Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018

ΕΜΥ: Επιδείνωσης του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τη νύχτα και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες και τους θυελλώδεις νοτιάδες, που η έντασή τους στα πελάγη θα φθάνει τα 8 και πιθανόν τα 9 μποφόρ.
Αναλυτικά θα επηρεαστούν:
1. Το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018:
Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική Στερεά και η Δυτική Μακεδονία και κατά τη διάρκεια της νύχτας πιθανόν τα δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας και η Κεντρική Μακεδονία.
2. Την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
A) Μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Δυτική και Κεντρική Στερεά, η Δυτική και Βόρεια Πελοπόννησος, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας και της Δυτικής Στερεάς.
Β) Μέχρι το βράδυ πιθανόν η Ανατολική Μακεδονία και η Θράκη.
Γ) Από το μεσημέρι τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr ) του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων:
• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης.
• Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κ.λπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Επίσης, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:
• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου.
• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα.
• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους.
• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν.
• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων.
• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
Αν μετακινούνται πεζή:
• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια, ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.
• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού).
Για πληροφορίες και ανακοινώσεις σχετικά με την επικρατούσα κατάσταση και την βατότητα του οδικού δικτύου λόγω εισροής πλημμυρικών υδάτων σε αυτό ή λόγω χιονοπτώσεων και παγετού, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της ΕΛ.ΑΣ. www.astynomia.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν δύο 17χρονοι αλλοδαποί για αρπαγή τσάντας από 65χρονη ημεδαπή

Συνελήφθησαν, χθες (01-02-2018) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, δύο 17χρονοι υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούμενοι για κλοπή και παράνομη είσοδο στη χώρα.
Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Ηγουμενίτσα, οι δύο 17χρονοι, ενεργώντας από κοινού, προσέγγισαν 65χρονη ημεδαπή, που κινούνταν πεζή και αφαίρεσαν αιφνιδιαστικά την τσάντα της.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικοί που ενημερώθηκαν για το περιστατικό, οι οποίοι εντόπισαν τους δύο αλλοδαπούς και τους συνέλαβαν.
Η τσάντα αποδόθηκε στην παθούσα.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Συνελήφθη 26χρονος στην Εγνατία Οδό, για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών

Συνελήφθη, χθες (01-02-2018) το απόγευμα, στην Εγνατία Οδό (στο ύψος των διοδίων Δροσοχωρίου), από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε ο 26χρονος και σε έλεγχο που διενεργήθηκε, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν στην κατοχή του και στο εσωτερικό του οχήματος, δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη σε μορφή «βράχου», συνολικού βάρους (25,6) γραμμαρίων.
Επιπλέον, κατασχέθηκε το παραπάνω αυτοκίνητο, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων καθώς και τρία κινητά τηλέφωνα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Δήμος Κόνιτσας: Επιστολή διαμαρτυρία για την κατάργηση του υποθηκοφυλακείου

