικότητα), του Διακρατικού Προγράμματος Εδαφικής Συνεργασίας MED «Μεσογειακός Χώρος 2007-2013».


15. Έγκριση άσκησης των ενδίκων μέσων της ανακοπής και της αιτήσεως αναστολής κατά των υπ’ αριθμ. 157/2011 και 184/2011 διαταγών πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων, κατά της Περιφέρειας Ηπείρου.


16. Έγκριση ανάθεσης σε ιδιωτικό συνεργείο, του έργου της μεταφοράς αρχειακού υλικού κ.λπ., από τους χώρους του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου, σε αποθήκη που έχει παραχωρηθεί στον Κατσικά Ιωαννίνων (εγκαταστάσεις ΤΟΛ παλαιού αεροδρομίου).


17. Έγκριση χορήγησης παράτασης προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου της Π.Ε. Ιωαννίνων «Βελτίωση - αποκατάσταση ασφαλτοταπήτων σε τμήματα επαρχιακού δικτύου περιοχής Μετσόβου», αναδόχου εταιρείας «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Ο.Ε.», μέχρι την 30-06-2011.


18. Έγκριση της τοπογραφικής μελέτης της μελέτης της Π.Ε. Ιωαννίνων με τίτλο «Μελέτη μεταφοράς νερού στο Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων» με κατ’ αποκοπή αμοιβή € 81.442,00 για εργασίες και € 18.731,66 για ΦΠΑ, με συνολικό τίμημα € 100.173,66 αναδόχων μελετητικών γραφείων «ΘΑΛΗΣ ΜΕΛΕΤΗΤΙΚΗ – Π. ΤΟΝΙΟΛΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε., ΥΔΡΟΔΟΜΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ Ε.Π.Ε., ΠΕΤΡΟΣ ΜΠΟΥΓΙΑΣ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΟΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΕΡΕΚΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ, ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΑΓΓΙΩΡΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ»....

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr