Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Πάργα Πρέβεζας: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων


Στο πλαίσιο ερευνών που έγιναν στο σπίτι τους καθώς και στον προαύλιο χώρο αυτού βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους -1- κιλού και -289,4- γραμμαρίων, φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και -154- παιδικά αθύρματα

Συνελήφθησαν, χθες (25-09-2018) το απόγευμα στην Πάργα Πρέβεζας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, δυο αλλοδαποί, ένας 65χρονος και μία 88χρονη, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και παραβάσεων της νομοθεσίας περί όπλων και βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αξιοποίησης πληροφοριών σχετικά με διακίνηση ναρκωτικών στην ευρύτερη περιοχή της Πάργας, εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα οι δύο αλλοδαποί να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. και κατά τον αστυνομικό έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή της 88χρονης και κατασχέθηκαν τρία ναρκωτικά χάπια.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι τους σε χωριό του Δήμου Πάργας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
στον προαύλιο χώρο του σπιτιού:
- συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους -1- κιλού και -66- γραμμαρίων, κρυμμένη κάτω από διάφορα αντικείμενα,
- συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (189) γραμμαρίων, κρυμμένη σε σωλήνα καμινάδας,
- μεταλλικό δοχείο με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (32) γραμμαρίων, κρυμμένη κάτω από εξωτερικό νεροχύτη
σε διάφορους χώρους του σπιτιού:

- συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους (2,4) γραμμαρίων,
- 154 παιδικά αθύρματα και ένα βεγγαλικό,
- φυσίγγιο πολεμικού τυφεκίου, διαμετρήματος (7,62) mm ,
- φυσίγγιο πυροβόλου όπλου, διαμετρήματος (9) mm ,
- φυσίγγιο αγνώστου διαμετρήματος,
- θήκη με -10- αβολίδωτα φυσίγγια, διαμετρήματος (8) mm
- δύο μαχαίρια.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας.

46 εντάξεις στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» για ερευνητικά έργα


Σε 46 ανέρχονται οι πράξεις που με σημερινή απόφαση του Περιφερειάρχη Ηπείρου, εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2014-2020» στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση Επιχειρήσεων για ερευνητικά έργα στους τομείς αγροδιατροφής, δημιουργικής βιομηχανίας ΤΠΕ, υγείας και Βιοτεχνολογίας.
Η συνολική δημόσια δαπάνη ανέρχεται σε 11.999.725, 58 ευρώ και η ιδιωτική συμμετοχή σε 2.374.982,67, ήτοι σύνολο 14.374.708,25. Ο πίνακας των πράξεων που εντάχθηκαν είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (κατηγορία Ανακοινώσεις).

ΠΗΓΗ: www.php.gov.gr

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, κατά το τελευταίο 24ωρο, για διάφορα ποινικά αδικήματα στην Ηπείρο

Στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων, κατά το τελευταίο 24ωρο, πραγματοποιήθηκαν αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων, για διάφορα ποινικά αδικήματα, από αστυνομικούς της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:
Χθες το μεσημέρι, στο Δελβινάκι Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Δελβινακίου, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 23 και 26 ετών, διότι κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατείχαν και επέδειξαν υπηρεσιακά σημειώματα άλλων προσώπων.
Χθες το μεσημέρι, στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 27χρονος αλλοδαπός, ο οποίος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ όπως διαπιστώθηκε σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καρδίτσας, ποινής φυλάκισης τριών μηνών, για παραβίαση περιορισμών διαμονής.
Χθες το απόγευμα, στη Λαψίστα Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 42χρονος αλλοδαπός, διότι στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν καπνό , συνολικού βάρους -3.350- γραμμαρίων, οι οποίες δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Επιπρόσθετα, όπως διαπιστώθηκε ο 42χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ σε βάρος του εκκρεμούσε μέτρο απαγόρευσης εισόδου σε έδαφος Schengen.
Χθες το βράδυ, στην Κληματιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 31χρονος ημεδαπός, διότι στο πλαίσιο αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκε στην κατοχή του συσκευασία με λαθραίο καπνό, βάρους -80,6- γραμμαρίων.
Χθες αργά το βράδυ, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ένας 27χρονος αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πειραιά, ποινής φυλάκισης -17- μηνών και χρηματικής ποινής (3.000) ευρώ, για τα αδικήματα της πλαστογραφίας και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.
Σήμερα το πρωί, στην Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 25χρονος ημεδαπός, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα σήμερα τα ξημερώματα στην Ηγουμενίτσα, διέρρηξε τροχόσπιτο, απ’ όπου αφαίρεσε εργαλεία και ένα ραδιόφωνο. Τα κλοπιμαία που βρέθηκαν στην κατοχή του κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.

Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί στην Ιόνια Οδό, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία


Κατασχέθηκαν -350- κενά δελτία ταυτότητας και -100- κενές θεωρήσεις εισόδου, που βρέθηκαν κρυμμένα στην καμπίνα λεωφορείου, στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες ως οδηγός και συνοδηγός

Συνελήφθησαν, χθες (25-09-2018) αργά το βράδυ στην Ιόνια Οδό (ύψος Κομποτίου Άρτας), από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, δύο αλλοδαποί, ηλικίας 41 και 38 ετών, κατηγορούμενοι για πλαστογραφία.
Αναλυτικότερα, σε έλεγχο που έγινε σε λεωφορείο, που εκτελούσε δρομολόγιο από την Αλβανία στη χώρα μας και στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες ως οδηγός και συνοδηγός, βρέθηκαν κρυμμένα στο εσωτερικό της καμπίνας (κάτω από κάθισμα) και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
-350- κενά δελτία ταυτότητας γερμανικών και γαλλικών αρχών
-100- κενές θεωρήσεις εισόδου γερμανικών αρχών.
Κατασχέθηκαν τα παραπάνω έγγραφα καθώς και το λεωφορείο.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, προκειμένου διερευνηθεί πλήρως η δράση τους.

Ο Γιάννης Καραγιάννης εκπροσώπησε την Βουλή στην 88η επέτειο για την εθνική ανεξαρτησία της Σαουδικής Αραβίας


Ο βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καραγιάννης, ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Σαουδικής Αραβίας, εκπροσώπησε τη Βουλή των Ελλήνων στην εκδήλωση για τον εορτασμό της εθνικής ανεξαρτησίας της Σαουδικής Αραβίας, που διοργάνωσε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου η Πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα κ. Essam Baitalmal και με Σαουδάραβες εμπορικούς ακολούθους, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει για τις δυνατότητες ενδυνάμωσης της διμερούς εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας.
"Η αγορά της Σαουδικής Αραβίας αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές προώθησης και παρουσίας ελληνικών προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής. Ο τομέας των τροφίμων, μαζί με τους τομείς των δομικών υλικών και των κατασκευών παρουσιάζουν τις μεγαλύτερες προοπτικές αύξησης των ελληνικών εξαγωγών στη Σαουδική Αραβία. Άλλοι τομείς στους οποίους υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από ελληνικές επιχειρήσεις για συνεργασία και συμπράξεις με Σαουδαραβικές επιχειρήσεις, είναι ο τομέας των εναλλακτικών μορφών ενέργειας καθώς και η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε στρατηγικούς για την ανάπτυξη της Σαουδαραβικής Οικονομίας τομείς, όπως η δημόσια υγεία, η νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και η διαχείριση υδάτων και υδάτινων πόρων", ανέφεραν οι Σαουδάραβες διπλωμάτες.
Από την πλευρά του ο κ. Καραγιάννης σημείωσε: 
"Η αγορά της Ελλάδας δεν αποτελεί μόνο μία παραδοσιακή αγορά για την σαουδαραβική επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και πύλη εισόδου για τις σαουδαραβικές επιχειρήσεις στις αγορές της ΕΕ. Ένας από τους τομείς με σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης των οικονομικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, είναι ο τουρισμός. Η προώθηση και διαφήμιση της Ελλάδος ως τουριστικού προορισμού, μέσω της συμμετοχής της στις διεθνείς τουριστικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Ριάντ (Riyadh Travel Fair) και στη Τζέντα (Jeddah International Travel Fair) θα ενισχύσει την εικόνα της χώρας, τόσο στους Σαουδάραβες τουρίστες, όσο και σε Σαουδάραβες επενδυτές".

Τέρενς Κουίκ: «Ευχαριστώ και την Κυπριακή Αστυνομία και τους Κυπρίους πολίτες που με τις πληροφορίες τους διευκόλυναν στην απελευθέρωση των δυο Ελληνόπουλων»


«ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΑΝ ΣΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΩΝ»
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΦΩΤΗ ΦΩΤΙΟΥ

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Τέρενς Κουίκ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ομόλογό του για θέματα Διασποράς, Προεδρικό Επίτροπο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ Φώτη Φωτίου, για να τον ευχαριστήσει για το αίσιο τέλος της απαγωγής των δύο Ελληνόπουλων, μετά από συντονισμένες ενέργειες της Κυπριακής Αστυνομίας.
«Κάνατε πολύ σημαντική δουλειά που απέδειξε το υψηλό επίπεδο λειτουργίας της Αστυνομίας σας. Επίσης, πρέπει να ευχαριστήσω και όλους εκείνους τους Κύπριους πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα να δώσουν όποιες πληροφορίες νόμιζαν ότι θα ήταν χρήσιμες, για να φτάσουν οι διωκτικές Αρχές στα ίχνη του δράστη και στην απελευθέρωση των δύο Ελληνόπουλων», δήλωσε ο Έλληνας ΥΦΥΠΕΞ στον Κύπριο Επίτροπο.
Σημειώνεται ότι χθες ,σε όλο το δραματικό οκτάωρο της ομηρίας των δύο 10χρονων, που πηγαίνουν σε Κυπριακό σχολείο διότι οι γονείς τους εργάζονται στην Κύπρο, ο κ. Φωτίου σε τακτά χρονικά διαστήματα ενημέρωνε τον κ. Κουίκ για τις εξελίξεις που αφορούσαν δύο οικογένειες της νεοελληνικής Διασποράς, εκφράζοντάς του μάλιστα τη βεβαιότητα ότι με τις πληροφορίες που ελάμβανε η Κυπριακή Αστυνομία και με την ανάλυσή τους, θα έφταναν στον εντοπισμό του δράστη και στην απελευθέρωση των παιδιών.

Δήμος Πωγωνίου: Θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ. τη Δευτέρα 24-9-2018


Πίνακας θεμάτων που συζητήθηκαν στην τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. της 24-9-2018 [Πρακτικό Νο 11/24-9-2018].