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΗΚΟΦΥΛΑΚΕΙΟΥ

Ο Δήμος Κόνιτσας, με έγγραφό του προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος & Ενέργειας και προς το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αντιδρά στην απόφαση κατάργησης των υποθηκοφυλακείων.
Με το σχέδιο νόμου συστήνεται ένας ενιαίος φορέας, ο «Οργανισμός Εθνικού Κτηματολογίου», ο οποίος θα αναλάβει την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης της χώρας έως το 2020, τη λειτουργία, καθώς και τη σταδιακή συγχώνευση των υφιστάμενων κτηματολογικών γραφείων και υποθηκοφυλακείων, τα οποία καταργούνται σε διάστημα δύο ετών.
Η μετάβαση θα γίνει εντός διετίας ουσιαστικά θα κλείσουν τα 394 υποθηκοφυλακεία που λειτουργούν σήμερα και πλέον θα υπάρχει μια κεντρική υπηρεσία με 17 κτηματολογικά γραφεία και 69 υποκαταστήματα, τα οποία θα έχει ο νέος οργανισμός.
Η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια άλλων κρατικών αποφάσεων με τις οποίες καταργήθηκαν σημαντικές υπηρεσίες στην περιοχή μας, όπως Δ.Ο.Υ., Ο.Τ.Ε., Ι.Κ.Α., κλπ. Ο ιστορικός, ακριτικός Δήμος Κόνιτσας αντί να απολαμβάνει προνομίων για λόγους κοινωνικούς, οικονομικούς και εθνικούς, αντιμετωπίζει διαχρονικά μια ακατανόητη πολιτική απομάκρυνσης των Δημοσίων Υπηρεσιών, που απογοητεύει τους κατοίκους και μοιραία ενισχύει την τάση φυγής τους από τον τόπο τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Με την κατάργηση του Υποθηκοφυλακείου Κόνιτσας, ακυρώνεται το αναφαίρετο δικαίωμα των δημοτών για άμεση επίλυση των διαφορών περί ιδιοκτησίας τους, καθώς οι κάτοικοι των απομακρυσμένων Τοπικών Κοινοτήτων θα υποχρεώνονται πλέον να διανύουν μια απόσταση πάνω από 200 χλμ. (μετάβαση- επιστροφή) για να εξυπηρετήσουν τις εμπράγματες συναλλαγές τους, επιβαρυνόμενοι με σημαντικές δαπάνες.
Επιπλέον, θίγονται καίρια τα συμφέροντα σημαντικής μερίδας επαγγελματιών, που επιμένουν να υπηρετούν αυτόν τον τόπο και η δραστηριότητα των οποίων συνδέεται άμεσα με την ύπαρξη υποθηκοφυλακείου (δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, μηχανικού κλπ. ). Σαφώς δυσχεραίνονται οι αγοραπωλησίες και οι εγγραφές βαρών, οι οποίες θα καταχωρούνται μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ως εκ τούτου, προβάλλει εύλογο το αίτημα επανεξέτασης του θέματος παραμονής του Υποθηκοφυλακείου στην Κόνιτσα ως Αποκεντρωμένη Υπηρεσία, που θα στεγάζεται σε δημοτικό ακίνητο, χωρίς καμία επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού.

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν τέσσερις αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών

Συνελήφθησαν, χθες (01-02-2018) το μεσημέρι στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τέσσερις αλλοδαποί, δύο υπήκοοι Λιβύης, ηλικίας 20 και 29 ετών, ένας 34χρονος υπήκοος Ιράκ και ένας 30χρονος υπήκοος Συρίας, κατηγορούμενοι για διάπραξη κλοπών καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Συγκεκριμένα, οι δράστες κατελήφθησαν μέσα σε σπίτι το οποίο είχαν διαρρήξει και διέμεναν ενώ  στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• οικιακές συσκευές και άλλα αντικείμενα, τα οποία είχαν αφαιρέσει τις προηγούμενες ημέρες, από άλλο σπίτι στα Ιωάννινα.
• μία συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (17,6) γραμμαρίων,
• ένα πτυσσόμενο στιλέτο.
Τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.

Οι συλληφθέντες, οι οποίοι στερούνται νομιμοποιητικών εγγράφων εισόδου παραμονής στη χώρα, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Περιφέρεια Ηπείρου: Ανακοίνωση για την καθυστέρηση αξιολόγησης των αιτήσεων για "Ενίσχυση Επιχειρήσεων"

Από την Διεύθυνση Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Ηπείρου ανακοινώνεται πως η καθυστέρηση στην αξιολόγηση των αιτήσεων για την πρόσκληση "Ενίσχυση Επιχειρήσεων για ερευνητικά έργα στους τομείς αγροδιατροφής, δημιουργικής βιομηχανίας, ΤΠΕ, υγείας και βιοτεχνολογίας" (Πρόσκληση 44/2017) δεν οφείλεται σε δική της υπαιτιότητα.
Το Πληροφοριακό Σύστημα του Υπουργείου Ανάπτυξης (ΜΟΔ), μέσω του οποίου και θα προχωρήσει η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του επόμενου διαστήματος.