ΘΕΜΑΤΑ  ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ  ΔΙΑΤΑΞΗΣ
1. Έγκριση 7ης αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2018.  ΑΠΟΦΑΣΗ  186.
2. Έγκριση αναμόρφωσης προϋπολογισμού ετ. 2018 Ν.Π.Δ.Δ.  ΑΠΟΦΑΣΗ 187.
3. Έγκριση πρωτοκόλλων παραλαβής Γενικών Υπηρεσιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  188.
4. Κατανομή επιχ/σης από ΥΠ.ΕΣ. για τις Σχολικές Επιτροπές.  ΑΠΟΦΑΣΗ 189.
5. Εγκατάσταση ΑΤΜ Εθνικής Τραπέζης στο Δημαρχείο – Καλπάκι.  ΑΠΟΦ. 190.
6α. Έγκριση λύσης συμβάσεων εκμίσθωσης Δημοτικών ακινήτων στην Τ.Κ. Περιστερίου [Καφενείο – Ξενώνας].  ΑΠΟΦΑΣΗ  191.
6β. Έγκριση λύσης σύμβασης εκμίσθωσης ΔΔημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Βήσσανης   [Καφενείο].  ΑΠΟΦΑΣΗ  192.      
7. Διαγραφή μισθωμάτων Δημοτικού ακινήτου στην Τ.Κ. Δελβινακίου. ΑΠΟΦ. 193.
8. Διαγραφή τελών ύδρευσης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  194.
9. Καθορισμός αποζημίωσης Δημοτικών Συμβούλων, για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις του Δ.Σ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  195. 
10. Έγκριση εκδηλώσεων για τον Παύλο Μελά στην Τ.Κ. Παρακαλάμου – έγκριση δαπανών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  196.
11. Έγκριση εκδηλώσεων Εθνικής Επετείου 28-10-1940  [Καλπάκια 2018] – Έγκριση δαπανών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  197. 
12. Επέκταση δικτύου ύδρευσης στην Τ.Κ. Γεροπλατάνου – δικαίωμα παροχής ύδρευσης στον Ταλιούρη Χαράλαμπο.  ΑΠΟΦΑΣΗ  198.
13. Επί αιτήσεως Καραγιάννη Ηλία, για δικαίωμα παροχής ύδρευσης από τις πηγές «Φαϊτά» στην  Τ.Κ. Καλπακίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  199.
14. Αποδοχή όρων για τη λήψη επενδυτικού τοκοχρεολυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, το οποίο εντάσσεται στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι».  ΑΠΟΦΑΣΗ  200.
15. Επέκταση δικτύου Φ.Ο.Π. στην Τ.Κ. Παρακαλάμου –  έγκριση δαπάνης. ΑΠΟΦΑΣΗ  201. 
16. Έγκριση 4ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Κάτω Μερόπης, Ιεράς Μονής Αγ. Ιωάννη – εντός οικισμού.»  ΑΠΟΦ.  202.
17. Έγκριση 1ου Ανακεφ. πίνακα εργασιών [τακτοποιητικός] του έργου: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Κάτω Μερόπης, Ιερά Μονής Αγ. Ιωάννη – εντός οικισμού.  ΑΠΟΦΑΣΗ  203. 
18. Έγκριση πρωτοκόλλου προσωρινής & οριστικής παραλαβής του έργου: «Αποκατάσταση οδών Τ.Κ. Μερόπης».  ΑΠΟΦΑΣΗ  204.
19. Χορήγηση άδειας εισόδου – εξόδου σε Αγροτική οδό – Τ.Κ. Παρακαλάμου. ΑΠΟΦΑΣΗ  205.
20. Προσαρμογή μελέτης ΣΧΟΑΠ  πρώην Δήμου Καλπακίου, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 59/2018 Π.Δ.  ΑΠΟΦΑΣΗ  206.
21. Παραχώρηση χρήσης Δημοτικού ακινήτου παλαιού Δημοτικού Σχολείου Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας, στην Αδελφότητα Αγίας Μαρίνας.  ΑΠΟΦΑΣΗ  207. 
22. Συναίνεση ή μη του Δ.Σ. στην εκτέλεση  δασοτεχνικών έργων σε δασικές  εκτάσεις του Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  208.
23. Κλάδεμα – κοπή επικίνδυνων δένδρων στις  Τ.Κ. Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦ. 209.
24. Εκμίσθωση λήμματος υλοτομίας της συστάδας 1β του Δημοτικού δάσους Τ.Κ. Αργυροχωρίου – καθορισμός τρόπου εκτέλεσης της υλοτομίας. ΑΠΟΦΑΣΗ  210.
25. Διάθεση 40 χ.κ.μ. καυσοξύλων ατομικών αναγκών για το έτος 2018, στους κατοίκους της Τ.Κ. Ωραιοκάστρου, από τη συστάδα ατομικών της Τ.Κ. Βήσσανης.  ΑΠΟΦΑΣΗ  211. 
26. Εκμίσθωση λήμματος έκτακτης κάρπωσης, λόγω διάνοιξης δασικών δρόμων, σύμφωνα με την εγκεκριμένη σχετική μελέτη, για την υλοποίηση του έργου: «Αιολικό πάρκο Κασιδιάρης Ι» στο Δημοτικό δάσος Αρετής και διάθεση  αυτού. Καθορισμός τρόπου εκτέλεσης υλοτομιών.  ΑΠΟΦΑΣΗ  212. 
27. Έγκριση της αριθμ. 22/2018 μελέτης:«Τσιμεντοστρώσεις -ασφαλτοστρώσεις  Δήμου Πωγωνίου»  ΑΠΟΦΑΣΗ  213.
28. Έγκριση  πρακτικού σύστασης επιτροπών παραλαβής έργων.  ΑΠΟΦΑΣΗ  214.
ΕΚΤΑΚΤΑ  ΘΕΜΑΤΑ
1.      Ένταξη μελετών του Δήμου Πωγωνίου στο πρόγραμμα «Επιχορήγηση μελετών ωρίμανσης και εκτέλεση έργων των ΟΤΑ.   ΑΠΟΦΑΣΗ  215. 
2.      Αποδοχή  επιχ/σης από Περιφέρεια Ηπείρου [ΣΑΕΠ 530] για το έργο: «Βελτίωση – αποκατάσταση εσωτερικής οδοποιίας οικισμών Κτισμάτων & Νεοχωρίου Δήμου Πωγωνίου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  216.
3.      Έγκριση επιχορήγησης Αθλητικού Συλλόγου.  ΑΠΟΦΑΣΗ  217.
4.      Έγκριση μελέτης και υποβολή στο πρόγραμμα LEADER του έργου:
     « Αποκατάσταση Πνευματικού Κέντρου Κεφαλοβρύσου».  ΑΠΟΦΑΣΗ  218.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ.