ΠΗΓΗ: http://www.php.gov.gr/   

Σύλλογος Ηπειρωτών Ηρακλείου Κρήτης: Κοπή Πίτας και γλέντι, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ώρα 13.00' στο κέντρο ''Αγραμπελη'', στις Μαλάδες Ηρακλείου


19η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου στη Hall of Brands Α΄ ερασιτεχνική, εκτός ο Αγροτικός Αστέρας (Θύελλα Ελεούσας-Αγροτικός Αστέρας Άνω Καλαμά 3-02-18/15:30)

ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 
ΩΡΑ: 15:30

ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής της  Hall of Brands  Α΄ ερασιτεχνική
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
ΘΥΕΛΛΑ ΚΑΤΣΙΚΑΣ-ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΜΟΥΣΙΩΤΙΤΣΑΣ (15:30)  
Α.Ο. ΑΝΑΤΟΛΗΣ-Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ (15:30)  
ΘΥΕΛΛΑ ΕΛΕΟΥΣΑΣ-ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΝΩ ΚΑΛΑΜΑ  (15:30)  
ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ-Α.Ε. ΧΟΥΛΙΑΡΑΔΩΝ (15:30)  
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
Α.Ο. ΒΕΛΙΣΣΑΡΙΟΥ-ΠΑΣΣΑΡΩΝΑΣ ΡΟΔΟΤΟΠΙΟΥ  (00:00)  
Α.Ε. ΠΡΑΜΑΝΤΩΝ - Π.Α.Σ. ΚΡΑΨΗΣ (15:30)  
Α.Ε. ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ - Α.Σ. ΑΕΤΟΣ ΝΗΣΟΥ (15:30)  
ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΣΕΡΒΙΑΝΩΝ-Π.Α.Ο. ΚΡΥΑΣ (15:30)   

Δήμος Πωγωνίου: Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου, ώρα 12:30


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΓΚΛΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σας προσκαλούμε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής που θα διεξαχθεί στο κεντρικό Δημοτικό Κατάστημα Καλπακίου την 05η Φεβρουαρίου 2018, ημέρα Δευτέρα & ώρα 12.30 το μεσημέρι για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης, σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις του άρθρου 75 του Ν. 3852 / 2010 (ΦΕΚ Α΄87) ήτοι:
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ
1. Ψήφιση διάθεσης αναγκαίων πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικον. έτους 2018 του Δήμου Πωγωνίου.
2. Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικ. Έτους 2018 και αφορούν συνεχιζόμενα: έργα, εργασίες, προμήθειες και παροχή υπηρεσιών και μεταφορών.
3. Ψήφιση πιστώσεων που φέρονται εγγεγραμμένες στον προϋπολογισμό οικ. Έτους 2018 και αφορούν οφειλές παρελθόντων ετών.
4. Ψήφιση πιστώσεων δαπανών πολυετούς υποχρέωσης.
5. Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την 1η αναμόρφωση του προϋπολογισμού οικον. έτους 2018 Δήμου Πωγωνίου.
6. Κατακύρωση αποτελέσματος άγονης επαναληπτικής δημοπρασίας εκμίσθωσης δημοτικού καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος-Ξενώνα στην Κάτω Λάβδανη.
7. Κατακύρωση αποτελέσματος δημοπρασίας εκμίσθωσης αγροτεμαχίου στη θέση ΣΕΧΗ οικισμού Χρυσόδουλης Τ.Κ. Μαυροπούλου.
8. Αποδοχή της αρ. 31/2018 απόφαση του Δημάρχου - ορισμού δικηγόρου για κατάθεση προτάσεων και παράσταση κατά την συζήτηση της από 23/10/2017 (αριθμ. Κατ. 163/2017) αγωγής του άρθρου 313 ΚΠολΔ που άσκησε ο Δήμος Κατά των Αφροδίτης Γογγύλη και Άννας Τσιάνου για ακύρωση της με αριθμ. 392/2012 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ιωαννίνων.
9. Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με αίτηση της εταιρείας «ΜΠΙΤΧΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. για συμβιβασμό επί της από 6-3-14 αγωγής της (ΑΓ21/10-03-14).
10. Ορισμός πληρεξούσιου Δικηγόρου για σύνταξη γνωμοδότησης σχετικά με αίτηση της εταιρείας «ΜΠΙΤΧΑΒΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ & ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. για συμβιβασμό επί της από 6-3-14 αγωγής της (ΑΓ18/10-03-14).
* Σε περίπτωση απουσίας σας, παρακαλείσθε να ενημερώσετε τον αναπληρωτή σας.

Ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής


ΚΩΝ/ΝΟΣ ΚΑΨΑΛΗΣ

Αδελφότητα Αποδήμων Χρυσορραχιτών Ν. Ιωαννίνων: Ετήσιος χορός την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου, ώρα 11:30 π.μ. στην ταβέρνα «Παπαδήμας» (Λεωφ. Δημοκρατίας 9)

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΑΠΟΔΗΜΩΝ
ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΙΤΩΝ Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΣ» ΑΘΗΝΑ 08/01/2018

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΓΧΩΡΙΑΝΟΙ:
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΙΣ 23/11/2017 ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ:
1. ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΜΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 11/02/2018 ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 π.μ. (Ευκαιρία να γλυτώσουν κι οι νοικοκυρές το μαγείρεμα.) ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ «ΠΑΠΑΔΗΜΑΣ» (Λεωφ. Δημοκρατίας 9) ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΟΥΜΕ ΖΕΣΤΑ ΚΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ.

*** ΤΙΜΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ (17) Euro. ***

* ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ.

* Ο ΧΟΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ (και με ποικιλία για φέτος) – ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΖΩΝΤΑΝΟΣ Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ

2. ΤΟ Δ.Σ. ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΑΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΕΤΗ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 18 / 3 / 2018 ΣΤΟ « ΝΑΥΠΛΙΟ με επίσκεψη στις ΜΥΚΗΝΕΣ »
**ΤΟ ΠΟΥΛΜΑΝ ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΕΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ**
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΠΕΡΥΣΙ, ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ ΜΟΝΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΟΝ ΣΙΑΧΟ ΛΑΖΑΡΟ 2105051257 & 6977381786 ΩΣ ΤΙΣ 14 / 3 / 2018

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΥΡΛΙΓΚΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (210-8953596)
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΚΥΡΛΙΓΚΙΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (210-2442962)
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΙΑΧΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ( 6976367849)
ΤΑΜΙΑΣ: ΣΙΑΧΟΣ ΛΑΖΑΡΟΣ (210-5051257)
ΜΕΛΗ: ΚΑΡΤΑΛΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ( 6932704183 )
ΚΥΡΖΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ (6972553437)
ΜΠΑΡΛΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ (210-2381440)
ΝΤΑΛΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (210-5029529)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (6977236588)
ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ (210-2314943)
ΣΙΑΧΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (210-8329734)
ΣΙΑΧΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (6972964146)
ΣΙΕΡΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (6906584237)

3. Όσα από τα μέλη μας για κάποιο λόγο δεν πήραν ημερολόγιο, θα έχουν την ευκαιρία να το προμηθευτούν την ημέρα του χορού στο κέντρο, ή επικοινωνώντας με κάποιο από τα μέλη του Δ.Σ οποιαδήποτε άλλη στιγμή.
// ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.//
Στην ιστοσελίδα του facebook πληκτρολογώντας ΧΡΥΣΟΡΡΑΧΗ ΠΩΓΩΝΙΟΥ μπορείτε να βρείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τοπία - δραστηριότητες του χωριού μας.
Επίσης στο E-mail της Αδελφότητάς μας hrysorrahi@hotmail.gr  περιμένουμε τις ιδέες – προτάσεις σας, καθώς και φωτογραφίες (παλιές ή και νεότερες) που πιστεύετε πως αξίζει να μοιραστείτε με τα υπόλοιπα μέλη της Αδελφότητας αξιοποιώντας τες το Δ.Σ. σε κάποια από τα Ημερολόγιά μας.
Η βοήθειά σας είναι πολύτιμη στο να μας γίνουν γνωστά όσο το δυνατόν περισσότερα e-mails μελών μας για γρηγορότερη κι αποτελεσματικότερη επικοινωνία. Ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας.


ΤΟ Δ.Σ.