ΧΡΗΣΤΟΣ  ΓΚΟΓΚΟΣ

Ε.ΠΑ.Μ.: Εκδήλωση-ομιλία με θέμα: Γιατί τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ; το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Περιφερειακού Συνεδριακού Κέντρου Ηπείρου στη Στοά Σάρκα 2ος Όροφος


Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
ΤΟ Ε.ΠΑ.Μ. ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ:
Γιατί τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ είναι ΠΑΡΑΝΟΜΑ;
Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018, και ώρα 11:00 π.μ.
Στο Περιφερειακό Συνεδριακό Κέντρο Ηπείρου
Ν. Ζέρβα 28-30 2ος Οροφος στοά Σάρκα
Ομιλητές:
Δημήτρης Καζάκης, Πρόεδρος του Ε.ΠΑ.Μ.
Φώτιος-Σπυρίδων Μαζαράκης, Δρ. Νομικής, Δικηγόρος επικεφαλής του τ. Δικαιοσύνης του Ε.ΠΑ.Μ.
Συντονίζει: Aντώνης  Παπαντωνίου, Nαύαρχος ε.α, Nομικός, μέλος του Ε.ΠΑ.Μ.

Μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ 2018


Οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να καταβάλλουν μέχρι την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το 2018.
Η εξόφληση του φετινού ΕΝΦΙΑ θα γίνει σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες έως τις 28 Σεπτεμβρίου και η πέμπτη έως το τέλος Ιανουαρίου 2019.
Αναλυτικότερα:
- Η πρώτη δόση έως τις 28 Σεπτεμβρίου 2018
- Η δεύτερη δόση έως τις 31 Οκτωβρίου 2018
- Η 3η δόση έως τις 30 Νοεμβρίου 2018
- Η 4η δόση έως τις 28 Δεκεμβρίου 2018
- Η 5η δόση έως τις 31 Ιανουαρίου 2019
Στην περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτων δεν καταβάλει το ποσό οφειλής που αναγράφεται στο TAXIS έχει δύο επιλογές. Είτε να πληρώσει τη δόση με την προσαύξηση ή θα εντάξει όλο το ποσό του ΕΝΦΙΑ σε ρύθμιση.
Υπενθυμίζεται επίσης ότι οι φορολογούμενοι που έλαβαν πιστωτικά εκκαθαριστικά για τα εισοδήματα του 2017 δεν θα εισπράξουν τις επιστροφές φόρου καθώς αυτές ήδη συμψηφίστηκαν με τις οφειλές Ενιαίου Φόρου Εισοδήματος που βεβαιώθηκαν τον Αύγουστο.