19η αγωνιστική το Σαββατοκύριακο 3 και 4 Φεβρουαρίου στον Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής, εντός έδρας η Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος (Α.Ε.Δ. Πωγωνάτος- Αστήρ Αμφιθέας 4-02-18/15:30), εντός έδρας η Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου (Αναγέννηση Κεφαλόβρυσου-Α.Ο. Ζωοδόχος 4-02-18/15:30)

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018
ΓΗΠΕΔΟ ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ
ΩΡΑ: 15:30

Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ 

ΓΗΠΕΔΟ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ 
ΩΡΑ: 15:30

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στο Α΄ Όμιλο, MAISON Β΄ ερασιτεχνικής
Σάββατο 3 Φεβρουαρίου 2018
Π.Α.Σ. ΚΑΣΤΡΟΥ-Α.Ο. ΣΤΑΥΡΑΚΙΟΥ 2009 (15:30)  
Α.Ο. ΚΟΝΤΣΙΚΑΣ-ΠΙΝΔΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ (15:30)  
Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018
Α.Ε. ΚΑΡΥΩΝ - Π.Α.Σ.ΠΕΡΙΒΛΕΠΤΟΥ  (00:00)  
Α.Ε. ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΠΑΝΖΑΓΟΡΙΣΙΑΚΟΣ  (00:00) 
Α.Σ. ΑΠΕΙΘΑΡΧΟΣ-Α.Π.Ο.Ε.Λ. (11:30)  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΟΒΡΥΣΟΥ-Α.Ο. ΖΩΟΔΟΧΟΣ (15:30)  
Α.Ε.Δ. ΠΩΓΩΝΑΤΟΣ-ΑΣΤΗΡ ΑΜΦΙΘΕΑΣ  (15:30)  
Α.Ε. ΚΛΗΜΑΤΙΑΣ - Π.Α.Σ. ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (15:30)   

Ένωση Ηπειρωτών Ιλίου: Κοπή πίτας στα γραφεία του συλλόγου, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου, ώρα 11:00 π.μ.

Θυλακίτιδα ωλεκράνου: Γιατί κινδυνεύουν σπουδαστές αλλά και τεχνίτες;

Έχετε τη συνήθεια να στηρίζετε το κεφάλι στους αγκώνες σας; 
Να χαλαρώνετε ακουμπώντας τους στο τραπέζι κατά τη διάρκεια του δείπνου ή να στηρίζεστε σ’ αυτούς ενώ εργάζεστε στον υπολογιστή ή διαβάζετε το βιβλίο σας όταν ταξιδεύετε;  
Τότε αυξάνετε σημαντικά τις πιθανότητές σας να πάθετε θυλακίτιδα του ωλεκράνου, μια πάθηση που προκαλεί πόνο στον αγκώνα και δυσκολεύει σοβαρά την καθημερινότητα του ασθενή.
«Η θυλακίτιδα του ωλεκράνου μπορεί να προκληθεί από πτώση στην άκρη του αγκώνα ή από συχνή πίεσή του σε σκληρή επιφάνεια. Έχει συσχετιστεί με επαναλαμβανόμενη κίνηση σε αθλητές του γκολφ και του τένις, εμφανίζεται δε συχνά σε παλαιστές, αλλά και σε όσους παίζουν ρακέτες. Οι υδραυλικοί, οι τεχνικοί κλιματισμού και άλλοι που πρέπει να δουλέψουν κάνοντας χρήση των αγκώνων τους είναι επιρρεπείς στην πάθηση, καθότι αυτή εμφανίζεται συνήθως ως αποτέλεσμα μιας συχνά εκτελούμενης επίπονης δραστηριότητας που ενθαρρύνει τον μυ και τον τένοντα του τρικεφάλου να σφίξουν και να βραχυνθούν από την υπερβολική χρήση», μας εξηγεί ο ορθοπαιδικός χειρουργός άνω άκρου Δρ. Παναγιώτης Γιαννακόπουλος. «Μπορεί να οφείλεται επίσης σε μόλυνση, αλλά και σε φλεγμονώδεις παθήσεις, όπως η ουρική και η ρευματοειδής αρθρίτιδα, μια ασθένεια όπου το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται στις αρθρώσεις. Μπορεί, τέλος, να προκύψει σε μαθητές/σπουδαστές και γενικά σε όσους περνούν πάρα πολλές ώρες καθημερινά διαβάζοντας, πιέζοντας και τρίβοντας τους αγκώνες τους σε θρανία και γραφεία».