Αρθροπλαστική ισχίου: Η επέμβαση χαρίζει χρόνια ζωής στους ασθενείς


Πολλαπλά είναι τα οφέλη της υποβολής σε ολική αρθροπλαστική ισχίου, καθώς, πέραν της βελτίωσης της ποιότητας ζωής που προσφέρει, μπορεί να αυξήσει ελαφρά και το προσδόκιμο ζωής εντός της δεκαετίας μετά την επέμβαση. Σε αρθροπλαστική ισχίου υποβάλλονται οι ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα, την πιο συχνή μορφή αρθρίτιδας που προκύπτει από τη φθορά των χόνδρων, των συνδέσμων και των οστών της άρθρωσης, εξαιτίας της γήρανσης αλλά και εξαιτίας τραυματισμού.
«Οι περισσότεροι ασθενείς με συμπτωματική οστεοαρθρίτιδα υποβάλλονται σε ολική αρθροπλαστική ισχίου για να ανακουφιστούν από τον επίμονο πόνο, που δεν ανταποκρίνεται σε καμία άλλη θεραπεία. Η εξάλειψή του και η μεγαλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεων επιφέρουν βελτίωση της δραστηριότητας των ασθενών και της ποιότητας ζωής. Από τη συγκεκριμένη μελέτη φαίνεται ότι προσθέτει και χρόνια ζωής τη δεκαετία μετά τη χειρουργική επέμβαση, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο σε ηλικία και φύλο πληθυσμό. Αν και είναι πολυπαραγοντικοί οι λόγοι της αύξησης της επιβίωσης, μεταξύ αυτών είναι και ότι η εξάλειψη του πόνου και η καλύτερη λειτουργικότητα της άρθρωσης καθιστά ικανούς τους ασθενείς να κινούνται περισσότερο. Συνέπεια αυτού είναι η βελτίωση της καρδιαγγειακής τους υγείας και η διατήρηση του βάρους τους σε φυσιολογικά επίπεδα, με τα γνωστά σε όλους οφέλη», διευκρινίζει ο εξειδικευμένος στις αρθροπλαστικές ισχίου και γόνατος ορθοπαιδικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Τσουτσάνης.
Σύμφωνα με τη δημοσιευμένη μελέτη στο Clinical Orthopaedics and Related Research, ο Peter Cnudde, MD και οι συνάδελφοί του χρησιμοποίησαν δεδομένα από το σουηδικό μητρώο αρθροπλαστικής ισχίου για να εντοπίσουν 131.808 ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ολική αρθροπλαστική της άρθρωσης. Οι ερευνητές συνέκριναν την επιβίωση των ασθενών ή τη σχετική επιβίωση με δεδομένα επιβίωσης ανά ηλικία και φύλο του σουηδικού πληθυσμού. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υπάρχει αύξηση στο ποσοστό επιβίωσης εντός της δεκαετίας μετά την επέμβαση. Συγκεκριμένα, οι χειρουργημένοι ασθενείς είχαν 1% αυξημένο ποσοστό επιβίωσης 1 χρόνο μετά από μετά την επέμβαση, ποσοστό που αυξήθηκε στο 3% μετά από 5 χρόνια. Μετά από 10 χρόνια, η διαφορά ήταν 2% και μετά από 12 χρόνια το ποσοστό μεταξύ εκείνων που είχαν υποβληθεί σε ολική αρθροπλαστική ισχίου και του γενικού πληθυσμού εξισώθηκε. Επίσης, παρατηρήθηκε παρόμοιο ποσοστό επιβίωσης στους ασθενείς που υποβλήθηκαν σε ολική αρθροπλαστική ισχίου λόγω της νόσου του ισχίου της παιδικής ηλικίας.

"Νέα Εποχή για το Πωγώνι": Συνάντηση γνωριμίας με τους Πωγωνίσιους της Αθήνας


Μία πρώτη γνωριμία σε πολύ κλειστό κύκλο πραγματοποίησε την Κυριακή 23/9/18 με τους Πωγωνίσιους της Αθήνας η παράταξη "Νέα Εποχή για το Πωγώνι" στα γραφεία της Αδελφότητας Παρακαλάμου στο κέντρο της Αθήνας.
Ο επικεφαλής του συνδυασμού κύριος Ντότης Δημήτρης παρουσίασε στους απόδημους κάποια από τα μέλη που απαρτίζουν τον συνδυασμό, τα οποία με τη σειρά τους με μια σύντομη αναφορά στο πρόσωπό τους μίλησαν για τα οράματά τους για το Πωγώνι.
Η κυρία Ράπτη Ματίνα και οι  κύριοι Δόνος Σταύρος, Μπαϊμάκας Παναγιώτης, Ντότης Βαγγέλης και Παπαηλίας Χρυσοβαλάντης απεύθυναν ένα σύντομο χαιρετισμό στον κόσμο από όλα σχεδόν τα χωριά του Πωγωνίου, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.
Αξίζει να σημειωθεί η παρουσία του κυρίου Νάνου Σάββα, συνδημότη μας από τον Παρακάλαμο, ο οποίος με την πολύχρονη εμπειρία του λόγω της ενασχόλησης του με την τοπική αυτοδιοίκηση του δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής έδωσε μια ιδιαίτερη σημασία στη συγκέντρωση.
Φυσικά και έπεται συνέχεια! 
Ο αγώνας για ένα καλύτερο Πωγώνι τώρα ξεκινά!

ΕΛΓΑ: Πληρώνει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο


Στους λογαριασμούς περίπου 66.148 δικαιούχων αγροτών και κτηνοτρόφων θα πιστωθεί αύριο, Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου το ποσό των 38.542.866,79 ευρώ από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων.
Με αυτή την πληρωμή, ο ΕΛΓΑ ολοκληρώνει την εκκαθάριση των αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν στη φυτική παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, από διάφορα ζημιογόνα αίτια, εντός του 2017 και του α' τριμήνου του 2018.
Σε  ανακοίνωσή του ο οργανισμός αναφέρει ότι «καταβάλλεται το υπολειπόμενο 20% των αποζημιώσεων φυτικής παραγωγής για τις ζημιές που είχαν ήδη εκκαθαριστεί και μένει πλέον να καταβληθεί το 10%».